Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

20.3.2018 17:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Ahojte, jdu si jak pro radu, tak pomoct třeba dalším co se stane něco podobného, protože úrazy s tlapkama jsou dost časté. Tuto neděli nám na vycházce Chiquita vystřelila za zajícem, ten byl celkem dost daleko na pooraném poli, takže si vesele odhopkal do lesa, jenže naše hvězda si o ty zmrzlé hroudy totálně zmasakrovala nohy rány jsem propláchla betadinou a v pondělí nafasovala u vety mast, prášky a obvazy. Nohy jsem ošetřila mastí, zavázala. Na packy jsem dala ještě tzv. Mastný tyl, jenže i tak se obvaz za 24 hodin dokázal přilepit ke zraněné části Teď je bez obvazů ale na noc a dopoledne, kdy je na hlídání u babičky obvazy má. Moje otázky zní, jak dlouho se tohle hojí? Jak to co nejrychleji urychlit? A co na to dát aby se nepřilepil obvaz na ránu když mastný tyl mi mepomohl. Děkuji všem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2018 18:23

vykašlete se na obvazy, tak max mažte tím tenazymem. zahojí se to. časem.

už si úplně nepamatuju, jak dlouho to kdysi trvalo aidě.2-3 týdny, než mohla vstoupit na trávu?nevím už přesně. prostě se musí obnovit ta rohovina. nelze to nijak urychlit.

Neregistrovaný uživatel

20.3.2018 18:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Jenže já mám strach že si to lízáním bude furt traumatizovat... Nejsem schopna ji uhlídat 24 hodin denně, hlavně teda v noci, mě prostě nevzbudí že se olizuje.

20.3.2018 19:08

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jenže já mám strach že si to lízáním bude furt traumatizovat... Nejsem schopna ji uhlídat 24 hodin denně, hlavně teda v noci, mě prostě nevzbudí že se olizuje.

pod obvazem se to bude zapařovat a ty pacičky budou tuplem svědit. na vzduchu namazané tenazymem by neměl být důvod k lízání.

aida to měla mnohem víc a nesežrala se.

20.3.2018 19:08

a kdyby se chtěla sežrat, tak je lepší límec.

Neregistrovaný uživatel

20.3.2018 20:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Ok.

20.3.2018 23:52
b.k

XXX.XXX.214.29

Nevím zda se k Vám moje info dostane, ale doporučuji a u nás mnohokrát pomohlo...:

http://www.profikosmetika.cz/spreje/uklidnujici-sprej-peace-and-kindness.

Neregistrovaný uživatel

21.3.2018 06:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.176

Tak pokud to je koloidní stříbro, tak to mám doma, ale ne ve spreji.

21.3.2018 07:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já bych tohle také nijak zvlášť neřešila, psi musherů to mají co chvíli také. To se po desítkách kilometrů běhu stane. Jak radí Bodlinka, nechte to tak. Jen bych se zamyslela nad tím, proč se to stane po jednom výběhu psa? Neberte to jako kritiku, prostě to vyplývá z toho, jak dnes psi žijou, ale má packy prostě scitlivělé, takže se to bude pravděpodobně opakovat častěji, stačí pak drsnější povrch.

Neregistrovaný uživatel

21.3.2018 09:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.176

No stalo se to tak, že tryskem letěla přes zmrzlé poorané pole... Packy si myslím že mají dobře "ochozené" dost času tráví na zahradě a denně mají procházku minimálně 5 km. Navíc u nás celý víkend byl hrozný vichr tak to bylo ještě vyfoukané a když jsem přes to pole šla tak se to ani nedalo... Spíš jsem se divila že si na tom ty nohy nepolámala...

21.3.2018 11:05
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No stalo se to tak, že tryskem letěla přes zmrzlé poorané pole... Packy si myslím že mají dobře "ochozené" dost času tráví na zahradě a denně mají procházku minimálně 5 km. Navíc u nás celý víkend byl hrozný vichr tak to bylo ještě vyfoukané a když jsem přes to pole šla tak se to ani nedalo... Spíš jsem se divila že si na tom ty nohy nepolámala...

Spíš jsem se divila že si na tom ty nohy nepolámala... - u nás by to dopadlo spíše takhle. Naštěstí, jak ho ty packy už bolí, tak ho nenapadne, hnát se za srnou po zmrzlé oráčině. Ale jako mladý určitě ano a bez problémů. Určitě má výhodu, že je i lehčí. Různé zapíchlé trny a rozřezané packy o sklo a plechovky míváme poměrně často. Řeší to propláchnutí betadinou, když měl velký polštářek úplně rozřízlý na dva, mazala jsem ještě hemagel. Tohle vám musí prostě odrůst, jak píše Bodlinka, je to jako u člověka nehty.

Přidejte reakci

Přidat smajlík