Rotvajler štěňata s PP, Rottweiler štěňata s PP

Prodám Rotvajlera - !!! ŠTĚŃATA NAROZENA !!! Chovatelská stanice VOM BENETY...
25000 Kč
Ahoj vsem,
prosim o radu, pred tydem nam zemrelo 3 mesicni stenatko rotvajlera. Zniceho nic co si mala hrala venku a behala se zacala jakoby dusit a davit a po par vrerinach se zacala valit krev a krvava pena. Vsechno se odehralo behem minuty - dvou.
Malickou jsme dali pitvu, ale vysledky zatim nemame - vetsina veterinaru rika alutni selhani srdicka.
Mije otazka zni, mame moznost si vzit holcicku ze stejneho chovu, kterou pani vratila s tim ze ji nechce, pejsek vypada zcela v poradku, ostatnich osm stenatek co meli take ok - mame se bat si holcicku vzit, aby se to neopakovalo? Vim ze to mi nikdo nemuze zarucit, ale jde mi spise oto jestli to srdicko muze mit i vice stenatek z daneho vrhu spatne.
Dekuju.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Může, vemte si štěně z vrhu po pracovních rodičìch s co nejvyššími zkouškami z výkonu. Z jaké chovky štěně bylo?
Zerner
napsal(a):
Ahoj vsem,
prosim o radu, pred tydem nam zemrelo 3 mesicni stenatko rotvajlera. Zniceho nic co si mala hrala venku a behala se zacala jakoby dusit a davit a po par vrerinach se zacala valit krev a krvava pena. Vsechno se odehralo behem minuty - dvou.
Malickou jsme dali pitvu, ale vysledky zatim nemame - vetsina veterinaru rika alutni selhani srdicka.
Mije otazka zni, mame moznost si vzit holcicku ze stejneho chovu, kterou pani vratila s tim ze ji nechce, pejsek vypada zcela v poradku, ostatnich osm stenatek co meli take ok - mame se bat si holcicku vzit, aby se to neopakovalo? Vim ze to mi nikdo nemuze zarucit, ale jde mi spise oto jestli to srdicko muze mit i vice stenatek z daneho vrhu spatne.
Dekuju.
to se zatím nedá říct, bez té pitvy.
jde o to, že některé nemoci srdce jsou dědičné a aby se projevily v tomhle věku vyžaduje vysokou genetickou zátěž a tam to pak riziko je. jiné jsou sice vrozené, ale s dědičností to není tak jednoznačné a to by pak mělo být v pohodě. nebo pak umí takové selhání srdce u štěněte udělat třeba i překonaná parvoviróza v nízkém věku, a tam by zase bylo riziko i u ostatních štěňat...
Počkala bych na výsledek pitvy a pak se podle něj rozhodla.
Je mi moc líto toho, co Vás potkalo. Tady je každá rada těžká. Je to ještě moc čerstvé a člověka mohou při rozhodovåní hodně ovlivňovat emoce. Přikláněl bych se k názorům chvíli posečkat už i z důvodu výsledků té pitvy.Výběr štěnda je vždy tak trochu sázka do loterie. Znám případ, kdy se u jednoho pána nedožilo štěně dvou let, nebo mělo srdeční vadu snad 3×po sobě, přesto, že vybíral pečlivě a i v zemi původu plemene.Štěně ze stejného vrhu se mi zdá jako větší riziko než jiná alternativa, ale je to jen můj pohled a věc.V každém případě přeji fůru štéstí do budoucna.