Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2018 20:20
Aleva

XXX.XXX.111.252

Moc prosím o pomoc a radu - na 4 letého retrívra mi zaútočil volně pobíhající RTW, potrhal jej a ten můj teď útočí na každého i malého psa. Za 4 týdny po útoku nás znovu napadl NO volně pobíhající. Paní s omluvou-je to roční štěně /cca 25-30 kg/ odešla. Psa jsme si brali už jako 1,5 letého, celkem vystrašeného, ale poslušného psa. Co s ním udělaly ty 2 útoky si dokážete představit. Z miláčka se stala útočná 45 kg, obluda, Nedá se udržet když vidí psa a já už nemám sil neustále sledovat a hlídat, kde je jakýkoliv pes. Dříve oblíbené venčení je pro mne teď trest a bojím se, zda ho zvládnu udržet. Samozřejmě chodíme s náhubkem, /což byla nevýhoda u napadení NO/. zvažuji výcvik u odborníka na výcvik psů u nás v okolí. Jen se bojím, aby se nevrátil jako troska/stalo se kamarádce- z dobrmanky jí udělali chvějící se vystrašenou a věčně učurávající nešťastnou fenu/. Jsme z okolí Km.
Pokud někdo víte o někom opravdu dobrém na výcvik tady v okolí, poraďte. Moc děkuji Alena.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.4.2018 20:56

No já teda osobně bych nikdy nedala psa "někým" vycvičit...
Řekla bych, že váš pes se začal řídit heslem "nejlepší obrana je útok"...moje fena se chovala velmi podobně po konfrontaci se stafordkou...holky se sice fest poškorpily, ale ani jedna neskončila zraněná...trvalo mi několik měsíců, než jsem fenu uvedla do nějakého provozuschopného stavu a to nemám žádnou bázlivku...naopak...stálo mě to spoustu času a trpělivosti vysvětlit jí, že opravdu není žádoucí dělat na každýho psa bububu, taky mám velkýho psa, kterej má sílu jak "bejk" teda vlastně dva, chápu jaké to je, když máte strach, že svého psa neudržíte, já při odstraňování problému chodila buď pouze s jedním psem a nebo se mnou musel jít syn, aby v případě krizovky jednoho ze psů převzal a neumím si představit, že by tohle zvládl v pohodě někdo jiný-cizí za "několik" hodin výcviku...spíš bych se bála, že to bude ještě horší...budu držet palce, abyste našla někoho, kdo rozumí "psí dušičce" a kdo vám poradí a pomůže s problémem...

A ještě něco...co jste dělala, když byl váš pes napaden? jak jste ho bránila?...já teda mám dva velký pesany...hodně agesorů bychom asi přeprali, ale nemůžu nechat psy, aby si takové stuace řešili sami, ale na druhou stranu nejsem tak najivní, že bych zvládla třeba cizího načuřelýho RTW...většinou mám sebou kasr nebo paralyzér...člověk nikdy neví...

6.4.2018 06:24
scylla

XXX.XXX.150.32

Aleva napsal(a):
Moc prosím o pomoc a radu - na 4 letého retrívra mi zaútočil volně pobíhající RTW, potrhal jej a ten můj teď útočí na každého i malého psa. Za 4 týdny po útoku nás znovu napadl NO volně pobíhající. Paní s omluvou-je to roční štěně /cca 25-30 kg/ odešla. Psa jsme si brali už jako 1,5 letého, celkem vystrašeného, ale poslušného psa. Co s ním udělaly ty 2 útoky si dokážete představit. Z miláčka se stala útočná 45 kg, obluda, Nedá se udržet když vidí psa a já už nemám sil neustále sledovat a hlídat, kde je jakýkoliv pes. Dříve oblíbené venčení je pro mne teď trest a bojím se, zda ho zvládnu udržet. Samozřejmě chodíme s náhubkem, /což byla nevýhoda u napadení NO/. zvažuji výcvik u odborníka na výcvik psů u nás v okolí. Jen se bojím, aby se nevrátil jako troska/stalo se kamarádce- z dobrmanky jí udělali chvějící se vystrašenou a věčně učurávající nešťastnou fenu/. Jsme z okolí Km.
Pokud někdo víte o někom opravdu dobrém na výcvik tady v okolí, poraďte. Moc děkuji Alena.

Vy nepotřebujete žádný výcvik a už vůbec ne u někoho pochybného, který na to zřejmě jde silou. Dávat psa na výcvik k cizímu člověku jedna z největších zrad, kterou můžete svému psovi udělat. A jsou to jen vyhozené peníze.

Potřebujete, aby váš pes začal věřit, že vy jste ten, kdo zvládá každou situaci a vy jste ten, kdo nedopustí, aby ho kdokoli napadl. Zachovejte naprostý klid, nenechte psa útočit a řvát, zlepšete provozní ovladatelnost. Sežeňte si velké psy opačného pohlaví a choďte na společné procházky. Až tohle bude v pohodě zvládat, přidávejte klidné psy stejného pohlaví, seznamujte způsobem hlava - zadek, ne hlava - hlava (to jsou zuby - zuby). Můžete jít na cvičák, kde se domluvíte s výcvikářem, že budete něco dělat v určité vzdálenosti od ostatních, aby si pes postupně zvykal. A už nikdy ho nenechte napadnout nikým, hoďte ho za sebe a cizího psa vy odežeňte. Nedávejte ho z ruky, ani výcvikáři, a nenechte si nakecat, že je váš pes dominantní a nesmí si toto dovolit nebo že si má na správné chování přijít sám a vy mu pak hodíte pamlsek. Váš pes potřebuje podporu, oporu a radu, protože je vyděšený a bojí se o sebe.

