prázdniny
napsal(a):
moji psi granule nechtějí, většinou vařím, někdy to ale nejde takže kupuju s deklarovaným vysokým podílem masa a ještě pokapu plejem (máslem) zamíchám, a fenečce mlsalce ještě rozdrtím dva čtyři pičkoty a posypu. Někdy pomohou rybičky v oleji pěkně rozmíchané v granulích.
Oba mí psi byli nežravky, takže tohohle jsem si užila..ani nemluvím. Co já se jim navymýšlela Granule jedli celkem v pohodě, jenže po nich průjmovali. Krm syrovým, budou nadšení - zdrhali od misek, jako bych jim tam dala hada Léta jsem vařila, míň a míň, teď už jen co to projde varem a něco sní i syrové. Pár let teď jedem systém - ráno kosti(krky, vepřová žebra atd) večer vařené. Jenže večer to nesní, pokud se mu první nedá miska s alespoň trochou granulí. Na těch se rozežere a pak sní i to maso z druhé misky. Jelikož je to vychrtlina, není problém
Katka997
napsal(a):
Na začátku jsme zkoušeli dávat pouze granule nic jiného ale místo toho aby je začla jist začla zvracet žaludeční šťávy, tak jsme ji granule zacli míchat do vývaru nebo do kapsičky ale už ani tak je nechce jist granule vždy vybere bokem a zbytek sní.
Víte, ona má rozum, její tělo chce přirozenou stravu, a vy jí dáváte hnusná šidítka a snažíte se ji "naučit", aby žrala něco, co jí nechutná... Vývar je snad OK, pokud nemyslíte masox, ale kapsičky? Hnus na entou plný dochucovadel a barviv.
Přemýšleli jste, jak by bylo vám, kdyby vás doma nutili do téhož?
Nejsme doma žádní fanatičtí barfisti, ale zažili jsme dobu před granulemi, kdy psi jedli "normálně", takže se na věc díváme z obou stran.
Pokud pes žere (kvalitní) granule, chutnají mu a "prospívá", tak oukej.
Ale pokud vám je nechce žrát (většina, co je na trhu, jsou chemické hnusy), tak se zamyslete, zda neustoupit přírodě a nezačít svého milovaného psa krmit normálně... masem.
Otevřou se vám i jemu netušené obzory.
Ideální je, když psa naučíte jak na maso (syrové, vařené), tak na kvalitní granule (ty se dají použít např. v době dovolené). Kapsičky vynechte úplně a z konzerv se dá užít jenom promile- ty, které jsou opravdu kvalitní (ale jsou podle toho přiměřeně drahé) - pozor, je třeba číst obsah těmi malinkatými písmenky- ne ty barevné lákavé obaly!
u-Žofka
napsal(a):
Víte, ona má rozum, její tělo chce přirozenou stravu, a vy jí dáváte hnusná šidítka a snažíte se ji "naučit", aby žrala něco, co jí nechutná... Vývar je snad OK, pokud nemyslíte masox, ale kapsičky? Hnus na entou plný dochucovadel a barviv.
Přemýšleli jste, jak by bylo vám, kdyby vás doma nutili do téhož?
Nejsme doma žádní fanatičtí barfisti, ale zažili jsme dobu před granulemi, kdy psi jedli "normálně", takže se na věc díváme z obou stran.
Pokud pes žere (kvalitní) granule, chutnají mu a "prospívá", tak oukej.
Ale pokud vám je nechce žrát (většina, co je na trhu, jsou chemické hnusy), tak se zamyslete, zda neustoupit přírodě a nezačít svého milovaného psa krmit normálně... masem.
Otevřou se vám i jemu netušené obzory.
Ideální je, když psa naučíte jak na maso (syrové, vařené), tak na kvalitní granule (ty se dají použít např. v době dovolené). Kapsičky vynechte úplně a z konzerv se dá užít jenom promile- ty, které jsou opravdu kvalitní (ale jsou podle toho přiměřeně drahé) - pozor, je třeba číst obsah těmi malinkatými písmenky- ne ty barevné lákavé obaly!
Určitě tím nemyslím masox, nedovolila bych si jí dát vývar z masoxu Vím že kapsičky nejsou OK ale zkusila jsem to na radu od více lidí ale stejne to nepomáha. Vaříme jí i normální jídlo ale ne vždy se to stihne proto když nikdo není doma je potřeba aby se naučila jíst granule protože babička jí vařit nemůže tak at jí aspoň nasype granule. A věřte mi já vyrostla tak že mě nutili do jídel které jsem jíst nechtěla a taky mi z toho bylo kolikrát pěkně špatně a proto jí to chci naučit nenucenou formou než jak někteří kteří mi radili že jí prostě nesmím dát nic jiného než granule klidně i tři dny, fenečce už bych to znovu neudělala přotože po dvou dnech jsem to nevydržela když jsem jí viděla jak začla zvracet žaludeční šťavy. Vím co jsem zažívala ja s větou "Dokud to nesníš nevztaneš od stolu".
Žofka vám to napsala dobře. prostě vařte a sem tam to zkuste proložit granulema. Ovšem takovýma, které bude chtít žrát. Někdy musíte vyzkoušet x druhů, než trefíte ty správné, někdo bere celý život malé pytlíky a stříd a střídá, protože mu pes 10kg pytel prostě nedá, přejí se mu. Zkuste se poptat kamarádů, čím psy krmí oni a třeba si od nich odkupte po dvou kilech a zkoušejte. I tady se dá s někým domluvit, kdo bydlí poblíž, aby vám odprodal vzorek na zkoušku. Odkud jste?
lesnížínka
napsal(a):
Žofka vám to napsala dobře. prostě vařte a sem tam to zkuste proložit granulema. Ovšem takovýma, které bude chtít žrát. Někdy musíte vyzkoušet x druhů, než trefíte ty správné, někdo bere celý život malé pytlíky a stříd a střídá, protože mu pes 10kg pytel prostě nedá, přejí se mu. Zkuste se poptat kamarádů, čím psy krmí oni a třeba si od nich odkupte po dvou kilech a zkoušejte. I tady se dá s někým domluvit, kdo bydlí poblíž, aby vám odprodal vzorek na zkoušku. Odkud jste?
To je právě to všichni známí co mají psy je krmí stejnýma granulema jako ja tu naší fenečku. Já jsem z Ostrava-Stará Bělá kdysi jsme u nás v Bělé měli super zverimex kde se prodavali granule na vahu kvalitní a super ale bohužel zkončili. Už jsem i přemýšlela jestli to třeba není i tím že jí ještě dáváme granule pro štěně.
Hele, pokud pes granule nechce, tak jí je necpěte. Vemte si, že ona nežere, protože jí to prostě nechutná a kamarádi vám radí ji vyhladovět?
Takže ona pak zvrací z hladu žaludeční šťávy a vy budete vymýšlet, jak ji nadále oblbnout? Na žraní se má pes těšit jako blázen... je pravda, že existují psi nežravci, ale to o svém psovi zatím říct nemůžete, jenom jednoduše nechce granule.
Krmení masem není nic tak složitého- nemusíte to přece řešit každý den -prostě připravíte denní porce do foroty a zamrazíte. Co by člověk pro milovaného člena rodiny neudělal?
Můžete vařit, můžete ale dávat syrové (to je dokonce lepší). I babička může jednoduše fence vyklepnout předpřipravenou porci do misky... pokud máte fenku rádi, určitě vymyslíte způsob... nejdřív zjistěte, co jí chutná- zkuste maso a napište, jak se tvářila.
Maso je totiž "normální", ne granule.
Ty si vymyslel člověk, aby si usnadnil život... ale na psy se při tom byznysu trochu zapomíná...
Katka997
napsal(a):
To je právě to všichni známí co mají psy je krmí stejnýma granulema jako ja tu naší fenečku. Já jsem z Ostrava-Stará Bělá kdysi jsme u nás v Bělé měli super zverimex kde se prodavali granule na vahu kvalitní a super ale bohužel zkončili. Už jsem i přemýšlela jestli to třeba není i tím že jí ještě dáváme granule pro štěně.
Zdravím, v Ostravě kupuji granule na váhu u https://www.hellosandy.cz/psi/strihani-uprava-psu/salon-barvinek-a-krmiva-568/, občas tam kupuji i syrové maso a spokojenost
je to hned u zastávky "Hornická poliklinika" ve směru na nádraží, vstup se psy vítán
( vedou i jiné značky granulí než jsou vypsány v odkazu nahoře, bohužel nemůžu najít nic aktuálního).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Katka997
napsal(a):
Maso koupíte např tady https://www.stekej.cz/.
Šarina
napsal(a):
Hele, pokud pes granule nechce, tak jí je necpěte. Vemte si, že ona nežere, protože jí to prostě nechutná a kamarádi vám radí ji vyhladovět?
