Já na to to, že pokud dojde ke konfliktní situaci, nemají dva lidi proti takovému typu psa šanci. I když je otázka, jaká zranění měli, mohlo dojít k masivnímu krvácení po porušení velkých cév, a pak je to v zásadě jedno, jak razantní či dlouhodobý je akutní útok.
Jsem pro omezení držení některých plemen psů a jejich kříženců, ale je mi jasné, že to nikdy neprojde.
Překvapuje mne ta povinnost průkazu, ale též nepředpokládám, že se ČR vydá touto cestou.
Jinak - smutné.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co na to říkám?...
Copak se asi stalo, že pes, příslušník rasy, která "miluje" lidi, zabil oba svoje pánečky?...takže buď nádor na mozku psa a nebo něco hodně špatně ze strany páníčků...toť můj názor, protože jinak mi nikdo nevymluví, že pes, který je milován a se kterým je slušně zacházeno, který má se svými majiteli "dobré vztahy" zničehož nic zabije-napadne svoje lidi.
A já? No, stejně jako přibylo autonehod s větším množstvím aut, přibylo i podobných malérů se psy.
Navíc tyhle "psí tragédie" jsou lákavá sousta pro média, pokud by v Hannoveru někdo vletěl do stromu anebo spadl ze střechy a zabil se, zaručeně se o tom nedozvíme.
Upřímně, když vidím, kdo všechno si psy pořizuje a jak s nimi zachází, divím, se že podobných neštěstí se neděje víc. Tipuju, že většina útočících zvířat má majitele, kteří jim dokazujou svou převahu a vynucují si poslušnost hrubou silou. Nebo mají nějakou takovou zkušenost za sebou.
Když vidím, co někteří s prominutím magoři na psy typu bull zkoušejí, říkám si, že ta plemena fakt musejí být svatá a trpět megaláskou k lidem.
Popsaný případ si netroufám soudit, informace nemám žádné.
napsal(a):
Co na to říkám?...
Copak se asi stalo, že pes, příslušník rasy, která "miluje" lidi, zabil oba svoje pánečky?...takže buď nádor na mozku psa a nebo něco hodně špatně ze strany páníčků...toť můj názor, protože jinak mi nikdo nevymluví, že pes, který je milován a se kterým je slušně zacházeno, který má se svými majiteli "dobré vztahy" zničehož nic zabije-napadne svoje lidi.
Kecy o rase, která miluje lidi, jsou obzvlášť na místě v případě, že to byl kříženec (viz v textu odkazu).
http://www.sueddeutsche.de/panorama/hannover-staffordshire-terrier-beisst-offenbar-zwei-menschen-tot-1.3930783
Podsouvání názoru, že pejsek za nic nemůže a vina je na majitelích, protože určitě udělali něco špatně, je v případě smrti dvou lidí poněkud chucpe. Zvlášť když máme jen kusé informace, podporující senzaci.
Ale tak každý podle svého, že.

Já si myslím, že není v žádném případě možné, aby pes provedl likvidační útok se zásahem velké tepny s rychlým nástupem šoku u dvou lidí tak, aby ani jeden z nich nebyl schopen zavolat si pomoc či prostě jinak upozornit ostatní lidi na vzniknou situaci.
Málo smrtelných zranění zabíjí okamžitě.
Ale věřím tomu, že pes dokáže okousat dvě těla.

To se zase vyrojí chytráků volajících po zákazu chovu některých plemen a jejich kříženců! To zase bude pro média na nějakou dobu vděčné téma!
napsal(a):
To se zase vyrojí chytráků volajících po zákazu chovu některých plemen a jejich kříženců! To zase bude pro média na nějakou dobu vděčné téma!
Přesně, a když muslimáči dělají po celé EU útoky na bílé křesťany v náklaďácích, autech a střelnými zbraněmi a bezdůvodně napadají evropany na ulicích v městech kam se přivalili jako mor, tak se nic moc neděje - když něco udělá pes bude se toho dít víc. O muslimských útocích nás média tak pohotově neinformují a mnoho věcí nám zatajují - jak něco udělá nějaký kříženec je z toho halo okamžitě. Asi je fakt něco špatně...

