Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2018 09:29
Thea

XXX.XXX.94.222

Prosím o radu, mám trpasličího jezevčíka. Je mu rok a pořád štěká. Nejvíce na větší psy než je on, což jsou skoro všichni. Taky někdy na lidi, když se mu někdo nelíbí, začne štěkat.Už nevim co mám dělat. Poradíte mi prosím někdo? Jak ho odnaučit štěkat?
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2018 09:37

Naučte ho zpívat smajlík
Blbé, já vím. Zkuste naučit štěkat na povel a zároveň učit kdy přestat. Štěkej a ticho. Měl by si zafixovat povel ticho.

23.2.2018 09:44

Štěká, protože se bojí
má nějaké kamarády, najděte mu nějaké hodné větší
k velikému psu jděte jen do té vzdálenosti, než začne štěkat...postoj a pohled psa se změní, to vidíte, tak než začne, zastavíte se - neštěká - odměna
postupně se vzdálenost zkracuje, podle jak se na to cítí pes
nečekám, že začne problém - pes to cítí a začne řvát
pozor na vodítko - nenapínat, zkuste postroj, nenechat psa úplně moc vepředu, dejte si ho k noze nebo za sebe, mluvte klidně, nenapomínejte, nekřičte, neškubat, nelitovat, nezvedat do náruče, prostě zastavit nebo projít v uctivé vzdálenosti, ať si třeba kouše míček
nic se neděje - ať ví, že se na Vás může spolehnout.

23.2.2018 09:48

..."nečekám, že začne problém - pes to cítí a začne řvát"...
Tohle je to nejtěžší. Když nám ti psi dokonale vidí do hlavy.

23.2.2018 10:00

Pravda
proto spousta psů funguje s cizím psovodem
kolik lidí mě má za "zaříkávače", jenom proto, že se mnou pes netahá, to můžu vždy padnout smíchy do potoka, ale až jsou majitelé za rohem, no né ? přece si nezničím pověst odborníka
je to těžké, no, říkám - začít jako kdybych si právě donesla štěně
pomáhá vlézt na neznámá místa.

23.2.2018 10:10

Já bych toho pejska asi pořádně socializovala na všechno, na co štěká.

Ta metoda s naučením povelu pro štěkání a pro ticho mi nikdy nefungovala. Zajímalo by mě, jestli někomu jo, jakože mě to fakt zajímá. Jestli tu někdo takovej jste, budu ráda za zkušenosti.

23.2.2018 11:05

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pravda
proto spousta psů funguje s cizím psovodem
kolik lidí mě má za "zaříkávače", jenom proto, že se mnou pes netahá, to můžu vždy padnout smíchy do potoka, ale až jsou majitelé za rohem, no né ? přece si nezničím pověst odborníka
je to těžké, no, říkám - začít jako kdybych si právě donesla štěně
pomáhá vlézt na neznámá místa.

Jo tak to je pravda...kdysi dávno za mnou přišla kamarádka s voříškem..."vůbec mě neposlouchá, co mám dělat?"...já v té době fenu no fungující "na myšlenku", tak si chudák myslela, že pomůžu. Za deset minut pes zvládal sedni, lehni, ke mně, zůstaň...na první dobrou.
No jak píšete, taky jsem byla za "zaříkávače"...kamarádky povely ale stejně "více-méně" ignoroval...
Nebyl to můj pes, takže nějaké "crcání" a přemlouvání se opravdu nekonalo a pes šlapal, jak hodinky, když ho povelovala panička, tak na to prostě "házel bobek"...
Kéž bych uměla mít stejný přístup k těm mým současným "rozmazlencům"

23.2.2018 11:24
Thea

XXX.XXX.94.222

Já jsem ho právě učila na povel Ne! Nikdy to nepomůže.

23.2.2018 11:37

Thea napsal(a):

A co jste ho na to "ne" naučila udělat?

Nejspíš si budete muset dát práci zjistit, co to jeho štěkání znamená (machruje? bojí se o sebe a radši upozorňuje, že tam je a že je hrozně velkej? jen tak z nudy vyřvává? jakákoliv jiná možnost?) a podle toho to řešit. Pokud pes neví, co má dělat, udělá první věc, která ho napadne, což je ve vašem případě štěkání. Vy jste tam od toho, abyste mu sdělila, co má dělat, když neví. Pokud je blbě socializovanej a bojí se psů nebo lidí, logicky na ně štěká právě proto.

23.2.2018 12:09

Ta metoda s naučením povelu pro štěkání a pro ticho mi nikdy nefungovala. Zajímalo by mě, jestli někomu jo, jakože mě to fakt zajímá. Jestli tu někdo takovej jste, budu ráda za zkušenosti.

