Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2018 14:03
Dea

XXX.XXX.212.228

Ahoj, někdy v budoucnu bych si ráda pořídila psa, bohužel netuším, jaké plemeno by to tak mohlo být...
Pejsek by měl být velký, aktivní abych s ním mohla jít na dlouhé procházky do přírody, na kolo...
Měl by to být obranář a hlídač, který na pozemek bez pána nikoho nepustí. Srst ne extra dlouhá, ale aby mohl být celoročně venku, přístup do domu by měl.
Prostě hledám nějaké velké aktivní tele, které nebude jen zastrašovat vzhledem, ale opravdu bude schopné uhlídat a obránit. Abych se nemusela sama venku s pejskem bát :D
Zkušenosti se psy mám. Děkuji za odpovědi.

7.4.2018 14:27
samik49

XXX.XXX.75.86

Vychází mi z toho asi německý ovčák. Vyloženě strážní plemena na aktivity moc vhodná nejsou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.4.2018 14:32

velký knírač, hovawart, ten už zmíněný NO, beauceron, možná i dobrman, pokud si troufáte hrát loterii o zdravého psa.

7.4.2018 14:33
Atheira

XXX.XXX.50.119

Jen taková technická... před čím/kým se tak nutně potřebujete bránit, že vám tak záleží na psu, který bude opravdu ostrý? Ono je většinou lepší, když pes spíš zastraší vzhledem, případně zakročí, když už fakt není zbytí. A to, dle mého, zvládne skoro každý pes, který má vazbu na svého pána a vidí, že mu hrozí nebezpečí...
To jen, abyste se nakonec nedostala do problémů, když si pořídíte psa, kterýho nebudete schopná ukočírovat.
Mnohem účinnější bude, když si, jestliže se tedy tak bojíte chodit sama, do kapsy nacpete paralyzér.
Opravdu, může se stát, že ostrý pes vám bude spíš na obtíž, o to víc, když očividně nemáte představu, co byste vlastně chtěla...

7.4.2018 14:45
Dea

XXX.XXX.212.228

Děkuji za odpovědi.

No, mně jde spíše hlavně o to, aby uměl hlídat a do baráku nepustil nikoho cizího.
A vím, že bych zkrátka chtěla většího aktivního psa, který umí hlídat a bránit. Momentálně máme labradora, a ten je z toho všeho akorát aktivní. Na pozemek pustí každého a zastrašuje jen štěkotem.

7.4.2018 14:51
samik49

XXX.XXX.75.86

Dea napsal(a):
Děkuji za odpovědi.

No, mně jde spíše hlavně o to, aby uměl hlídat a do baráku nepustil nikoho cizího.
A vím, že bych zkrátka chtěla většího aktivního psa, který umí hlídat a bránit. Momentálně máme labradora, a ten je z toho všeho akorát aktivní. Na pozemek pustí každého a zastrašuje jen štěkotem.

Na to si pořiďte spíš alarm. I pastevce s trochou nadsázky snadno a rychle vyřeší otrávenej buřt, když na to přijde.

7.4.2018 15:03
Dea

XXX.XXX.212.228

No dobře, já se tedy spíše poohlídnu po alarmu a paralyzéru.

Neregistrovaný uživatel

7.4.2018 15:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
velký knírač, hovawart, ten už zmíněný NO, beauceron, možná i dobrman, pokud si troufáte hrát loterii o zdravého psa.

dnešní dobrman neuhlídá ani vlastní misku, a svým vzhledem ohaře určitě nihoho neodradí - to plemeno to už má bohužel za sebou (a zdraví jste zmínila sama)

7.4.2018 15:32
Forester

XXX.XXX.42.201

Mě se jeví" nejrozumější " volba rasy, co vyjmenovala Bodlinka, snad kromě dobrmana, ten není moc vhodný pro celoroční pobyt venku. Ještě snad Česmoslovenský Vlčák, u něj to ale chce víc fištrónu...

7.4.2018 15:32
Tedysek

XXX.XXX.49.14

No ja nevim jak ostatnim, ale me paralyzer nedoda tolik pocitu bezpeci jako pes. A to i kdyz nechci, aby psi do konfliktu zasahovali. Pes toho vnima daleko vic nez ja a proto mam vetsi pocit bezpeci. Protoze vim o pripadnem podezrelem daleko driv nez bych si sama vsimla. Ale je pravda, ze v tomhle sazim plne na bigla a ne na NO.

7.4.2018 17:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Se psy chodím(a mám je) ne pro pocit bezpečí, ale abych si na prochajdách měla s kým pokecat Asi by mne jen tak bloumat samotnou nebavilo A často dumám o tom, kdyby vyběhnul ten zmiňovaný divočák vedle v tématu, jestli bych dokázala psa přesvědčit, aby utekl(já na stromě) On není hlídací, klidně by šel kamkoliv, jen nevím, jestli by zrovna pochopil, že v tuto chvíli je to fakt nutné. Lidi chodí pozdravit, tam musím hlídat, už jednou na něj nějaký magor vytáhnul nůž

7.4.2018 18:06
Atheira

XXX.XXX.50.119

Tedysek napsal(a):
No ja nevim jak ostatnim, ale me paralyzer nedoda tolik pocitu bezpeci jako pes. A to i kdyz nechci, aby psi do konfliktu zasahovali. Pes toho vnima daleko vic nez ja a proto mam vetsi pocit bezpeci. Protoze vim o pripadnem podezrelem daleko driv nez bych si sama vsimla. Ale je pravda, ze v tomhle sazim plne na bigla a ne na NO.

Dejme teda tomu, že by si na vás někdo někde políčil, i když mi fakt přijde celkem ujetý, jak teď každá v každém chlapovi vidí úchyla nebo vrahouna (předestírám, že mám osobní zkušenost se stalkingem ze strany vcelku nebezpečné osoby, takže nejsem bláhová blbka), ale o tom teď nemluvíme. Dobře, někdo si na vás někde počká. O psovi teda ví... Buď si počká, až někde náhodou budete bez psa nebo si se psem nějak poradí. Pes je pořád taky jenom živá bytost, kdyby o to někdo fakt stál, nějak si s ním poradí... Paralyzér na šňůře nevodíte. Většinou o něm do střetu ten člověk ani neví.
Náhodný vobejda radši houpne na nějakou, co nemá psa nebo jde s čivavou... Nebude analyzovat, jestli máte na vodítku ostrýho trhače nebo blbečka... Asi tak.

7.4.2018 19:03
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Já si teda nepořizovala psa primárně pro hlídání, taky tomu odpovídá výběr "plemene", ale teď jsem ráda, že ho mám vlastně pořád u sebe, cítím se mnohem bezpečněji (i když to je ťunťa), než dřív, především proto, že bydlím ve městě...kde se bojím stokrát víc, než někde v lese.
Ale jestli budu mít někdy dum, tak bych taky chtěla hlídače, nemusí to být zabiják, ale aby něco ohlídal, a nepřipadám si nějak paranoidní, tuhle práci zastávali psi stovky let, a já se se psem cítím opravdu bezpečně. přesně jak řekla Tedysek, i díky tomu, že pes vnímá mnohem rychleji a dřív než já.

Myslím, že jen blázen si troufne na člověka se psem, a určitě to nebude primární cíl při okradení ženské kabelky, to si vybere snazší cíl, takže myslím, že nějaký pochybný bytosti pes odradí mnohem lépe už předem, než schovaný pepřák, kde už dojde k tomu vlastnímu kontaktu. Joo pokud mi někdo bude chtít fakt ublížit, cíleně, tak to udělá i kdybych u sebe nosila kudlu.

8.4.2018 08:49

Dea napsal(a):
Ahoj, někdy v budoucnu bych si ráda pořídila psa, bohužel netuším, jaké plemeno by to tak mohlo být...
Pejsek by měl být velký, aktivní abych s ním mohla jít na dlouhé procházky do přírody, na kolo...
Měl by to být obranář a hlídač, který na pozemek bez pána nikoho nepustí. Srst ne extra dlouhá, ale aby mohl být celoročně venku, přístup do domu by měl.
Prostě hledám nějaké velké aktivní tele, které nebude jen zastrašovat vzhledem, ale opravdu bude schopné uhlídat a obránit. Abych se nemusela sama venku s pejskem bát :D
Zkušenosti se psy mám. Děkuji za odpovědi.

Rozumím vám. K těm plemenům vyjmenovaným bodlinkou bych přidala ještě ruského černého teriéra. Mám s ním opravdu dobré zkušenosti jak při hlídání domu a majetku, tak při nečekaném útoku na mne venku - naštěstí simulovaném. On si ale nikdo asi netroufne na člověka s takovým psem.

8.4.2018 17:45
tero

XXX.XXX.100.103

Bílý švýcarský ovčák. Není sice to co NO, je trochu mírnější, ale je fajn.

Přidejte reakci

Přidat smajlík