Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.3.2018 11:45
violaviolaviola

XXX.XXX.128.43

Vlastním 9 let starého psa ale poslední dobou začal vyjíždět po nohou po synech je s námi od malička je na mě hodně fixovaný jsem jediná kterou akceptuje i když má rád i kluky nedovolí jim se pohybovat v mé blízkosti hned po nich útočí a vrčí, kluci se bojí pohybovat se po bytě nechápeme tohle jeho chování.Nechová se tak každý den kluci ho venčí i berou na procházky neubližují mu, Je kastrovaný s některými psi se snese a s některými ne ale to je asi tak jako i u lidí přes den mu dáváme podle předpisů košík když s ním chodíme nebo pobýváme venku, při večerním venčení chodí bez košíku a bez vodítka a je v naprosté pohodě, při návštěvě mích známých mu vždy nasazují košík ač je zná a je na ně zvyklý nenechá je se pohybovat se po bytě, děti rád nemá je schopný na ně zaútočit.Když musím někdy odcestovat z domu je s nimi a je v pohodě ale jak se vrátím veškerá dobrota i jeho láska k nim končí.V noučata si k sobě raději ani neberu a pokud už u mne chtějí býti tak je celý den s košíkem, nevím co s tím kluci na mě tlačí abych ho dala pryč ale pro mne je to člen mé rodiny nejde ho jenom tak odsunout jako balík, vůbec nevím co mám dělat. Je křížený matka husky otec československy vlčák.

17.3.2018 11:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

violaviolaviola napsal(a):
Vlastním 9 let starého psa ale poslední dobou začal vyjíždět po nohou po synech je s námi od malička je na mě hodně fixovaný jsem jediná kterou akceptuje i když má rád i kluky nedovolí jim se pohybovat v mé blízkosti hned po nich útočí a vrčí, kluci se bojí pohybovat se po bytě nechápeme tohle jeho chování.Nechová se tak každý den kluci ho venčí i berou na procházky neubližují mu, Je kastrovaný s některými psi se snese a s některými ne ale to je asi tak jako i u lidí přes den mu dáváme podle předpisů košík když s ním chodíme nebo pobýváme venku, při večerním venčení chodí bez košíku a bez vodítka a je v naprosté pohodě, při návštěvě mích známých mu vždy nasazují košík ač je zná a je na ně zvyklý nenechá je se pohybovat se po bytě, děti rád nemá je schopný na ně zaútočit.Když musím někdy odcestovat z domu je s nimi a je v pohodě ale jak se vrátím veškerá dobrota i jeho láska k nim končí.V noučata si k sobě raději ani neberu a pokud už u mne chtějí býti tak je celý den s košíkem, nevím co s tím kluci na mě tlačí abych ho dala pryč ale pro mne je to člen mé rodiny nejde ho jenom tak odsunout jako balík, vůbec nevím co mám dělat. Je křížený matka husky otec československy vlčák.

Nevím, jestli jsem jen nepochopila, nebo to tu není, ale od kdy(jak dlouho) se takto projevuje? Mluvíte o vnoučatech..jak staří jsou vaši synové?

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.3.2018 12:52

Měl by nosit košík i doma, abyste nemuseli mít strach, že někoho pokouše. A měl by mít stále připnutý krátký vodítko, který bude za sebou tahat. Jakmile si myslí, že má s někým problém ("nenechá ho projít"), vysvětlete mu klidným tónem, že se plete, a odkažte ho na místo. Pomocí couračky mu vysvětlíte, co po něm chcete (odchod na místo), a pomůžete mu povel splnit.

17.3.2018 13:12
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Souhlas. Máte dost těžkou směsku a s takovým psem není lehké vyjít. Ale mantinely mu musíte dát vy a jak se chovat mu ukazovat taky vy. U těchto plemen, je to otázka ne řevu a povelů, ale jisté diplomacie.

17.3.2018 13:41

Jak jsou kluci dlouho z domu? Jaký měli vztah se psem před jejich odchodem, jak dlouho spolu žili v jedné domácnosti?

17.3.2018 13:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

- při večerním venčení chodí bez košíku a bez vodítka

Tak ať Vám to "v pohodě"
dlouho vydrží. Nevšimla jste si, že večer bývají
psi ostražitější ? (až nebezpečnější ?).

Neregistrovaný uživatel

17.3.2018 14:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

rapotacka11 napsal(a):
- při večerním venčení chodí bez košíku a bez vodítka

Tak ať Vám to "v pohodě"
dlouho vydrží. Nevšimla jste si, že večer bývají
psi ostražitější ? (až nebezpečnější ?).

nóó, taky bych chtěla v noci potkat tohohle dárečka navolno a bez košíku...

A hlavně po tmě má majitel daleko horší přehled o dění kolem sebe (i okolí o něm), takže je koš na místě snad ještě víc než ve dne!

17.3.2018 15:48

Podle mě je pes těžkej závislák na paničce...prostě si vás hlídá a to fest...možná vám to přijde neuvěřitelné, ale "brání" si vás i před dětmi...

Něco podobného mi dělal zkraje setr, kterého jsem si vzala do dočasky...najednou měl u mě spoustu pozornosti na kterou nebyl zvyklý, s mým, tehdy dvouletým synem, byl v pohodě, dokud nenastala situace typu...já hladím psa a jde k nám syn, to na něj začal regulérně vrčet-hodně výstražně...já to vyřešila tak, že jsem psa začala učit, že fungujeme dohromady...takže jsme se mazlili jen když byl u toho i syn, "piškotkovala" jsem oba najednou a podobný "nesmysly...pokud pes zkusil zavrčet, tak jsem se okamžitě zvedla a odešla...nebo ukončila hraní a mazlení...
Nejsem "trvač" na tom, že pes nesmí zavrčet, ale jsou určité situace, kdy to tolerovat nelze a to je právě striktní hlídání (vyžadování pozornosti jen pro sebe)oblíbené osoby psa i před členy "vlastní smečky"...cizí lidi neřeším...pokud je pes nemusí, tak ho prostě zavřu po dobu jejich návštěvy...

Ale těžko říct, jestli to lze vysvětlit takhle "starému" psovi...kříženci daných plemen...a hlavně vysvětlit tak, aby byl pes "bezpečný".

Přidejte reakci

Přidat smajlík