Ta metoda s naučením povelu pro štěkání a pro ticho mi nikdy nefungovala

povel "ticho" po povelu "štěkej" mi funguje opravdu jen když začne pes štěkat na povel...pokud se rozštěká sám, tak absolutní ignor...docela mi funguje "ne.er mě, Blaženo! "...a nebo, pokud štěká na mě, že něco chce, tak prst na pusu a povel "pššš...jdeme loupit" šeptem...

Pro zadavatelku...
mám docela uštěkaný psy, ale opravdu si nemůžu dovolit chodit ven s dvěma řvoucíma "bestiema", to by se nelíbilo nikomu...
mě venku nepomáhá žádné okřikování, ani povelování, aby pes neštěkal...spíš povelování jako k noze, jdeme, klid...pokud je pes na volno, tak "ke mně...sedni", prostě zaměstnat psa jinými povely...
Jsou pesani, kteří nejsou uštěkaní a když už zaštěkají, tak stačí dát povel a přestanou, ale u chronických "štěkačů na všechno" bych se spíš zaměřila na to, odbourat důvod štěkání...naučit fungovat v určitých situacích určitým způsobem (myslím, že to docela výstižně popsala megííí), obávám se, že tady to pouhý povel "neštěkej-ticho" nevyřeší...že se nejedná o to, aby přestal štěkat na povel, když vidí většího psa, ale aby vůbec na většího psa štěkat nezačal a tohle trénovat...
Můj pes venku začne štěkat, když se něčeho bojí-lekne, když znejistí...takže tam spíš koukám na to, abych mu v té situaci pomohla...abych mu řekla "neboj se ty trdlo makový, máš tady maminku (omlouvám se za ten výraz, ale on je fakt mimino ) a maminka tě nedá, vždyť víš"...takže jen okomentuju situaci naprosto neutrálním tónem... "v klidu, pán na nás nechtěl skočit, on jen škobrtnul na bruslích, tak neblázni a jdeme", žádný štráchy, žádný konejšení, žádný povely, žádný okřikování jen info psovi "nic se neděje, pokračujem".

23.2.2018 12:14

Thea napsal(a):

Na ulici na Vás kdosi v kapuci namíří samopal, vy zařvete pomóoooooooc, a Váš doprovod jdouc dál jenom řekne
NE!
tak to se akorát tak počůráte ;-).

23.2.2018 12:19
Thea

XXX.XXX.94.222

Povel Ne, jsem ho naučila na štěkání. Štěká, protože se bojí větších psů než je on.

23.2.2018 12:20

Mám velmi ukecanou fenu, komentuje úplně všechno. Povel "ticho" funguje při normálním "okecávání" - v paneláku doplněno "tady se neštěká".
Když máme na zahradě sousedovu čubu nebo cizího kocoura, musela bych jí štěkání zarazit leda pěstí - tam nefunguje nic - to prostě řve.
Když přijede návštěva, která si ji naučila, že vozí dobroty a tím "se vykupuje", tak tam povel "ne, až budeš ticho" funguje - sedne a ostentativně předvádí "ticho".
Když jdeme po chodníku (druhém), kde v zahradě řvou dvě boxerky, platí "no boxindy, s.er na ně".
B.lbé je, že u souseda to použít nejde - říct "no soused, s.er na něj", urazil by se i kdybych řekla "kašli na něj".

23.2.2018 12:28
scylla

XXX.XXX.150.32

Thea napsal(a):

Když se budete bát třeba velkých aut a někdo vám řekne Ne, přestanete se bát?

23.2.2018 12:35

Thea napsal(a):
Povel Ne, jsem ho naučila na štěkání. Štěká, protože se bojí větších psů než je on.

Já to chápu, prostě to člověka napadne
ale neřekla jste mu, co dělat má
nebát se
a to se stane, pokud si bude jistý, že se mu nic nestane, zachráníte ho
a fakt může třeba kousat hračku, zbaví se tím stresu
nebo jíst
já žeru furt
může se zakousnout do uzlu a jít vedle Vás
a najděte ty hodné psy.

23.2.2018 12:35
Thea

XXX.XXX.94.222

A jak to mám tedy řešit?

23.2.2018 13:36

Thea napsal(a):
A jak to mám tedy řešit?

Zkusila bych to, co už psala megííí...

Štěká, protože se bojí
má nějaké kamarády, najděte mu nějaké hodné větší
k velikému psu jděte jen do té vzdálenosti, než začne štěkat...postoj a pohled psa se změní, to vidíte, tak než začne, zastavíte se - neštěká - odměna
postupně se vzdálenost zkracuje, podle jak se na to cítí pes
nečekám, že začne problém - pes to cítí a začne řvát
pozor na vodítko - nenapínat, zkuste postroj, nenechat psa úplně moc vepředu, dejte si ho k noze nebo za sebe, mluvte klidně, nenapomínejte, nekřičte, neškubat, nelitovat, nezvedat do náruče, prostě zastavit nebo projít v uctivé vzdálenosti, ať si třeba kouše míček
nic se neděje - ať ví, že se na Vás může spolehnout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík