Dobry den.Nechala jsem pred deseti dny vykastrovat nasi rocni fenku. Uz nekolikatou noc se nam pocurala do postele, dnes si odbehla a rano byla louze u dveri.Vencim ji jeste vecer v deset, ale kolem jedne toto.Myslite, ze je to docasne nebo trvale?Vim, ze po kastraci fenky mohou trpet na unik moci, obvykle se uvadi, ze to zacne ale az po mesicich nebo i letech, jak poklesne hladina hormonu.A navic u vetsich plemen, ona je malinka.Jsem z toho trochu nervozni.Dekuji, pokud nekdo mate zkusenost.
sue007
napsal(a):
Dobry den.Nechala jsem pred deseti dny vykastrovat nasi rocni fenku. Uz nekolikatou noc se nam pocurala do postele, dnes si odbehla a rano byla louze u dveri.Vencim ji jeste vecer v deset, ale kolem jedne toto.Myslite, ze je to docasne nebo trvale?Vim, ze po kastraci fenky mohou trpet na unik moci, obvykle se uvadi, ze to zacne ale az po mesicich nebo i letech, jak poklesne hladina hormonu.A navic u vetsich plemen, ona je malinka.Jsem z toho trochu nervozni.Dekuji, pokud nekdo mate zkusenost.
Zbytečná operace a navíc štěněte má vždy v sobě riziko, může to být psychické (byli jste s ní do usnutí a při probouzení?), může to být zpackanou operací. Chce to konzultaci s veterinářem. A příště zbytečně neřežte do zdravého psa.
Uživatel s deaktivovaným účtem

sue007
napsal(a):
Když si fena odběhne a udělá louži u dveří, nevypadá to na inkontinenci, ale na častější potřebu močení.
Inkontinence : např. fena leží v pelechu, spí a pod ní louže. Fena jde přes místnost a moč z ní odkapává. Neovlivnitelný, nekontrolovatelný únik moči.
Rozhodně za louži netrestat, nehubovat, fenu častěji venčit, hlídat, venčit, když je neklidná, venku dohlídnout, jestli opravdu čůrá, jestli jen nepobíhá a neznačkuje. Může být ještě bolavá, může po operaci častěji a více pít - v pití ji neomezujte.
No tak ty minule noci se prave pomocila ve spanku, dnes dobehla ke dverim, to je pravda, ale nakapano bylo na vice mistech a dvere jdou od loznice asi tri metry, tak usuzuju, ze proste dlouho nevydrzi.Ale ano, muze to byt tim, ze pije casto, take je venku vedro, tak vody ma dost doma i na zahrade.Ja ji za to samozrejme netrestam, ale manzel nadseny neni, ze si jde v noci lehnout do postele a je tam nachcano.Ale nekrici na ni, jem brbla, nez to prevlecu.Jinak psy chovame prez tricet let, takze zadne vychovne rady nepotrebuji, my duvody pro kastraci meli.Ptam se jen na zkusenost, zda to tak nekdo mel a ustalo to nebo ne.