Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
Asi před týdnem jsem si pořídila nové štěně NO, už dříve jsem jednoho měla, nikdy neměl rád psy ale přes to jsem si pořídila dalšího a chci se zeptat jestli máte nějaký tip jak ho odnaučit útočit na ostatní psy.

napsal(a):
Dobrý den,
Asi před týdnem jsem si pořídila nové štěně NO, už dříve jsem jednoho měla, nikdy neměl rád psy ale přes to jsem si pořídila dalšího a chci se zeptat jestli máte nějaký tip jak ho odnaučit útočit na ostatní psy.
To je zmatek! Můžete to napsat srozumitelně?

Starší pes mi utočí na nové šteně i na všechny ostatní psy

napsal(a):
Tak proč jste si pořizovala štěně, když víte, že nemáte zvládnutého staršího psa?
napsal(a):
Tak se kdoví kolik let potýkáte s nesocializovaným debilem (nevím, kdy ste si ho brali, tož vás z toho neviním), páč psychicky NORMÁLNÍ pes NIKDY nenapadá feny a štěňata...
A teď mu pořídíte jedno domů a divíte se ? A co ste čekali ? Že ho bude kojit, bo co?
napsal(a):
Dobrý den,
"...už dříve jsem jednoho měla..."
z toho vyplývá, že jste toho psa měla v minulosti a už ho nemáte.
Pokud ho máte a pořídila jste si k němu štěně, tak to musíte napsat jinak.
Víc se soustředit na správné formulace.
Ještě si to po sobě přečíst - dvakrát.
Třikrát.
Zamyslet se: budou mi rozumět? Vyjádřila jsem se jasně? Vím, na co se ptám?
Na zmatený dotaz budete dostávat zmatené komentáře.
Já bych z toho naopak vinil pána, který staršího psa nevychoval, nesocializoval a neurčil mu hranice co se smí a co už je přes čáru dokud byl mlád a tvárný(v případě, že byl v té době u toho). Pes ne obrazem svého pána. Tady to zavání dalším průšvihem Ach Jo.Proboha proč si někdo pořkzuje psa, když pro to nemá schopnosti, cit, čas, finance?

Markéta80
napsal(a):
To byl teda blbej nápad. Pokud vím že mam psa magora tak mu domů nedovedu štěně . Těch problémů ted bude mnohem víc
Proč? Jestli to je na venkově, tak se starší pes uváže k boudě, vrazí do kotce a bude se s chutí kazit štěně. Protože, jestli prvního psa nevychovali samotného, jak ho převychovají při štěněti ?
Bože... Je to vaše záliba se tu navážet do lidí... Ifauna je od toho aby když si nevíte rady tak aby cám zkušení poradily... Pokud budete takhle hnusně odpovídat tak na tu ifaunu nebude nikdo nic psát, protože se bude bát že se dozví jak je blbej... Zamyslete se... Každý může udělat chybu ale v tomhle příspěvku je to trošičku jinak... Zadavatelce je 13 let... Miluje psy jako nic jinýho na světě a chtěla mít svojí fenečku kterou si bude cvičit mít ji jako svou oporu a se kterou bude moct dělat vše co ji baví... Canicross, dogdanceing, agility, poslušnost, obrany a další... Její děda vlastní chs NO a toto všechno se psy dělá už 40 let a má s tím obrovské zkušenosti... A rodiče ji chtěli pořídit pejská dokud ještě děda je a má sílu se tomu věnovat aby měla ten nejlepší příklad... Staršímu psovi je 6 a než by tento pes "odešel" aby si mohla pořídit nového tak už by mohlo být pozdě... Ten pes má nějakou výchovu, základní povely zvládá na jedničku... Ale je to prostě jen obyčejný hlídač domu a zahrady... Zkuste přihlédnout a zamyslet se nad příběhem jak se to mohlo stát a zkuste se vžít do té situace.. Pak na to budete koukat jinak a nebudete hateit každého jen podle toho jak je to napsané... Všichni jsme jen lidi a lidi dělají chyby... A někteří si tu chybu uvědomí a pak hledají pomoc u starších a zkušenějších... A ti by měli být rádi že mohou poradit a že někdo vzhlíží právě k nim... Je mi špatně když vidím jak se k sobě lidé chovají...