saola
napsal(a):
Kecy o rase, která miluje lidi, jsou obzvlášť na místě v případě, že to byl kříženec (viz v textu odkazu).
http://www.sueddeutsche.de/panorama/hannover-staffordshire-terrier-beisst-offenbar-zwei-menschen-tot-1.3930783
Podsouvání názoru, že pejsek za nic nemůže a vina je na majitelích, protože určitě udělali něco špatně, je v případě smrti dvou lidí poněkud chucpe. Zvlášť když máme jen kusé informace, podporující senzaci.
Ale tak každý podle svého, že.
Dobře nechám rasu stranou...ale prostě mě nikdo nepřesvědčí, že by mě můj vlastní pes i té "nejzlejší" rasy na světě napadnul...proč by to asi dělal?...tak max proto, že já jsem někde, byť nevědomky chybovala...ale pokud si vychovám psa od štěněte...pokud není pes nějakým způsobem nemocný, mám vůči svému psu čisté svědomí, pokud si umím se svým psem "povídat", tak potom já důvěřuju psu a pes mě, že si vzájemně neublížíme NIKDY...pokud bych si toto nemyslela, pokud bych měla stín pochybnosti, že to může být jinak, tak bych si nikdy žádného psa, natož takového, kterého nemám šanci "přeprat", nepořídila a už vůbec ne k dětem...se svými psy jsem se vždycky cítila naprosto bezpečně a věřila jsem jim...
Prostě si myslím, že pokud pes napadne svého vlastního pána, tak je na vině páníček...a tím nemyslím, že "chyby" musí být úmyslné...
bilusik
napsal(a):
Přesně, a když muslimáči dělají po celé EU útoky na bílé křesťany v náklaďácích, autech a střelnými zbraněmi a bezdůvodně napadají evropany na ulicích v městech kam se přivalili jako mor, tak se nic moc neděje - když něco udělá pes bude se toho dít víc. O muslimských útocích nás média tak pohotově neinformují a mnoho věcí nám zatajují - jak něco udělá nějaký kříženec je z toho halo okamžitě. Asi je fakt něco špatně...
A když bílí nejen křesťané udělají útoky po celé EU na bezbranné muslimáče tak o tom v novinách nebude ani čárka... Asi není na místě, něco vážně je špatně...

boikana
napsal(a):
A když bílí nejen křesťané udělají útoky po celé EU na bezbranné muslimáče tak o tom v novinách nebude ani čárka... Asi není na místě, něco vážně je špatně...
Noviny jsou plný i toho, když někdo pověsí na kliku mešity kus slaniny, takže tohle přirovnání je mimo.
boikana
napsal(a):
No, tak to určitě v médiích bude - ale opačně jak jsem to popsal výše - když útočí naplavení muslimáči co zde nemají ve většině případů co pohledávat neb jsou to většinou ekonomičtí nelegální migranti - tak v jejich případě se útoky tutlají, aby se o tom co nejméně vědělo. Takže se rozpoutá kolotoč okolo jednoho křížence - to bude vděčné téma pro všechna média a odvede to pozornost od skutečných problémů, bohužel...
napsal(a):
Já si myslím, že není v žádném případě možné, aby pes provedl likvidační útok se zásahem velké tepny s rychlým nástupem šoku u dvou lidí tak, aby ani jeden z nich nebyl schopen zavolat si pomoc či prostě jinak upozornit ostatní lidi na vzniknou situaci.
Málo smrtelných zranění zabíjí okamžitě.
Ale věřím tomu, že pes dokáže okousat dvě těla.
S tím okusováním mě to taky napadlo. Vždyť nevíme nic jiného, než že v místě byli dva mrtví lidé a pes. Třeba se otrávili zkaženou konzervou a leželi tam déle. Vyšetřování běží.

