Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2018 00:30
tmichal

XXX.XXX.240.37

Ahoj. Našemu pejskovi (dva roky) se před několika dny objevila pod břichem, hned vedle penisu, malá červená tečka s černým středem. Neviděl jsem tam žádné klíště. Pejsek si to místo začal dost často olizovat. Nevěděl jsem, co mu na to dát, tak jsem to jen sledoval. S olizováním přestal, tečka se téměř ztratila.

Včera se zase začal na tom místě olizovat každou chvíli. Když jsem se na to znovu podíval, vidím kolem té černé tečky začervenalý flíček a je to mnohem výraznější. Nezdá se, že by to bylo bolestivé, protože mě pejsek nechá dotknout se toho a nijak bolestivě nereaguje, když na to zatlačím. Není tam žádná tvrdá "bulka" ani nic, co bych mohl cítit prsty. Ale asi jej to svědí nebo jinak obtěžuje, když si to pořád intenzivně olizuje.

Přikládám fotku (pes souhlasí se sdílením osobních informací v souladu s GDPR ), ten začervenalý flek je asi 1 cm velký.

Nevíte někdo, prosím, co by to mohlo být a co mu na to dát? Nechtěl jsem mu to něčím mazat, abych mu to ještě nepodráždil. Nebo raději zajet k veterináři?

Díky za jakoukoliv radu a hezký den všem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2018 09:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

To vypadá, že jo štípl nějaký hmyz.

26.4.2018 12:59
burunduk

XXX.XXX.202.146

Mohl tam mít klíště a to se pustilo a zůstal flek. A teď ho to svědí.
Možností je asi xxxx.
Sledujte to a pokud flek nebude mizet a pes si to bude stále lízat, tak k vet. Odběr krve kvůli borele.

Přidejte reakci

Přidat smajlík