Dobrý den, chci se zeptat. Dnes jsme si přivezli 14 týdenní štěňátko německého velkého špice a chci se zeptat zda může být štěně přes noc venku v boudě pokud budou teploty nad 0°C. Chceme aby si zvykl na to že bude venku na dvoře a ne s námi doma. Samozřejmě přes den se mu věnujeme co nejvíce to jde, chodíme na procházky hrajeme si atd. Zatím v těchto mrazech ho necháváme na noc spát v chodbě aby mu nebyla zima, ale bojíme se abychom ji potom naučili spát venku v boudě i když zatím co jsme vypozorovali je radši venku než doma, protože kdykoli uslyší že se otevřeli dveře do chodby tak vrti ocáskem a chce ven. Avšak bojíme se ho nechat v noci bez dozoru, protože jsme četli, že štěně to bere jako odloučení od smečky, nechceme aby, pak mělo nějaké psychické trauma. Ve zkratce je vhodné nechat štěně přes noc pokud jsou teploty nad 0°C spát v boudě? Za druhé můžeme ji nechávat v kratších intervalech (1-1.5 hodiny přes den a poté celou noc samo) bez dozoru aniž by z toho mělo nějaké trauma (štěňátko asi 2 min kňučí a poté je zticha a usne)?
tondasmekal
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat. Dnes jsme si přivezli 14 týdenní štěňátko německého velkého špice a chci se zeptat zda může být štěně přes noc venku v boudě pokud budou teploty nad 0°C. Chceme aby si zvykl na to že bude venku na dvoře a ne s námi doma. Samozřejmě přes den se mu věnujeme co nejvíce to jde, chodíme na procházky hrajeme si atd. Zatím v těchto mrazech ho necháváme na noc spát v chodbě aby mu nebyla zima, ale bojíme se abychom ji potom naučili spát venku v boudě i když zatím co jsme vypozorovali je radši venku než doma, protože kdykoli uslyší že se otevřeli dveře do chodby tak vrti ocáskem a chce ven. Avšak bojíme se ho nechat v noci bez dozoru, protože jsme četli, že štěně to bere jako odloučení od smečky, nechceme aby, pak mělo nějaké psychické trauma. Ve zkratce je vhodné nechat štěně přes noc pokud jsou teploty nad 0°C spát v boudě? Za druhé můžeme ji nechávat v kratších intervalech (1-1.5 hodiny přes den a poté celou noc samo) bez dozoru aniž by z toho mělo nějaké trauma (štěňátko asi 2 min kňučí a poté je zticha a usne)?
Mládě nemá samo venku co dělat, na co jste si pořizovali psa? Není to jen o teplotě, ale hlavně o tom, že je to mimino, tedy má být s rodinou a ne samo venku. Divím se chovatelům, kteří prodají psa lidem jako vy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tondasmekal
napsal(a):
...nějak jsem Vás nepochopila...píšete, že dnes jste si přivezli štěně. ale z dalšího textu jsem já pochopila, že už ho máte nějakou dobu doma?
Ano, štěně velkého špice může být v teplotách nad nulou v pohodě v boudě, ale bouda musí být zateplená a vystlaná slámou. Ale každopádně je dobré mít štěně minimálně tak týden nebo dva přes noc doma, aby bylo se smečkou a odloučení trénovat zatím jen přes den. A boudu samozřejmě taky trénovat, dávat tam hračky atd. Riziko je akorát v tom, že pokud bouda není v kotci, hrozí že štěně nebude spát v ní, ale někde za dveřmi a to bych ho tam přes noc nenechávala dokud nebude tepleji.
napsal(a):
...nějak jsem Vás nepochopila...píšete, že dnes jste si přivezli štěně. ale z dalšího textu jsem já pochopila, že už ho máte nějakou dobu doma?
Přivezli jsme si ho včera omlouvám se za špatně formulované vety. Šlo mi jen o to zda jsme neudělali špatně že jsme jo nechali spát v chodbě samotné knucelo asi 2 min a pak bylo zticha, když jsem se šel potom na něj podívat tak spalo. Jinak pro uživatele scylla štěně si mohlo vybrat jestli zůstane s námi doma nebo půjde ven ale rozhodlo se jít ven a tam si hrát s hračkami co jsme mu tam připravili mohlo se kdykoliv vrátit do domu mělo dveře otevřené právě z toho usuzují že se mu líbí když je venku klidně i sám (bez dozoru ho zatím necháme bojíme se že by si mohl něco udělat), ale bojím se právě té venkovní teploty protože je tam -8 tak aby štěně neprochladlo.

Než pominou mrazy, cca týden, tak ho nechte doma, přes den trénujte návyk na ven a boudu, později si zvykne.
tondasmekal
napsal(a):
Přivezli jsme si ho včera omlouvám se za špatně formulované vety. Šlo mi jen o to zda jsme neudělali špatně že jsme jo nechali spát v chodbě samotné knucelo asi 2 min a pak bylo zticha, když jsem se šel potom na něj podívat tak spalo. Jinak pro uživatele scylla štěně si mohlo vybrat jestli zůstane s námi doma nebo půjde ven ale rozhodlo se jít ven a tam si hrát s hračkami co jsme mu tam připravili mohlo se kdykoliv vrátit do domu mělo dveře otevřené právě z toho usuzují že se mu líbí když je venku klidně i sám (bez dozoru ho zatím necháme bojíme se že by si mohl něco udělat), ale bojím se právě té venkovní teploty protože je tam -8 tak aby štěně neprochladlo.
Chybu jste udělali, protože má být s vámi.