6.4.2018 06:44
Tedysek

XXX.XXX.119.147

Bigla mi napadlo nekolik psu (z 90% to bylo protoze jen blbe koukal) a pak zacal byt preventivne zly na vsechny nemecke ovcaky a vsemu co se i vzdalene podobalo borderce. Resila jsem to tak, ze pri kazdem potkani takoveho psa jsem stahla bigla za sebe a ja jsem se jala reseni ciziho psa. At uz byl zly (branila jsem sveho psa at uz fyzicky kdyz byl bez majitele nebo jsem prosila majitele at se obejdeme vetsim obloukem) nebo ne. Trvalo asi pul roku nez to jeho duta hlava pobrala. Od te doby kdyz potkame ciziho psa si ho nevsima. Nebo se sam stahuje vedle me nebo za me. Ted mame nemeckeho ovcaka doma a je v pohode. Je pravda ze jsem behem te doby delala jeste ruzna cviceni na posileni duvery. Chodil po vratkych kladach, prochazeli jsme pomalu houpacku kterou jsem drzela nebo chodil s mym jistenim po zebriku a pod. Pes to nakonec pochopil ze delam co muzu, abych ho ochranila pred uplne vsim zlym. :)
Zkus zacit tim ze mu ukazes ze umis resit takove situace a jsi mu oporou a ochranis ho i pred blbym skobrtnutim. ;).

6.4.2018 07:50
anamor

XXX.XXX.56.2

Stalo se nám něco podobného. Pejsek musí znovu získat jistotu, že jiní psi nejsou nebezpečí, protože vy ho v krizi ochráníte. Nenechte psa vyjíždět, nechte ho dívat se na jiné psy z bezpečné vzdálenosti a chvalte ho a odměňujte ho, když bude v klidu. Postupně vzdálenost zkacujte. Nějakou dobu to trvat bude. Pes by si měl spojit, že vidět jiného psa je pro něho něco hezkého - pochvala, odměna, časem i hra. Uvidíte, že to zvládnete :).

6.4.2018 08:05
Andrýsek3

XXX.XXX.53.196

Hlavně ho nedávejte nikam na převýchovu, vidíte, co se stalo známé, nikdy nedávejte psa z ruky někomu, o kom nevíte, jak s ním bude zacházet.

Sehnala bych si velké hodné psy, má nějaké psí kamarády (na ty taky útočí?) a s nima bych trénovala to postupné přiblížení, na tu vzdálenost, kdy to ještě zvládne, a postupně blíž a blíž, doprovázeno pochvalou, pamlsky atd. Pak bych se prostě, co nejvíce sházela s těmito hodnými psy na společné procházky, postupně i hraní, pokud by to šlo. A v žádném případě nenechat psa znova pokousat, taky si dávám psa v těchto případech za sebe, zatím mi ho teda nikdo nepokousal, ale vždy jde pes za mě a já řvu na agresora ať zmizí. Pes pak už preventivně chodí za mě. Chodila bych venčit, tam kde prostě mám největší pravděpodobnost, že žádného zlého psa nepotkám, i kdybych ho měla vyvážet bůh ví kam. Musí si teď pomalu spojit psy = hra, zábava.

6.4.2018 08:14
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Nedejte na rady lidí, kteří vašeho psa neznají. Zkuste Víta Glisníka http://glisnik.com/#!/.

9.4.2018 17:24
Aleva

XXX.XXX.111.252

Dobrý den, moc Vám všem děkuji za rady. Zkusím to pomalu a zatím stále s náhubkem.Máme dvě velké kamarádky - labradorku a zlatou retrívřici- ty miluje, jen s psíma klukama je to zlé. Tak trpělivost mám, čas už také, tak se budeme snažit.
Jinak při napadení RTW jsem do něj bohužel kopala-byl zakousnutý a nechtěl mi ho pustit, mlátila ho a až mu jeho pán, co doběhl rozevřel ! násilím tlamu, tak se pustil. Při napadení druhém jsem sundala mému psovi košík a opět mlátila cizího psa. Nejsem na to pyšná, nerada vidím bít jakéhokoliv psa, na týrání v televizi se nemůžu dívat, ale ten náš šmudla mi za to stojí.
Teď byl u sousedů za plotem také pes, menší cca 30 kg, ale štěkali a řádili oba. Ale když jsem ho posadila, tak vydržel cca 5 minut u nohy a neútočit přes plot.- chválila jsem ho, odměnu dostal.Pak ale nanovo... snad se to časem zlepší.
Zkusím se domluvit na cvičáku, jestli by pod mým dozorem někdo nedal individuální lekce.
Snad mi do té doby nevykloubí rameno, tak zase budu při venčení chodit jak kříženec periskopu a ostříže...
Děkuji Vám a jen radostné a klidné dny s Vašimi psími kamarády přeje Alena.

9.4.2018 18:21

Že jste kopala do toho cizího psa, si vůbec nevyčitejte, udělala bych to samé, možná kdybych mohla, tak i něco vic. Vy jste chránila svého bezbranného psa, který vám věřil.
Na klasický cvičák bych s retrívrem nechodila, tam vám ho můžou opravdu pokazit ještě víc, retrívr není NO.

Přidejte reakci

Přidat smajlík