Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.4.2018 23:04
libulina

XXX.XXX.171.21

Dobrý den, zvažujeme pořízení hladkosrstého foxteriéra, již máme doma psíka, křížence špice 30cm, je to pohodář a uvítal by kamaráda, tak jsme hledali něco podobně velikého, aby si kluci případně vyhráli. Tak se chci zeptat, zda máte zkušenosti, zda jde foxík k dalším pejskům, jak se snáší a podobně? v popisu plemene píší, že se někdy povyšují a nenechají si nic líbit, tak zda někdo máte foxíka s dalším pejskem a v pohodě, nebo bývá probléma radši zvoolit jinak. Děkuji moc. Libuška.

10.4.2018 07:26
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

libulina napsal(a):
Dobrý den, zvažujeme pořízení hladkosrstého foxteriéra, již máme doma psíka, křížence špice 30cm, je to pohodář a uvítal by kamaráda, tak jsme hledali něco podobně velikého, aby si kluci případně vyhráli. Tak se chci zeptat, zda máte zkušenosti, zda jde foxík k dalším pejskům, jak se snáší a podobně? v popisu plemene píší, že se někdy povyšují a nenechají si nic líbit, tak zda někdo máte foxíka s dalším pejskem a v pohodě, nebo bývá probléma radši zvoolit jinak. Děkuji moc. Libuška.

Dá se říct, že na tyhle pejsky jsem celkem vysazená. Zamého dětství a mládí u nás na vesnici, pokud někdo neměl křížence špice, měl křížence foxe. Všichni foxové byli psi jak agresivní na lidi, tak na psy. Za mne ne. Co tak třeba malého knírače nebo nějakého brabantíka třeba?

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.4.2018 07:37

lesnížínka napsal(a):
Dá se říct, že na tyhle pejsky jsem celkem vysazená. Zamého dětství a mládí u nás na vesnici, pokud někdo neměl křížence špice, měl křížence foxe. Všichni foxové byli psi jak agresivní na lidi, tak na psy. Za mne ne. Co tak třeba malého knírače nebo nějakého brabantíka třeba?

Je rozdíl mezi křížencem foxe (polotoulavým na vsi ) a vychovaným foxterierem. Nepopírám - je to terier a jeho výchova bude možná složitější. V Liberci dělá chovatelka s hladkými foxteriery i canisterapii u postižených dětí v Jedličkárně. Takže jde to, vychovat teriera, ale stojí to víc úsilí a umu než vychovat - třeba pudla.
A ano, nevychovaný foxterier může být utíkající kousavá potvora.

10.4.2018 09:15

Příbuzný má foxe psa a fenu s dalšími psy a fenami.Má ještě tři jezevčíky, fouska, gordona.Mimo hárání fen, jsou všichni na jednom dvoře a vychází spolu bez problémů.Psi jsou ale lovecky vedeni a využíváni.

Neregistrovaný uživatel

10.4.2018 10:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.195

Vsem kdo chteji foxteriera a nejsou zkuse i pejskari vrele doporucuju knizku Robin od Zdeny Frybove

10.4.2018 10:53

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vsem kdo chteji foxteriera a nejsou zkuse i pejskari vrele doporucuju knizku Robin od Zdeny Frybove

Četla několikrát a proto bych toto plemeno nechtěla ani za nic smajlík

10.4.2018 10:59
manbea

XXX.XXX.70.116

V rodině mého manžela měli foxteriéra 19 let, za celý život nebyl nemocný, nezkazil žádnou legraci, vždy byl připraven ochotně vyrazit do jakékoliv akce. S fenkami se snesl bez problémů, psy si vybíral, přičemž na velké si prý prakticky bez výjimky a s chutí dovoloval. Náročný byl ale jeho neutuchající temperament. Sice ho zvládli, ale dalšího foxe by si již určitě nepořídili. Je pravda, že tento byl nar. v roce 1970 a pocházel z aktivně využívané myslivecké linie, možná, že dnešní foxíci jsou již trošku civilizovanější a ovladatelnější. .

10.4.2018 11:03

Známá měla foxteriéra, který zabil kočku i s košíkem na tlamě smajlík

10.4.2018 11:22
manbea

XXX.XXX.70.116

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Známá měla foxteriéra, který zabil kočku i s košíkem na tlamě smajlík

Ano, to jsem zapomněla dodat, žádné zvíře, ani drůbež v jeho blízkosti nemělo život jistý.

10.4.2018 11:32
Forester

XXX.XXX.42.201

Už tu padlo, že foxík je teriér a je to živel, plný ohně a elánu. Hlavně samci si rádi "měří pinďíka". Jejich majitelé musí být často neustále ve střehu, před případnou nepříjemností.Samozřejmě záleží i na schopnostech psovoda.Možná by bylo snažší ušetřit si starosti. Co takhle Border teriér?Taky hodně živej pejsek, ale milejší povahou, věčnej mazel. Pejsky jako Foxík a hlavně Jagteriér bych raději výdal v loveckých kruzích, tam se takoví čerti můžou vyřádit...

10.4.2018 12:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Už to tu padlo od Orionky...i pudlík by byl super

10.4.2018 15:02
inusanka

XXX.XXX.98.58

O foxíkovi se vždycky říkalo, že je to nejteriérovější teriér. Znala jsem jednoho naprosto nádherného, který chodil na procházky po dvou, jak ležel v obojku. Já bych nechtěla žádného teriéra, ale foxíka ani kdyby mi platili.

10.4.2018 15:37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Četla několikrát a proto bych toto plemeno nechtěla ani za nic smajlík

Frýbová je možná dobrá spisovatelka, ale co by psí majitel dokonalé tele, které si pořídilo"dášenku"
a nevědělo o psech vůbec nic a tak to dopadlo, jak dopadlo. Hlavně si na tom udělala jméno.
Také jsem to četla několikrát, jako knížka to pobaví, jako pejskař žijící v její blízkosti - děkuji - nechci.

10.4.2018 15:41

Forester napsal(a):
Už tu padlo, že foxík je teriér a je to živel, plný ohně a elánu. Hlavně samci si rádi "měří pinďíka". Jejich majitelé musí být často neustále ve střehu, před případnou nepříjemností.Samozřejmě záleží i na schopnostech psovoda.Možná by bylo snažší ušetřit si starosti. Co takhle Border teriér?Taky hodně živej pejsek, ale milejší povahou, věčnej mazel. Pejsky jako Foxík a hlavně Jagteriér bych raději výdal v loveckých kruzích, tam se takoví čerti můžou vyřádit...

Zapomeňte na border teriera. Ne proto, že by to nebyl skvělý pes. Ale zatím jich moc "na mazla" není a bylo by dobře, kdyby zůstali v myslivosti. Proč dělat z dalšího loveckého plemene plemeno společenské. Je jich na výběr dost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík