Uživatel s deaktivovaným účtem

Ontario určitě ne, to je šrot.
kook
napsal(a):
Nevim, zda si vybrat:
Wolfsblut wide plain (kun a sladky brambor)...ty se mi libi, maji 48 % masa, ale zas krmit psa konem? Divne!
Wolsfblut black bird (krůta a sladke brambory)
..ty maji 26% masa...taky by se mi libily
Wolsfblut wild duck (kachna a brambor)..22,5% masa.
Já vybírám podle počtu tuků a proteinů. Pro tloustika beru divokou kachnu. Tak aby vám pes nezačal hubnout.

Tak moc to není potřeba pitvat, důležité je, že maso obsahují, a ne moučky, masové proteiny a podobné
hlavně ať to funguje jako celek
konina je pro psa, ne pro nás, a i tak máte na výběr několik dost druhů
wolfsblut vyrábí tyto druhy schválně, a díkybohu za to, když někdo potřebuje jeden druh masa a tuku, tak wb, protože tam nenajdete ani vejce, ani kuřecí hydrolyzát, jakož i přírodní chuť či aroma
nebojte se, že by nějaký kůň umřel kvůli granulím
wb využívá maso, které někde přebývá, ale ne nekvalitní zbytky
například klokaní maso je z řízeného odstřelu v Austrálii, klokani tam umírají zbytečně na silnicích, protože jsou přemnoženi
wilduck puppy má třetinu masa (pod tu hranici nejdu, když jsou granule hlavní jídlo), kalorií hafec, úplně vyhovuje
hromada masa je v simpsons puppy a 80/20, aatu, eden.. a nejvíc masa je v mase.
Ten Wolfsblut a koněm...zrovna mému psu až tak nechutná, ale není to směrodatné, on je šílená nežravka. Jen mi to připomnělo: jelikož jsem chtěla vyloučit kuřecí a hovězí, muž koupil koninu. Psu chutná velice. Když jsem to vzpomenula před sestřenkou vegetariánkou a ošetřovatelkou koní - málem ji kleplo Je to konina z Bulharska (je normálně pro lidi) ale já bych to samozřejmě do huby v životě nevzala. Nejím kozy, ovce, zvěřinu...a určitě ani koně

Určitě Wolfsblut, z receptur mám pro menší plemena vyzkoušené tyto https://www.granule.cz/Granule/Wolfsblut-Gold-Fields-Small-Breed-2-kg a tyhle https://www.granule.cz/Granule/Wolfsblut-Grey-Peak-Puppy-2-kg.

napsal(a):
Tak moc to není potřeba pitvat, důležité je, že maso obsahují, a ne moučky, masové proteiny a podobné
hlavně ať to funguje jako celek
konina je pro psa, ne pro nás, a i tak máte na výběr několik dost druhů
wolfsblut vyrábí tyto druhy schválně, a díkybohu za to, když někdo potřebuje jeden druh masa a tuku, tak wb, protože tam nenajdete ani vejce, ani kuřecí hydrolyzát, jakož i přírodní chuť či aroma
nebojte se, že by nějaký kůň umřel kvůli granulím
wb využívá maso, které někde přebývá, ale ne nekvalitní zbytky
například klokaní maso je z řízeného odstřelu v Austrálii, klokani tam umírají zbytečně na silnicích, protože jsou přemnoženi
wilduck puppy má třetinu masa (pod tu hranici nejdu, když jsou granule hlavní jídlo), kalorií hafec, úplně vyhovuje
hromada masa je v simpsons puppy a 80/20, aatu, eden.. a nejvíc masa je v mase.
U těch klokanů...kdyby dingy nestříleli (je to prej škůdce co ma vyhynout!)tak nemají takovejdle problém!
By mě zajímalo co budou dělat když jim přemnožení klokani zničí úrodu.