Takže ona pak zvrací z hladu žaludeční šťávy a vy budete vymýšlet, jak ji nadále oblbnout? Na žraní se má pes těšit jako blázen... je pravda, že existují psi nežravci, ale to o svém psovi zatím říct nemůžete, jenom jednoduše nechce granule.
Krmení masem není nic tak složitého- nemusíte to přece řešit každý den -prostě připravíte denní porce do foroty a zamrazíte. Co by člověk pro milovaného člena rodiny neudělal?
Můžete vařit, můžete ale dávat syrové (to je dokonce lepší). I babička může jednoduše fence vyklepnout předpřipravenou porci do misky... pokud máte fenku rádi, určitě vymyslíte způsob... nejdřív zjistěte, co jí chutná- zkuste maso a napište, jak se tvářila.
Maso je totiž "normální", ne granule.
Ty si vymyslel člověk, aby si usnadnil život... ale na psy se při tom byznysu trochu zapomíná...
Věřte mi že mi hodně lidi radilo nechat ji vyhladovět ne jen známí dokonce je tu už par takových diskusí kde to hodně uživatelů radilo ale já neměla sílu to vydržet hned jak začla zvracet okamžitě to zkoncilo a hned dostala najíst byl to hned druhy den. To ona se na jídlo těší jako blázen, vždy se těšila i na ty granule milovala je šlo to vidět ale jak začla hárat tak začla celkově blbnout někdy mam dokonce pocit že se cely den ani vody netka. Maso to jsme ji dávali od začátku ale ne ve velkém množství jelikož k tomu měla vždy granule a bylo to fajn jenže teď když do ni nemůžeme dostat granule a dame ji jen maso se zeleninou nebo vývar tak mívá průjem občas i zvraci z vývaru predtim jak je jedla k tomu tak průjem neměla a nezvracela a veterinář říkal ze ji nic není ze to muže být tím ze nejí ty granule tak ano snažím se ji oblbnout. Já fenečku miluju je to moje uličnice a proto se snažím sehnat jakou kolik radu co by mohlo pomoct. Věřte že u nás doma se psi nikdy nekrmili jen granulemi vždy k tomu dostávali maso a všelijaké kvalitní dobrotky ale ještě se nám nestalo ze by zničeho nic přestali jist granule.
Naty1
napsal(a):
Zdravím, v Ostravě kupuji granule na váhu u https://www.hellosandy.cz/psi/strihani-uprava-psu/salon-barvinek-a-krmiva-568/, občas tam kupuji i syrové maso a spokojenost
je to hned u zastávky "Hornická poliklinika" ve směru na nádraží, vstup se psy vítán
( vedou i jiné značky granulí než jsou vypsány v odkazu nahoře, bohužel nemůžu najít nic aktuálního).
Děkuji mooc určitě navštívím.
Ještě k tomu vývaru. Ten třeba můj nežravka nechce vůbec. I zeleninu a to maso musím ovařit v minimu vody, jakmile tam stojí voda, tak to nechce. Do misky mu to musíme naaranžovat tak, že ta trocha vody je vespod a uprostřed kupička kousků masa. Jakmile začne žrát to maso, už je vyhráno, pak už dojí i ten zbytek vody a zeleniny
Katka997
napsal(a):
Určitě tím nemyslím masox, nedovolila bych si jí dát vývar z masoxu Vím že kapsičky nejsou OK ale zkusila jsem to na radu od více lidí ale stejne to nepomáha. Vaříme jí i normální jídlo ale ne vždy se to stihne proto když nikdo není doma je potřeba aby se naučila jíst granule protože babička jí vařit nemůže tak at jí aspoň nasype granule. A věřte mi já vyrostla tak že mě nutili do jídel které jsem jíst nechtěla a taky mi z toho bylo kolikrát pěkně špatně a proto jí to chci naučit nenucenou formou než jak někteří kteří mi radili že jí prostě nesmím dát nic jiného než granule klidně i tři dny, fenečce už bych to znovu neudělala přotože po dvou dnech jsem to nevydržela když jsem jí viděla jak začla zvracet žaludeční šťavy. Vím co jsem zažívala ja s větou "Dokud to nesníš nevztaneš od stolu".
Když zacházeli vaši blízcí špatně s vámi, není to důvodem, abyste vy zacházela špatně s fenou. Když jí babička nemůže vařit, naučte fenku na syrové maso s přílohou, zeleninou, porci jídla připravte babičce předem a babička jí to jen dá do misky. Fenka má rozum, že nechce chemii, ale normální jídlo. Nenu´tte jí.

