Jak zabavit na procházkách

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2018 12:51
AmZo

XXX.XXX.225.60

Ahoj, jak nejlépe zabavím fenku na procházkách, aby neměla potřebu utíkat a radši zůstala se mnou/v mém okolí?
Je to vášnivá lovkyně. Nejradši má kočičky a jiná zvířátka. Je strašně chytrá a učenlivá, jen přivolání ji stále dělá problém. Možná je na to až moc chytrá?
Děkuji za slušné odpovědi.

18.4.2018 14:25
Domik047

XXX.XXX.210.5

Ahoj,
taky mi pejsek útíkal třeba za zvěří, bažanty atd a cvičitelka mi doporučila el. obojek. Jo, zdálo se mi to hrozný, ale lepší než zastřelenej od myslivce... Použila jsem ho max 4x a už stačí jen říct "ne" a neodběhne... Postupně se taky naučil na házení třeba šišek nebo klacků, jak za zvěří neutíkal :).

18.4.2018 14:33
ketlin

XXX.XXX.204.32

První bych zkusila zaujmout psa a zvýšit jeho zájem o mě..Hračky, pamlsky a spoustu pozornosti :)
Skoro bych řekla, že pejsek je vyčůraný a ne příliš chytrý :D.

18.4.2018 14:37
Domik047

XXX.XXX.210.5

Ještě jsme vlastně zkoušeli stopovačku, kterou za sebou všude tahal a když chtěl odběhnout, tak se při neuposlechnutí chytla/zašlápla, bohužel to na mojeho tvrdohlavce bylo bez šance :).

18.4.2018 17:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

AmZo napsal(a):
Ahoj, jak nejlépe zabavím fenku na procházkách, aby neměla potřebu utíkat a radši zůstala se mnou/v mém okolí?
Je to vášnivá lovkyně. Nejradši má kočičky a jiná zvířátka. Je strašně chytrá a učenlivá, jen přivolání ji stále dělá problém. Možná je na to až moc chytrá?
Děkuji za slušné odpovědi.

Nenapsala jste plemeno. Některého psa to neodnaučíte nikdy..

18.4.2018 17:57
AmZo

XXX.XXX.36.112

Je to kříženka jezevčíka s něčím. Ona je celkově svá. Se svými asi 40 cm přeskakuje 1,5 m plot, má neskutečně moc energie a je strašně chytrá.
Právě mám strach, aby ona nebyla ten případ, má svou hlavu.

18.4.2018 20:41
scylla

XXX.XXX.150.32

Domik047 napsal(a):
Ahoj,
taky mi pejsek útíkal třeba za zvěří, bažanty atd a cvičitelka mi doporučila el. obojek. Jo, zdálo se mi to hrozný, ale lepší než zastřelenej od myslivce... Použila jsem ho max 4x a už stačí jen říct "ne" a neodběhne... Postupně se taky naučil na házení třeba šišek nebo klacků, jak za zvěří neutíkal :).

Chce to znalou cvičitelku, ne takovou, která doporučuje tyto pomůcky.

18.4.2018 20:42
scylla

XXX.XXX.150.32

Domik047 napsal(a):
Ještě jsme vlastně zkoušeli stopovačku, kterou za sebou všude tahal a když chtěl odběhnout, tak se při neuposlechnutí chytla/zašlápla, bohužel to na mojeho tvrdohlavce bylo bez šance :).

Se stopovačkou jste nepracovala, takže ho to přesvědčit nemohlo.

18.4.2018 20:55
Tedysek

XXX.XXX.48.54

Mix lovce. Zapomen ze slovo prochazka je odvozene od slova chodit jen tak se psem.
Takovemu psovi musis udelat venku takovou zabavu ze to prebije jakoukoliv chut lovit. Aporty, povely, obihacky, probihacky, prelezani paddlych sttomu, zdolavani tezkeho terenu, caste zmeny smeru, rychlosti a cinnosti. Nedej psovi jedinou sanci mit volnou chvilku na jedinou myslenku lovu. Neboj se ze se nestihne vyvencit. Stihne. ;) pak bude pes na tebe tak navazany ze z tebe nespusti oci.

18.4.2018 21:18
Domik047

XXX.XXX.64.136

scylla napsal(a):
Se stopovačkou jste nepracovala, takže ho to přesvědčit nemohlo.

nechápu, jak tohle můžete vědět navíc jste v životě neviděla psa, ani cvičitelku, tak se radši zdržte komentáře. nemusíte psát všude

18.4.2018 22:07
AmZo

XXX.XXX.109.39

Tedysek napsal(a):
Mix lovce. Zapomen ze slovo prochazka je odvozene od slova chodit jen tak se psem.
Takovemu psovi musis udelat venku takovou zabavu ze to prebije jakoukoliv chut lovit. Aporty, povely, obihacky, probihacky, prelezani paddlych sttomu, zdolavani tezkeho terenu, caste zmeny smeru, rychlosti a cinnosti. Nedej psovi jedinou sanci mit volnou chvilku na jedinou myslenku lovu. Neboj se ze se nestihne vyvencit. Stihne. ;) pak bude pes na tebe tak navazany ze z tebe nespusti oci.

Přesně tohle jsem chtěla slyšet. Jezdíme na kole, chodíme běhat a taky chodíme na obyčejné procházky.
Aport mám v plánu, ale úplně nevím jak na to. Tak samo s obíháním stromů, nenašla jsem pořádný návod.
Je lepší to asi ze začátku dělat na vodítku/stopovačce, že? Mám totiž obavy, že by i přesto vyrazila pryč.
Nebyl by prosím podrobnější návod?
Chodíme na cvičák, nebo spíš zatím jsme tam byli jen 2x. Paní mi řekla, že si myslí, že se fenka venku fakt se mnou jen nudí, protože základy zvládá skvěle a ne jen ty, ale neřekla mi jak ji zabavit.

19.4.2018 07:15
Tedysek

XXX.XXX.49.14

AmZo napsal(a):
Přesně tohle jsem chtěla slyšet. Jezdíme na kole, chodíme běhat a taky chodíme na obyčejné procházky.
Aport mám v plánu, ale úplně nevím jak na to. Tak samo s obíháním stromů, nenašla jsem pořádný návod.
Je lepší to asi ze začátku dělat na vodítku/stopovačce, že? Mám totiž obavy, že by i přesto vyrazila pryč.
Nebyl by prosím podrobnější návod?
Chodíme na cvičák, nebo spíš zatím jsme tam byli jen 2x. Paní mi řekla, že si myslí, že se fenka venku fakt se mnou jen nudí, protože základy zvládá skvěle a ne jen ty, ale neřekla mi jak ji zabavit.

Podrobnejsi navod? Pfff to si nejsem jista. Zalezi i na prostredi. Nevim jestli jsi z mesta nebo vsi. Ve meste jsou super lavicky. Daji se podbihat, prelezat, obihat, obihat jednu nohu a pak druhou, prebihat ji v rychlosti, prebihat ji s povelem k noze, muze lavicku preplazit. Muze se na ni ucit povel schovej se kdy pes sedi na zemi a prednima se opre o lavicku a schova cumak az po oci mezi tlapky.
Pokud mas nekde okolo stromy vyuzij toho a obihej je v ruznych smerech a s ruznymi zmenami smeru. Tak jako se na agility uci otocky (otocka na celo, otocka za zady,..). Na polich sedavaji holubi. Vezmi psa na spagat a k holubum se pomalu plizte a pak najednou spolu vybehnete a vyplaste je. Jak se zvednou nesmi za nima pes jit ale ty zajasas odmenis psa za polupraci ale uz uz mas pripravenou dalsi srandu. Treba hazeni malych kaminku. Neboj pes ho s nejvetsi pravdepodobnosti nenajde. Ale mel by za tim vybehnout. Ale ty uz jsi pripravena hazet dalsi a jinym smerem.
Tak asi takhle nejak. Je dobre byt trochu kreativni.
A vyber si slovo ktere bude znamenat "Hafi koukej dalsi zabava!". Budes ho pouzivat casto. ;)
Vezmi si inspiraci ze vsech psich sportu. A ono to pujde.

19.4.2018 07:18
scylla

XXX.XXX.150.32

Domik047 napsal(a):
nechápu, jak tohle můžete vědět navíc jste v životě neviděla psa, ani cvičitelku, tak se radši zdržte komentáře. nemusíte psát všude

Chápejte, že jste psala, že stopovačku zašlapujete - to považujeete za práci? Takové "cvičitelky" snad raděj ani vidět nechci, to by normální člověk měl problém.

19.4.2018 07:20
scylla

XXX.XXX.150.32

Tedysek napsal(a):

Takového psa je nutné naučit spolehlivou provozní ovladatelnost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2018 07:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naše oblíbená zábava je "ztratila jsem, hledej". Jdeme, upustím rukavici ( kapesník, čepici, připraveného plyšáčka,...cokoliv s mým pachem ). Jdeme dál, kličkujeme loukou, lesem - ze začátku ne moc daleko - "jé ztratila jsem, hledej" - vracím se se psem ( klidně na stopovačce, flexině ), u předmětu pes zalehne ( našláááá, lehni ) a dostane kupu pamlsků. S malou obměnou - svetr, bundu věším na strom, pes vyštěkává.
Když nejdete sama, lze podobně vyhledávat ztracené pomocníky - lidi.

19.4.2018 07:24
Tedysek

XXX.XXX.49.14

scylla napsal(a):

Tohle k ni velmi prispiva.

19.4.2018 14:03
AmZo

XXX.XXX.163.148

scylla napsal(a):

Můžu se zeptat, co to znamená? Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík