Tak jsem tu zase. Ten samý pes, jiný problém. Mám pocit, že Danny moc pije. Ráno dám plnou misku (cca 1,5 litru), když se ve dvě vrátím, je prázdná. Doleji a za chvíli je zase prázdná. Je pravda, že jsou na to 2 velcí psi a 3 kočky, ale co jsem vypozorovala, tak kočky skoro nepijí (ty spíš v noci) a druhý pes pije normálně. Danny pořád chodí k misce. Pak je schopný prázdnou misku vylizovat klidně 5 minut v kuse, i když už v ní nic není. Je to normální?
Můj první pes po příchodu z útulku taky hodně pil, ale spravilo se to po pár dnech. U Dannyho se nic nemění.
Je mu rok a půl, váha 22,5 kilo. Někde jsem četla, že by takový pes za den měl vypít cca 1,4 litru vody.
Tak hlavně bych každému psovi dala svojí misku, (nejen) ať máte přehled, který kolik vypije. Od rána do dvou hodin je dlouhá doba, kdy vy nemůžete hlídat, který pes kolik vypil...
U psů je to jako u lidí - dospělý člověk by měl vypít kolem 2 litrů (také se individuálně podle hmotnosti počítá pitný režim), ale jsou lidé, kteří pijí více, z různých důvodů.
Co se týká možnosti zdravotního problému, kdyby to bylo opravdu extrémně hodně pití, mohlo by jít o problém s ledvinami nebo o něco dočasného, jako je zánět moč. cest. Takhle přes zimu je to běžné.
Každopádně pokud se vám opravdu zdá, že je to až moc, že je to divné a u jiného psa jste to nezažila, není nic jednoduššího, než zajít na vet na rozbor moči, ať máte klid
Každý zvlášť měl svoji misku, i kočky měly svoji misku. Všichni pili ze všech, jak se jim zrovna zachtělo. Tak jsme to nahradili jednou velkou, abychom aspoň ušetřili místo.
Na veterinu jsme objednaní, termín máme už zítra odpoledne, jen jsem se chtěla zeptat, jestli to třeba moc nehrotím.
V porovnání s druhým psem, který je ještě o 2,5 kila těžší, pije cca 3x tolik. Fakt jako k té misce chodí pořád.
Napadlo mě ještě jestli nemá stejnou úchylku jako měl můj bígl. Ať měl misku o jakémkoliv objemu, musel ji vypít do dna. Přešlo go to až po tom co zkoušel měsíc vypít zahradní jezírko a ono to nešlo. My jsme mezitím přemýšleli kde je jezírko děravé, že každý den chybí 5 až 10cm. Nakonec pes nestihl doběhnout ven a upustil od tohoto nápadu. Chvíli stačilo mu po chvilce pití říct "Neprechlemtej se". A začal pít po troskach a častěji a časem se to srovnalo a už se necuka když vidí plnou misku vody. Díky bohu, protože jsme koupili větší jezírko a 3tis litrů fakt bíglem prolejt za den nejde.
No on ji třeba nemusí vyloženě vychlemtat najednou. Pokud je teda plná a není to zrovna po tom, co delší dobu vodu neměli. Ale chodí často. Jako že fakt hodně často. A když vodu hned nedám, tak aspoň ostentativně tu misku vylizuje a nehne se od ní. Tak třeba vet něco zjistí. Četla jsem ještě jednu diskuzi a tam říkali něco o cushingu, případně ta cukrovka. A že si mám přichystat pěkný balík peněz.
Uživatel s deaktivovaným účtem

