Azrut
napsal(a):
mam ho na strazenie kedze o tomto plemene sa hovori ako o najlepsom ale tento je asi vynimka, na macky je ostry cudzia nesmie vstupit na pozemok ale k ludom aj k psom je dovercivy.
Moc tomu nerozumím... jestli cizí lidé nemůžou vstoupit na pozemek, tak v čem je problém? Nebo jsem vás jen špatně pochopila?
Každopádně je to ještě mimino, dejte mu čas Vždyť je to štěndo, potřebuje dospět.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hlavně pozor, nespoléhat na to, že máte psa, který nehlídá...že je důvěřivý k lidem, je to ještě mlaďoch a až mu v hlavince docvakne, že jeho největším úkolem je uhlídat svoje teritorium a rodinu bez ztráty kytičky i za cenu použítí donucovacích prostředků (a to tedy zuby jsou), tak hlídat začne a fest...a pozor...může to být ze dne na den...jeden den máte důvěřivého troubu a druhý den už je z něj radikál chystající se zahrdlit všechny vetřelce...
.nemám sice pastevce, nemám důvěřivé psy, hlídali už od mala (ale to je ještě takový to "sranda" hlídání, pes je ještě nezralej a tak člověk hlavně kouká na to, aby se mlaďoch nedostal do extrémní situace), ale taky se chování změnilo defakto ze dne na den...začalo to být "na vážno"...zatímco v osmi měsících byla fena už sice ostroň, tak tam nebyla ta jistota, že ví naprosto přesně, co dělá...ráznější člověk jí ještě znejistěl, musela třeba odběhnout od plotu, aby se rozmyslela, co dál...ten rozdíl, když jí v hlavince blikla myšlenka, že ona je velký zlý hlídací pes a že se prostě nebojí, je markantní...
Totéž moje fena NO...garantuju vám, že jsem si do jejích dvou let naprosto regulérně myslela, že jestli mě někdo přepadne, tak se fena sebere a uteče...a pak najednou feně byly 2 roky a já už věděla, že nebude utíkat ona, ale případný útočník...
Máte štěndo, tak to zatím neřešte
coinneach
napsal(a):
Moc tomu nerozumím... jestli cizí lidé nemůžou vstoupit na pozemek, tak v čem je problém? Nebo jsem vás jen špatně pochopila?
Každopádně je to ještě mimino, dejte mu čas Vždyť je to štěndo, potřebuje dospět.
Azrut píše, že cizí kočky nesmějí na pozemek, k lidem a psům je důvěřivý.