Jak dlouho vydrzi vas pes bez venceni?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2018 13:53
washek55

XXX.XXX.151.223

Nyní kdyz jsem byl rok doma tak jsem s nim chodil asi okolo 8:00 rano a pote okolo 13:00-14:00 - vzdycky je v tuhle dobu nervozni a potrebuje nutne na "WC".

Jenze nyni musim nastoupit do prace a kde je smena na rano a ja ho budu muset vencit okolo 5:00 a domu se vratim az okolo 15...

Jsem z toho cely nesvuj a ani nevim jestli to vydrzi.

Pomuze kdyz s nim budu chodit vicekrat vecer? Driv jsem s nim chodil Rano - odpoledne a pak vecer.

Napada me, ze bych s nim mohl jit ven okolo 19:00 a potom jeste v 22:00..

Nechci ho nijak trapit, ale do prace jednou prece musim...

Jsou mu skoro 3.30kg krizenec labradora a pittbulla.

Zase on vetsinou v tuhle dobu jenom spi. Takze se nijak nudit a nebo trapit moc nebude. Vstava vetsinou tak ve 13-14 hodin. Jde mi jen o to, aby to udrzel.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2018 14:25

Psi mi bez problémů 10 hodin vydrží...ale stává se to zcela výjimečně, když už není zbytí...pokud to šlo, tak jsme využívali na odpolední venčení dědu s bábi, co bydleli naproti nám a posléze, když už byly dost staré, tak venčily děti...

20.3.2018 15:01
PumaCZ

XXX.XXX.236.205

Myslím, že když budete pesana zvykat postupně na to, že se denní režim mění, přizpůsobí se. Není to ideální, ale pokud nemáte možnost požádat někoho o venčení, tak se toho moc jiného dělat nedá.
Jinak častější venčení toho moc nevyřeší, jde o těch deset hodin v celku.

20.3.2018 15:15
inusanka

XXX.XXX.98.58

Já si myslím, že je to také trochu o tom, kolik pohybu a vyvenčení mu dáte ráno. To holt nemůže být o deseti minutách... Je to zajímavé, naše madam může kdykoli na dvorek, deset hodin pro ni není žádný problém.

20.3.2018 15:23
washek55

XXX.XXX.151.223

Stala se nam za 3 roky snad jenom 2x "nehoda" kdy uz byl trenovany na venek.

Ale za to nemohl jelikoz mel strasnej prujem a neudrzel to kdyz jsem se zdrzel snad 8 hodin na nakupech.

20.3.2018 15:53
hirothevizsla

XXX.XXX.180.180

Pes to vydrží, ale nadšený z toho rozhodně nebude ani on, ani jeho ledviny... Já to řešila tak, že jsem si prostě zařídila někoho z okolí na venčení.. Nakonec jsem našla takovou práci, kde mi časově vyšli vstříc a psi v kuse budou max 6 hodin sami.

20.3.2018 19:43
LájošM

XXX.XXX.14.251

On si na nový režim zvykne, jak bude mít v bytě klid, měl by vaši nepřítomnost prospat. U štěně by to byl problém, ale u dospělého psa už ne.

21.3.2018 07:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mám na to trochu ztreslený pohled venkovního psa. Chodí si cvrknout, tak každé 3h. Respective: jakmile ho něco zaujme a probudí, popoběhne a dá značku. Asi by nepotřeboval vyvenčit, je to prostě pudová záležitost. Přesto si myslím, že pro psa přirozená a pro ledviny velmi žádoucí. Žádný z našich(i blízké rodině) venkovních 8 psů, neměl nikdy problém s ledvinama zemřeli ve vysokém věku. Jak dopadne můj pes, zatím nemůžu pravda vědět...

21.3.2018 08:03

washek55 napsal(a):
Nyní kdyz jsem byl rok doma tak jsem s nim chodil asi okolo 8:00 rano a pote okolo 13:00-14:00 - vzdycky je v tuhle dobu nervozni a potrebuje nutne na "WC".

