Zdravím,
mám malé plemeno - trpasličí pinč a nedávno jsem dostala koloběžku. Včera jsem s ní jízdu zkoušela a i přes svou malou velikost mě celkem v pohodě utáhne. Zajímalo by mě, jestli jí to nemůže nějak ublížit, když je malá. Ono jí to tahání neskutečně baví a užívá si to a samozřejmě jí pomáhám a děláme přestávky.
Sunnik
napsal(a):
Zdravím,
mám malé plemeno - trpasličí pinč a nedávno jsem dostala koloběžku. Včera jsem s ní jízdu zkoušela a i přes svou malou velikost mě celkem v pohodě utáhne. Zajímalo by mě, jestli jí to nemůže nějak ublížit, když je malá. Ono jí to tahání neskutečně baví a užívá si to a samozřejmě jí pomáhám a děláme přestávky.
Záleží taky na věku, předpokládám že už to není štěně.
Ale jinak pokud jí to baví a pomáháte jí odrážením, tak nevidím problém. Samozřejmě přiměřenou rychlost a vzdálenost.
karo2702
napsal(a):
Záleží taky na věku, předpokládám že už to není štěně.
Ale jinak pokud jí to baví a pomáháte jí odrážením, tak nevidím problém. Samozřejmě přiměřenou rychlost a vzdálenost.
Tak její rok . Samozřejmě vzdálenost jí přizpůsobuji. Jedeme vždy jen několik km a když je cesta kde nejezdí auta, běhá na volno. S delší trasou počkám až bude starší a zlepší si kondici.
Kdyz mel muj bigl tak rok a cca 9kg tak jsme jezdili na inlinech. Pes ze 3/4 cesty behal sice na voditku ale na provesenem a davala jsem si zalezet, aby tah byl jen malinky a nikdy zadne skubani. A davali jsme tak 4x az 5x do tydne 12km. A vyrostl z nej zdravy pes. A silu mel ze preskubnul horolezeckou karabinu. Nadseni z toho by mohl rozdavat. Do dneska ho tah v jakekoliv podobe hrozne bavi. :).