Tedysek
napsal(a):
Bostonek? Pes s kratkym cenichem na agility? To asi ne.
Prijde na to jak vysoke ambice mate v agility.
Od pudla pres vigla az k borderce.
Chce to vic toho co psu nabizite a co ocekavate.
Dejte vice info. :).
A proč ne?Je to velice vitální, živý psík, pohybující se s lehkostí, mrštností, dynamikou a agility myslím v pohodě"udejchá". Mrkněte třeba na stránky Ch. S.VON BURSIK...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tedysek
napsal(a):
Protoze ma kratky cumak. Hur se mu dycha a proto bych ho nehnala po prekazkach. To ze ho nekdo po prekazkach honi to jeste neznamena ze to tak ma byt.
...tak jsem pročetla pár odkazů a agility tam jsou jako vhodná činnost pro toto plemeno a že jsou v ní úspěšní...celkově sportovní pejsek, škoda mu nedat nějaké využití...
Mylis se. Nos ma kratky a tim to hasne. To ze jen chce behat vic nez je zdravu jeste nic neznamena. Kdybych nechala sveho bigla behat jak se mu zlibi, bezel by az za svoje fyzicke moznosti a pak by nekde v prikopu posel protoze jeho chtic bezet byl vetsi nez jeho telo zvlada.
Boston ma proste kratky nos a tim uz je vyloucen ze psich sportu. Tak to proste je.

Tedysek
napsal(a):
Mylis se. Nos ma kratky a tim to hasne. To ze jen chce behat vic nez je zdravu jeste nic neznamena. Kdybych nechala sveho bigla behat jak se mu zlibi, bezel by az za svoje fyzicke moznosti a pak by nekde v prikopu posel protoze jeho chtic bezet byl vetsi nez jeho telo zvlada.
Boston ma proste kratky nos a tim uz je vyloucen ze psich sportu. Tak to proste je.
boston má hubu v pohodě.. zatím
hele, tady podobná hlava, a jeden umí i číst !
https://www.youtube.com/watch?v=sGzk2Agpn88
(čas 10:00).

Tedysek
napsal(a):
...no dohadovat se nebudu...prostě to sportování bylo u bostonů uvedeno...včetně inzerátů na štěňata s PP po feně úspěšné v agility... ale spíš by tady měl napsat někdo kdo je má...
Agility může dělat skoro každý pes, kromě těch Mopsu, Buldoků... Vhodný pes do rodiny je třeba Zlatý retrívr, Labrador, Flat Cootet retriever, ... (agility můžou bez problémů taky, znám páru kteří je dělají s nimi a jsou v nich dobří s těmito psy). Mám doma Zlatého retrívra, který umí agility a je trochu línější jak jsou ty horka, ale na agility když za rok párkrát děláme ji vůbec nepoznavam. (je najednou rychlá, že ji nestačím a nejlepší že to dělá s chutí)

krátkosrstý a na agility - trpasličí pinč
(ale... ).

Krátkosrstý
rodinný
na agility
střední velikost
Vyloučila bych všechny retrívry, krátkosrstý je akorát labrador, ale na agility ani jeden. Někteří lidé mají utkvělou představu, že retrívři jsou univerzální psi vhodní na všechno. Nejsou. Jsou to lovečtí psi, přinašeči zvěře. Lovecké vlohy v nich pořád ještě (naštěstí) jsou. Nejsou samovychovatelní, jak je to mnohdy prezentováno.
Kdybych dle zadaných kritérií volila já, vyhrál by boxer. Plemeno ale už bohužel není co bývalo...

Střední pes do rosiny - střední pudl. Na agility lehký, vysokonohý, rychlý. Jen v současné době opomíjený, asi pro množství karikartur, které se vyskytovaly ve městech. Teď je nahradili jakoterieři. Malí knírači - taky. Entlebucha a appenzella bych nechala na salaši. I když krásní jsou - to ano. V poslední době se jich objevuje hodně, asi nahrazují nemocné berňáky. Zas něco nového v Čechách ke zničení.

inusanka
napsal(a):
Nějak nevím, proč je stále opomíjeno jedno z našich národních plemen, které se hodí ke sportu, je to velmi dobře ovladatelný a přímo rodinný pes. Co vy na to?
Tak teď nevím, jestli myslíte choďáka ( ten zas tak opomíjený není ) nebo strakáče.
Asi je strakáč ( český strakatý pes, původně Horákův laboratorní ) opomíjený proto, že vypadá příliš jako vořech.
paulí&majk
napsal(a):
Český strakatý pes - úžasný pejsek
Dále třeba Basenji, Foxteriér, Parson russell teriér, Manchester teriér ale osobně žádného neznám.
Jde o to kolik pohybu a nebo agility chcete se psem mít, zda-li jen občas pro zpestření nebo pravidelný trénink.
Tak tenhle vyber si myslim, že je absolutně nevhodný úplně do puntíku.
Basenji na agility? Lovečáci typu Fox a parson do rodiny a na agility? Manchester nevím, ale taky mi nepřijde úplně jako rodinný pes.

Andrýsek3
napsal(a):
Basenji na agility? Lovečáci typu Fox a parson do rodiny a na agility? Manchester nevím, ale taky mi nepřijde úplně jako rodinný pes.
Přesně, někdy mi přijde, že ten, kdo na takový dotaz zodpovídá, viděl daná plemena pouze na obrázku.

Andrýsek3
napsal(a):
Lovečáci typu parson jsou právě na agility jedno z plemen, které patří ke špičce v kategorii small. A znám i několik foxíků, kteří běhají agi a docela úspěšně. Manchestra znám na agi taky a taky je to super zvíře. Je otázka, co myslíte pojmem rodinný pes. Všechny jedince uvedených plemen, které znám osobně, vlastní normální sportovně založené rodiny, v jedné je i hodně malé dítě. Všichni normálně chodí do práce a psi jsou do jednoho v rámci možností psa typu teriér slušně vychovaní. Jasně, v lese všichni do jednoho pouze na vodítku, lovecký pud mají silný. A ano majitelé se jim věnují, běhají agi, coursing atp.
V agility závodím a vídávám hodně různá plemena, jen jsem psala, že je neznám osobně. Teriéři jako je parson nebo fox vídávám často a je vidět že je to baví. Manchestera jsme již také viděla a běhal krásně. Ano jsou vhodnější plemena, ale pokud se podívám na seznam A3CH v agility (seznam těch nejlepších) je tam třeba i bígl, účastnila jsem se mistroství agility bíglů a sešlo se jich dost (http://www.klubagility.cz/node/default/26).
Myslím že parson, fox nebo jack, který je často jako rodinný pes do sportovnější rodiny už není takový povahový rozdíl.
Potkávám i rodinu co má dva border teriéry a jsou úžasný.
Samozřejmě jen názor jednoho člověka
Dokonce k nám na neoficiální závody jezdila slečna se 3 haskouny a docela taky běhali jen měli vlastní styl :-D (agility měli jen jako doplněk ke mushingu).
Tedysek
napsal(a):
Prosím Vás, co to tu píšete za blbosti, naopak bostonci jsou úspěšní ve sportech, agility, coursing, obedience atd...