Jenze nyni musim nastoupit do prace a kde je smena na rano a ja ho budu muset vencit okolo 5:00 a domu se vratim az okolo 15...

Jsem z toho cely nesvuj a ani nevim jestli to vydrzi.

Pomuze kdyz s nim budu chodit vicekrat vecer? Driv jsem s nim chodil Rano - odpoledne a pak vecer.

Napada me, ze bych s nim mohl jit ven okolo 19:00 a potom jeste v 22:00..

Nechci ho nijak trapit, ale do prace jednou prece musim...

Jsou mu skoro 3.30kg krizenec labradora a pittbulla.

Zase on vetsinou v tuhle dobu jenom spi. Takze se nijak nudit a nebo trapit moc nebude. Vstava vetsinou tak ve 13-14 hodin. Jde mi jen o to, aby to udrzel.

Pes si zvykne a zvládne to. Dělají to tak tisíce lidí, protože do práce chodit musí a osmihodinová pracovní doba plus cesta do práce a z práce dá těch cca 10 hodin. Ráno se ho snažte vyvenčit aspoň půl hodiny. A začněte s nácvikem režimu hned. Po příchodu z práce můžete dát krátkou venčící procházku nebo rovnou dlouhou, to záleží na vás. Určitě si nemyslím, že by mělo význam večer venčit častěji, pes se "do foroty" vyvenčit nedokáže, ostatně jako žádný tvor.

21.3.2018 11:54
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Také si myslím, že si zvykne. Můj pes si v pohodě zvyknul na to, že chodím do práce na tři směny. Zrovna nedávno jsem měla místo poslední odpolední volno, na procházku jsme šli ráno jako kdybych měla normálně odpolední, a pak když jsem zůstala doma, tak mi úplně připadalo, jako kdyby na mě pes koukal s výrazem - tak půjdeš už do tý práce? Já tu chci mít klid

Ale 10 hodin bez venčení každý den mi teda přijde dost. Nemůže vám ho ještě mezitím někdo vyvenčit? Na druhou stranu můj pes je schopný prospat třeba i 12 hodin bez venčení - po nějakém větším tréninku a cvičení. Ale to je jednou za čas. Zdravý pes to vydrží i déle - mám to bohužel vyzkoušené u svého psa, kdy jsem musela do nemocnice a než jsem splašila někoho na vyvenčení tak pes byl v kotci (ve kterém se nevyvenčí) celkem dlouho, ale pro zdraví to nebude ideální, si myslím.

Když si pak vezmu ještě psa, kterého jsem měla předtím - ten měl přes léto otevřené dveře ven a mohl si tam dojít kdykoli - přesto tam sám dřív než po nějakých 9,10 hodinách nechodil. Spíš to pak bylo tak, že už jsem ho na to čůrání i vyháněla, tak nevím no...

22.3.2018 20:20
washek55

XXX.XXX.151.223

Tak dnes poprve na zkusebce a domu jsem se sice vratil asi o hodinu driv a pejsan to vydrzel 9 hodin :D

Akorat mi nic nechce zrat kdyz jdeme pryc a on je doma sam tak se jidla ani nedotkne...

Nikdy se nenaji sam

23.3.2018 07:36

washek55 napsal(a):
Tak dnes poprve na zkusebce a domu jsem se sice vratil asi o hodinu driv a pejsan to vydrzel 9 hodin :D

Akorat mi nic nechce zrat kdyz jdeme pryc a on je doma sam tak se jidla ani nedotkne...

Nikdy se nenaji sam

To snad neva, je dospělý, může žrát jednou denně, večer, to s ním doma jste.

23.3.2018 10:49
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aha a s tím žrádlem: možná i v tom byl problém, že pes nevydržel. Pokud se nají a neřkuli, jestli má granule, musí se napít. A proto možná musel chodit častěji. Lepší bude nakrmit psa, až budete doma, třeba vpodvečer.

Přidejte reakci

Přidat smajlík