boikana
napsal(a):
Vy jste spadla z jahody, ne?
Mají u nás jedni už třetího středoasiata. Nejdřív měli psa, opravdového dobráka, s ním fenku, ta byla trochu ostřejší, ale na domácí miláček. Psi vždycky na dvoře, jen výjimečně venku. Nikdo s nima nikdy nepracoval. Majitelé zcela jasně došli k názoru, že jsou zkušení chovatelé a pořídili si po smrti obou dalšího psa. A ejhle, vyklubal se jim velmi sebejistý, ostrý pes, který už v devíti měsících dokázal pokousat celou rodinu, což jsou čtyři dospělí lidé. I poradil jim nějaký znalec ostnák. Musel přijít veterinář a psa v kotci uspat, aby mu ho mohli sundat a ošetřit. Na cvičáku byli asi třikrát, psovi jsou dva roky a je z něj opravdu hovado. Panička občas zblbne a vezme ho na vodítku, pochopitelně bez košíku (jak by mu ho asi nasadila) ven. Nemá šanci ho udržet, takže my ostatní se klepeme, abychom je nepotkali. Naposledy potkali JRT, jeho panička vystříkala celý pepřák, než ho pustil. Pokud je takový pes schopen svého člověka kousnout, asi je i schopen ho kousnout smrtelně.

sisi58
napsal(a):
S tím okusováním mě to taky napadlo. Vždyť nevíme nic jiného, než že v místě byli dva mrtví lidé a pes. Třeba se otrávili zkaženou konzervou a leželi tam déle. Vyšetřování běží.
..první co mně napadlo, když jsem se vloni vytřískala v kuchyni - zlomené zápěstí a obrovská boule na čele od kuchyňské linky, a já otevřela oči ležíc na podlaze neschopná vstát jsem rozostřeným zrakem uzřela, jak kolem mně sedí a upřeně na mně hledí mé tři kočky a štěně papillona, že po čase hasiči až otevřou byt uvidí mé ohlodané tělo a přecpanou zvířenu - to bude trhák pro Novu a Primu...

napsal(a):
..první co mně napadlo, když jsem se vloni vytřískala v kuchyni - zlomené zápěstí a obrovská boule na čele od kuchyňské linky, a já otevřela oči ležíc na podlaze neschopná vstát jsem rozostřeným zrakem uzřela, jak kolem mně sedí a upřeně na mně hledí mé tři kočky a štěně papillona, že po čase hasiči až otevřou byt uvidí mé ohlodané tělo a přecpanou zvířenu - to bude trhák pro Novu a Primu...

boikana
napsal(a):
Myslíte občas ty útoky na mešity a nebo na azylová centra? Vždyť o tom se píše pořád.