PetaaS
napsal(a):
Bože... Je to vaše záliba se tu navážet do lidí... Ifauna je od toho aby když si nevíte rady tak aby cám zkušení poradily... Pokud budete takhle hnusně odpovídat tak na tu ifaunu nebude nikdo nic psát, protože se bude bát že se dozví jak je blbej... Zamyslete se... Každý může udělat chybu ale v tomhle příspěvku je to trošičku jinak... Zadavatelce je 13 let... Miluje psy jako nic jinýho na světě a chtěla mít svojí fenečku kterou si bude cvičit mít ji jako svou oporu a se kterou bude moct dělat vše co ji baví... Canicross, dogdanceing, agility, poslušnost, obrany a další... Její děda vlastní chs NO a toto všechno se psy dělá už 40 let a má s tím obrovské zkušenosti... A rodiče ji chtěli pořídit pejská dokud ještě děda je a má sílu se tomu věnovat aby měla ten nejlepší příklad... Staršímu psovi je 6 a než by tento pes "odešel" aby si mohla pořídit nového tak už by mohlo být pozdě... Ten pes má nějakou výchovu, základní povely zvládá na jedničku... Ale je to prostě jen obyčejný hlídač domu a zahrady... Zkuste přihlédnout a zamyslet se nad příběhem jak se to mohlo stát a zkuste se vžít do té situace.. Pak na to budete koukat jinak a nebudete hateit každého jen podle toho jak je to napsané... Všichni jsme jen lidi a lidi dělají chyby... A někteří si tu chybu uvědomí a pak hledají pomoc u starších a zkušenějších... A ti by měli být rádi že mohou poradit a že někdo vzhlíží právě k nim... Je mi špatně když vidím jak se k sobě lidé chovají...
Vy jste někdo z rodiny nebo blízkého okolí, že situaci tak zasvěceně popisujete?
Děda 40 let chová NO a má obrovské zkušenosti. Ale psa má nezvládnutého a i přesto nerozmluvil vnučce pořízení dalšího, už druhého štěněte (co se stalo s prvním?). Co tady chcete radit, pokud žije tazatelka pod jednou střechou s dědou, který má tohoto nezvládnutého psa?
PetaaS
napsal(a):
No do lidí se tu navážíte vy...to co píšete ze zadání naprosto neplyne, ale vy asi máte křišťálovou kouli...
nikdy neměl rád psy
Její děda asi nebude žádnej zázrak, když mu doteď nevadilo, že vnučce po zahradě už léta běhá psí asociál
Ale je to prostě jen obyčejný hlídač domu a zahrady..
...kterou zřejmě nikdy neopustil...
Canicross, dogdanceing, agility, poslušnost, obrany a další... Její děda vlastní chs NO a toto všechno se psy dělá už 40 let
proč to nejde se 6ti letým, když základní povely zvládá na jedničku. ?
zkrátka kecy v kleci
Za prvé... Toho nezvládnutého psa mají rodiče ne děda
Za druhé... Jak chcete naučit starégo psa něco nového?
Za třetí... Je na zahradě, ale opuští jí jen ne do města ale do lesa
Za čtvrté... Děda má své psi zvládnuté jako nikdo jiný! A nabízel pomoc s výchovou psa ale ridiče odmítli takže dědu do toho netahejte...
Za páté... Jsme je zkoušíme seznamovat tak že malou dáme do kenelky a čuchají se přes ní, Nerouš né že by útočil na každýho ale na kamarády je hodně vybíravej, se sousedovic dogou se mají rádi a s tetiným labradorem by se zabily...
PetaaS
napsal(a):
Za čtvrté... Děda má své psi zvládnuté jako nikdo jiný! A nabízel pomoc s výchovou psa ale ridiče odmítli takže dědu do toho netahejte...
Za páté... Jsme je zkoušíme seznamovat tak že malou dáme do kenelky a čuchají se přes ní, Nerouš né že by útočil na každýho ale na kamarády je hodně vybíravej, se sousedovic dogou se mají rádi a s tetiným labradorem by se zabily...
Vraťte to štěně, ničíte mu život. Zavřete se do klece a pusťe agresivního psa, medvěda nebo něco, čeho se bojíte t na vás útočí v té kleci a pak napište své pocity... týráte to štěně. Nemusíte mít to, co si zrovna umanete. Když na to nemáte podmínky, nemůžete to štěně prostě mít.

