Německý ovčák štěnata s PP

Prodám Německého ovčáka - Německý ovčák štěnata s PP , celočerné a vlkošedé...
16000 KčAhojky mame 2 letou fenku NO z niceho nic nam zacala likvidovat boty. Chlap ji rano vyvenci nez jde do prace a behem 2 hodin nez se ja a syn vzbudime likviduje boty. Ma spousty hracek behem dne se ji venujeme.Tyhle zachvaty niceni a neposlusnosti ma cca 3 mesice (zjistili jsme ze cekame miminko). Dela to proto ze zarli? Msti se mi tim nebo mame hledat problem jinde? Uz jsme z toho nestastny protoze se nenapadne odebrala sezrat boty i navsteve nastesti jen tkanicky.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Pes není člověk, aby se mstil. Nemá před háráním? Jediná možnost je uklízet boty do botníku a po vyvenčení jí dát něco na zabavenì, např. sušený pamlsek nebo naplněný kong.
napsal(a):
Pes není člověk, aby se mstil. Nemá před háráním? Jediná možnost je uklízet boty do botníku a po vyvenčení jí dát něco na zabavenì, např. sušený pamlsek nebo naplněný kong.
"záchvaty ničení a neposlušnosti"...to ničení jsem pochopila ta likvidace bot a ta neposlušnost?-není popsáno, jak konkrétně fena neposlouchá, ale...souhlasím s rájkou, klíďo to může být k hárání.....boty uklízejte..to v každým případě...
No neposlusnosti proste me ze dne na den prestala poslouchat od stenete jsem byla jeji pan cvicila jsem ji bavilo mas to obe byla ucenliva a neunavitelna, ale od konce ledna otocila o 180° a v únoru jsme zjistili ze cekame. Mimo jine zacala vyjizdet po kazdem kdo se ke me priblizi. Na chlapa jen vrci, syna odeme odstrkuje cizi lidi a psi by to odnesli hur. To si proste pes nemuze dovolit. Nikdy jsem se s tim nesetkala. Proto se snazim zjistit v cem je problem.
Terka1992
napsal(a):
No neposlusnosti proste me ze dne na den prestala poslouchat od stenete jsem byla jeji pan cvicila jsem ji bavilo mas to obe byla ucenliva a neunavitelna, ale od konce ledna otocila o 180° a v únoru jsme zjistili ze cekame. Mimo jine zacala vyjizdet po kazdem kdo se ke me priblizi. Na chlapa jen vrci, syna odeme odstrkuje cizi lidi a psi by to odnesli hur. To si proste pes nemuze dovolit. Nikdy jsem se s tim nesetkala. Proto se snazim zjistit v cem je problem.
V čem? No v tom, co jste napsala sama - že čekáte miminko.
Fena to samozřejmě vycítila a nezvládá to očividně. Cvičte více poslušnost, naučte ji odpočívat a naučte ji, že není středem pozornosti. Manžel by měl také s ní cvičit, ať se zlepší jejich vztah.
burunduk
napsal(a):
V čem? No v tom, co jste napsala sama - že čekáte miminko.
Fena to samozřejmě vycítila a nezvládá to očividně. Cvičte více poslušnost, naučte ji odpočívat a naučte ji, že není středem pozornosti. Manžel by měl také s ní cvičit, ať se zlepší jejich vztah.
Na 90%jsme si mysleli ze to tim bude. Nekdo rikal ze je to blbost aby zarliaila na jeste nenarozeny mimino, nekdo ze mozna by to trosicku tim bejt mohlo. Hold to bude boj na dlouhou trat. Nase madam se s tim bude muset poprat, nic jinyho ji nezbude.
"Hold to bude boj na dlouhou trat. Nase madam se s tim bude muset poprat, nic jinyho ji nezbude."
hold? ten se vzdává vítězům
boj?To jako kdo bude bojovat proti komu?
madam se bude muset poprat?
není tady tak nějak úplně všechno špatně?!
A co takhle přístup : budeme muset tu naši fenečku naučit, jak se má chovat, aby to bylo dobře. Budeme muset zapracovat na poslušnosti, protože ta "neposlušnost" je náš problém, naše vizitka, ne její...
Ma spousty hracek behem dne se ji venujeme.Tyhle zachvaty niceni a neposlusnosti ma cca 3 mesice (zjistili jsme ze cekame miminko). Dela to proto ze zarli?
Takže
Vy jste ji cvičila ?
Dvouletá,
to už je připravená na zkoušku .
Nebo ji už dokonce má?
Jasně, nemá, protože vycvičený NO nemá záchvaty neposlušnosti.
Pracovní plemeno - mladý pes v bytě, bez aktivit,
bez práce...
Půjde z domu ?
No vidíte a mě nikdy nenapadlo, že by mohl být s těhotenstvím problém...všichni pesani, co jsem kdy měla, si troufám říct, že byli závisláci na mě...obě těhotenství jsem si s feňulí vysloveně užívala...hodně jsme si povídali...jsem trochu blázen, takže jsem feňulce (také ovčandě) vykládala, že budeme mít mimi a že mi s ním bude muset pomáhat, protože je to moje zlatá a šikovná holka a že to spolu zvládnem...chodili jsme hodně na prochajdy...protože ať je to jak je to, když je ženská těhule a není na rizikovym, tak je pohyb potřeba...samozřejmě jsme spolu neustále něco jedly, protože chutě v těhotenství jsem měla né že né a naopak mi přišlo, že fena se chovala vůči mě opatrněji a něžněji než obvykle...po příchodu miminka to byla moje asistentka a věrná průvodkyně na procházkách s kočárkem...myslím, že nikdy neměla pocit, že by musela žárlit...spíš naopak byly jsme jako tým...a navíc mě fena držela v duševní pohodě, myslím, že jí nemít, tak bych asi byla adept na poporodní deprese.
Nemám tolik zkušeností děti mám "pouze" dvě a psy, kteří fungovali s mými malými dětmi jsem měla tři, ale pořád mám takovej pocit, že je to všechno o přístupu.
Mě samotnou "vychovávala" a střežila jako oko v hlavě fena NO a jsem dodnes ráda, že i moje děti měli svojí psí "tetičku"...
Zásadou musí být, že jí boty nesmí zůstat na dosah. Aby nedostávala zbytečně vynadáno, aby nebyla zbytečně trestaná.
Proč je likviduje ? Protože si je někdo neuklidil a nechal jí je nadosah.
".spíš naopak byly jsme jako tým.."
tak, a toto by měl být zcela základní a zásadní pohled na soužití se psem, notabene při výskytu jakéhokoliv problému - řešíme věci spolu jako tým, nebojujeme proti sobě coby protivníci.
Terka1992
napsal(a):
Máte vztah založený na cvičení a povelech a fena si vás jen hlídá, chce vás chránit, je na vás, abyste jí vysvětlila, že to nepotřebujete. Ona si to může dovolit, protože vás má ráda a chce vás chránit. Nebojujte s ní, je to o souladu a ne o boji, v tom je podstata vašeho problému. Klid, pohoda, vysvětlování, předcházení tomu, co nechcete, aby dělala, a ještě jednou - klid.
Terka1992
napsal(a):
Na 90%jsme si mysleli ze to tim bude. Nekdo rikal ze je to blbost aby zarliaila na jeste nenarozeny mimino, nekdo ze mozna by to trosicku tim bejt mohlo. Hold to bude boj na dlouhou trat. Nase madam se s tim bude muset poprat, nic jinyho ji nezbude.
Ona je vaše fenka, váš kamarád a člen rodiny, žádná vaše madam, to vy se chováte jako madam. Pomozte jí se vyrovnat se změnou, o které věděla dřív než vy, a vůbec nechtějte, aby se s tím poprala, to si nemůžete dovolit. Je to na soulad a pohodu, ne na praní nebo na cvičení a tak. Je to o vyšším levelu vašeho vzájemného soužití a komunikace. Pračky a madam nechte být.
rapotacka11
napsal(a):
Ma spousty hracek behem dne se ji venujeme.Tyhle zachvaty niceni a neposlusnosti ma cca 3 mesice (zjistili jsme ze cekame miminko). Dela to proto ze zarli?
Takže
Vy jste ji cvičila ?
Dvouletá,
to už je připravená na zkoušku .
Nebo ji už dokonce má?
Jasně, nemá, protože vycvičený NO nemá záchvaty neposlušnosti.
Pracovní plemeno - mladý pes v bytě, bez aktivit,
bez práce...
Půjde z domu ?
Co má společného cvičení a zkouška s tím, že paní neumí nastavit soužití na pohodu a mluví o boji, poprání a madam a pomstě? Z toho se přece zkoušky nedělají a cvičení s tím také nemá nic společného.
napsal(a):
"Hold to bude boj na dlouhou trat. Nase madam se s tim bude muset poprat, nic jinyho ji nezbude."
hold? ten se vzdává vítězům
boj?To jako kdo bude bojovat proti komu?
madam se bude muset poprat?
není tady tak nějak úplně všechno špatně?!
A co takhle přístup : budeme muset tu naši fenečku naučit, jak se má chovat, aby to bylo dobře. Budeme muset zapracovat na poslušnosti, protože ta "neposlušnost" je náš problém, naše vizitka, ne její...
To by paní musela pustit z hlavy slovo "pán" psa, boje a poprání a madam a musela by přijmout svoji odpovědnost za situaci a za fenu. Ono je ale pohodlnější to hodit na psa.
scylla
napsal(a):
Co má společného cvičení a zkouška s tím, že paní neumí nastavit soužití na pohodu a mluví o boji, poprání a madam a pomstě? Z toho se přece zkoušky nedělají a cvičení s tím také nemá nic společného.
Fakt nic.
Reagovala jsem jen na "věnujeme se jí", cvičila jsem...
Pes, kterýmu se věnuje tak, že ho to baví, s takovým psem je soužití
na pohodu. A NO baví práce.
Pes plný energie... toho hračka fakt nezabaví.
A těhotenství psa nepokazí.
Možná má majitelka víc starostí se sebou a pes
nemá řádné vyžití.
Mluví o těhotenství, o madam, o pomstě.
Psovi nerozumí.
Kdyby s ním pracovala, trávila s ním hodně času - což
je u mladého psa nutné, rozuměla by mu.
rapotacka11
napsal(a):
Fakt nic.
Reagovala jsem jen na "věnujeme se jí", cvičila jsem...
Pes, kterýmu se věnuje tak, že ho to baví, s takovým psem je soužití
na pohodu. A NO baví práce.
Pes plný energie... toho hračka fakt nezabaví.
A těhotenství psa nepokazí.
Možná má majitelka víc starostí se sebou a pes
nemá řádné vyžití.
Mluví o těhotenství, o madam, o pomstě.
Psovi nerozumí.
Kdyby s ním pracovala, trávila s ním hodně času - což
je u mladého psa nutné, rozuměla by mu.
Bohužel nemáte v tomhle pravdu. Když někdo cvičí psy a tráví s nimi čas vůbec neznamená, že jim rozumí a porozumí a má soužití na pohodu. Jsou lidé, kteří to umí, ale je spousta takových, co mají tunu zkoušek a se psem se pořádně na pohodu domluvit neumí, mají to založené na povelech.