Uživatel s deaktivovaným účtem

Lexaurin
napsal(a):
Jsem sokovana, ale ted jsem se dozvedela na fb, ze Ester Pokorna uz nezije, ze odesla dobrovolne z tohoto sveta, ta, co mela hluchou borderu a tolik s ni dokazala.
..ježíši...teď si vzpomínám, nehledala ona také hlídání psa, na nějako dobu, že bude hospitalizovaná nebo tak nějak možná se pletu...to je mi strašně moc líto, vždyť jinak těmi psy žila, tak se jim věnovala a co dokázala...obrovskou sílu jejím nejbližším...mladá holčina...

Lexaurin
napsal(a):
Mela dlouhodobe deprese, trpela Aspergerovym syndromem, pry se obesila...
...to ne...nemůžu tomu uvěřit...vždyť tolik dokázala... ta videa byla neskutečná co uměla... a já krá.va pitomá jsem jí chtěla napsala jak moc obdivuju to co dělá a zda by mně třeba soukromě nevzala se psem do výcviku, samozřejmě honorovaném...třeba by jí to nakopla a věnovala by se takovým ko.pytům jako jsem já...prosím ať je to ten de.bilní apríl...prosím...
Lexaurin
napsal(a):
Mela dlouhodobe deprese, trpela Aspergerovym syndromem, pry se obesila...
Já pochopím, když si člověk vezme dobrovolně život, protože jsem názoru, že je to můj život, můžu si s ním naložit dle svého a odejít jak já chci a kdy chci. Jen...deprese, to je svinstvo, které nevím proč je a proč to teď kosí tolik lidí? Chápu těžkou neléčitelnou nemoc, tam se nedá už nic moc ale jinak? I na úplně blbém životě se dá najít něco pozitivního...třeba ty pejsky, pro které žít. Sem ale nikdy nenapsala, že má nějaké problémy, nebo jo? Ach jo, fakt je mi to líto
lesnížínka
napsal(a):
Já pochopím, když si člověk vezme dobrovolně život, protože jsem názoru, že je to můj život, můžu si s ním naložit dle svého a odejít jak já chci a kdy chci. Jen...deprese, to je svinstvo, které nevím proč je a proč to teď kosí tolik lidí? Chápu těžkou neléčitelnou nemoc, tam se nedá už nic moc ale jinak? I na úplně blbém životě se dá najít něco pozitivního...třeba ty pejsky, pro které žít. Sem ale nikdy nenapsala, že má nějaké problémy, nebo jo? Ach jo, fakt je mi to líto
Deprese jsou opravdu hodně závažný důvod. Člověk, co jen říká, že má deprese, jakože se cítí blbě, tak to není nic proti tomu, když tím někdo opravdu trpí. A tam to ve většině případů konci sebevraždou, nedá se s tím žít. Četla jsem jednu velice dobrou knihu na toto téma, nevzpomenu si na název, ta mi hodně otevřela oči, co deprese opravdu je. Skončilo také oběšením.

lesnížínka
napsal(a):
Člověku s těžkou depresí tohle nevysvětlite a málokdo se někdo s depresí svěří, co prožívá. Protože ví, že mu těžko někdo bude věřit. Do hlavy totiž nikomu nevidíte, kdežto tělesnou nemoc můžete na člověku poznat. Bolest z deprese je srovnatelná s rakovinou.

Esterko, snad se Ti ulevilo...byla jsi úžasný člověk ani nevíš co jsi dokázala a jak jsem Tě obdivovala, snad je Ti už dobře...snad mít v tu chvíli u sebe někoho zvolila by jsi jinou cestu a pokračovala...asi to tu pro Tebe bylo nad Tvé síly...já nevím...zapálím Ti dneska svíčku a budu vzpomínat a přát těm co Tě milují obrovskou sílu v přežívání tak obrovské ztráty...měj se tam kam jsi odešla krásně, snad tam najdeš co jsi hledala...s hlubokou úctou

lesnížínka
napsal(a):
...je to strašná nemoc...ne nadarmo se jí neříká rakovina duše...ty stavy jsou šílené...trpí jimi můj bratranec i má kamarádka, oba jsou v invalidním důchodu...obrovsky bojují za každý den a žijí jen díky kvalitní psychiatrické léčbě a léků...oba dav jsou to velmi inteligentní, šikovní a velmi vzdělaní lidé...ani psi v případě Estreky nepomohli, asi už to bylo pro ni k nežití...

Andrýsek3
napsal(a):
Deprese jsou opravdu hodně závažný důvod. Člověk, co jen říká, že má deprese, jakože se cítí blbě, tak to není nic proti tomu, když tím někdo opravdu trpí. A tam to ve většině případů konci sebevraždou, nedá se s tím žít. Četla jsem jednu velice dobrou knihu na toto téma, nevzpomenu si na název, ta mi hodně otevřela oči, co deprese opravdu je. Skončilo také oběšením.
...je to strašná nemoc, člověk mnohdy opravdu bojuje o každý nový den...

impact
napsal(a):
Jestli je to pravda, tak je to hodne smutny...
Jeste smutnejsi je, ze vam neni blby neci vazny zdravotni stav tak anonymne drbat na internetu. Ze se nestydite...
Drbat? Já jen vysvětluju, že je to vážná nemoc, nic víc, a to všeobecně.

impact
napsal(a):
Jeste smutnejsi je, ze vam neni blby neci vazny zdravotni stav tak anonymne drbat na internetu. Ze se nestydite...
..prosím to snad nemyslíte vážně...
https://www.ifauna.cz/profil/shavoid/kdediskutuje
Ještě 26.3. byla přihlášená.
noemi
napsal(a):
.
noemi
napsal(a):
Asi ji ani pejsci nedokazali pomoci...
impact
napsal(a):
Jestli budu mrtvá, bude mi fakt šumák, jestli to bude či nebude někdo řešit. A že tu někdo vzpomnene, že umřel někdo, po kom tu zůstalo hodně dobrých rad a otázka co se stalo, proč umřel, nedalo se nějak pomoct? Je podle vás drbárna? A co tedy není drbárna? Se Shavoid už si o tom bohužel nenapíšem...
napsal(a):
Člověku s těžkou depresí tohle nevysvětlite a málokdo se někdo s depresí svěří, co prožívá. Protože ví, že mu těžko někdo bude věřit. Do hlavy totiž nikomu nevidíte, kdežto tělesnou nemoc můžete na člověku poznat. Bolest z deprese je srovnatelná s rakovinou.
Já to nechci zlehčovat, jen to prostě neumím pochopit. Neumím pochopit, co se v mozku uděje, že člověka dokáže...zabít. A proč je toho teď tolik. Zavařili jsme si mozky? Mám dojem, že i když se všude píše, jak máme mozky nevyužívané atd...tak prostě nějak nedokážou pojmout to množství informací, snad množství negativních informací? V době, kdy nebyla telka, natož internet, co lidi věděli? Maximálně, že umřel některý soused. Že umřel Masaryk. A že vypukla válka. A to je asi všechno. Teď víte o válkách na x místech na Zemi, o přírodních katastrofách na x místech na Zemi, pořád se na vás valí hory mrtvých a nešťastných lidí, zvířat.. Asi takovou přemíru negativních emocí, ne každý unese...
napsal(a):
..prosím to snad nemyslíte vážně...
Ve vsi ucte, ale kdybych to nemyslela vazne, tak jsem to nenapsala. Zni to logicky?
Ted tu z toho bude flejm, kde na ni lidi nenechaji nit suchou. Smutny, hodne smutny..
Byt to aspon napsane ve vsi slusnosti a s uctou k zemrele, tak nereknu. Ale toto? Rozebirat duvody smrti, spekulace o smrti, jeji psy a dokonce i to, kde byla snad naposledy prihlasena? A ten nadpis. Shavoid neni. Jak kdyby prestali vyrabet oblibeny kapky proti blecham. Vzdyt to je hruza...
lesnížínka
napsal(a):
Já to nechci zlehčovat, jen to prostě neumím pochopit. Neumím pochopit, co se v mozku uděje, že člověka dokáže...zabít. A proč je toho teď tolik. Zavařili jsme si mozky? Mám dojem, že i když se všude píše, jak máme mozky nevyužívané atd...tak prostě nějak nedokážou pojmout to množství informací, snad množství negativních informací? V době, kdy nebyla telka, natož internet, co lidi věděli? Maximálně, že umřel některý soused. Že umřel Masaryk. A že vypukla válka. A to je asi všechno. Teď víte o válkách na x místech na Zemi, o přírodních katastrofách na x místech na Zemi, pořád se na vás valí hory mrtvých a nešťastných lidí, zvířat.. Asi takovou přemíru negativních emocí, ne každý unese...
Vzdycky na jare je to nejtezsi pro lidi trpici psych. problemy nebo poruchami. Protoze vyjde slunko a vetsina lidi je proste nadsena a stastna z toho prichazejiciho jara. Navic vsude se vsechno mnozi, rodi a tak. A ten obrovsky rozdil mezi tou hromadou stesti a nadseni a tou hromadou problemu a depresi je az propastne obrovska. Proto je na jare nejvice sebevrazd. Bohuzel. Shavoid je mi lito, opravdu ze srdce doufam, ze je ji uz lepe a nic ji netrapi a muze bez toho trapeni z nebe dohlizet na sve blizke a psiky.
impact
napsal(a):
Ve vsi ucte, ale kdybych to nemyslela vazne, tak jsem to nenapsala. Zni to logicky?
Ted tu z toho bude flejm, kde na ni lidi nenechaji nit suchou. Smutny, hodne smutny..
Byt to aspon napsane ve vsi slusnosti a s uctou k zemrele, tak nereknu. Ale toto? Rozebirat duvody smrti, spekulace o smrti, jeji psy a dokonce i to, kde byla snad naposledy prihlasena? A ten nadpis. Shavoid neni. Jak kdyby prestali vyrabet oblibeny kapky proti blecham. Vzdyt to je hruza...
Souhlas. Co to je za nadpis? Patlání se ve zdravotních problémech někoho, kdo už se nemůže bránit? Žádný smysluplný příspěvek o tom, co dokázala, jak žila, nic empatického, nic vlídného. Jen slepičí rozpatlané drby.
Prosté oznámení by stačilo.
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3456462/smutne-oznameni#a3456462
Upřímnou soustrast přeji.
Mně ta diskuze nepřijde od věci, paradoxně ani jako drbárna.
To, že deprese nejsou jako jiné nemoci, většinou nejsou vidět a zároveň nejdou odoperovat jako třeba apendix.
Okolí se může snažit sebevíc, ale hlavě člověk neporučí. A někdy opravdu nevidí jiné řešení než tady nebýt.
Ta holčina byla o rok starší než má dcera .
Rodině upřímnou soustrast a hodně sil, pejsanům stejně prima nové páníčky.

impact
napsal(a):
...prostě to asi bylo napsán v šoku z takové zprávy...já nevím prostě jsem z toho byla v šoku i já a plácala jsem asi bl.bě, ale upřímně...neviděla jsem jedinou zlou reakci proti zesnulé Ester...všichni na ni vzpomínají dobře...začala se tady rozebírat deprese všeobecně, možná to pomůže někomu, kdo má takhle nemocného blízkého aby si uvědomil co to je za hroznou nemoc a že Esterka tak jak volila i když po mnohé nepochopitelně zkratovitě nebude jedinou, která tuto nemoc takhle vyřešila...hledala jsem co Ester kde napsala na diskuzi, psala velmi moudře a člověku se to tak nějak vrylo do duše - byla opravdu výjimečná - tedy alespoň pro mne a opravdu tam v jednom příspěvku napsala něco v tom smyslu, že to je tak když se setkají dvě autistky... tedy ona a její fenka...a ano Shavoid už není, nebude...odešla...a moc bych si přála kdyby její příspěvky včetně videí tady zůstaly a člověk si je mohl přečíst - mně daly strašně moc...

saola
napsal(a):
Souhlas. Co to je za nadpis? Patlání se ve zdravotních problémech někoho, kdo už se nemůže bránit? Žádný smysluplný příspěvek o tom, co dokázala, jak žila, nic empatického, nic vlídného. Jen slepičí rozpatlané drby.
Prosté oznámení by stačilo.
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3456462/smutne-oznameni#a3456462
Upřímnou soustrast přeji.
.., sama Ester někde uvedla, že je autista - našla jsem to na jednom z jejích příspěvků...o depresi a v co také může vyústit se tady mluvilo všeobecně - mnohým to možná otevře oči, co to je za strašnou nemoc...nečetla jsem tady jediný nevlídný či slepičí příspěvek...ano nadpis možná nezní až tak šikovně, ale Ester opravdu odešla...prostě už není a nebude... no a když už jsme u té správnosti...tak se upřímná soustrast opravdu nepřeje...stačilo napsat hlubokou soustrast anebo ať její rodina a nejbližší tímto přijmou Vaši hlubokou soustrast...

lesnížínka
napsal(a):
Civilizační choroba, je toho teď víc, co dříve nebylo, bohužel. Ani nemusíte o ničem číst, prostě to přijde zčistajasna, jen tak, jako třeba cukrovka.
Jinak ale teda nechápu, co se tu rozpoutalo. Informovat o této nemoci je jen dobře. A přát upřímnou soustrast a přitom kritizovat osvětu je teda fakt mimo. Upřímná soustrast se vyjadřuje, pokud je komu.
napsal(a):
.., sama Ester někde uvedla, že je autista - našla jsem to na jednom z jejích příspěvků...o depresi a v co také může vyústit se tady mluvilo všeobecně - mnohým to možná otevře oči, co to je za strašnou nemoc...nečetla jsem tady jediný nevlídný či slepičí příspěvek...ano nadpis možná nezní až tak šikovně, ale Ester opravdu odešla...prostě už není a nebude... no a když už jsme u té správnosti...tak se upřímná soustrast opravdu nepřeje...stačilo napsat hlubokou soustrast anebo ať její rodina a nejbližší tímto přijmou Vaši hlubokou soustrast...
chameleonHugo, myslím, že není třeba se ospravedlňovat, Vaše příspěvky zcela jistě nepostrádají empatii a vlídnost, od toho jsou tady jiní, trpící chronickou záští.
Prosté oznámení, jak doporučuje saola, by jistě stačilo, ale problém je, že zde k tomu není nikdo kompetentní - těžko takové oznámení může napsat někdo, kdo se o úmrtí dozvěděl na internetu.
Příspěvky Ester pro mě byly velmi inspirativní a její video na You Tube - Hluchý pes a jeho výcvik se skvělou Yuki si pouštím opakovaně - je velmi pozitivní, dobíjí mi baterky.
Je to smutné, je mi to líto a je mi líto, že jsem to Ester nikdy nenapsala.

Smrt patří k životu, smrt by neměla být tabu...
Ne, nemyslím si, že suché prosté oznámení, jak tady dala příklad Saola by stačilo. Je to neosobní a nic neříkající o člověku, který tu po sobě zanechal hodnotnou stopu. Ač jsem s Shavoid nic myslím neřešila, neměli jsme se psy stejné problémy(nebo si prostě jen nevzpomínám) vím, že psala dobře a byla bych také ráda, kdyby její příspěvky zůstaly zachovány pro ostatní.
A proč ne Shavoid není? Je to prosté, výstižné a mne ten nadpis vyburcoval k tomu, si to otevřít.

Terven
napsal(a):
chameleonHugo, myslím, že není třeba se ospravedlňovat, Vaše příspěvky zcela jistě nepostrádají empatii a vlídnost, od toho jsou tady jiní, trpící chronickou záští.
Prosté oznámení, jak doporučuje saola, by jistě stačilo, ale problém je, že zde k tomu není nikdo kompetentní - těžko takové oznámení může napsat někdo, kdo se o úmrtí dozvěděl na internetu.
Příspěvky Ester pro mě byly velmi inspirativní a její video na You Tube - Hluchý pes a jeho výcvik se skvělou Yuki si pouštím opakovaně - je velmi pozitivní, dobíjí mi baterky.
Je to smutné, je mi to líto a je mi líto, že jsem to Ester nikdy nenapsala.
...děkuji, jste milá...
Andrýsek3
napsal(a):
Možná byste si svý frustrace měla ventilovat v jiném vlákně.. nepatřičný komentáře tu píšete především vy.
Ale no tak. Jak člověk nejde s místním stádem, hned je problém. Tady se snesou jen přikyvovači a poplácávači po rameni...? Prostě jsem řekla svůj názor. Je to nechutné tak se hnípat v něčí smutné smrti. Vy se klidně hnípejte, když Vám to přijde v pořádku.
impact
napsal(a):
Ale no tak. Jak člověk nejde s místním stádem, hned je problém. Tady se snesou jen přikyvovači a poplácávači po rameni...? Prostě jsem řekla svůj názor. Je to nechutné tak se hnípat v něčí smutné smrti. Vy se klidně hnípejte, když Vám to přijde v pořádku.
Já se v ničem nehnípu, vyjádřila jsem lítost nad tím, co se stalo a padli tu obecné informace o depresi, nic víc.
A že vy tu sama řešíte, s dávkou výsměchu, život lesnížínky je v pořádku? Pouze řečnická otazka.
To vlákno by mohlo zůstat klidné, smutné, ale klidné.. všichni tu řekli mnoho hezkých slov o Shavoid. Škoda, že to tak nemohlo zůstat..
Andrýsek3
napsal(a):
Já se v ničem nehnípu, vyjádřila jsem lítost nad tím, co se stalo a padli tu obecné informace o depresi, nic víc.
A že vy tu sama řešíte, s dávkou výsměchu, život lesnížínky je v pořádku? Pouze řečnická otazka.
To vlákno by mohlo zůstat klidné, smutné, ale klidné.. všichni tu řekli mnoho hezkých slov o Shavoid. Škoda, že to tak nemohlo zůstat..
Svůj život tady řeší ona sama a ne já.

Andrýsek3
napsal(a):
..před několika roky jsem začala chodit na PŽ tady na seznamu...časem se tam vytvořila dobrá parta, občas někdo sice zaprudil, ale bylo to osvěžením debat...pak jedna úžasná holčina odešla navždy v důsledku CA prsu - bojovala s tím statečně tuším že tři roky, ale pak se to vrátilo a ona chvilku po třicítce navždy opustila úžasného manžela a tři malé syny...jedna z přispěvovatelek, která s ní byla úzkém kontaktu dostala zprávu od jejího manžela, kterému vydechla doma v náručí a dala nám vědět...napsala tehdy něco ve smyslu, že Polibmilíc odešla navždy...byli jsme za to všichni moc vděčni, protože se pár týdnů neozvala a my tušili, že asi není nejlépe...i Ty kteří s ní nebyli zadobře, protože to byla velice inteligentní sečtělá osůbka a občas oprávněně na někoho zareagovala svým specifickým ne pro toho dotyčného zrovna příjemným humorem, se projevili nesmírně lidsky...projevili její rodině soustrast a zavzpomínali jaká byla i přes to jak s ní kolikrát bojovali skvělá...prostě vzpomínky úsměvné i smutné...strašně moc jsme za to byli vděčni a každý rok na výročí vzpomínáme a zapalujeme pomyslnou svíčku...no je strašná škoda, že zhruba před rokem PŽ skončily v té formě v jaké byly a všichni kdo chtěli komunikovat v této rubrice dál si museli založit fejs...pár lidí odešlo, několik zůstalo, ale vzpomínky na Polibmilíc přetrvávají...víte možná, že někdo odsoudí, že se to s Esterkou vyvěsilo ne pro každého přijatelnou formou sem, ale já jsem za to ráda a moc děkuji...a než se hádat měli bychom také za Esterku zapálit tu pomyslnou svíčku a zavzpomínat jak v sobě tak tady...
napsal(a):
..před několika roky jsem začala chodit na PŽ tady na seznamu...časem se tam vytvořila dobrá parta, občas někdo sice zaprudil, ale bylo to osvěžením debat...pak jedna úžasná holčina odešla navždy v důsledku CA prsu - bojovala s tím statečně tuším že tři roky, ale pak se to vrátilo a ona chvilku po třicítce navždy opustila úžasného manžela a tři malé syny...jedna z přispěvovatelek, která s ní byla úzkém kontaktu dostala zprávu od jejího manžela, kterému vydechla doma v náručí a dala nám vědět...napsala tehdy něco ve smyslu, že Polibmilíc odešla navždy...byli jsme za to všichni moc vděčni, protože se pár týdnů neozvala a my tušili, že asi není nejlépe...i Ty kteří s ní nebyli zadobře, protože to byla velice inteligentní sečtělá osůbka a občas oprávněně na někoho zareagovala svým specifickým ne pro toho dotyčného zrovna příjemným humorem, se projevili nesmírně lidsky...projevili její rodině soustrast a zavzpomínali jaká byla i přes to jak s ní kolikrát bojovali skvělá...prostě vzpomínky úsměvné i smutné...strašně moc jsme za to byli vděčni a každý rok na výročí vzpomínáme a zapalujeme pomyslnou svíčku...no je strašná škoda, že zhruba před rokem PŽ skončily v té formě v jaké byly a všichni kdo chtěli komunikovat v této rubrice dál si museli založit fejs...pár lidí odešlo, několik zůstalo, ale vzpomínky na Polibmilíc přetrvávají...víte možná, že někdo odsoudí, že se to s Esterkou vyvěsilo ne pro každého přijatelnou formou sem, ale já jsem za to ráda a moc děkuji...a než se hádat měli bychom také za Esterku zapálit tu pomyslnou svíčku a zavzpomínat jak v sobě tak tady...
Strašně ráda jsem si diskuzi a předávání receptů na PŽ četla. Moc mi chybí, byla tam skvělá parta a "normy" mi ráno u kávy opravdu chybí. Esterce vzdávám poklonu, to co ona dokázala se psy je úctyhodné.
R.I.P Shavoid

manbea
napsal(a):
Strašně ráda jsem si diskuzi a předávání receptů na PŽ četla. Moc mi chybí, byla tam skvělá parta a "normy" mi ráno u kávy opravdu chybí. Esterce vzdávám poklonu, to co ona dokázala se psy je úctyhodné.
R.I.P Shavoid
...strašně moc mi chybí to naše povídání...člověk se tam mohl vypovídat...no a děvčata na receptech ta byla skvělá...Esterka byla unikátní co dokázala se svou hluchou fenkou - ani nevím, jak ta bez ní vůbec bude žít...velmi soucítím s její rodinou, kterou to navždy poznamená a bude ničit...bude tu moc chybět...
Pro ty, kdo by se radi prisli rozloucit . Ja na ni myslim kazdy den, nemuzu to vstrebat, jak je mi ji lito...tim vice, ze mi presne rok pred smrti napsala soukromou zpravu
Lexaurin
napsal(a):
Pro ty, kdo by se radi prisli rozloucit . Ja na ni myslim kazdy den, nemuzu to vstrebat, jak je mi ji lito...tim vice, ze mi presne rok pred smrti napsala soukromou zpravu
Teď jsem koukala na FB, a zjistila, že chodila s mým kamarádem do třídy na střední, do vedlejší třídy jako můj brácha. To jsem fakt netušila, byla jsem na jejím maturáku.

Lexaurin
napsal(a):
...pořád jsem tak nějak doufala, že to není a nemůže být pravda...kolikrát když tak sedím v noci v práci a probíráme s kolegy nějaké blbiny, vaříme si kafe nebo se smějeme, tak si říkám, že zrovna teď zatímco tak blbě plkáme, ona být tady, učila by další í triky svou hluchou feňuli nebo přemýšlím co to musela mít za sílu, že prostě udělala to co udělala a jestli už je jí líp, že zrovna co já tak blbě plkám nebo sedím ona pomalu odcházela...já nevím, nějak se s tím prostě nedokážu smířit, pořád dokola čtu co kde napsal, prostě tomu nemůžu a nechci uvěřit...vždyť do.pr.dle práce pořád tak vymýšlela co ještě, jak svému psu pomoci, s šeltiáčkem měla také plány...
napsal(a):
...pořád jsem tak nějak doufala, že to není a nemůže být pravda...kolikrát když tak sedím v noci v práci a probíráme s kolegy nějaké blbiny, vaříme si kafe nebo se smějeme, tak si říkám, že zrovna teď zatímco tak blbě plkáme, ona být tady, učila by další í triky svou hluchou feňuli nebo přemýšlím co to musela mít za sílu, že prostě udělala to co udělala a jestli už je jí líp, že zrovna co já tak blbě plkám nebo sedím ona pomalu odcházela...já nevím, nějak se s tím prostě nedokážu smířit, pořád dokola čtu co kde napsal, prostě tomu nemůžu a nechci uvěřit...vždyť do.pr.dle práce pořád tak vymýšlela co ještě, jak svému psu pomoci, s šeltiáčkem měla také plány...
Mam to podobne, jen vim, ze na tom opravdu nebyla dobre, a nic, bohuzel, nepomahalo. Ani lecba. Snazila se dlouho, celila tem potizim, ale neustala to, chudak holka, smutne, ze nebylo pomoci... Cekala jsem, ze se najednou nekde objevi prispevek od ni, ze to neni pravda...
O pejsky je pry postarano.

Lexaurin
napsal(a):
Mam to podobne, jen vim, ze na tom opravdu nebyla dobre, a nic, bohuzel, nepomahalo. Ani lecba. Snazila se dlouho, celila tem potizim, ale neustala to, chudak holka, smutne, ze nebylo pomoci... Cekala jsem, ze se najednou nekde objevi prispevek od ni, ze to neni pravda...
..no já si jdu raději lehnout...už zase začínám ronit slzy...

Lexaurin
napsal(a):
Ono je to hodně těžko přestavitelné, pro normálního člověka, co to je, žít s depresí, s poruchou osobnosti. Ta zoufalost když se vám každý snaží pomoci a vy při té nejlepší vůli se nedokážete cítit lépe. Věřím že o psy je postaráno, bez toho by to neudělala. Chce to neuvěřitelnou vůli a sílu osobnosti udělat to co udělala. Obdivovala jsem ji. Nikdy jsem netoužila po tom mít psy "na povel", ale obdivovala a fandila jsem tomu co dokázala, za všechny lidi s aspergerem a jinou poruchou osobnosti. A obdivuji stále. R.I.P. Ester.