napsal(a):
U těch klokanů...kdyby dingy nestříleli (je to prej škůdce co ma vyhynout!)tak nemají takovejdle problém!
Jenomže. Dingové jim pojídají ovce, takže vlastně pomoc.
Klokani jsou přemnožení, proto je řízený odstřel ;-)
Dingo se živí převážně malými zvířátky, jako jsou krysy, králíci. Občas chytí malého klokana, ale asi tak stejně jako liška a orel. Klokánci žijí v tlupách, nejsou tolik zranitelní.
Největší problém klokana je člověk. Auta. Jsou i tací, kteří je tráví. Otráví i stráví. a pořád jich je dost.
To samé s Dingem, akorát někdo nerozezná jednu psovitou šelmu od druhé, např. lišku.
Jako jinde s vlky, škodná to rozhodně není, ne papírově. Čistých Dingů je fakt málo a stravou to není.
Když má kterékoli zvíře co jíst, a nebereme mu životní prostor, jí to, co po tisíce let. To nejjednodušší a nejprospěšnější. Klokan je celkem tuhé maso.
napsal(a):
Američani vybili vlky v Yelowstounu. Za 100 let zjistili, že jim park umírá, ztrácejí se stromy...vysychá. Až začali bádat a zjistili, že: vysoká zvěř nemá přirozeného nepřítele, proto se drží v údolích na pastvách - nikdo ji odsud nevyžene. Vyžírá tam všechny zprvu malé stromky, nakonec i všechny semenáče. Odstěhovali se bobři, kteří dělali hráze a zadržovali v údolích vodu. Teď neměli z čeho, stromy sežrala vysoká. Břehy se sesýpali, řeka už na horním toku začala téct jinudy. Nakonec vyprosili smečku vlků někde jinde a přivezli je zpátky. Ozdravění parku pak trvalo tuším pouhých 30let.
napsal(a):
Ontario určitě ne, to je šrot.
Můžu se zeptat co je na složení špatného? Že na obalu píšou 60% masa, to vím že je blbost.
Složení:
sušené kuřecí maso (34%), bramborové vločky (20%), rýže, sušená jablka, kuřecí tuk, hydrolyzovaný kuřecí protein (6%), pivovarské kvasnice, rybí olej, sušená mrkev, mananoligosacharidy (180 mg/kg), fruktooligosacharidy (120 mg/kg), směs mořských řas, fenykl, tymián, skořice, anýz, hřebíček, rozmarýn a juka (120 mg/kg)
Analytické složky:
Hrubý protein 27%, Hrubé oleje a tuky 16%, Vlhkost 10%, Hrubý popel 6,5%, Hrubá vláknina 2,2%, Vápník 1,5%, Fosfor 1,1%, Sodík 0,2%, Hořčík 0,09%
Nutriční doplňkové látky v 1 kg:
Vitamín A (E672) 20000 IU, Vitamín D3 (E671) 1400 IU, Vitamín E (alfatokoferol) (3a700) 400mg, Vitamín B1 1mg, Vitamín B2 4mg, Vitamín B6 (3a831) 1mg, Vitamín B12 0,05mg, Zinek (E6) 90mg, Železo (E1) 70mg, Mangan (E5) 36mg, Jód (E2) 0,7mg, Měď (E4) 16mg, Selen (3b8.10) 0,25mg.

Ne, protože ho mám vyzkoušený a prostě se mi nelíbilo, tenkrát tam byla kukuřice, granule se lodí vozily sem a tady pytlovaly, našly se v nich plísně. Psi měli velký odpad a tloustli. Teď jsou tam brambory, ty se mi taky nelíbí, já je taky nejim.