Zeptám se trochu mimo, jen tak pro zajímavost : Kolik toho sní miniplemeno : jork nebo čivava?
Třeba syrový kuřecí krk, jeden ? A může to vůbec ?
A nechci tu propagovat granule, kterými momentálně krmím, ale známým přestala malá fenka žrát granule ( shodou taky konkrétně Brit care ), zkusili ode mě Petkult a v pohodě.
Nedělám antireklamu a reklamu, na prodeji granulí nejsem nijak zainteresovaná

Jak naučit psa žrát granule? Osobním příkladem!

Je si to nechce tak ji to prostě nenuťte zvlášť když jste mnoho zkousely aby to zrala. Píšu to z vlastní zkušenosti a řeknu vám já to třeba nevzdala a cpala ji to dal na radu druhych a o masu mi rikali "pes maso nesmí, bude mít červy nebo bude agresivní..." a jiné bláboly a po roce jsem to nevydržela a zkusila krmit masem... a krmim jim do teď a na straně psa a páníčka naprostá zpokojenost

scylla
napsal(a):
Když někdo řekne, že pes maso nesmí, asi bych mu poradila, aby šel znova na základní školu.
A když je pes na maso "alergik"...?

napsal(a):
Nemůže být alergik na samotné maso, nýbrž na určitý druh (bílkovinu).

Můj pes kombinoval, ale v nej době hárání všech holek kolem nad granulemi taky frfňal, někdy. Teď už má granule jen v případě, že nepořeším přílohu. Maso nestačí, tak se holt dorazí keksíkama. Když nechce, jeho boj, základ - maso + kosti dostal a já se nemusím nervovat, že strádá.
Horší je, když zapomenu vytáhnout dávku z mrazáku. To pak strádá a dost srdceryvně, než to panicky rozmrazím.
lesnížínka
napsal(a):
Ještě mne napadlo: co je to vlastně za rasu, když zvrací i z hladu, není to snad něco mini?
Není mini ☺️ Je to pes středního vzrůstu má 12kg ale plemeno bohužel neznáme její maminka byla kříženec (majitele nevěděli s čím je křižena brali ji jak byla štěně z útulku) a tatínek je bohužel neznámý. Ale bude mít něco z vlčaka jelikož srst, zbarvení i čumák má stejný jako vlčák jen je menší než vlčák. A zatím každý kdo ji viděl si myslel ze je to vlčák a ze ještě vyroste ale ona už moc neroste☺️.