cool.manka
napsal(a):
Tak jsem tu zase. Ten samý pes, jiný problém. Mám pocit, že Danny moc pije. Ráno dám plnou misku (cca 1,5 litru), když se ve dvě vrátím, je prázdná. Doleji a za chvíli je zase prázdná. Je pravda, že jsou na to 2 velcí psi a 3 kočky, ale co jsem vypozorovala, tak kočky skoro nepijí (ty spíš v noci) a druhý pes pije normálně. Danny pořád chodí k misce. Pak je schopný prázdnou misku vylizovat klidně 5 minut v kuse, i když už v ní nic není. Je to normální?
Můj první pes po příchodu z útulku taky hodně pil, ale spravilo se to po pár dnech. U Dannyho se nic nemění.
Je mu rok a půl, váha 22,5 kilo. Někde jsem četla, že by takový pes za den měl vypít cca 1,4 litru vody.
Nevím, co máte za plemeno...např. labradoři jsou kachny a vypijou kde co. Pokud mají psi ráno granule, misku mohou vypít, ale jestli máte vysledováno, že jeden pes se misce věnuje více může jít o obsesi(je miska třeba stříbrná- nerezová? ) chování, které psa uklidńuje uspokojuje. Naše momentálně 23kilová fenka litr a půl za den nevypije, ale žije celý život v bytě, pokud jste si vzali psa z útulku a bydlí teď v bytě, může mu být i horko, pokud předtím žil v kotci a má chlupy...
cool.manka
napsal(a):
No on ji třeba nemusí vyloženě vychlemtat najednou. Pokud je teda plná a není to zrovna po tom, co delší dobu vodu neměli. Ale chodí často. Jako že fakt hodně často. A když vodu hned nedám, tak aspoň ostentativně tu misku vylizuje a nehne se od ní. Tak třeba vet něco zjistí. Četla jsem ještě jednu diskuzi a tam říkali něco o cushingu, případně ta cukrovka. A že si mám přichystat pěkný balík peněz.
Jak to, co delší dobu vodu neměli nebo když vodu nedáte? Voda přece musí být k dispozici pořád, celý den, celou noc. Možná to dělají proto, že se chtějí napít, když zrovna mají k vodě přístup. Když dáváte zvířeti napít a nemá k dispozici vodu stále, vždy vypije víc, než když k ní má přístup trvale.
napsal(a):
Nevím, co máte za plemeno...např. labradoři jsou kachny a vypijou kde co. Pokud mají psi ráno granule, misku mohou vypít, ale jestli máte vysledováno, že jeden pes se misce věnuje více může jít o obsesi(je miska třeba stříbrná- nerezová? ) chování, které psa uklidńuje uspokojuje. Naše momentálně 23kilová fenka litr a půl za den nevypije, ale žije celý život v bytě, pokud jste si vzali psa z útulku a bydlí teď v bytě, může mu být i horko, pokud předtím žil v kotci a má chlupy...
No v kotci byl, to je pravda. Ale chlupy už pustil. Je to kříženec zlatého retrívra s čímsi. Miska je velká, keramická, světlá s obrázky siluet pejsků.
Prestige
napsal(a):
A dáváte namočené granule nebo suché?
Jak kdy. Když mi přijde, že má dost suchá hovínka a špatně se mu kadí, tak dávám namáčené, tím do sebe dostane víc vody a je v pohodě (Dusty, ten starší). Tomuhle zatím dávám jen suché. Zaprvé je na to tak prý zvyklý a zadruhé když jsem dala namáčené, tak je sežral a stejně se šel pak napít a chlemtal úplně stejně.

Psovi dávám vodu do starýho hrnce, vejde se jí tam víc a míň se vycáká okolo. Případně je možnost do kyblíku.
Rozhodně je potřeba nechat psovi vodu nonstop, a zjistit, jestli nemá zdravotní problém.
Suchý/tvrdý hovínka nesouvisejí až tolik s vodou, ale s tím, jak mu vyhovuje složení žrádla, jak se mu to tráví, pokud se teda nepletu. Určitě bych to nedávala do souvislosti s tím, kolik má vody ve žrádle.

Teď ani nevím, ve kterém jsem vlákně
nešlo by napsat naráz:
kolik psů, co kdy který dělá, co je podle Vás špatně, co už jste zkoušela s jakým výsledkem ?
vyprazdňování je fakt o jídle, granule těžko rozředíte, jsou to šutry
co jí ?
mně to zatím připadá tak, že on ten nový pes tak nějak neví, co má dělat.

Vezměte papír, tužku (ne pc nebo telefon), napište si, co pes a Vy od probuzení děláte celý den
třeba tam něco uvidíte
je dlouho sám, není vůbec sám - hledá kontakt psa nebo určitého člověka, vyhýbá se něčemu, kam chodí, co tam dělá, má co dělat,...
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!