inusanka
napsal(a):
Mají u nás jedni už třetího středoasiata. Nejdřív měli psa, opravdového dobráka, s ním fenku, ta byla trochu ostřejší, ale na domácí miláček. Psi vždycky na dvoře, jen výjimečně venku. Nikdo s nima nikdy nepracoval. Majitelé zcela jasně došli k názoru, že jsou zkušení chovatelé a pořídili si po smrti obou dalšího psa. A ejhle, vyklubal se jim velmi sebejistý, ostrý pes, který už v devíti měsících dokázal pokousat celou rodinu, což jsou čtyři dospělí lidé. I poradil jim nějaký znalec ostnák. Musel přijít veterinář a psa v kotci uspat, aby mu ho mohli sundat a ošetřit. Na cvičáku byli asi třikrát, psovi jsou dva roky a je z něj opravdu hovado. Panička občas zblbne a vezme ho na vodítku, pochopitelně bez košíku (jak by mu ho asi nasadila) ven. Nemá šanci ho udržet, takže my ostatní se klepeme, abychom je nepotkali. Naposledy potkali JRT, jeho panička vystříkala celý pepřák, než ho pustil. Pokud je takový pes schopen svého člověka kousnout, asi je i schopen ho kousnout smrtelně.
Nikdo neříká, že pes není schopen zaútočit na člověka a pokousat ho smrtelně. Ale pokud je vztah pán - pes v pořádku, pes nemá důvod útočit. Takže tam, v Německu, bylo něco špatně.
Vámi popsaný případ je ukázkový příklad nepochopení plemene a nezvládnutí psa.
napsal(a):
Dobře nechám rasu stranou...ale prostě mě nikdo nepřesvědčí, že by mě můj vlastní pes i té "nejzlejší" rasy na světě napadnul...proč by to asi dělal?...tak max proto, že já jsem někde, byť nevědomky chybovala...ale pokud si vychovám psa od štěněte...pokud není pes nějakým způsobem nemocný, mám vůči svému psu čisté svědomí, pokud si umím se svým psem "povídat", tak potom já důvěřuju psu a pes mě, že si vzájemně neublížíme NIKDY...pokud bych si toto nemyslela, pokud bych měla stín pochybnosti, že to může být jinak, tak bych si nikdy žádného psa, natož takového, kterého nemám šanci "přeprat", nepořídila a už vůbec ne k dětem...se svými psy jsem se vždycky cítila naprosto bezpečně a věřila jsem jim...
Prostě si myslím, že pokud pes napadne svého vlastního pána, tak je na vině páníček...a tím nemyslím, že "chyby" musí být úmyslné...
Souhlas.
napsal(a):
Ano, vidím to v barvách.
napsal(a):
Vy jste spadla z jahody, ne?
Ale ne, jen mě podráždila jednostrannost příspěvku nade mnou a trochu jsem ho parodovala. Vážně chcete mít noviny plné jen zpráv o tom, jak muslimové útočí na nebohé evropany? A co z toho? Snad každému je jasné, že ti, co něco takového udělají, to nemají v hlavě v pořádku, ať už jsou psychicky nemocní nebo jim jen ten mozek někdo někdy vymyl. Tímhle se akorát šíří xenofobie a navíc to je povzbuzení pro útočníky, protože se jim dostává publicity.
A že by noviny vážně byly zcela nestranné, když mají psát o něčem co páchají příslušníci jiných národů a náboženství versus domácí... v tom jsem dost skeptická. Vážně mi chcete tvrdit, že třeba o odsunu němců se psalo v novinách zcela objektivně? Jasně, byla to jiná doba, dnes mají média jiné možnosti... ale že by byla nestrannější? Nezapomínejme, že i média jsou byznys...

rencamo
napsal(a):
Ano, vidím to v barvách.
...a koroner říká - její zranění byla neslučitelná se životem a za ta léta praxe jsem tohle ještě neviděl...

inusanka
napsal(a):
jasný, kousnout.
kousnout i smrtelně.
vtip je ale v tom, že i když vás pes smrtelně poraní, málokdy padnete hned mrtvá k zemi. to se stane jen když pes ťafne velkou tepnu, krční, nebo aspoň stehenní. A to by se mu muselo podařit jedním vrzem, dokonale naplánovaným přesným útokem. protože jinak se bráníte, on vám potrhá nohy, ruce, ale v bytě je spoustu věcí, kterým ho můžete praštit, můžete utéct za dveře, můžete prostě udělat spoustu věcí, je to krvavá a hlučná záležitost.
a aby pes dokonale naplánovaným a přesným útokem sundal tiše dva lidi...
pes není agent Sí Aj Ej.

teda mimo téma, ale :
"A ejhle, vyklubal se jim velmi sebejistý, ostrý pes, který už v devíti měsících dokázal pokousat celou rodinu, což jsou čtyři dospělí lidé"
kde se bere to hodnocení "sebejistý"? Že pokousal celou rodinu? To ale s maximální pravděpodobností udělá právě a naopak pes NEjistý...!
napsal(a):
jasný, kousnout.
kousnout i smrtelně.
vtip je ale v tom, že i když vás pes smrtelně poraní, málokdy padnete hned mrtvá k zemi. to se stane jen když pes ťafne velkou tepnu, krční, nebo aspoň stehenní. A to by se mu muselo podařit jedním vrzem, dokonale naplánovaným přesným útokem. protože jinak se bráníte, on vám potrhá nohy, ruce, ale v bytě je spoustu věcí, kterým ho můžete praštit, můžete utéct za dveře, můžete prostě udělat spoustu věcí, je to krvavá a hlučná záležitost.
a aby pes dokonale naplánovaným a přesným útokem sundal tiše dva lidi...
pes není agent Sí Aj Ej.
Ta paní byla invalidní a na vozíku, takže pohyblivost nic moc. Při poranění velkých cév je stěžejní i pokles krevního tlaku, upadnutí do šoku a pak už nic neuděláte, což jako lékař víte.
Mě se zas nezdá pravděpodobné, že dva dospělí lidé náhle v bytě umřou a pes je pouze v průběhu času okouše, protože nic jiného k jídlu nemá. Jaká je taková pravděpodobnost? Z mého pohledu velmi nízká.
Na druhou stranu - máme málo informací, což podporuje hodně spekulací.