to uživatel
Za bramborovými vločkami rýže, takže tam je ve výsledku masa dost málo. Ale o to až tak nejde. Rýže v granulích mívá dost pofídérní původ a čím dál víc psů jí nedává. Hydrolyzáty - z čeho jsou (z čeho asi?) a proč, když se nepředpokládá, že by každé štěně mělo být alergik? Kvasnice na dochucení. Snaha za každou cenu ušetřit a prodejní cena v hodnotě barfu, kde ale v rámci možností víte, co váš pes pozře.
kook
napsal(a):
Tak nakonec jsem vybrala granule Wolfsblut Wild duck, tak uvidime. Prave pomalu prechazime.
Pokud si pes zvykne, žádné cavyky s přecházení nejsou třeba.
A pokud chcete krmit jen granule, tak stridejte napříč kvalitními značkami i "příchutěmi", hysterie zde netřeba.
K těm, co sednou se někdy zase vraťte, ty, kde bude třeba větší stolice, do střídání nezarazujte.
Měla jsem psa s citlivým zažíváním a tohle byl recept, jak ho problémů zbavit a fungoval.
Teď máme další "mrsku" z útulku, krmíme ráno pár granulek, vecer maso a opět vše OK. Granule kupujeme pokaždé jiné .
napsal(a):
to uživatel
Za bramborovými vločkami rýže, takže tam je ve výsledku masa dost málo. Ale o to až tak nejde. Rýže v granulích mívá dost pofídérní původ a čím dál víc psů jí nedává. Hydrolyzáty - z čeho jsou (z čeho asi?) a proč, když se nepředpokládá, že by každé štěně mělo být alergik? Kvasnice na dochucení. Snaha za každou cenu ušetřit a prodejní cena v hodnotě barfu, kde ale v rámci možností víte, co váš pes pozře.
Díky Psici právě chutnají a nad jinými ohrnuje nos, Už z toho hledání jaké pořídit, se mi točí hlava (vím, že Barf by byl nejlepší) Už jen jestli bezobilné či obilné atd..

Uživatel
napsal(a):
Díky Psici právě chutnají a nad jinými ohrnuje nos, Už z toho hledání jaké pořídit, se mi točí hlava (vím, že Barf by byl nejlepší) Už jen jestli bezobilné či obilné atd..
Hodně se teď propagují bezobilné, ale podle mě to není pro každého psa, některému sedět nebudou. Když vašemu psovi chutnaji, je to v pořádku, ale nemělo by to být jediným kritériem. Co třeba bobky, ty má OK?

Uživatel
napsal(a):
Jaké má vlastně mít Bobky tvrdší 2krát denně, třeba při BC měla řídší a více, ale to i párkrát zvracela. Proto vůbec nevím po jaké značce mám teď šáhnout a jestli ji nenechat na těch ontario.
Konzistence by měla být normální, tedy ani řídká, ani příliš tuhá (snad rozumíte ),2x denně je v pohodě.
Díky A co značka Carneeval? https://pet-food.cz/carneeval-highland-lamb-12kg.html?czk=true.
Uživatel
napsal(a):
Díky A co značka Carneeval? https://pet-food.cz/carneeval-highland-lamb-12kg.html?czk=true.
Ta se mi zdá dobrá složením, zatím nemám zkušenost, ale mám na cestě krůtu pro malá plemena - uvidíme
Ja sve bišonk krmim timto a
https://www.granule.cz/Granule/Wolfsblut-Wild-Pacific-Small-Breed-2-kg
Libi se mi slozeni i kvuli srsti
Terven
napsal(a):
Ta se mi zdá dobrá složením, zatím nemám zkušenost, ale mám na cestě krůtu pro malá plemena - uvidíme
Tak reaguju sama na sebe...už vidíme
Chutná to oběma (moje stonožka + jorka, co mám ve střídavce), vliv na trávení zatím neposoudím, ale teda - ta velikost granulek je fakt extrémně malá, asi jako zrnka čočky - to by mi přišlo adekvátní tak pro potkana
píšou tam pro malá a mini plemena, no...příště holt vezmu normálně dospěláckou krůtu, pokud se značka osvědčí

Terven
napsal(a):
Chutná to oběma (moje stonožka + jorka, co mám ve střídavce), vliv na trávení zatím neposoudím, ale teda - ta velikost granulek je fakt extrémně malá, asi jako zrnka čočky - to by mi přišlo adekvátní tak pro potkana
píšou tam pro malá a mini plemena, no...příště holt vezmu normálně dospěláckou krůtu, pokud se značka osvědčí
Mě by kolikrát moc zajímalo, podle čeho ti výrobci ty velikosti granulí odhadují. Já zase musím brát recepturu pro střední plemena, ta pro velká má zase granule obrovské a moji vysavači by se s tím udusili
napsal(a):
Mě by kolikrát moc zajímalo, podle čeho ti výrobci ty velikosti granulí odhadují. Já zase musím brát recepturu pro střední plemena, ta pro velká má zase granule obrovské a moji vysavači by se s tím udusili
Mně hlavně přijdou granulky velikosti zrn čočky příliš mrňavé i pro miniplemena, zdá se mi to zbytečné - ti psi mají zuby a v pohodě rozkoušou i větší granule.
Ideální velikost mi přijde, že má Marp - a ty jsou univerzální.. teď nově tedy mají taky recepturu pro malá plemena, dle mého též zbytečně malé granulky, ale Carneeval mini jsou ještě menší...no nic, spotřebujem a když se osvědčí, vezmeme recepturu ve standardní velikosti
Terven
napsal(a):
Carneeval jsem teda nezkoušela, takže tu velikost asi neposoudím, ale co se BC Mini týče, tak nám právě ty malý granulky vyhovujou, přijde mi, že se prckoj žvýkaj mnohem líp než ty větší, který jsme brali dřív (jasně, rozmašíroval je v pohodě taky, ale teď mu to dá prostě míň práce).. takže já v tomhle případě proti variantám granulek pro malý plemena nic nemám. A s průjmikem ani blinkáním taky zkušenost nemám, bobiky má takový pěkně akorát :D... prostě co chlupáč, to jiný chutě.. :D

Terven
napsal(a):
Mně hlavně přijdou granulky velikosti zrn čočky příliš mrňavé i pro miniplemena, zdá se mi to zbytečné - ti psi mají zuby a v pohodě rozkoušou i větší granule.
Ideální velikost mi přijde, že má Marp - a ty jsou univerzální.. teď nově tedy mají taky recepturu pro malá plemena, dle mého též zbytečně malé granulky, ale Carneeval mini jsou ještě menší...no nic, spotřebujem a když se osvědčí, vezmeme recepturu ve standardní velikosti
Taky bereme standardní velikost a pro všechny psy, i pro havaňáka.
Chtěla bych se zeptat, přecházeli jsme s Ontaria na Carneeval a jak psali na balení, tři dny jsem míchala se starým, za jak dlouho se pozná jestli granule "sedli" ? Chutnají ji, vyloženě se na ně těší, ale děsně po nich smrdí. Jinak žádnej průjem nic. Tak jestli počkat nebo hledat zase něco jiného?
Uživatel
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat, přecházeli jsme s Ontaria na Carneeval a jak psali na balení, tři dny jsem míchala se starým, za jak dlouho se pozná jestli granule "sedli" ? Chutnají ji, vyloženě se na ně těší, ale děsně po nich smrdí. Jinak žádnej průjem nic. Tak jestli počkat nebo hledat zase něco jiného?
Začali jste koncem března, tři dny jste míchali...takže čistý Carneeval žere tak den, dva...to je ještě málo. Nový druh krmení může způsobit plynatost, pokud chutnají, pes je v pohodě a bobky OK, počkala bych.
Tipuju, že si to sedne
Tak granule seděj dobře. Je vidět že má i hezčí srst. Chtlěa jsem se ještě zeptat, když točíte granule, to i různejch značek, nebo stačí od stejné značky jiné příchutě? A když už jsou na ně zvyklí (když už je měli), přecházíte mícháním, nebo dáte hned z novýho pytle celou dávku. Díky moc
Uživatel
napsal(a):
Tak granule seděj dobře. Je vidět že má i hezčí srst. Chtlěa jsem se ještě zeptat, když točíte granule, to i různejch značek, nebo stačí od stejné značky jiné příchutě? A když už jsou na ně zvyklí (když už je měli), přecházíte mícháním, nebo dáte hned z novýho pytle celou dávku. Díky moc
Snažím se i od různejch značek.
Uživatel
napsal(a):
Míchám od různých značek. Na zimu takové hutnější granule, na léto „lehčí“, dá-li se to tak říci. Pes je venkovní.
Na granule přecházíme postupně. Jsou-li stejného typu, tak normálně během týdne, pokud z lisovaných za studena na obyč nebo naopak, pak ty nové beru prvních pár dní místo pamlsků a jak staré dojdou, hned nasypu do misky nové. Připadá mi, že to tak vyhovuje našemu psovi nejlépe.
Nestřídám zbytečně často, jednou za měsíc či dva považuju za dobré.

ale však nemusí
jenom je divné, že máme ve čtvrtek kuře a v úterý zase kuře a k snídani kuře a k večeři kuře
a furt s bramborou.