napsal(a):
Asi budu dost hnusná ale já bych ho dala utratit.
No... idyz dnes jsou psi (plemena) tak preslechtena že to je uz jedno.
Možná, že se vaše fenka dostala do stádia, kdy její zažívání nepobírá střīdání přirozené stravy a granulí. To se stává. Vybral bych jedno z toho a toho se držel. V případě granulí je třeba zkoušet co sedne a vybírat z kvalitních značek.Brit C. je takový průměr-zlatá střední cesta... Vývoj jde rychle dopředu i co se krmiv pro psy týká a vybrat se opravdu dá.Možná jsme ale jen etrpěliví a až fence odezní vjemy z hárání, sedne si to samo...
Dobrý den všem, tak k dnešnímu dni hlasím že po uplném vysazení granuli nechce žrát ani klasické jídlo, chvilinku to fungovalo ale pak zase začla blbnout a nechtěla už ani to, její potíže se zhoršovaly měla šílený průjem který byl jako kdyby zabalený v hlenu tak jsme sní letěli k vet.. A vypadalo to že buď to má po tom haraní a nebo má nějaký bordel v žaludku.. No dal jí veci na podporu chuti k jidlu to zabralo na par dní teď už je to zase na bodu mrazu :( Ale dnes jsem si všimla že má naběhné cecíky a dokonce znich jde mliko březí být nemůže to jsme si uhlídali takže to bude falešná březost.. Je pravda že se chova divně taha hracky do pelechu ale ty mi aktivně vytahujeme nic se ji nechce, nechce si hrat nechce chodit na prochazku jde jen když nemá jinou možnost dokonce tak je to i s hraním.. Chci se zeptat může mít takový prujem při falešné březosti? A další otázka sice jsme meli už jednu fenečku ale ta měla falešnou březost pouze 2x za život a to jsem jestě byla menši ale vím že naní se to nějak extra neprojevilo takže bych se chtěla zeptat co sní mám dělat ? Mam jít za vet nebo jí nechat tak jen se jí nadale snažit zaměstnat ? Ptam se hlavně z toho duvodu že má ten šíleny prujem nejde to ani popsat jak to vypada :( Děkuji.

z čeho průjem, co jí ?
zjistili ultrazvukem nebo z krve, co jí je ?
bolí ji něco ? záda, nohy ?
budete to muset rychle zjistit, zítra je pátek
funguje pohyb, ale vím, jak je to těžké, když nechce.. třeba ji opravdu bolí záda, nahřát je dobré (je teplota ? ), vet by to mohl zjistit a dát něco na bolest
a k jídlu rýži nebo dýni rozvařit na kaši, také probiotika (prodá vet, určitě má od proplanu např.)
ale vet fakt, protože to může být jen jídlem, ale i dost vážné.
napsal(a):
z čeho průjem, co jí ?
zjistili ultrazvukem nebo z krve, co jí je ?
bolí ji něco ? záda, nohy ?
budete to muset rychle zjistit, zítra je pátek
funguje pohyb, ale vím, jak je to těžké, když nechce.. třeba ji opravdu bolí záda, nahřát je dobré (je teplota ? ), vet by to mohl zjistit a dát něco na bolest
a k jídlu rýži nebo dýni rozvařit na kaši, také probiotika (prodá vet, určitě má od proplanu např.)
ale vet fakt, protože to může být jen jídlem, ale i dost vážné.
Když se uráčí jíst tak jí většinou rýži s nějakým masem a zeleninou, nebo tuňáka s nějakou přílohou
Krev jí bral a tu měla v pořádku na ultrazvuk jí zatím neposlal, bolí jí uši ale to je z toho že je má klapaté a k falešné březosti dostala i zanět do ucha takže jí dal nějaké prášky a mastičku do ucha.
U vet jsme byli v pátek a teď v úterý na kontrole zdala se v pořádku žrala a prujem už neměla ale od včerejška zase žrát nechce a včera měla stolici ještě normální dnes jsem přišla domu z práce až večer takže jak na tom byla dneska nevím, teplotu nemá :) Dostala od vet i nějaké granule které nezatěžují žaludek a střeva kvuli tomu průjmu ale už je nechce. Zítra jsem sní celý den doma tak uvidím jak na tom bude dopoldne jaka bude stolice naštěstí náš vet má zítra do sedmi a je to kousek tak kdyby měla zase průjem tak hned poletíme.
Hlavně kontrolujte, kolik pije. Že méně žere, to zas tolik nevadí, ale dehydratace při dlouhodobém průjmu může být i fatální. K doplnění tekutin můžete volit speciální elektrolyty (obvykle k dispozici na veterině) nebo domácí vývary z libovějšího masa, kostí a zeleniny.
Na rýži, mase, zelenině a tuňákovi není vůbec nic špatného a pokud by to bylo to jediné, co by moji psi žrali, s radostí jim to dopřeji a granule věnuji slepicím či nejbližšímu útulku.
Asi bych viděla spíše souvislost s falešnou březostí než nějaký interní akutní problém, ale je dobře, že to má veterinář pod dohledem.
Ještě něco mne napadlo: v lékarně lze koupit pytlíčky Smecta, je to jen přírodní jíl na eliminaci průjmových problémů, lze bez potíží rozmíchat ve vodě a přidat do vývaru k pití či do krmení.
saola
napsal(a):
Hlavně kontrolujte, kolik pije. Že méně žere, to zas tolik nevadí, ale dehydratace při dlouhodobém průjmu může být i fatální. K doplnění tekutin můžete volit speciální elektrolyty (obvykle k dispozici na veterině) nebo domácí vývary z libovějšího masa, kostí a zeleniny.
Na rýži, mase, zelenině a tuňákovi není vůbec nic špatného a pokud by to bylo to jediné, co by moji psi žrali, s radostí jim to dopřeji a granule věnuji slepicím či nejbližšímu útulku.
Asi bych viděla spíše souvislost s falešnou březostí než nějaký interní akutní problém, ale je dobře, že to má veterinář pod dohledem.
Ještě něco mne napadlo: v lékarně lze koupit pytlíčky Smecta, je to jen přírodní jíl na eliminaci průjmových problémů, lze bez potíží rozmíchat ve vodě a přidat do vývaru k pití či do krmení.
To kontrolujeme protože předtím než jmse jeli k vet nam už pomalu ani pít nechtěla naštěstí nám vet dal nějaké ty konzervy specialně upravene k podpoře chuti a už nam i pije tak jak má a hlídame to a když nechce pít tak do ní dostaneme vodu tak že si to lijeme do dlaně a ona jí pije z dlaně :) Domací vývary nam zatím ještě odmítá i když je milovala :/ No ona nic jiného krom rýže, zeleniny, masa a tuňáka nejí dneska teda měla vyjmečne drůbeží jatru s rýži a po te se zaprašilo :) Naše slepice mají svoje granule ale granule co nam zbyly budu vest do útulku :) Taky jsem ráda že to vet má pod dohledem zítra mu budu volat zda to stím může mít souvislost a jak jsme tam byli v úterý na kontrole říkal že kdyby se to vrátilo či nahodou vrátilo v horším stavu mame se okamžitě dostavit a proběhne další vyšetření :).

Katka997
napsal(a):
To kontrolujeme protože předtím než jmse jeli k vet nam už pomalu ani pít nechtěla naštěstí nám vet dal nějaké ty konzervy specialně upravene k podpoře chuti a už nam i pije tak jak má a hlídame to a když nechce pít tak do ní dostaneme vodu tak že si to lijeme do dlaně a ona jí pije z dlaně :) Domací vývary nam zatím ještě odmítá i když je milovala :/ No ona nic jiného krom rýže, zeleniny, masa a tuňáka nejí dneska teda měla vyjmečne drůbeží jatru s rýži a po te se zaprašilo :) Naše slepice mají svoje granule ale granule co nam zbyly budu vest do útulku :) Taky jsem ráda že to vet má pod dohledem zítra mu budu volat zda to stím může mít souvislost a jak jsme tam byli v úterý na kontrole říkal že kdyby se to vrátilo či nahodou vrátilo v horším stavu mame se okamžitě dostavit a proběhne další vyšetření :).
Na průjem buď smectu nebo odvar z dubové kůry, na podporu chuti pangamin (vit sk B), na falešnou březost ubrat krmení, přidat do žràdla sušenou šalvěj a hodně pohybu.

