Fena je březí a musí na operaci

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2018 11:36
Lamicka

XXX.XXX.177.22

Dobrý den, máte někdo zkušenost s operací fenky v první polovině březosti? Operace je nyvhnutelná

10.2.2018 11:41
Lexaurin

XXX.XXX.249.250

Lamicka napsal(a):
Dobrý den, máte někdo zkušenost s operací fenky v první polovině březosti? Operace je nyvhnutelná

Operace čeho?

10.2.2018 11:42
Lamicka

XXX.XXX.177.22

Fenka má ve střevě zřejmě kus klacku a dělá neplechu

Neregistrovaný uživatel

10.2.2018 11:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Lamicka napsal(a):
Fenka má ve střevě zřejmě kus klacku a dělá neplechu

Určitě bych to konzultovala i s gynekologem, ale tady jde asi v první řadě o fenku.
A určitě bych zvolila specializované pracoviště, které je dobře vybavené přístrojově i personálně.

10.2.2018 11:59
Lamicka

XXX.XXX.177.22

Děkuji, operovat jí bude veterinář, který se reprodukcí psů zabývá. Ten řekl, že o březost může přijít. Já osobně mám strach spíše o vývoj miminek. Mělo by to být ve fázi, kdy jsou již připevněna na dělohu, ale asi dva dny před vývojem placenty.

Bohužel jsem nikde na internetu spojení březost a operace nenašla. Ani jednu zkušenost. Jako by se to nestávalo

Samozřejmě jde prvotně o zdraví fenky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2018 12:51

Nevím, co řešíte. Co se může stát, že prostě o štěňata přijdete, ne přímo operací, ale celkově stresem a zátěží, prostě tělo bude mít dost starostí samo o sebe a březost zruší.

Ale pokud má to zvíře ve střevě klacek, prostě není co řešit, musí se operovat.

10.2.2018 12:54
Lamicka

XXX.XXX.177.22

Možná jsem moc zodpovědný chovatel, ale řeším narušený vývoj orgánů plodů

operace je jasná.

10.2.2018 14:38

Lamicka napsal(a):
Možná jsem moc zodpovědný chovatel, ale řeším narušený vývoj orgánů plodů

operace je jasná.

Zrovna tím se nestresujte. jen málo léčiv je vyloženě teratogenních, že by se vám narodily zrůdičky, a pokud veterinář ví, že je asi březí, v pohodě se jim vyhne.

pokud se něco stane, tak se nenarodí nic, prostě to vstřebá. stresem, nedostatkem kyslíku, prostě tak.

10.2.2018 14:43
Lamicka

XXX.XXX.177.22

Děkuji, já ani tak nemyslela postižení jako takové, ale spíše vývoj orgánů jako srdce atd.

Fenka březí je. Veterinář je odborník na reprodukci a má výborné sono, inkubátory pro štěňátka a je výborný operatér. Plodový obal už tam viděl.

Děkuji, tak uvidíme

Přidejte reakci

Přidat smajlík