Border kolie s PP – volní 2 pejsci k rezervaci

Prodám Border kolii - Chovatelská stanice Dog’s Windy Hill ze Šternberka na...
25000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý, mám doma psa border kolii x stájový pinč, nejvíce rysů má po borderce, když mu byli 2 roky tak ho zbil soused lopatou po zádech (naštěstí se mu nic nestalo) a od té doby nesnáší muže a psi-samce, jednou toho souseda kousl do nohy a nikdy více se to neopakovalo (asi si sním vyřídil to co mu dlužel), nyní jsou mu 4, na mě a rodinu nikdy nezaútočil, je mazlivý, temperamentní a na ostatní psi agresivní krom fen a štěnˇat, několikrát když se háraly feny tak se utrhl z řetězu a cestou ho porvali psi tak jsem ho nechala vykastrovat na doporučení veterináře ale nic agresivní je dál, jelikož budu měnit školu a budu dalej od domova tak si ho chci vzít sebou ale kvůli jeho agresi nevím jak to zvládnout, je hrozně obranný na jeho úsek a hlavně na mě, když se ke mě přiblíží cizí pes nebo když jsme na procházce tak si mě brání a i rval by se, setkala jsem se s lidmi co mi řekli at ho dám pryč když kousl člověka ale já bych to neudělala protože si za to mohl sám, přece pes je živý tvor a vnímá to..jak mám sním začít a změnit ho?
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Dobrý, mám doma psa border kolii x stájový pinč, nejvíce rysů má po borderce, když mu byli 2 roky tak ho zbil soused lopatou po zádech (naštěstí se mu nic nestalo) a od té doby nesnáší muže a psi-samce, jednou toho souseda kousl do nohy a nikdy více se to neopakovalo (asi si sním vyřídil to co mu dlužel), nyní jsou mu 4, na mě a rodinu nikdy nezaútočil, je mazlivý, temperamentní a na ostatní psi agresivní krom fen a štěnˇat, několikrát když se háraly feny tak se utrhl z řetězu a cestou ho porvali psi tak jsem ho nechala vykastrovat na doporučení veterináře ale nic agresivní je dál, jelikož budu měnit školu a budu dalej od domova tak si ho chci vzít sebou ale kvůli jeho agresi nevím jak to zvládnout, je hrozně obranný na jeho úsek a hlavně na mě, když se ke mě přiblíží cizí pes nebo když jsme na procházce tak si mě brání a i rval by se, setkala jsem se s lidmi co mi řekli at ho dám pryč když kousl člověka ale já bych to neudělala protože si za to mohl sám, přece pes je živý tvor a vnímá to..jak mám sním začít a změnit ho?
Když měla moje malá asi půl roky, byli jsme na dovolené a hlídala jí týden maminka. Za zahradou byl nejspíš nějaký opilec. Nic se nestalo ale od té doby se neskutečně bála všech lidí venku a štěkala. Začala jsem na tom pracovat. Má teď 15 měsíců a nechá se od většiny lidí i pohladit.
Takže má rada je znovu ho socializovat mezi lidi, pomalu a opatrně. Nějaký cvičák, kde mají s takovým psem zkušenosti. Už jste něco zkoušeli?
A s ostatními psy mívají hold někteří problémy. Zkušenost s tím osobně nemám, u nás zatím jen feny. To si počkejte na názor někoho jiného, ale myslím si, že by to šlo určitě zmírnit tréninkem a socializací.
napsal(a):
On se utrhl ze řetězu? Vy ho chováte na řetězu? Ještě kastrace, výborně. Co vám poradí ten chytrý veterinář? Jděte si pro radu k němu, když je takový odborník.
Dejte psovi košík, nestahovací obojek, vodítko, choˇˇdte mezi lidi, jeho chování předcházejte. Naučte ho spolehlivé ovladatelnosti, poslušnost na první povel. ˇˇRíkejte mu, co má dělat, v nevhodném chování je třeba zabránit. Bylo by lepší, kdybyste si našla někoho, kdo rozumí výchově psů. Vyhledejte Ivetu Soukupovou nebo Evu ˇˇŠtemberovou.
Měli jsme ho volně protože máme bránu ale tu začal přeskakovat (155cm-výška) tak musel na řetěz.
napsal(a):
Měli jsme ho volně protože máme bránu ale tu začal přeskakovat (155cm-výška) tak musel na řetěz.
A řetěz mu mravy nenapravil (Werich).
sisi58
napsal(a):
Tak tohle bude tedy oříšek vyřešit.Mě napadá jen jiný, zkušený majitel.
I jako neprofesionál přes psi vidím, že je tu něco hodně špatně.
Takových psů je. Tentokrát radí Scylla dobře. Na dvorku na řetězu si na lidi a pohyb mezi nimi nezvykne. Košík, vodítko a ochodit. Možná bude muset mít košík v civilizaci stále, ale takových psů je...
"je hrozně obranný na jeho úsek a hlavně na mě, když se ke mě přiblíží cizí pes nebo když jsme na procházce tak si mě brání a i rval by se"
Z vlastní zkušenosti...čím víc pes cítí nejistotu od majitele, tím víc brání...čím víc jsem si já "jistější v kramflecích" tím míň má moje fena tendence řešit každýho na první dobrou...teď vegetujeme ve fázi "vždy ve střehu" a lepší už to nebude...ale na první pohled vypadáme docela "normálně" ...ve střehu ovšem musím být i já...tzv. krok před fenou, protože když už vyjede, tak je pozdě to řešit...u ní se musí zarazit už myšlenka na to, že by mohla na nějakýho psa vystartovat...takže žádný povel "nedělej tohle" nebo "udělej tamto", ale u nás povel "ani na to nemysli!".
Už první věta... chudák pes... v čem to žije ?
Je obecně známo, že pinč není pro každého!
Nač jste ho nutně potřebovala, když na něj nemáte ?
Co se to děje ?
"Pinč" na řetězu ?
V zimě ?
https://www.sbazar.cz/Kita.123/detail/28748089-psik-mensiho-vzrustu
Prodám za 1 000 Kč
111 zobrazení inzerátu
Psík menšího vzrůstu
Dobrý den, prodám do lepší rodiny psíka menšího vzrůstu
Jmenuje se Joe (čte se Džoují), je mu 1 rok... o ceně lze smlouvat.
rapotacka11
napsal(a):
Co se to děje ?
"Pinč" na řetězu ?
V zimě ?
Prodám za 1 000 Kč
111 zobrazení inzerátu
Psík menšího vzrůstu
...do lepsi rodiny a cte se Dzouji...
Slusnej oddil jeho majitel :)
Jinak asi klasika. Precist par knih o psech (pokud je cist problem, koukat na videa). Mezi "ucenim sama sebe", psa vencit, zjiskavat duveru psa, ucit zakladni povely, chvalit, hrat si, socializovat, vencit... a tak porad dokola.
Pokud budete v necem tapat, obratit se napr. na cvicak, nekoho zkuseneho z okoli, nebo si zaplatit par lekci u soukromeho cvicitele.
Ale samo od sebe se nezmeni nic. Prvni musite chtit vy a neco pro to delat. Pes se rad prida.
rapotacka11
napsal(a):
Co se to děje ?
"Pinč" na řetězu ?
V zimě ?
Prodám za 1 000 Kč
111 zobrazení inzerátu
Psík menšího vzrůstu
Alespoň ho chtějí darovat, někdo jiný by ho tam nechal ležet v těch s*ch celý život.
napsal(a):
Alespoň ho chtějí darovat, někdo jiný by ho tam nechal ležet v těch s*ch celý život.
Daruji ho za 1 000, -. Ale to neva. Do mesice bude v nejake docasce v Praze a za dva mesice jako super sladak a slusnak udan za 3 200, - novemu majiteli.
Spis se bojim toho, ze na jeho misto nastoupi novy stene. Az povyroste, tak pujde taky na retez k boude... inzerat... a tak dale...
Tohle ale není můj pes! nikdy bych ho nikam nedala.. na řetězu je ale má slušnou boudu.. mám mu třeba přistavit plot na 3m aby ho nepřeskočil?
napsal(a):
Tohle ale není můj pes! nikdy bych ho nikam nedala.. na řetězu je ale má slušnou boudu.. mám mu třeba přistavit plot na 3m aby ho nepřeskočil?
Ano, máte, nebo máte psa vzít domů a zabezpečit ho, aby nemohl utíkat a ohrožovat sebe nebo jiné psy nebo feny. Je to vaše základní odpovědnost.
napsal(a):
...do lepsi rodiny a cte se Dzouji...
Slusnej oddil jeho majitel :)
Jinak asi klasika. Precist par knih o psech (pokud je cist problem, koukat na videa). Mezi "ucenim sama sebe", psa vencit, zjiskavat duveru psa, ucit zakladni povely, chvalit, hrat si, socializovat, vencit... a tak porad dokola.
Pokud budete v necem tapat, obratit se napr. na cvicak, nekoho zkuseneho z okoli, nebo si zaplatit par lekci u soukromeho cvicitele.
Ale samo od sebe se nezmeni nic. Prvni musite chtit vy a neco pro to delat. Pes se rad prida.
Tenhle ma aspon napodobeninu boudy. Ten ovcak od stejneho inzeranta ma jen diru v zemi a retez ke aloupku u plotu.
Tedysek
napsal(a):
Tenhle ma aspon napodobeninu boudy. Ten ovcak od stejneho inzeranta ma jen diru v zemi a retez ke aloupku u plotu.
... porad jde jen o "momentku", jak udat jiz nechtenou fenu na city.
Az tam dorazi zachranarky, vemou z dvorku vse zive.
Snad se to pristi rok u nove najmuteho domku nezopakuje :(.
napsal(a):
Neni. To vime.
Je to jen priklad, kam az to muze zajit... Rekla bych odsrasujici priklad.
Vy musite zacit pracovat na tom, aby se pes normalne vencil (min.2x denne), veril Vam i rodine, socializoval se se psy, naucil se zakladni povely, chodil klidne na voditku a nebal se okoli.
Viz. vyse.