saola
napsal(a):
Ta paní byla invalidní a na vozíku, takže pohyblivost nic moc. Při poranění velkých cév je stěžejní i pokles krevního tlaku, upadnutí do šoku a pak už nic neuděláte, což jako lékař víte.
Mě se zas nezdá pravděpodobné, že dva dospělí lidé náhle v bytě umřou a pes je pouze v průběhu času okouše, protože nic jiného k jídlu nemá. Jaká je taková pravděpodobnost? Z mého pohledu velmi nízká.
Na druhou stranu - máme málo informací, což podporuje hodně spekulací.
no, jenže ono prostě pes když kousne, tak málokdy hned na první dobrou trefí velkou cévu. možná u dítěte, kde se pes ožene a hned trefí hlavu a krk. ale i u paní na vozíku trefí spíš nohu, ruku. zranění budou ošklivá, ale ne okamžitě smrtelná. plus adrenalin udělá taky svoje.
prostě věřím tomu, že pes dokáže zabít člověka.
ale aby zabil dva lidi a ani jeden nebyl schopen se aspoň vypotácet na chodbu a umřít tam, to ne.

a dva lidi umřou jak nic. chlap se otráví prášky, matku klepne pepka když ho najde, nebo něco takového. takové věci se dějí.
dva lidi naráz nedá ani tygr.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
a dva lidi umřou jak nic. chlap se otráví prášky, matku klepne pepka když ho najde, nebo něco takového. takové věci se dějí.
tak pokud pes nejdřív sundal kluka, a než se invalidní matka dostane z vozíčkem (na kterým v tu chvíli nemusela být - mohla ležet u televize) do vedlejší místosti, tak pak už je to pro takového psa celkem jednoduchá záležitost..., a s takovým psem zakousnutým v sobě se invalidní člověk nikam na chodbu nevypotácí
Mě to zase tak nereálný nepříjde.

boikana
napsal(a):
Ale ne, jen mě podráždila jednostrannost příspěvku nade mnou a trochu jsem ho parodovala. Vážně chcete mít noviny plné jen zpráv o tom, jak muslimové útočí na nebohé evropany? A co z toho? Snad každému je jasné, že ti, co něco takového udělají, to nemají v hlavě v pořádku, ať už jsou psychicky nemocní nebo jim jen ten mozek někdo někdy vymyl. Tímhle se akorát šíří xenofobie a navíc to je povzbuzení pro útočníky, protože se jim dostává publicity.
A že by noviny vážně byly zcela nestranné, když mají psát o něčem co páchají příslušníci jiných národů a náboženství versus domácí... v tom jsem dost skeptická. Vážně mi chcete tvrdit, že třeba o odsunu němců se psalo v novinách zcela objektivně? Jasně, byla to jiná doba, dnes mají média jiné možnosti... ale že by byla nestrannější? Nezapomínejme, že i média jsou byznys...
Neříkám, co chci já. Ale že se neinformuje objektivně o útocích těch ušmudlanců je fakt. Nesouhlasím s vámi, nejsou to nemocní lidé, jsou to lidé, kteří jsou zblblí hnusnou ideologií islámu, ale to není nemoc.
Považujete za správné, aby se o útocích muslimů neinformovalo aby se nešířila xenofobie? To je přece kravina, ta se bude šířit o to víc, když se to bude tajit.
Srovnání s odsunem Němců jse naprosto mimo. Tedy vy jste mimo NAPROSTO, když se snažíte dát tyto dvě naprosto odlišné záležitosti do souvislosti a srovnávat je a srovnávat poválečnou dobu s dnešní.

