Dobrý den, mám psa z útulku. Je jí kolem roku. Mám jí druhej měsíc. Ze začátku štěkala na všechny psy a lidi okolo sebe a zakusovala se nám do bot. To jsem se jí snažila odnaučit strkáním přetahovací hračky, to jí baví asi jen půl minuty. Ale odnaučila se to. Při štěkání jsem jí učila sednout a naučila se přestat štěkat a počkat, až lidi a psi přejdou, za pamlsek. Akorát někde je chyba, pochopila že když bude štěkat zase, tak ji opět posadím a dostane mlsku. A pak zase začně štěkat. Zkoušela jsem i bez pamlsku. Takže teď zas pořád zkouší venku štěkat. Pak jak postupovat při zazvonění v bytě, to prostě nevnímá a ječí dokud se někdo neobjeví. Jinak hračky ignoruje a ani jí nezajímají. Díky moc rady. (snažila jsem se načíst a hledat podobné témata).
Uživatel s deaktivovaným účtem

je to vtipný pes
tak jsme odměnili činnost, kterou jsme odměnit nechtěli, to mají jen chytří psi !
budete teda teď odměňovat to, že prostě jde a neštěká
v případě štěkání se půjde jinam nebo nevšímat si jí
odměnit jenom klid
asi je to šikovný pes, možná nějakou práci ?
zazvoní zvonek - pes jde na místo
odvedete ji tam a pochválíte
pomáhá třeba "lehni", většina psů tak neštěká v leže
pak už při zazvonění tam půjde sama
kdo tam k vám vleze, ať ji přijde také odměnit na její místo, za to že tam tak pěkně čeká.
No jo, člověk míní a pes mění. :D A někdy stačí fakt jednou.
To já pojala myšlenku, že naučím psa štěkat na povel a protože ho nechci podporovat při štěkání za plotem, tak jako doma, nejlépe před večeří, protože to jančí a do štěkání nemá daleko. Jako zadařilo se, jednou. Akorát chybka se vloudila, že pes to okamžitě pochopil tak, že se štěká před večeří, tak předtím tichej pes štěká před večeří. :D Ano, pak člověku nezbejvá buď než se s tím smířit a nebo psa přeučit na něco jiného a doufat, že tentokrát to pochopí správně. :D.
V útulku byla dvakrát, ti druzí ji vrátili že se prý musí stěhovat. Ze začátku si nenechala ani šáhnout na packy to nás kousala. Te´d už na povel skočí do vany a nechá se umýt i utřít. Chápe rychle. Ale to štěkání mě ničí.
Při zvonku chytne amok, a i když jí držím na místě, tak v afektu štěká a snaží se utéct a když odejdu stejně uteče i když se jí snažím dostat zase na místo.
Práci nevím jakou bych jí mohla najít, hračky ignoruje, venku nereaguje ani na klacky nic, jen miluje psy stejné velikosti (má 10 kilo) to se mazlí s nima, (jednou teda vyjela na fenku když bylo víc psů), velkých se bojí a neuvěřitelně brečí když se k ní přiblíží a nechávám jim očuchat zadek, ale z metru už na ně zase štěká. Jinak přivolání má, ještě zkoušíme odložení, páč doma sama štěká.