za prvé - nějak tady tu křišťálovou kouli asi nikdo nemá a je nutno vycházet z příspěvku/ů zadavatelky = informační hodnota nulová...takže pokud jsi seznámena, tak to podej normálně informativně...
za druhé :
A rodiče ji chtěli pořídit pejská dokud ještě děda je a má sílu se tomu věnovat aby měla ten nejlepší příklad...
versus
"Za čtvrté... Děda má své psi zvládnuté jako nikdo jiný! A nabízel pomoc s výchovou psa ale ridiče odmítli takže dědu do toho netahejte..."
tato vyjádření se mi "kapku" bijí...
"Za druhé... Jak chcete naučit starégo psa něco nového?"
zcela stejně jako ščeňátko...
učit ho, jak se v dané situaci má chovat
učit ho, že štěně = něco dobrého
mimochodem, stávající pes se s nově příchozím seznamuje zásadně mimo domov, někde venku, na neutrálním území, domů přichází až poté, spolu. Takto to proběhlo? A tak to teď děláte?
napsal(a):
za prvé - nějak tady tu křišťálovou kouli asi nikdo nemá a je nutno vycházet z příspěvku/ů zadavatelky = informační hodnota nulová...takže pokud jsi seznámena, tak to podej normálně informativně...
za druhé :
A rodiče ji chtěli pořídit pejská dokud ještě děda je a má sílu se tomu věnovat aby měla ten nejlepší příklad...
versus
"Za čtvrté... Děda má své psi zvládnuté jako nikdo jiný! A nabízel pomoc s výchovou psa ale ridiče odmítli takže dědu do toho netahejte..."
tato vyjádření se mi "kapku" bijí...
"Za druhé... Jak chcete naučit starégo psa něco nového?"
zcela stejně jako ščeňátko...
učit ho, jak se v dané situaci má chovat
učit ho, že štěně = něco dobrého
mimochodem, stávající pes se s nově příchozím seznamuje zásadně mimo domov, někde venku, na neutrálním území, domů přichází až poté, spolu. Takto to proběhlo? A tak to teď děláte?
Poslesní odstavec = konečně dobrá rada, Děkujeme
"Tato vyhádření se mi kapku bijí": u starého psa odmítli pomoc... U nového ji sestra přijala do toho ji kecat nemůžou.
scylla
napsal(a):
Vraťte to štěně, ničíte mu život. Zavřete se do klece a pusťe agresivního psa, medvěda nebo něco, čeho se bojíte t na vás útočí v té kleci a pak napište své pocity... týráte to štěně. Nemusíte mít to, co si zrovna umanete. Když na to nemáte podmínky, nemůžete to štěně prostě mít.
Pofmínky jsou ale když jsou tady na tolik intelugentní lidi že neporadí jak seznámit ty dva psy tak si hold mzsíme poradit sami... A náhodou vůbec se nabála... Olizovali se přes tu klec...
PetaaS
napsal(a):
Pofmínky jsou ale když jsou tady na tolik intelugentní lidi že neporadí jak seznámit ty dva psy tak si hold mzsíme poradit sami... A náhodou vůbec se nabála... Olizovali se přes tu klec...
Chápu že jste z toho sestřinýho výkladu to nemuseli pochopit... Je trosku někde jinde... Kdyby napsala "poraďte prosím jak seznámit psa se štěnětem" bylo by to jednoduší a nemuseli bychom se tu hádat... A opravdu nenávidím když MĚ obviní n3kdo z týrání zvířat... Já kterej zvířata miluje široko daleko nejvíc... Víc než lidi... Zvířata mají totiž srdce a pochopení což 95% lidí postrádá.

PetaaS
napsal(a):
...no a co je tedy s tím štěnětem co "už dříve jsem jednoho měla"...takže mi z toho vychází, že jedno štěně už slečna má a teď před týdnem si k němu pořídila další...jestli se pletu, tak mně prosím opravte...pokud ne tak bych ráda věděla, co tedy s ním je...píšete na jednu stranu, že děda má své psy zvládnuté že zadavatelce dotazu pomůže, ale na druhou stranu rodiče tuto pomoc odmítají...a to jak seznamujete štěně s druhým psem je opravdu nesmyslné...v tom Vám přeci může velmi erudovaně poradit právě ten děda pokud je pravda to co popisujete...je to celé zmatené a zbytečně tady útočíte na lidi Vy sama...prostě ten text je tak zmatečný a ve spoustě věcí si protiřečíte, že to opravdu nejde rozluštit...základem je děda, který má zkušenosti se psy a na jedné straně je zadavatelce povoleno štěně s tím, že jí děda se vším pomůže a na druhou stranu je v této pomoci rodiči zadavatelky odmítán - tak jak je to tedy...
PetaaS
napsal(a):
Opravdu jen náhodou. Když to neumíte tak to nedělejte, to je jedna ze základních pouček u zvířat. Když děláte tak obrovské, začátečnické chyby, nebude vám nikdo naslepo radit. Tomu štěněti kazíte život.
PetaaS
napsal(a):
Chápu že jste z toho sestřinýho výkladu to nemuseli pochopit... Je trosku někde jinde... Kdyby napsala "poraďte prosím jak seznámit psa se štěnětem" bylo by to jednoduší a nemuseli bychom se tu hádat... A opravdu nenávidím když MĚ obviní n3kdo z týrání zvířat... Já kterej zvířata miluje široko daleko nejvíc... Víc než lidi... Zvířata mají totiž srdce a pochopení což 95% lidí postrádá.
Vy ale nemusíte mít to, co si zamanete, když k tomu nemáte podmímky a neumíte zajistit psům klid a spokojenost k životu. To, že vykládáte, jak je máte ráda, je k ničemu, důležité je to, co děláte. A ty chyby, které tu popisujete, to, že je štěně napadáno, zavíráno do klece a tak dále, to opravdu není nic, co by mu prospělo a co by pro něj znamenalo klidný a spokojený život, ale přesně naopak. Pokud byste měla zvířata opravdu ráda a jen o tom nekecala, nepořizovala byste si štěně k nevychovanému psovi.

Tohle jsem praktikovala v případě nově příchozího dospělého psa...
ale kupodivu pokud bych teď pořizovala k mým psům nový přírustek-štěndo, tak je pro mě podstatně schůdnější cesta...přinést štěndo "na tvrdo" domů... "čau pesani, tohle je náš nový člen rodiny, je malej a hodnej, takže mu nebudeme ubližovat"...a pouze dohlídnout na to, aby štěňátko neobtěžovali přílišnou pozorností nebo razantnějším seznamováním, psy vysloveně neodhánět a neodstrkovat, ale říct jim, že nesmí být moc hrrr a podobně a zároveň štěňátku vysvětlovat že např. nemůže 24/7 skákat mým psům "po hlavě"..defakto jako kdybych si domu přinesla lidské miminko...protože zvíře co přinesu JÁ domů je NAŠE a dle toho se k němu chováme...zatímco štěně venku je cizí vetřelec...s fenou naprosto neřešitelná a neproveditelná situace.

"přinést štěndo "na tvrdo" domů... "čau pesani, tohle je náš nový člen rodiny, je malej a hodnej, takže mu nebudeme ubližovat"..."
s timhle jen souhlasim. jen to musí mit ten prepoklad, ze stavajici psi doma jsou trosku zpacifikovani - veri mi, ze ja mam vždycky pravdu
A to u tohohle dotazu splneno není.
Tady bych opravdu nasadila dospelemu kos a sla na neutralni uzemi. a pokud mozne se s nimi hýbala, nestala bych na miste
NORMÁLNÍ fena (POKUD NEHÁRÁ) si klidně pohraje, nebo ho odkáže do patřičných mezí, dle nálady či povahy, ale rozhodně nezabíjí štěňata na potkání
tak na tohle bych teda nespolehala ani u normalni feny, ani psa -ze neublizi steneti.
jen ono se to tezko vysvětluje, když porad se traduje ten nesmysl, ze všichni psi, feny, štěňata co se potkaji prvne venku jsou udajne nejaka smecka s mym psem
a museji dodržovat smeckova pravidla.
no ne, nemusi.
jsou to naprosto cizi zvířata a ti ostrejsi proste muzou ublížit - a ne prvne zkoumat, co to vlastne potkavali.
jsou to naprosto cizi zvířata a ti ostrejsi proste muzou ublížit - a ne prvne zkoumat, co to vlastne potkavali.
ale normální DRUHOVÁ komunikace jde napříč všemi plemeny...
ti ostrejsi proste muzou ublížit
je proto nesmysl, nejsou "ostřejší" jen blbě vychovaní
je ale fakt, že normálních psů ubývá v přímé úměře k růstu blbosti jejich "páníčků"
PS.
když se tak zamyslím, tak potkat normálního psa s normálním páníkem je stále větší unikum
a už ani nevím kdy se mi to povedlo
(ve větší koncentraci lidí a psů všech možných plemen i neplemen snad naposledy na dogtrecích, kde bylo min 70% psů normálních).

lupus4
napsal(a):
zatímco štěně venku je cizí vetřelec...s fenou naprosto neřešitelná a neproveditelná situace.
ale jděte...na to jste přišla jak ?
NORMÁLNÍ fena (POKUD NEHÁRÁ) si klidně pohraje, nebo ho odkáže do patřičných mezí, dle nálady či povahy, ale rozhodně nezabíjí štěňata na potkání...
Jednoduše...znám svojí fenu a troufám si tvrdit, že by venku štěně - pokud by nebyla korigována - regulérně napadla...neříkám, že by ho zabila, ale rozhodně by to mohlo pro štěně dopadnout hodně špatně...já mám naopak zkušenost se psy-kluky...ty by štěněti ani feně neublížili, ale fena přeci není automaticky "teta" každýho štěněte...nebo spíš momentálně nemám "normální fenu".
napsal(a):
Jednoduše...znám svojí fenu a troufám si tvrdit, že by venku štěně - pokud by nebyla korigována - regulérně napadla...neříkám, že by ho zabila, ale rozhodně by to mohlo pro štěně dopadnout hodně špatně...já mám naopak zkušenost se psy-kluky...ty by štěněti ani feně neublížili, ale fena přeci není automaticky "teta" každýho štěněte...nebo spíš momentálně nemám "normální fenu".
Tak ono se traduje, že faleška je příprava feny na situaci, kdy by umřela alfa při porodu, aby, tety" tuto matku zastoupily a štěnda odkojily. Tím pádem bych z toho vyvodila, že pudově by měla být fena opravdu ta, hodná teta". Jelikož sama feny nemám a neměla jsem, tak u mne je to jen teorie. Mí psi opravdu nikdy štěně nenapadli. Ani už dospělé psy, které znají od štěnda. Ti jsou prostě kámoši napořád (pokud se tedy oni tak chovají).

napsal(a):
Moje fena toleruje štěňata cca do čtyř měsíců, pak by je asi taky zahlušila.

lupus4
napsal(a):
ale normální DRUHOVÁ komunikace jde napříč všemi plemeny...
ti ostrejsi proste muzou ublížit
je ale fakt, že normálních psů ubývá v přímé úměře k růstu blbosti jejich "páníčků"
PS.
když se tak zamyslím, tak potkat normálního psa s normálním páníkem je stále větší unikum
a už ani nevím kdy se mi to povedlo
(ve větší koncentraci lidí a psů všech možných plemen i neplemen snad naposledy na dogtrecích, kde bylo min 70% psů normálních).
"ale normální DRUHOVÁ komunikace jde napříč všemi plemeny..."
uz teda ne smeckove chovani, uz jde o normalni druhovou komunikaci?
však to prostředí, které nabízí clovek tomu psovi ke komunikaci -to je preci uplne to nejlepcejsi pro tu normalni druhovou komunikaci.
kosiky, vodítka, malo prostoru, nemoznost se vyhnout nechtěnému kontaktu, udržovat komfortni vzdalenost atd. atd.
co by ten pes vlastne chtěl vic?
v tomhle proste musí komunikovat -jinak je nevychovany a majitel idiot.
uz chápu.
ta jistota o pravde svých vyroku tady me neprestava udivovat.

lesnížínka
napsal(a):
Tak ono se traduje, že faleška je příprava feny na situaci, kdy by umřela alfa při porodu, aby, tety" tuto matku zastoupily a štěnda odkojily. Tím pádem bych z toho vyvodila, že pudově by měla být fena opravdu ta, hodná teta". Jelikož sama feny nemám a neměla jsem, tak u mne je to jen teorie. Mí psi opravdu nikdy štěně nenapadli. Ani už dospělé psy, které znají od štěnda. Ti jsou prostě kámoši napořád (pokud se tedy oni tak chovají).
"že faleška je příprava feny na situaci, kdy by umřela alfa při porodu"
nevim, ale me porad prijde, ze se tu aplikuji nejake pravidla ze smecky na situace, co nemaji se smeckou nic spolecneho.
ze pes zabiji cizi stenata -to jste nikdy nikde necetli?

Měla jsem psa, který byl ke štěňatům úžasně tolerantní, nejen, že by jim neublížil, on když se honili, tak ještě koukal, jestli mu stačí.
Pak jsem ( dávno zpátky, kdy byli psi ještě normální - údajně ) zažila, jak NO, jinak celkem vychovaný a snášenlivý dokousal a vyhnal z prostoru štěně malamuta.
Za svou psici bych rozhodně ruku do ohně nedala ( že bude ta hodná teta ) a se štěnětem bych ji seznamovala moc opatrně.
Jinak "hodné tety" by při úhynu alfa feny fungovaly ve vlastní smečce, ne na ulici.
njn, ta je jen podložená 50ti letým soužitím se psy různých plemen, z toho 30let se smečkou 10 - 15 psů "přírodních", ale evidentně - kam se na vás a vaše zkušenosti hrabu
o smečkovém chování ste psala vy, ne já, ale to by chtělo vnímat čtený text
sbohem Kiki

lupus4
napsal(a):
njn, ta je jen podložená 50ti letým soužitím se psy různých plemen, z toho 30let se smečkou 10 - 15 psů "přírodních", ale evidentně - kam se na vás a vaše zkušenosti hrabu
o smečkovém chování ste psala vy, ne já, ale to by chtělo vnímat čtený text
sbohem Kiki
Jsem nevedela, ze tady se smi jen souhlasit.
kecam -vedela. uz to tady chvili ctu.
DOBŘE, DOBŘE... JELIKOŽ TO SÉGRA PSALA CELÝ BLBĚ A MĚ SE TO PAK ŠPATNĚ DÁVALO DO NORMÁLU, TAPOMEŇTE NA TO CO ZDE BYLO A ČTĚTE TEĎ!
Máme 6ti letého psa, a pořídili jsme si 3 měsíční štěně.
Může nám prosím někdo poradit jak je seznámit?...
Takhle to mělo být napsáno a nemuselo se tu dít tohle všechno... Jelikož je ségra opravdu prdlá a už jsem řešil jeden takový příspěvek kdy jsem se to snažil dát na pravou míru a fakt mě nebaví rozhádat si tady lidi se kterýma tu na ifauně jsem už 3 roky... Tak jsem ji deaktivoval účet, chci se za to všechno omluvit a doufám že už to brzo skončí...

"ale normální DRUHOVÁ komunikace jde napříč všemi plemeny..."
k normální vševesmírné komunikaci patří i agrese...tož tak to je...a von taky není pes jako pes, jeden vedle druhého jako přes kopírák, ono to má i nějaké povahy, mozeček, nervičky, se s tím nějak narodili, podědili...no sodoma gomora
"njn, ta je jen podložená 50ti letým soužitím se psy různých plemen, z toho 30let se smečkou 10 - 15 psů "přírodních", ale evidentně - kam se na vás a vaše zkušenosti hrabu "
znám lidi žijící a aktivně se psy pracující těch 50 let...a oni se s otevřenou pusou diví, že se pes dá vychovávat a cvičit i jinak než kanadou do hlavy (prosím nebrat doslova, i když u některých to tak je i doslova...)
a život smečky je fakt odlišný od převažujícího modelu 1pes+lidi, notabene "přírodních"(předpokládám "tahounů" a ne pastevců) plemen, tam nějaká ta smečková pravidla fungují...takže co s tím...
Proč hned deaktivovat ?
Teď, když víme, že je to děcko ...
Až budeš mít čas, počti si.
Řešily se tu podobné problémy.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?q=pes+%C5%BE%C3%A1rl%C3%AD&sort=1.
rapotacka11
napsal(a):
Proč hned deaktivovat ?
Teď, když víme, že je to děcko ...
Až budeš mít čas, počti si.
Řešily se tu podobné problémy.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?q=pes+%C5%BE%C3%A1rl%C3%AD&sort=1.
Děkuju... vy to třeba víte ale jiní to nevědí... A já jsem hroznej paličak a lecos mě naštve tak se tu pak akorát pohádám s lidmi které znám a to nechci... A když četla co tu psali sama chtěla ifaunu zrušit
PetaaS
napsal(a):
DOBŘE, DOBŘE... JELIKOŽ TO SÉGRA PSALA CELÝ BLBĚ A MĚ SE TO PAK ŠPATNĚ DÁVALO DO NORMÁLU, TAPOMEŇTE NA TO CO ZDE BYLO A ČTĚTE TEĎ!
Máme 6ti letého psa, a pořídili jsme si 3 měsíční štěně.
Může nám prosím někdo poradit jak je seznámit?...
Takhle to mělo být napsáno a nemuselo se tu dít tohle všechno... Jelikož je ségra opravdu prdlá a už jsem řešil jeden takový příspěvek kdy jsem se to snažil dát na pravou míru a fakt mě nebaví rozhádat si tady lidi se kterýma tu na ifauně jsem už 3 roky... Tak jsem ji deaktivoval účet, chci se za to všechno omluvit a doufám že už to brzo skončí...
Klííííd To je tady naprosto běžné, že se tady zhádá...o cokoliv. To je prostě ta diskuse Každý má holt jiný styl
napsal(a):
nevim, ale me porad prijde, ze se tu aplikuji nejake pravidla ze smecky na situace, co nemaji se smeckou nic spolecneho.
ze pes zabiji cizi stenata -to jste nikdy nikde necetli? - normální přírodní plemeno, pes žijící bez lidí? Ne lidmi poškozený magor? Ne nečetla. Dělají to šelmy kočkovité, dělají to medvědi. A králíci. O šelmách psovitých jsem to fakt nečetla. To není ironie, ani narážka. Prostě nečetla.
napsal(a):
Zdroj vašeho tvrzení. Pokud napíšete toto, je třeba takovou věc doložit.
Já jsem neslyšela, že by normální běžný pes, zabil nějaké štěně. Máme třetího psa, a ani fena se nikdy na štěňata neosápla. A to byla nekomunikativní. Jediný projev nevole, byly lehce ohrnuté pysky a tiché zavrčení. A mlaďoch ihned věděl, že už to stačilo.
Poslední náš pes, ten je vyloženě chůvička.

lesnížínka
napsal(a):
ze pes zabiji cizi stenata -to jste nikdy nikde necetli? - normální přírodní plemeno, pes žijící bez lidí? Ne lidmi poškozený magor? Ne nečetla. Dělají to šelmy kočkovité, dělají to medvědi. A králíci. O šelmách psovitých jsem to fakt nečetla. To není ironie, ani narážka. Prostě nečetla.
http://archive.sltrib.com/article.php?id=57939764&itype=CMSID
http://www.wolfsongnews.org/news/Alaska_current_events_3015.html.
napsal(a):
http://archive.sltrib.com/article.php?id=57939764&itype=CMSID
http://www.wolfsongnews.org/news/Alaska_current_events_3015.html.
jo boj o loviště, snížení konkurence...
to ale nijak nesouvisí s tím, když normální pes potká na neutrálním území štěně...
někdo o voze, jinej o koze

PetaaS
napsal(a):
Nedělá to jen ségra chtěla ale vysvětle te jí že potřebuje border kolii
No nevím...viděla jsem video, kde "tančil" novofundland...jasně nebylo to tak akční jako s borderou, ale byl fakt kouzelnej
PetaaS
napsal(a):
Nedělá to jen ségra chtěla ale vysvětle te jí že potřebuje border kolii
A vždyť vy jste psala, že toto všechno děda dělá se psy už 40 let... Ale to je úplně jedno. Mě spíš pobavilo to duo "děda a vlčák" než tančící NO jako takový.
Ségře taky vysvětlete, že všechno to, co by ráda dělala: Canicross, dogdanceing, agility, poslušnost, obrany a další... je takový vcelku nereálný. Dost určitě nebude úplně všechno bavit ji ani psa. Nehledě na to, že když chcete něco dělat pořádně, nejde těch věcí dělat milion naráz. To pak všechno děláte jen polovičatě.
Atheira
napsal(a):
A vždyť vy jste psala, že toto všechno děda dělá se psy už 40 let... Ale to je úplně jedno. Mě spíš pobavilo to duo "děda a vlčák" než tančící NO jako takový.
Ségře taky vysvětlete, že všechno to, co by ráda dělala: Canicross, dogdanceing, agility, poslušnost, obrany a další... je takový vcelku nereálný. Dost určitě nebude úplně všechno bavit ji ani psa. Nehledě na to, že když chcete něco dělat pořádně, nejde těch věcí dělat milion naráz. To pak všechno děláte jen polovičatě.
No to si taky nedokážu představit
Dobře, asi máte pravdu že by to nešlo všechno dohromady