Dobry den, mam 10ti mesicni stene. Minuly rok jsem pouzivala pipetu. Tedkon vaham co je lepsi jestli pipeta ci obojek. Venku ho mam na ksirach protoze ma uzky krk a bojim se ze obojkem bych ho udusila kdyz bych ho na voditku zatahla. Takze ksiry bude mit tak jako tak.
Dekuji moc za rady :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

mikraf
napsal(a):
Dobry den, mam 10ti mesicni stene. Minuly rok jsem pouzivala pipetu. Tedkon vaham co je lepsi jestli pipeta ci obojek. Venku ho mam na ksirach protoze ma uzky krk a bojim se ze obojkem bych ho udusila kdyz bych ho na voditku zatahla. Takze ksiry bude mit tak jako tak.
Nejlepší je si vybrat to, co klíště ihned, jak přijde do kontaktu se psem, zcepení. Já minulý rok měla Bravecto, ale už ho nekoupím, pes klíšťata nosil i domu, klíšťata se zacucala a až potom uschla, to si myslím, že už je pro přenos choroby dostačující a repelentní účinek nula- tak jsem psa musela stříkat ještě klasickým mojim repelentem. Finančně to vše vyjde na jedno brdo- jestli dávat kapku co měsíc, koupit obojek, dát tabletu...jen je důležitý ten repelentní účinek a aby si to do psa ani nekouslo.

Já mám doma sprej od Frontline...mám ho jako nouzák, když mi třeba dobíhá účinnost pipety a než se dostanu do krámu pro nové...ale...každou prochajdu sprejovat?...a klíšťáky přitáhli pesani stejně, sice v řádu kusů, ale měli...
napsal(a):
Já mám doma sprej od Frontline...mám ho jako nouzák, když mi třeba dobíhá účinnost pipety a než se dostanu do krámu pro nové...ale...každou prochajdu sprejovat?...a klíšťáky přitáhli pesani stejně, sice v řádu kusů, ale měli...
ten sprej jsem spis pouzivala kdyz mu nebylo jeste pul roku.

mikraf
napsal(a):
...jeden pes 2,20 kilo léta z úspěchem pipeta...nyní pes 2,40 kg také pipeta, stříkala jsem také do 4 měsíců, ale to klíště sem tam bylo - po pipetě nyní nic...
Podle mého názoru je nejlepší pipeta Advantix, právě pro ten výše zmíněný repelentní účinek. Nevýhodou pipet je, že mají účinek maximálně měsíc, spíše tři týdny. Z tohoto pohledu je lepší obojek - působí celou sezónu a vyjde tak podstatně levněji. Škrcení se bát nemusíte, za obojek nic netahá. Mně se nejvíc osvědčil Scalibor (i proto, že na rozdíl od Kiltixu nesmrdí). Je ale pravda, že vím o pár případech alergických reakcí na něj. Na druhou stranu, při alergii na obojek ho prostě sundáte, u pipety je řešení podstatně složitější.