já si i myslím, že granule nejsou ani náhodou vyrovnané a vyvážené, spíše jim dost chybí
takže ráno maso, večer granule - tak to mám, protože maso se vytráví rychleji, kvůli vycházkám
i to střídání receptur, protože fakt nevěřím ničemu někde je hodně vápníku, soli, já nevím čeho všeho, tak příště vezmu jinou značku, jako že se to srovná..
napsal(a):
já si i myslím, že granule nejsou ani náhodou vyrovnané a vyvážené, spíše jim dost chybí
takže ráno maso, večer granule - tak to mám, protože maso se vytráví rychleji, kvůli vycházkám
i to střídání receptur, protože fakt nevěřím ničemu někde je hodně vápníku, soli, já nevím čeho všeho, tak příště vezmu jinou značku, jako že se to srovná..
Já dávámráno granule, večer maso...furt si vyčítám, že bych to měla otočit, jenomže ráno v 5 jsou ty granule pohodlnější a hlavně nám to nedělá žádnej problém, tak to asi tak nechám.
A střídání receptur a značek u nás je v pohodě, upřímně lituju všechny, co nemohou stále najít ty pravé granule, já co nasypu, to sedne.
Carneeval jsem dala proto, že jsem zjistila, že ho objednává moje sestra, uvažuju ekologicky, řekla jsem si, že se přifařím, ať nejede kvůli mně auto zvlášť...Carneeval prima, chutná, ale sestra ho hodlá vyměnit za něco jinýho, tak zjistím, odkud bude objednávat příště a zda by tam neměli něco, co mi smí přes práh

Terven
napsal(a):
Já dávámráno granule, večer maso...furt si vyčítám, že bych to měla otočit, jenomže ráno v 5 jsou ty granule pohodlnější a hlavně nám to nedělá žádnej problém, tak to asi tak nechám.
A střídání receptur a značek u nás je v pohodě, upřímně lituju všechny, co nemohou stále najít ty pravé granule, já co nasypu, to sedne.
Carneeval jsem dala proto, že jsem zjistila, že ho objednává moje sestra, uvažuju ekologicky, řekla jsem si, že se přifařím, ať nejede kvůli mně auto zvlášť...Carneeval prima, chutná, ale sestra ho hodlá vyměnit za něco jinýho, tak zjistím, odkud bude objednávat příště a zda by tam neměli něco, co mi smí přes práh
tak to je vrchol ekologie
kupuji gel na praní, hledám tam granule
já krmím asi trapnějc než Vy kuřecí stehno vezmu z linky do misky, někdy přihrnu rýži od večeře, a to je asi tak vše
nám to problém dělá, ale nevím proč, když kosti nějak nevadí
no jó, jenže, co nasypete, to je kvalitní :D nakupuje se většinou podle recenzí nebo "je to drahé - je to dobré"
když nakoupím podle recenzí, bude to Brit nebo Applaws - jsou úplně stejné jako Brit produkce mimochodem, můj omyl století, jednu granuli jsem ochutnala - hnus hořký, do smrti to z huby nedostanu
ve 12 psíčka snědla pár kuliček, v 6 večer vyblinkáno - z kuličky chybělo po okrajích max 2mm, nechápu
ale docela dobře vypadají Rinti, vůně guláše nebo co to je, jediná vada - trošička moučky, kočky venku to snědly, Applaws vůbec.
napsal(a):
tak to je vrchol ekologie
kupuji gel na praní, hledám tam granule
já krmím asi trapnějc než Vy kuřecí stehno vezmu z linky do misky, někdy přihrnu rýži od večeře, a to je asi tak vše
nám to problém dělá, ale nevím proč, když kosti nějak nevadí
no jó, jenže, co nasypete, to je kvalitní :D nakupuje se většinou podle recenzí nebo "je to drahé - je to dobré"
když nakoupím podle recenzí, bude to Brit nebo Applaws - jsou úplně stejné jako Brit produkce mimochodem, můj omyl století, jednu granuli jsem ochutnala - hnus hořký, do smrti to z huby nedostanu
ve 12 psíčka snědla pár kuliček, v 6 večer vyblinkáno - z kuličky chybělo po okrajích max 2mm, nechápu
ale docela dobře vypadají Rinti, vůně guláše nebo co to je, jediná vada - trošička moučky, kočky venku to snědly, Applaws vůbec.
Já krmím taky hodně trapně
Fena měla teď méně žravé období (faleška), granule v misce jí nelákaly. Ze psího hlavolamu je žrala celá nadšená
No a jak se rozežrala nad tím hlavolamem, obvykle pak pokračovala i do misky...
Zrovna tak, kdybych jí do misky hodila mrtvou myš - asi by se vyčítavě podívala, jestli jsem se nezbláznila. Pokud si jí sama vyhrabe, uloví, zabije, tak jí taky sežere, takové úsilí nemůže přijít vniveč, to je někdy i půlhodina dřiny
Tak jestli ono na tom krmení při výcviku, za odměnu, fakt něco nebude...zadarmo v misce to není ono

Terven
napsal(a):
Já krmím taky hodně trapně
Fena měla teď méně žravé období (faleška), granule v misce jí nelákaly. Ze psího hlavolamu je žrala celá nadšená
No a jak se rozežrala nad tím hlavolamem, obvykle pak pokračovala i do misky...
Zrovna tak, kdybych jí do misky hodila mrtvou myš - asi by se vyčítavě podívala, jestli jsem se nezbláznila. Pokud si jí sama vyhrabe, uloví, zabije, tak jí taky sežere, takové úsilí nemůže přijít vniveč, to je někdy i půlhodina dřiny
Tak jestli ono na tom krmení při výcviku, za odměnu, fakt něco nebude...zadarmo v misce to není ono
jakou to mají trpělivost, půl hodiny hrabou, frkají do nory a třeba vůbec nic nechytí tahleta slečna, když už trpělivost dochází, začne rvát drny tlamou
minulý týden jsme sázely hrášek.. moc šikovná, nejhodnější můj pes.. řeknu "hledej" a kope
jenom.. ten hrášek nepotřeboval 70cm výkop
by se mi líbilo, odměnit krmením, vypadáme asi takhle:
"lehni"
leží
"šikovná" (dám odměnu)
odměnu vyplivne
hlad nehlad, a dva dny zas čekat nechci.. ale vím, jak to myslíte
tak jsem vzala strašně dobré sušené maso, o něj se hádala s kočkami
"čekej"
čeká
"šikulka" (dám maso, ale odvrací hlavu)
"dělej sněz to, takhle cvičí profíci !"
polkla ždibíček masa, čekám pár vteřin, házím tenisák
"běž"
po 10 metrech stojí a kašle.
napsal(a):
jakou to mají trpělivost, půl hodiny hrabou, frkají do nory a třeba vůbec nic nechytí tahleta slečna, když už trpělivost dochází, začne rvát drny tlamou
minulý týden jsme sázely hrášek.. moc šikovná, nejhodnější můj pes.. řeknu "hledej" a kope
jenom.. ten hrášek nepotřeboval 70cm výkop
by se mi líbilo, odměnit krmením, vypadáme asi takhle:
"lehni"
leží
"šikovná" (dám odměnu)
odměnu vyplivne
hlad nehlad, a dva dny zas čekat nechci.. ale vím, jak to myslíte
tak jsem vzala strašně dobré sušené maso, o něj se hádala s kočkami
"čekej"
čeká
"šikulka" (dám maso, ale odvrací hlavu)
"dělej sněz to, takhle cvičí profíci !"
polkla ždibíček masa, čekám pár vteřin, házím tenisák
"běž"
po 10 metrech stojí a kašle.
70 cm výkop - to by se mi hodilo, budem sázet na podzim stromky, můžu si Vaši slečnu vypůjčit?
Já mám u psa opak - granule, které nemá moc rád, dostává za odměnu po povelu, a to se po nich může utlouct. Ale je pravda, že co vyloženě nechce, to mu nenutím. Měl ze zoohitu oblíbené šlachy, jeden balíček vůbec nechtěl žrát. Tak si říkám, může tam být nějaká plíseň nebo něco, on to cítí, já ne. Šlo to do koše. Další balení mu normálně chutnalo.