Poškrábané struky od štěňat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2018 10:59
Camélie

XXX.XXX.208.131

Ahoj, máte nějakou radu čím mazat struky kojící fenky? Štěňata 6týdnů stará, koji tedy občas, u jednoho struku má už i stroupek, tak bych ji chtěla nějak ulevit smajlík borova voda? Nějaká mast jaká? Díkysmajlík

11.2.2018 11:52
bobina65

XXX.XXX.197.59

Udělat slabý roztok hypermanganu, možno i do krvavého škrábnutí.Malým opatrně ostříhat drápky.
Když mastičku, tak z lékárny (nejlépe dělanou) na zapařené prdélky dětí.

11.2.2018 11:59
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Místo hypermanganu bych použila betadinu. Pokud mastičku, dá se koupit přírodní řepíková mast, na sádlovém základu - výborně hojí a štěndům neublíží. Já ji kupovala v lékárně, snad dr. popov, ale jistě už to nevím.

11.2.2018 12:37
Camélie

XXX.XXX.208.131

Díky, a co nějaký vyluh z bylin, nějaký čaj na zklidnění? Utirala bych to tím. Jinak drápky stříhám, pak otupim pilnikem vždy. Letos hodlám dělat rapikovou mast domácí, tak aspoň vím na co ji pak používat!super! smajlík na prdelky mám bepanthen doma, ještě mám i domácí konopnou mast, ale tam si nejsem jistá právě jestli s tím můžu mazat kvůli stenatum, jinak věřím že tahle pomůže na ty stroupky.

11.2.2018 14:11
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Camélie napsal(a):
Díky, a co nějaký vyluh z bylin, nějaký čaj na zklidnění? Utirala bych to tím. Jinak drápky stříhám, pak otupim pilnikem vždy. Letos hodlám dělat rapikovou mast domácí, tak aspoň vím na co ji pak používat!super! smajlík na prdelky mám bepanthen doma, ještě mám i domácí konopnou mast, ale tam si nejsem jistá právě jestli s tím můžu mazat kvůli stenatum, jinak věřím že tahle pomůže na ty stroupky.

Tak na zklidnění můžete místo masti i uvařit řepíkový odvar a ťupat to tamponkem. Taky super. My s tím babči léčili i bércáky a růži...na doporučení lékaře. A co se týká řepíkové masti, u berňáků jsou s ní výborné výsledky na zapařeniny(hotspoty).

11.2.2018 14:51
janaa

XXX.XXX.33.218

Dělala jsem domácí měsíčkovoi mast z domácího sádla a fungovala perfektně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík