17 denní miminko a nafouklé bříško

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2018 09:02
Lamicka

XXX.XXX.158.2

Dobrý den,

již podruhé jsme skončili na veterině na injekcích se štěňátkem.

Poprvé ve 13 dnech - na pohmat tvrdé bříško, bolestivé, brečelo v kuse. Pokud sálo ne a bylo poznat, že mu ulevuje masáž bříška. Dostal 2 injekce na zažívání a od té doby 3 dny klid.

Dnes ve 3 ráno opět jen s tím rozdílem, že už nejevilo zájem ani o cecík, ale jen nářek a tvrdé bolestivé bříško. Na sonu plný močák ( zřejmě kvůli křečím se dobře nevyčůral) a zaplynované břísko. Ve 4 ráno se mi z něj povedlo vymasírovat ještě normální i docela velký bobek.

Takže opět injekce a úleva. Nyní už několikrát kakalo - průjem, ale je znát, že se opět ulevilo.

Nepomáhají ani masáže, teplé obklady, fenyklový čaj.

Můžeme tomu nějak předejít, aby se to neopakovalo

10.4.2018 16:12
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Pije od feny ?

10.4.2018 16:40
Lamicka

XXX.XXX.227.29

Už ano, ale dnes v noci jak měl bolesti nesál. Přítel s nimi byl doma a prý přes den už pil a mne teď také jen se pozvracel smajlík Je takovej malátnější a není tak dravý jako ostatní. Nevím jestli to může být ještě z injekcí.

V jiné dny byl srovnatelný s ostatními.

10.4.2018 17:13
conie

XXX.XXX.206.202

I když mám hodně štěňat odchováno jak u sebe, tak pod mým "dohledem" u známých, s tímto jsem se u kojeného štěněte nesetkala. Obávala bych se nějaké vrozené vady zažívacího traktu nebo problémů s trávením mateřského mléka (alergie?). Rozhoně to není běžný a normální jev. Štěně bych pečlivě sledovala, vážila. A sháněla bych aspoň na radu odborného veta, možná v Brně při fakultě?

10.4.2018 17:20
Lamicka

XXX.XXX.227.29

Děkuji za zkušenost. Ona i fenka hodně prdí. Ale u ní je to běžné. Bulteriérka. Vet nám řekl, že se to může stávat jako u lidských miminek.
Jsem teď moc ráda, že ho nic nebolí ta noc je vždycky hrozná. Kéž už by to chtělo vydržet. Zítra zkusíme ještě koupit probican pastu.

10.4.2018 17:59
conie

XXX.XXX.206.202

Lamicka napsal(a):
Děkuji za zkušenost. Ona i fenka hodně prdí. Ale u ní je to běžné. Bulteriérka. Vet nám řekl, že se to může stávat jako u lidských miminek.
Jsem teď moc ráda, že ho nic nebolí ta noc je vždycky hrozná. Kéž už by to chtělo vydržet. Zítra zkusíme ještě koupit probican pastu.

Ujišťuji vás, že se to NESTÁVÁ. Štěně není miminko! Pokud má štěně bolení, máma mu jazykem masíruje bříško tak dlouho, až je vše ok. Nicméně plemeno může dost vysvětlovat, Nevím, jak vaše fena pečuje, ale obecně buliny nejsou moc dobré mámy, to je spíše výjimka, často prý i odmítají štěňata, znám případ, kdy fena svůj vrh i zabila. A šlo o feny s PP.

10.4.2018 18:13
Lamicka

XXX.XXX.227.29

To bych netvrdila. Moje feny jsou skvělé maminky a nikdy jsme žádný problém s jejich chováním neměli. To že se o pár takových traduje také vím, ale rozhodně to není pravidlo. A moje nejstarší štěňátkům chodila i blinkat svojí večeři, když byla starší. Tady bych problém opravdu neviděla.

10.4.2018 18:15
Lamicka

XXX.XXX.227.29

a v 17 dnech bez problému již všichni čůrají i kakají sami bez stimulace bříšek ač i tak fena olizuje...

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.4.2018 20:08

Přibírá?

10.4.2018 20:23
Lamicka

XXX.XXX.227.29

To ano, v neděli jsme vážili a mají všechna od 700 do 900gramů. Váhou se nějak nevymyká. On dokonce u toho prvního bolebříška sál celou noc.

Dnes je, ale slaboučký a hodně spinká. Hlídal ho přítel a prý ho blinkat po kojení neviděl. Já přišla domu a dvakrát se poblinkal. Pokaždé tak do hodiny od nakojení.

Musí mu už chybět cukr v krvi. Nyní klidně spinká pod infralampou a budu ho v noci budit a zkoušet přikládat.

Samozřejmě nechci vypiplat za každou cenu nemocné miminko, ale zase nezkusit mu pomoci nedokážu.

10.4.2018 20:24

neodcervovali jste? reakce na to?

10.4.2018 20:26

Lamicka napsal(a):
To ano, v neděli jsme vážili a mají všechna od 700 do 900gramů. Váhou se nějak nevymyká. On dokonce u toho prvního bolebříška sál celou noc.

Dnes je, ale slaboučký a hodně spinká. Hlídal ho přítel a prý ho blinkat po kojení neviděl. Já přišla domu a dvakrát se poblinkal. Pokaždé tak do hodiny od nakojení.

Musí mu už chybět cukr v krvi. Nyní klidně spinká pod infralampou a budu ho v noci budit a zkoušet přikládat.

Samozřejmě nechci vypiplat za každou cenu nemocné miminko, ale zase nezkusit mu pomoci nedokážu.

Informace o hmotnosti v neděli je dnes, v úterý, úplně k ničemu.

Přibral včera? Přibral dneska?

10.4.2018 20:27

jinak pokud nepije a zvrací a trvá to už takhle nějakou dobu, jako že víc než čtyři hodiny, tak zvíře s necelým kilem hmotnosti už trpí vážnou dehydratací a pokud zkusit zachránit, tak to kromě lampy potřebuje i kapačku. nebo minimálně tekutiny pod kůži.

10.4.2018 20:36
Lamicka

XXX.XXX.227.29

Tak každý den nevážíme. Do neděle jsem s nimi byla celé dny doma a hlídala. Baštili všichni a všichni prospívali.
Dávám mu 5ml čaje fenyklového a teď zrovna docela dlouho sál od maminky.

Mám tu ještě přímo hydratační nápoj s elektrolyty od Royal Canin co měla jedna fenka po operaci, ale na to je asi ještě maličký

Odčervovali jsme v neděli, ale vzhledem k tmou, že to měl v mírnejší formě už čtvrtek před tou nedělí, tak to asi s tím spojitost nebude smajlík

11.4.2018 07:22
Lamicka

XXX.XXX.156.2

Děkuji všem za zkušenosti. Maličký už přes noc vůbec nepil. Jakoby ztratil sací reflex. Dnes ho jedeme uspinkat andílka našeho

12.4.2018 06:49
Lamicka

XXX.XXX.156.2

Tak velká změna u nás. Brouček se rozhodl bojovat. Krásně saje od maminky a včera se opět začal stavět na zadní, okusovat sourozence a vrtět ocáskem

Na veterině dostal zavodnění pod kůži, ATB, něco na podporu střeva a jater.
Doma dáváme probican a calopet pastu a budeme doufat, že se to srovná a vše dožene.

12.4.2018 09:05

Dobrá zpráva

12.4.2018 09:06
Lamicka

XXX.XXX.156.2

Děkuji. Vím, že není vyhráno, ale dáme mu šanci a uvidí se jak bude tělíčko fungovat po vysazení podpory a léků.

12.4.2018 10:16
barevnalentilka

XXX.XXX.89.138

Držíme palce

Přidejte reakci

Přidat smajlík