Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2018 12:19
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Dobrý den, mám několik dotazů ohledně tohoto plemene.
S přítelem doufáme že už tak do roka budeme bydlet v baracku a já jako obrovský psí fanatik, se už začínám poohlížet po nějakém plemeni.

Do top 3 co se týče prvního psa(protože samozřejmě přibude časem další) postoupila tato plemena
1)eurasier
2)vlčí špic
3)lapinkoira

Přítel si stále stojí za eurasirem ale oba jsme si vědomi, že jsou takřka k nesehnani. Dotaz tedy směřuje k ChS v zahraničí. Jsme naprosto v klidu se skutečností že bychom si pro štěně dojeli do státu kolem nás, ale kam? Jak hledat v zahraničí ChS? Jak je to s vyvozem nebo jak to nazvat. Prosím jakékoliv zkušenosti lidi co si přivezli štěně že zahraničí zkušenosti, problém a na co si dát třeba pozor. Jsem v tomhle směru naprosto nezasvecena. Děkuji mnohokrát

16.4.2018 12:38
assil

XXX.XXX.72.105

Dovoz štěněte z EU zemí je bez problémů s petpasem a čipem.
Eurasierů okolo je hodně, stačí zadat do googlu, ideál najít si klub příslušné země
namátkou pár odkazů třeba tady https://eurasier-klub.de/links/eurasierfreunde-international/.

16.4.2018 12:44
VENULEE

XXX.XXX.191.113

assil napsal(a):
Dovoz štěněte z EU zemí je bez problémů s petpasem a čipem.
Eurasierů okolo je hodně, stačí zadat do googlu, ideál najít si klub příslušné země
namátkou pár odkazů třeba tady https://eurasier-klub.de/links/eurasierfreunde-international/.

Oka a v takových případech píšu klubu? Majiteli? A jsem například v poradniku na stěně? :).

16.4.2018 12:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Zkuste i výstavy.
Kdysi se mi jeden líbil v Pze na výstavě,
bavila jsem se s majitelkou.
Byla to Češka žijící ve Švýcarsku - příjemná.

16.4.2018 13:10
VENULEE

XXX.XXX.191.113

rapotacka11 napsal(a):
Zkuste i výstavy.
Kdysi se mi jeden líbil v Pze na výstavě,
bavila jsem se s majitelkou.
Byla to Češka žijící ve Švýcarsku - příjemná.

Na jedné jsem je viděla jenže to jsem ještě prahla po lapine a nic jiného mě nezajímalo

16.4.2018 13:23
assil

XXX.XXX.72.105

VENULEE napsal(a):
Oka a v takových případech píšu klubu? Majiteli? A jsem například v poradniku na stěně? :).

Dohodnout se musíte s chovatelem, jako u nás. Někteří mají určitě pořadníky, někteří vám neprodají jen proto, že jste z východu atd. Musíte shánět.

Přidejte reakci

Přidat smajlík