Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2018 09:35
Haniky

XXX.XXX.168.157

Dobrý den máme skoro ročního flaťáka...jdu k vám pro radu... od mala na dopručení veteriny dostával Royal Canin...jen...je to raketa a čim víc o tom čtu...tak mi příjde, že platím za značku... zkusili jsme granule Brit...no katastrofa má je už pres týden...kadí víc než sežere a nemá to tuhý...prosím poraďte podobné složení jako Royal...nevyznám se v tom a na trhu je toho spousta...nevím co mu teď koupit...věřím, že jsou tu lidi co poradí a co mne asi i ukamenujou...děkuji.

8.3.2018 09:54
katkaa1

XXX.XXX.43.146

V prvom rade týždeň je ešte skoro, psy ktoré sú na kŕmenie citlivé musia prechádzať na nové krmivo postupne a môže to trvať aj mesiac kým sa to všetko zrovná. Takže ak budete prechádzať na niečo nové skúste to psovi postupne primiešavať po malých dávkach k pôvodným granuliam a stále pridávať viac nových až prejdete len na tie nové.
Čo sa týka značiek tak Brit nie sú bohviečo, keď už tak rada Brit Care tam mám dobré skúsenosti s jahňacími. Nakoľko som barfista tak už moc trend granulí nesledujem isto sem napíšu iní aké značky kŕmia no asi by som nečakala že tie dobré budú lacnejšie než RC.
Šteňatám som dávala Farminu N&D ale tiež nie sú lacné. No mali pre mňa slušné zloženie.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.3.2018 10:05

Určitě přejděte na kvalitnější krmení - hodně se tu doporučuje Wolfsblut, Marp Holistic. Není špatná Acana. Já dávám N&D Low grain a spokojenost.

8.3.2018 10:15
Haniky

XXX.XXX.168.157

Děkuji...granule jsme mu přimíchavali...ale u Royalu canin v poslednim měsíci kňučel...že má málo...takže sežral v podstatě 2x tolik...

8.3.2018 10:16
Haniky

XXX.XXX.168.157

Pytel 15kg na 14 dní? No nevim...vím, že to neni dobře...ale co mu koupit?

8.3.2018 10:41
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Haniky napsal(a):

Aký pytel 15 kg na 14 dní? To je strašne veľa vyše 1kg na deň.
Neviem koľko kg má flat ale pozrite si dávkovanie napríklad tých N&D viac ako 0,5 kg denne zrejme nepotrebujete takže to potom zas nie je až také drahé ako sa na prvý pohľad môže zdať..

8.3.2018 10:45
Haniky

XXX.XXX.168.157

Toho royalu...kňučel by i celou noc...má prostě hlad...vím, že je to mooooc, že tabulka ukazuje daleko méně granulí...

8.3.2018 10:50
Andrýsek3

XXX.XXX.49.137

Royal hlavně není vůbec kvalitní. A vážně kňučí z hladu? Jakou má stavbu těla? Retrívři jsou popelnice a budou jíst dokud neprasknou. Řídila bych se kondicí, ne kňučením. A změňte granule, značky už zazněly, ale to dávkování je fakt moc. A postupně hlavně. Zdravotní problém vyloučen?

8.3.2018 10:55
Haniky

XXX.XXX.168.157

Po zdravotní stránce je v pořádku...má velkou zahradu +prochajda každý den do lesa na hoďku...teď jak má ty granule Brit tak už mu stačí správné dávkování...ale kadí tak 5x za den a neni to tuhý...

8.3.2018 10:59
Andrýsek3

XXX.XXX.49.137

Haniky napsal(a):
Po zdravotní stránce je v pořádku...má velkou zahradu +prochajda každý den do lesa na hoďku...teď jak má ty granule Brit tak už mu stačí správné dávkování...ale kadí tak 5x za den a neni to tuhý...

Přešla jste moc rychle. Do Royalu musíte přidat trošku nových granulí a postupně přidáváme víc v rámci dní a týdnů. A na těch royalech kadil jak?

8.3.2018 11:05
Haniky

XXX.XXX.168.157

2x za den...tuhý...já bych mu je i nechala...jen kdyby po nich neměl hlad...

8.3.2018 11:07
Andrýsek3

XXX.XXX.49.137

Haniky napsal(a):
2x za den...tuhý...já bych mu je i nechala...jen kdyby po nich neměl hlad...

Nenechávejte není kvalitní. Fakt ne.

8.3.2018 11:13
Terven

XXX.XXX.110.147

Pokud brečí v noci dítě, možná to bývá z hladu, u štěněte to tak téměř jistě není
Ani hodně hladovej pes obvykle nekňučí.
Spíš se nudí, vyžaduje pozornost, bojí se, něco ho bolí...cokoliv jiného.
Každopádně, jak už tu píšou ostatní, Royal nebrat a ani nehledat nic s podobným složením.
Nějaké dobré tipy tu už padly od Sarah, jinak u nás v rodině dva retrívři vegetí na Carneevalu a vypadají pěkně. Po Royalu doporučuju na nové granule zvykat postupně a možná bude chvíli trvat než s zažívání upraví.

8.3.2018 12:18

Royal i Brit přesné názvy, prosím.
Rok dostával jedno a to samé krmení, těžko mu bude hezky po úplně jiném krmivu.
Musí se najít podobné.
Divná stravitelnost Brit teď není nic neobvyklého, říká to spousta lidí, a to i u Brit Care.

8.3.2018 12:36
Haniky

XXX.XXX.168.157

Royal canin junior a brit premium junior...

8.3.2018 13:08
bilusik

XXX.XXX.168.130

Haniky napsal(a):

Marp.

8.3.2018 13:36

2 litry za granule na měsíc.. to je 25 kilo hovězí oháňky u řezníka nebo 25kg vepřového z penny nebo 80kg kuřecích krků
a to ten pes leží na zahradě + hodina po lese
má asi 30kg ?
pytel N&D adult low grain chicken za tisícovku by měl vydržet měsíc
Marp holistic jsou také dobré, ale asi bude dávka malinko větší, a radši bych začla něčím obilným
s tím přechodem.. někdo míchá 14 dní a někdo dá rýži s masem hned..

8.3.2018 16:30
barevnalentilka

XXX.XXX.82.116

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Royal i Brit přesné názvy, prosím.
Rok dostával jedno a to samé krmení, těžko mu bude hezky po úplně jiném krmivu.
Musí se najít podobné.
Divná stravitelnost Brit teď není nic neobvyklého, říká to spousta lidí, a to i u Brit Care.

Souhlas. Jednou mě napadlo koupit Brit Care a zažívání fakt nebylo v pohodě. Letěly.

Jediné granule, které pes baští s chutí a zažívání je taky o.k. je Applaws. Vím, že nejsou úplně top, ale jiné, lepší značky nechtěl moc jíst.2kg kupuju za 350Kč. Ale má je jen občas, jinak masko.

8.3.2018 16:51

barevnalentilka napsal(a):
Souhlas. Jednou mě napadlo koupit Brit Care a zažívání fakt nebylo v pohodě. Letěly.

Jediné granule, které pes baští s chutí a zažívání je taky o.k. je Applaws. Vím, že nejsou úplně top, ale jiné, lepší značky nechtěl moc jíst.2kg kupuju za 350Kč. Ale má je jen občas, jinak masko.

no jo, když jiné nechce.. tak co mám s Vámi dělat smajlík
applaws, pokud platí, že je tam "dry chicken" a ne chicken meal, tak jsou super granule
a ty dvě a půl procenta drůbežího tuku jim snad odpustím.. jestli to nebude s příměsí minerálního oleje.. a to se teď děje.. v Evropě.. takže neodpustím
ale není to jen drůbeží tuk, ale třeba různé moučky - rtuť a kadmium v rybích, DNA přežvýkavců v drůbežích
tak, pokud to jen trochu jde, krmiči všech zemí, spojte se, a nekupujte to smajlík

8.3.2018 19:54
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
no jo, když jiné nechce.. tak co mám s Vámi dělat smajlík
applaws, pokud platí, že je tam "dry chicken" a ne chicken meal, tak jsou super granule
a ty dvě a půl procenta drůbežího tuku jim snad odpustím.. jestli to nebude s příměsí minerálního oleje.. a to se teď děje.. v Evropě.. takže neodpustím
ale není to jen drůbeží tuk, ale třeba různé moučky - rtuť a kadmium v rybích, DNA přežvýkavců v drůbežích
tak, pokud to jen trochu jde, krmiči všech zemí, spojte se, a nekupujte to smajlík

Megí, zase to tolik nedramatizujte, tak jako 2x týdně pes dostane granule namísto masa (a bio mu nekupuju, tolik peněz nemám), tak já si taky dám občas hambáč nebo brambůrky.

8.3.2018 20:06

Megí, zase to tolik nedramatizujte, tak jako 2x týdně pes dostane granule namísto masa (a bio mu nekupuju, tolik peněz nemám), tak já si taky dám občas hambáč nebo brambůrky.

vždyť jsou tam dva smajlové smajlík

8.3.2018 20:09
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Dejte mi korunu jsem to popleta

8.3.2018 20:28

Dejte mi korunu jsem to popleta

mám jen platební kartu.. ne, je to fakt blbost, řešit nějaké mikromnožství tuku nebo čeho, nedávno mě ani nenapadlo, že ta krmiva fakt jako opravdově někdo hlídá.. no vlastně nedávno jsem ani nevěděla, že existují granule.. stejně jsem furt na vážkách, protože tohle
https://www.youtube.com/watch?v=st6AKENGN8I
naše "dokonalé" granule neumí

Přidejte reakci

Přidat smajlík