Myslím, že můžeme jen spekulovat...nikdo z nás neví co se skutečně stalo...co se psem "dělali"...v jakém ""režimu"" se psem fungovali
...stalo se neštěstí, zaplatili za to životem dva lidé a myslím, že možná i pes může být utracen, hodně smutný a tragický konec toho, co já považuju za největší štěstí, které mě potkalo...mít za přítele psa...
scylla
napsal(a):
Určitě jste projela německo, západní evropu a máte to zmapované osobně. Podobní lidé skočili na aprílový článek o zákazu pomlázky. I když u vás to není nic překvapivého.
Co to meleš za nesmysly ? Samozřekmě, že to mám zmapované a zajímám se o to - a to asi o dost víc než ty, jak ekonomičtí muslimští migranti zaplavují skoro všechny vyspělé státy EU a co se v nich potom děje, když se jim tam muslimáči namnoží a dělají bordel a terorizují místní obyvataele. Jen blb jako ty o tom asi nic neví nebo nechce vědět a tváří se, že se nic neděje...
napsal(a):
teda mimo téma, ale :
"A ejhle, vyklubal se jim velmi sebejistý, ostrý pes, který už v devíti měsících dokázal pokousat celou rodinu, což jsou čtyři dospělí lidé"
kde se bere to hodnocení "sebejistý"? Že pokousal celou rodinu? To ale s maximální pravděpodobností udělá právě a naopak pes NEjistý...!
Vedle bydlí kamarádka, takže tam chodíme dost často. Etologie zvířat byla jednu dobu můj denní chleba, takže to jsem schopna oddělit - nejisté od sebejistého. U tohoto plemene si myslím, že slovo sebejistý naprosto vystihuje stav. Nejistý teda nebyl ani jeden den co ho mají. Nejistá je moje Mařka, ale zcela určitě by z toho důvodu na nás neútočila.
Stŕedoasiat a jemu podobní nejsou moc vhodní psi do našich kulturních podmínek s vyjimkou samot nebo podhorských a horských oblasti. Na cvičák, nebo nedej bože dril už vůbec. Rodí se vétšinou z přirozenou ostrostí, nedůvěrou k cizim lidem. V zemi jejich původu to má smysl, a byli k tomu stvořeni. Pořizovat si je sem, do městské zástavby, vilových čtvrtích není moc moudré, nebo musím mít schopnosti alá Irena Sehnerová.

napsal(a):
mám taky teorii- už měl invalidní matky plný zuby, poslal psa to vyřešit a pes v zatemnění mysli sundal i jeho.

Jó, taky dobrý...

https://www.youtube.com/watch?v=P5HRVz_bSqg.
...inspirace pro dalsi moznosti...

napsal(a):
mám taky teorii- už měl invalidní matky plný zuby, poslal psa to vyřešit a pes v zatemnění mysli sundal i jeho.
Také to mohlo být tak, že syn praštil matku a pes ji bránil a zlikvidoval jeho.
Spíš mě zaráží to, že někdo zmínil, že byli ohlodaní. Myslíte si, že když psovi umře majitel ( nebo ho i pes zabije ), že ho potom ohlodá ?

napsal(a):
Také to mohlo být tak, že syn praštil matku a pes ji bránil a zlikvidoval jeho.
Spíš mě zaráží to, že někdo zmínil, že byli ohlodaní. Myslíte si, že když psovi umře majitel ( nebo ho i pes zabije ), že ho potom ohlodá ?
úplně v pohodě.
https://news.nationalgeographic.com/2017/06/pets-dogs-cats-eat-dead-owners-forensics-science/.