napsal(a):
Na průjem buď smectu nebo odvar z dubové kůry, na podporu chuti pangamin (vit sk B), na falešnou březost ubrat krmení, přidat do žràdla sušenou šalvěj a hodně pohybu.
Ona nežere, takže ubrat krmení fakt nepomůže. Prostě tu falešku budou muset spolu s fenou přežít.
Já to taky vidím jako problémy spojené s háráním a falešnou březostí a možná, že právě tato fenečka holt bude adept na kastraci. Ale může mít jen bouřlivé první hárání.
Co se týče krmení, dají se udělat balíčky do mrazáku jako jedna dávka. Běžně to dělám, když jedeme na dovolenou a dcera hlídá. Syrové či vařené maso, rýže, kosti, zelenina, do sáčku jedna porce. I babička by zvládla vyklopit do misky, popřípadě přisypat trochu pivovarských kvasnic a cáknout čtyřikrát třeba lososovým olejem. Večer granule - jednou je sní, jednou třeba ne. U nás je granulová dávka v misce a taky tam při hárání stojí čtrnáct dní bez povšimnutí.

po játrech se u nás naposledy též zaprášilo, ač normálně je nechce
on ten pes ví, co mu chybí
železo
všici říkají víc pohybu
no když se ta fenka sotva vleče, tak těžko..
jít ven brzy ráno a večer, když není teplo
a lidé můžou prášek na bolest a pes ne, ten musí vše vydržet.
inusanka
napsal(a):
Já to taky vidím jako problémy spojené s háráním a falešnou březostí a možná, že právě tato fenečka holt bude adept na kastraci. Ale může mít jen bouřlivé první hárání.
Co se týče krmení, dají se udělat balíčky do mrazáku jako jedna dávka. Běžně to dělám, když jedeme na dovolenou a dcera hlídá. Syrové či vařené maso, rýže, kosti, zelenina, do sáčku jedna porce. I babička by zvládla vyklopit do misky, popřípadě přisypat trochu pivovarských kvasnic a cáknout čtyřikrát třeba lososovým olejem. Večer granule - jednou je sní, jednou třeba ne. U nás je granulová dávka v misce a taky tam při hárání stojí čtrnáct dní bez povšimnutí.
Krmení už dáváme klasické maso, rýži, tuňáka, zeleninu, vývary, granule zatím má nasypané ale ani se jich netke nutit jí do toho nebudu. Babička zatím krmení davat nemusí zatím nam s mamkou vychazí směny kdy se u ní střidame. O kastraci jsem dnes rano přemýšlela když jsem jí pomalu ani ven nedostala, uvidíme je to její první haraní pokud by to bylo i po druhém tak ji si necháme vykastrovat. Všem moc děkuji za rady, doufám že to fenečka přežije ve zdraví a vrátí se zpět do normálu :).

"po játrech se u nás naposledy též zaprášilo, ač normálně je nechce
on ten pes ví, co mu chybí"
krmit jatra při takovemhle prujmu nicemu nepomuze. naopak.
vet. vet, vet.
pes, co mesic! poradne nepije, nezere, prujmuje je apaticky - ten patri na veterinu.

napsal(a):
"po játrech se u nás naposledy též zaprášilo, ač normálně je nechce
on ten pes ví, co mu chybí"
krmit jatra při takovemhle prujmu nicemu nepomuze. naopak.
vet. vet, vet.
pes, co mesic! poradne nepije, nezere, prujmuje je apaticky - ten patri na veterinu.
no však, vet, dyť to říkám
ale vet dal něco na podporu chuti k jídlu, tak teda nevím, co kdo komu řekl že se se psem děje, asi všechno neřečeno
chce to deníček a napsat - jedla rýži a.. odpad takový, teplotu nemá, nekulhá nebo jo, ...
protože tohle je akorát zmatek a kdo ví, co psovi je.