Vyrážka, červené tečky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2018 18:59
Jogobella

XXX.XXX.41.101

Dobrý den,

setkal se někdo s vyrážkou u psa? Jak se ji zbavit? Kamarádka mi poradila potírat ji rozředěnou betadinou.

Ještě se chci zeptat, co je to za červené tečky u cecíků? Vypadá to jako zaražená krev. Před procházkou žádné červené tečky neměla, teď jsme přišli z procházky a vidím toto.

Jinak vyrážku už má druhým dnem, pokud se to nezlepší tak určitě navštívíme veterináře. Asi ji to nesvědí, neškrábe si to.

Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.4.2018 19:07

pohnojená louka, rozkvetlá louka, cosi v kaluži, i blecha na louce
to je flekatý pitbull ?
po procházce břicho opláchnout vodou a chodit jinam
někdy se přemnoží bakterie, ale třeba ATB pomohou do další vycházky jen a dělají víc škody než užitku, takže radši omýt, řepík a podobně.

16.4.2018 21:16
Jogobella

XXX.XXX.254.201

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
pohnojená louka, rozkvetlá louka, cosi v kaluži, i blecha na louce
to je flekatý pitbull ?
po procházce břicho opláchnout vodou a chodit jinam
někdy se přemnoží bakterie, ale třeba ATB pomohou do další vycházky jen a dělají víc škody než užitku, takže radši omýt, řepík a podobně.

Ne, je to čistokrevny amstaff. Bříško má jako většina puntíkaté.

16.4.2018 22:43
Jogobella

XXX.XXX.254.201

Osprchovala jsem ji tedy celé břicho. Teď jsem se znovu podívala jak to vypadá a ta červená skvrna se ji zvětšila.

17.4.2018 06:43

Jogobella napsal(a):
Osprchovala jsem ji tedy celé břicho. Teď jsem se znovu podívala jak to vypadá a ta červená skvrna se ji zvětšila.

blecha.

17.4.2018 06:47
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jogobella napsal(a):

Štípanec od nějaké potvory. Na jaře bývají obzvlášť jedovaté. Mě kousla nějaká mrňavá hnusota a otekl mi z toho kotník, a to tu mušku bylo stěží vidět.
Sledovat flek, sledovat fenku.

Neregistrovaný uživatel

17.4.2018 06:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

To je jako byste vyfotila břicho naší Chiquity, má na jaře a občas v létě to samé..jen opláchnu a mažu měsíčkovou mastí.

17.4.2018 07:22
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Buďto je to štípanec, ale to by byl kolem malý otok, apíš bych tipovala na drobná poranění od větviček, nějakých tvrdších stonků trav a pod...Záda bych potírala spíš slaboulince octovou vodou(kapka do deci) naťupat třeba houbičkou nebo tamponem.

17.4.2018 07:37

je to reakce na bleší kousnutí
foto najdete na netu
třeba http://picturesoffleas.com/wp-content/uploads/2013/08/flea-bites-on-a-dog.jpg
chce to spot on nebo tabletu, spíše něco s repelentním účinkem, aby se blechy a podobné vůbec na psa nedostalo
loni simparica účinek legračních 14 dní, ale na rozdíl od obojků nebyla špatná reakce, dobře snáší ještě frontline, letos bravecto (není repelent, ale zabrání množení)
blechy nejsou jen od psů a koček, na louky chodí srnky, ježek hned u domu
joo, začlo teplo a to v dubnu nikdo nečekal..

17.4.2018 08:26
manbea

XXX.XXX.70.116

U mého ohaře přesně takhle vypadaly štípance od velkých lesních mravenců.

17.4.2018 10:34
Jogobella

XXX.XXX.254.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To je jako byste vyfotila břicho naší Chiquity, má na jaře a občas v létě to samé..jen opláchnu a mažu měsíčkovou mastí.

Takové flekaté bříško má už od štěňátka
Děkuji, zkusím namazat.

17.4.2018 10:37
Jogobella

XXX.XXX.254.130

lesnížínka napsal(a):
Buďto je to štípanec, ale to by byl kolem malý otok, apíš bych tipovala na drobná poranění od větviček, nějakých tvrdších stonků trav a pod...Záda bych potírala spíš slaboulince octovou vodou(kapka do deci) naťupat třeba houbičkou nebo tamponem.

Na procházce jsme byli na louce, kde byla vyšší tráva. Válela se v ní a aportovala. Lesem jsme také procházeli.

17.4.2018 10:43
Jogobella

XXX.XXX.254.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
je to reakce na bleší kousnutí
foto najdete na netu
třeba http://picturesoffleas.com/wp-content/uploads/2013/08/flea-bites-on-a-dog.jpg
chce to spot on nebo tabletu, spíše něco s repelentním účinkem, aby se blechy a podobné vůbec na psa nedostalo
loni simparica účinek legračních 14 dní, ale na rozdíl od obojků nebyla špatná reakce, dobře snáší ještě frontline, letos bravecto (není repelent, ale zabrání množení)
blechy nejsou jen od psů a koček, na louky chodí srnky, ježek hned u domu
joo, začlo teplo a to v dubnu nikdo nečekal..

Moc děkuji.
Pokud vše budu stíhat, tak dnes koupím pipetku.
Je to hrozné, všechny potvory teď vylézají.

17.4.2018 10:44
Jogobella

XXX.XXX.254.130

manbea napsal(a):
U mého ohaře přesně takhle vypadaly štípance od velkých lesních mravenců.

To je také dost možné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík