Dobré sobotní ráno,
máte někdo zkušenost, že vám pes na mase nevydržel s venčením? Fena, necelých 10 měsíců, cca 10 kilo. Od chovatelky na mase, když jsme ji přivezli tak potřebovala často, to bylo normální, pak jsme museli na nějaký čas přejít na granule a doma ani loužička (tomu ale nějak souvislost nepřisuzuji, prostě už byla starší). Teď je to cca měsíc, co jsem jí maso vrátila a je problém, aby vydržela přes noc. I když jí vyvenčím kolem 1 v noci (což běžně už odmítala, protože už měla půlnoc a vydržela třeba do devíti spát jako špalek i když jsem ji tahala z pelechu), tak už kolem šesté ráno fňuká, že potřebuje ven. Když jí dám k večeři granule, tak vydrží. Může mít tak "blbou" reakci na maso? Nepřijde mi, že by k masu pila nějak hodně, nalemtá se maximálně, když přilítne z venku, kde se honila s druhou čubou. Zdravotní problém vyloučen, první hárání jsem vzala v potaz, ale ona nechce často, jen prostě na mase nevydrží dlouho. Díky za reakce.
Já bych spíš tipla, že důvodem není blbá reakce na maso, ale to, že na granulích pije bohužel málo. Granule do sebe vsáknou hodně vody, takže pokud se po nich napije jen trochu, třeba jen tak, jak byla zvyklá pít po mase, tak granule vycucnou všechnu vodu z organismu(přehnaně řečeno) Ale nejsem vetka, je to jen moje domněnka.
Prestige
napsal(a):
No ono si stačí vědět kolik procent vody je v mase oproti granulím a bude Vám to jasné.
To jako jo, ale třeba u nás po přechodu z granulí na maso hodně výrazně klesla spotřeba vody v misce. Když fena žrala granule, chlemtala pořád, na mase oproti tomu pije minimálně. Čímž bych myslela, že by se to mělo srovnat. Já jsem žádnou větší frekvenci čůrání nepozorovala, ale netvrdím, že to není možný.