tondasmekal
napsal(a):
...já bych ho venku určitě nenechávala...je to přeci jen jenom mimi...přes den ať jde na chvilku pokud má chuť, ale i tak bych ho měla pořád na očích a na noc určitě ne, ale je to můj názor, ostatní třeba poradí jinak...
Proboha vezměte štěně v těchto mrazech domů, do tepla, VŽDYŤ JE TO PSÍ MIMINO, právě odloučené od své matky a sourozenců! Musí si zvyknout a sžít se i s Vámi, tedy svou novou smečkou. Až se oteplí nad nulu, tak zkoušejte POSTUPNĚ jej zvykat venku. Přeji hodně radosti s pejskem, ale teď vemte rozum do hrsti a starejte se o něj jako o malé dítě. Prosím za toho pejska!
To jsou příspěvky tady. Štěněti jsou podle zadání 3,5 měsíce, teda ne úplně malý mimino. Chovatel ho předpokládám měl venku, možná s mámou, ale sourozenci už jistě byli dávno pryč. Špic je fakt kolikrát radši venku, takovýhle štěně špice už hlídá a je to pro něj zábava. Důležitý je prostě jen nenechávat ho tam samotný furt, ale brát ho i domů a věnovat se mu, procházkovat atd., pak je to OK.
assil
napsal(a):
To jsou příspěvky tady. Štěněti jsou podle zadání 3,5 měsíce, teda ne úplně malý mimino. Chovatel ho předpokládám měl venku, možná s mámou, ale sourozenci už jistě byli dávno pryč. Špic je fakt kolikrát radši venku, takovýhle štěně špice už hlídá a je to pro něj zábava. Důležitý je prostě jen nenechávat ho tam samotný furt, ale brát ho i domů a věnovat se mu, procházkovat atd., pak je to OK.
Přesně jak říkáte chovatel ho měl venku i doma pokud pejsek chtěl být venku byl venku, ale v větších mrazech nám říkal že ho dává domů. Štěně bylo pouze s mámou a sourozence mělo dávno pryč.
Až bude v noci nad nulou, tak klidně to zkuste v zateplený vystlaný boudě. Dá se i trénovat prodlužováním doby večer co ho necháte venku, brát ho domů na stále kratší dobu v noci. Ale teda moji špicové s tím nikdy neměli problém a naučili se být celou noc venku celkem rychle.
Přes den, pokud máte zabezpečenou zahradu, bych ho nechávala klidně, moji v tom věku už byli celý den na zahradě sami, holt člověk musí chodit do práce.
Jakého máte, bílého nebo černého?
Já bych štěně zatím nechala doma, s tím, že bych ho právě nechávala po chvilkách venku samotné přes den. Za chvíli bude jaro a bude ho to táhnout víc ven, čehož bych využilaa postupně zvykala až by pak.spal venku na jaře. Jinak nevím, kde bydlíte, ale u nás je teď -5, a přes noc má být až -11 a to až do konce týdne. Tak to určitě nechte doma.
Nevidím v tom problém, v noci v mraze je doma, přes den po chvilkách venku..jak tak čtu. Já jsem štěndo brala až v březnu, ale šlo rovnou do boudy. Spolu s kotětem, aby tam nebyl ani jeden sám. Za měsíc přibyl druhý štěník a druhé koťátko...tak se postupně mohli vzít od chovatelů. U mne je to jinak, celý den jsem zaměstnaná prací v zahradě, takže pes tam byl sám jen v noci. A tu jsem se mu snažila zkrátit tím, že jsem za ním zašla hned s rozedněním si pohrát a pak jsme ještě dospávali a pak jen dobu, co jsem snídala, obědvala. Vyrostl z něho naprosto zlatý pes, žádné následky jsem nevypozorovala. Vím, že když člověk chodí do práce, je to mnohem větší problém. Doba strávená v práci, pak nějaký čas pro sebe, rodinu...Pokud ji máte, bylo by dobré se tak střídat s pobytem venku, aby pokud pejsek zrovna nepospává, byl někdo s ním. Hrál si, trochu cvičil atd. A ty prochajdy venku samozřejmě.
lesnížínka
napsal(a):
Nevidím v tom problém, v noci v mraze je doma, přes den po chvilkách venku..jak tak čtu. Já jsem štěndo brala až v březnu, ale šlo rovnou do boudy. Spolu s kotětem, aby tam nebyl ani jeden sám. Za měsíc přibyl druhý štěník a druhé koťátko...tak se postupně mohli vzít od chovatelů. U mne je to jinak, celý den jsem zaměstnaná prací v zahradě, takže pes tam byl sám jen v noci. A tu jsem se mu snažila zkrátit tím, že jsem za ním zašla hned s rozedněním si pohrát a pak jsme ještě dospávali a pak jen dobu, co jsem snídala, obědvala. Vyrostl z něho naprosto zlatý pes, žádné následky jsem nevypozorovala. Vím, že když člověk chodí do práce, je to mnohem větší problém. Doba strávená v práci, pak nějaký čas pro sebe, rodinu...Pokud ji máte, bylo by dobré se tak střídat s pobytem venku, aby pokud pejsek zrovna nepospává, byl někdo s ním. Hrál si, trochu cvičil atd. A ty prochajdy venku samozřejmě.
Záleží jak bylo ustájeno u chovatele. Pokud bylo v kotci, dejte ho ven. Má nastartovaný chladový metabolismus a tím, je v teple ho rozhodíte, jestli bylo v teple nechte ho na chodbě, ven ho dejte až bude tepleji.

Jeee tak špic neupadl k zapomneni
Myslím že je vše v pořádku venku po chvilkach a na noc doma jen nedalo by se v chodbě snížit teplota? Třeba někam pod 18°C(ne pod deset) ? Aby si zvyknul lépe.
Mohu se zeptat od kolika bylo stendo venku? Já radši nebudu psát od kolika naš aussik... to by mě tady všichni servali jak mohl dat ven chovatel takové štěně.