...syn prastil matku, pes ji branil, ale v amoku pokousal proste oba... Dejme tomu. Pokousal...
Ale zabit oba? V takove rychlosti, ze nikdo nevola o pomoc?

Už jste četli? Pomalu vychází najevo další skutečnosti.
https://zpravy.idnes.cz/stafordrdsirsky-terier-nemecko-hannover-roztrhal-zenu-petice-milost-chico-171-/zahranicni.aspx?c=A180410_093635_zahranicni_aha.
Stafordšírský teriér zabil v Hesensku sedmiměsíčního kojence
https://www.novinky.cz/diskuse?id=521910&articleId=/zahranicni/evropa/468660-stafordsirsky-terier-zabil-v-hesensku-sedmimesicniho-kojence.html§ionId=742
Co mohlo provést půlroční miminko psovi? Vždyť v tom věku ještě ani neleze
jednorožecAmálka
napsal(a):
https://www.novinky.cz/diskuse?id=521910&articleId=/zahranicni/evropa/468660-stafordsirsky-terier-zabil-v-hesensku-sedmimesicniho-kojence.html§ionId=742
V 7 mi měsících už se mimino plazí a může ho nechtěně píchnout nebo cokoliv jelikož jemná motorika tam ještě není.
Tahle " bojová" plemena a jejich kříženci, jsou ošemetná věc. Stačí chyba ve výchově a je to.Když už kousnou, nedokážou jen tak přestat a zklidnit se.To se v nich ozve krev bojovníka a jdou až na doraz. A příčina je kolikrát z lidského hlediska malicherná...Dělat ale závěry z tohoto případu, kde se neví nic bližšího je hloupost.Myslím si ale, že týraný pes se člověka spíš bojí, to ti rozmazlení a nevychovaní bez mantinelů, si troufnou na vlastního pána.

jednorožecAmálka
napsal(a):
Mohlo na psa upadnout, když spal...stačí aby se pes leknul, ožene se...kousne, u takhle malého dítěte bohužel toto může být fatální...nebo ponechán delší dobu s plačícím-řvoucím děckem...znervózní a...myslím, že už tady byly případy, kdy zahrdlili dítě i vlastní rodičové...
Takže malé dítě se psem určitě socializovat...psa "neodstrkávat"...ale musí se dávat pozor, takový pes může takhle malému dítěti ublížit hodně i neúmyslně.

Markéta80
napsal(a):
strašný co se děje, to musel zase být mžik. V 7 měsících už je dítě většinou pohyblivé na zemi ale kde byli rodiče? Mimino je snadný terč
Ono přesně stačí mžik a je vymalováno, na druhou stranu...člověk nemusí dítě sledovat 24/7, ale s ohledem na povahu psa a na pohyblivost dítka, by měl mít v merku, kde se kdo nachází a v jakém je zrovínka rozpoložení...pokud svého psa znáte, tak mě teda defakto stačilo sledovat děcko...protože můj pes není ten, který bude číhat a následně vystartuje a "uloví" mi dítě. Pokud se něco stane, tak není na vině pes, ale vždy jeho páník...obzvláště lidi s názorem, že správný pes nikdy neublíží dítěti...ještě nejlépe s výchovou "to by si nedovolil, to bych ho zabil" a pes si musí nechat od dítěte vše líbit, mají dle mého zaděláno na pěknej průšvih (slušně řečeno)...netvrdím, že tohle byl ten případ.

Nikdo nevíme, jak to bylo. Ale blbost některých rodičů ve vztahu pes a dítě je neskutečná - stačí některá videa na internetu.
Pes asi nebude malé dítě lovit, ale může se stát, že ho fena umlčí.
Jak romantická a roztomilá je ta úvodní fotka...
https://www.facebook.com/groups/655532227859846/.
jednorožecAmálka
napsal(a):
Jak romantická a roztomilá je ta úvodní fotka...
https://www.facebook.com/groups/655532227859846/.
I přesto, že stafbul je jedním z nejvhodnějších plemen k dětem a přezdívá se mu "baby dog", tohle bych nedělala. Třeba jen kvůli tomu, že se to někdo může snažit napodobit.