to je zrada, že je necháváte přijít takto blízko
asi hlídá
hlídá doma, hlídá konkurenci, hlídá pozornost
nenechávejte očuchávat svého psa, fakt ne, to je hrůza, pro ni hrozná hrůza a zrada od Vás
tak až jí dáte jistotu, bude štěkat méně
budete cvičit "místo" v klidu, a až to bude umět, zkusíte dát povel při zvonku
klidně si zvoňte celý den, trochu
myslím, že akorát neví, co pes u lidí tak nějak dělá, nemá jistotu
to bude dobré
hlavně ji nenechávejte ničemu napospas - nervozní ze zvonku, velkých psů,.. tak naučte, co má v takové situaci dělat - velkému psovi se vyhnete, půjde po druhé straně (Vy chráníte, bez řečí), u zvonku bude na místě a to nebezpečí jí přijdete ukázat (návštěvu)
nejlépe zvoňte sami - přijdete Vy a máte něco k jídlu nebo tak.
Aha, to očuchávání jsem brala jako socializaci, nechat očuchat oba dva. Místo povel umí normálně, jen při tom zvonění ne. Díky za rady, budu pomalu zkoušet. Ten zvonek máme na prd, musíme chodit zvonit až ven přes celou chodbu, myslím jako zazvonit otevirani dveří dole u vchodu, takže musím vyjít z bytu.
Uživatel
napsal(a):
V útulku byla dvakrát, ti druzí ji vrátili že se prý musí stěhovat. Ze začátku si nenechala ani šáhnout na packy to nás kousala. Te´d už na povel skočí do vany a nechá se umýt i utřít. Chápe rychle. Ale to štěkání mě ničí.
Při zvonku chytne amok, a i když jí držím na místě, tak v afektu štěká a snaží se utéct a když odejdu stejně uteče i když se jí snažím dostat zase na místo.
Práci nevím jakou bych jí mohla najít, hračky ignoruje, venku nereaguje ani na klacky nic, jen miluje psy stejné velikosti (má 10 kilo) to se mazlí s nima, (jednou teda vyjela na fenku když bylo víc psů), velkých se bojí a neuvěřitelně brečí když se k ní přiblíží a nechávám jim očuchat zadek, ale z metru už na ně zase štěká. Jinak přivolání má, ještě zkoušíme odložení, páč doma sama štěká.
Velkým psům se nevyhýbejte, najděte komunikativní a zdvořilé kluky, kteří se jí budou dvořit a nebudou hr a postupně jí s nimi seznamujte. Ne tak, že pes bude očuchávat jí, ale nejdřív ona jeho, psa třeba položte, pohlaďte s ho, pomazlete a nechte jí, aby se na to koukala, postupně se přiblíží a očichá si ho, očichá ho zezadu, vy budete tiše a jemně povzbuzovat. Teprve, když ustojí toto, nechte ty kluky, aby si k ní čuchli, jen chviličku a konec kontaktu. Chodte s takovými psy pokud možno co nejčastěji na procházky.
Určtiě nechoďte na druhou stranu chodníku a podobné rady.
Nácvik odložení nemá mnoho společného s nesamostatností. Podle vašeho popisu je čubina uzlíček nervů. Pracujte na sebevědomí, před odchodem pořádně unavit, dát lehké krmení, neloučit, při vítání ubrat emocí.
Když je pes tak v nervech jako je ona, je naproto k ničemu nutit takového psa ležet na pelechu, když je plný energie a nervozity, to vám opravdu na místě ležet nebude. Lepší bude, když jí dáte doma couračku a naučíte rituál - zazvoní zvonek, většina psů vyštěkne, vy to "přeberete" a jí schováte za sebe, případně jí naučíte nosit něco v hubě. Zazvoní zvonej, jednou dvakrát štěkneš, pak mi přineseš botu (nebo cokoli jiného). Na ležení na pelechu v této situaci máte několik měsíců času.
napsal(a):
to je zrada, že je necháváte přijít takto blízko
asi hlídá
hlídá doma, hlídá konkurenci, hlídá pozornost
nenechávejte očuchávat svého psa, fakt ne, to je hrůza, pro ni hrozná hrůza a zrada od Vás
tak až jí dáte jistotu, bude štěkat méně
budete cvičit "místo" v klidu, a až to bude umět, zkusíte dát povel při zvonku
klidně si zvoňte celý den, trochu
myslím, že akorát neví, co pes u lidí tak nějak dělá, nemá jistotu
to bude dobré
hlavně ji nenechávejte ničemu napospas - nervozní ze zvonku, velkých psů,.. tak naučte, co má v takové situaci dělat - velkému psovi se vyhnete, půjde po druhé straně (Vy chráníte, bez řečí), u zvonku bude na místě a to nebezpečí jí přijdete ukázat (návštěvu)
nejlépe zvoňte sami - přijdete Vy a máte něco k jídlu nebo tak.
Chráníte bez řečí = necháte svého psa v nejistotě a nervozitě a ještě budete zdrhat = velký pes ´děsný malér. Přitom je třeba dosáhnout opaku - velký pes - žádný problém. panička je v klidu, v klidu na mě promluví, řekne mi, co mám dělat, proč to mám dělat = vím, co mám dělat.
U zvonku ještě pár měsíců v tomto stavu rozhodně nebude a není dobrý nápad po ní teď něco takového chtít.
Pes potřebuje vedení, oporu v majiteli, ne chránění bez řečí, uhýbání a nesmyslné požadavky.
Uživatel
napsal(a):
Dobrý den, mám psa z útulku. Je jí kolem roku. Mám jí druhej měsíc. Ze začátku štěkala na všechny psy a lidi okolo sebe a zakusovala se nám do bot. To jsem se jí snažila odnaučit strkáním přetahovací hračky, to jí baví asi jen půl minuty. Ale odnaučila se to. Při štěkání jsem jí učila sednout a naučila se přestat štěkat a počkat, až lidi a psi přejdou, za pamlsek. Akorát někde je chyba, pochopila že když bude štěkat zase, tak ji opět posadím a dostane mlsku. A pak zase začně štěkat. Zkoušela jsem i bez pamlsku. Takže teď zas pořád zkouší venku štěkat. Pak jak postupovat při zazvonění v bytě, to prostě nevnímá a ječí dokud se někdo neobjeví. Jinak hračky ignoruje a ani jí nezajímají. Díky moc rady. (snažila jsem se načíst a hledat podobné témata).
Není kastrovaná? To by vysvětlovalo mnohé.

scylla
napsal(a):
Chráníte bez řečí = necháte svého psa v nejistotě a nervozitě a ještě budete zdrhat = velký pes ´děsný malér. Přitom je třeba dosáhnout opaku - velký pes - žádný problém. panička je v klidu, v klidu na mě promluví, řekne mi, co mám dělat, proč to mám dělat = vím, co mám dělat.
U zvonku ještě pár měsíců v tomto stavu rozhodně nebude a není dobrý nápad po ní teď něco takového chtít.
Pes potřebuje vedení, oporu v majiteli, ne chránění bez řečí, uhýbání a nesmyslné požadavky.
ale no tak, o zdrhání jsem nic neřekla
pes půjde vedle mě - ale ne na straně velkého psa
přece ho nebudu zvedat a litovat
normální je okolo psa projít
a ne se z toho po.. ne ?
ale ne se za ním hrnout a ještě nutit sedět, aby si velký hrozný pes mohl čuchnout
to je od Ceasara...a zas.. "toto nezkoušejte bez profesionálů"..

scylla
napsal(a):
Není kastrovaná? To by vysvětlovalo mnohé.
to vážně ?
je prostě nejistá, to se za chvíli spraví
a ještě by mě zajímalo, co bude ta fenka dělat, až zazvoní pošťák
a ten zvoní třikrát.. vždy.

Uživatel
napsal(a):
Aha, takže na ní jdu moc rychle. Zkusím zpomalit. Díky moc za rady. JInak kastrovaná není, hárala teď v březnu. To nošení v hubě nevím vůbec jak naučit, jen chvíli se dokáže přetahovat, ale nemá o to zájem, o žádné hračky, nic.
začne si hrát, až bude vědět, že je bezpečno
nebojte, za 14 dní, pokud ji ochráníte před zvonkem a psy, bude úplně jiná.
napsal(a):
a ne se z toho po.. ne ?
ale ne se za ním hrnout a ještě nutit sedět, aby si velký hrozný pes mohl čuchnout
Millana nezkoušejte nikdy. Psala jste, že má přejít na druhou stranu a tak. A já o zvednání a utěšování nenapsala ani slovo. Ono není jen millanoviny nebo utěšování, ono je ještě normální vedení a učení psa a poskytnutí mu opory.
napsal(a):
a ne se z toho po.. ne ?
Za velkými psy se nehrnu, byl to známé velký pes, se kterým jsme chtěli chodit na procházky. Jinak že jí nutím sednout jsem zkoušela abych odvrátila pozornost, nebo zabavit hračkou ale nereaguje na ně. Tím že sedí tak počkáme až přejdou, je to na loucce kde je volnej pohyb psů a všechny psy neznám a nevím jak budou reagovat.
Uživatel
napsal(a):
Aha, takže na ní jdu moc rychle. Zkusím zpomalit. Díky moc za rady. JInak kastrovaná není, hárala teď v březnu. To nošení v hubě nevím vůbec jak naučit, jen chvíli se dokáže přetahovat, ale nemá o to zájem, o žádné hračky, nic.
Naučí se to, netlačte tolik na pilu. laďte to víc do komunikace a na pohodu.

scylla
napsal(a):
Millana nezkoušejte nikdy. Psala jste, že má přejít na druhou stranu a tak. A já o zvednání a utěšování nenapsala ani slovo. Ono není jen millanoviny nebo utěšování, ono je ještě normální vedení a učení psa a poskytnutí mu opory.
hehe napsala jsem - půjde po druhé straně a to vsadím granuli
co ten pošťák ?

scylla
napsal(a):
To tedy určitě nebude.
jste divně nervní, na to, že prý vychováváte psy
tohle nemají rádi
když někomu řeknete, že hotovo bude za rok, koupí si elektriku, to Vás nenapadlo ?
na psech jsou výsledky vidět každý den
na rozdíl od lidí ;-).