Co jsem nastoupil do prace tak asi po 14 dnech zacalo psisko silet a hned po ranu zacne stekat a vejt... Budi sousedi a uz si stezuji...
Nemam vubec jak bych tohle nejak napravil...
Zkousel tu nekdo nejaky ten obojek proti stekani?
Funguji vubec...?
Tohle je totiz vazny problem kde clovek uz musi jit do extremu a uz musim zvazovat i ten elektro obojek... Bohuzel...Budi male miminka uz v 5:30 kdy odchazim...
Sousedka má čubu, která ho má.. Hodně štěkala, vyla. A funguje.. ani nevím na jakém principu to funguje, ale asi nějaký písknutí, pak vibrace, nebo nějaký nepříjemný zvuk. Má takovej jednoduchej ten obojek.. Když jsem ji byla venčit, tak jsem ji pak dala domů, jednou si zavyla a uslyšela jsem to písknutí a bylo ticho, kníkla.
Nevím, mě z toho nebylo dobře..
Fena nemá teda žádné zaměstnání a je to dost citlivka.. kříženka borderky.. totální torpédo, které je vyvedeno 3x za den před barák. Myslím, že by se u ní dalo tohle dobourat i jinak. Ale nechodila jsem v jejich botách. Mě pes začal výt, když tahle fena hárala v domě, naštěstí přešlo po hárání a fena je už kastrovaná.
Andrýsek3
napsal(a):
Sousedka má čubu, která ho má.. Hodně štěkala, vyla. A funguje.. ani nevím na jakém principu to funguje, ale asi nějaký písknutí, pak vibrace, nebo nějaký nepříjemný zvuk. Má takovej jednoduchej ten obojek.. Když jsem ji byla venčit, tak jsem ji pak dala domů, jednou si zavyla a uslyšela jsem to písknutí a bylo ticho, kníkla.
Nevím, mě z toho nebylo dobře..
Fena nemá teda žádné zaměstnání a je to dost citlivka.. kříženka borderky.. totální torpédo, které je vyvedeno 3x za den před barák. Myslím, že by se u ní dalo tohle dobourat i jinak. Ale nechodila jsem v jejich botách. Mě pes začal výt, když tahle fena hárala v domě, naštěstí přešlo po hárání a fena je už kastrovaná.
Je to založeno na tom, že obojek, když pes použije hlasivky, pískne a pak dá el.ránu. Sílu téhle rány můžete nastavit. Pokud pejsek pochopí, že po štěknutí nebo zavytí nasleduje písknutí, které ohlásí ránu, stačí pak jen to písknutí.
washek55
napsal(a):
Co jsem nastoupil do prace tak asi po 14 dnech zacalo psisko silet a hned po ranu zacne stekat a vejt... Budi sousedi a uz si stezuji...
Nemam vubec jak bych tohle nejak napravil...
Zkousel tu nekdo nejaky ten obojek proti stekani?
Funguji vubec...?
Tohle je totiz vazny problem kde clovek uz musi jit do extremu a uz musim zvazovat i ten elektro obojek... Bohuzel...Budi male miminka uz v 5:30 kdy odchazim...
Štěkání je projevem stresu ze samoty. Potlačování projevu pomocí elektrických impulzů jako trestu zvyšuje strach, i když potlačuje určitou formu jeho projevu - štěkání a vytí - pes si najde jinou formu projevu, třeba ničení zařízení bytu nebo sebepoškozování. Tento obojek může vést i k zdravotním problémům. Je třeba odstranit příčinu problému, ne jeho projev.
Obojek lze nastavit i jen na upozornění, záleží na povaze psa. My po přestěhování do paneláku měli problém, vytí a stavy šílenosti. Jeden pes ok a druhý šílel. Ne proto, že jsem byla pryč, ale pro nezvyklé zvuky kolem...odmítala jsem tento typ obojku, ale veškeré zkušenosti všech chovatelů na našeho vlka nezabírali (mix ČV) Půjčila jsem si tedy obojek a pes velice rychle pochopil, že po upozornění přijde šok. Nastaven byl pouze na nejmenší výboj. Stačilo pár dní a pes přestal štěkat a rozhodně nezačal devastovat byt ani cokoli jiného, jen mu chyběl momentální impuls, který mu dal jasně znát, že teď prostě není vhodné řvát na celé sídliště. Obojek jsme od té doby už nepoužili. Za mě super i přes to, že jsem to ze začátku obrečela.
Popokatepetl
napsal(a):
Obojek lze nastavit i jen na upozornění, záleží na povaze psa. My po přestěhování do paneláku měli problém, vytí a stavy šílenosti. Jeden pes ok a druhý šílel. Ne proto, že jsem byla pryč, ale pro nezvyklé zvuky kolem...odmítala jsem tento typ obojku, ale veškeré zkušenosti všech chovatelů na našeho vlka nezabírali (mix ČV) Půjčila jsem si tedy obojek a pes velice rychle pochopil, že po upozornění přijde šok. Nastaven byl pouze na nejmenší výboj. Stačilo pár dní a pes přestal štěkat a rozhodně nezačal devastovat byt ani cokoli jiného, jen mu chyběl momentální impuls, který mu dal jasně znát, že teď prostě není vhodné řvát na celé sídliště. Obojek jsme od té doby už nepoužili. Za mě super i přes to, že jsem to ze začátku obrečela.
To jste měli štěstí, že z té "super věci" psovi totálně nehráblo.
To neni o stesti...kazdy pes, jiny pribeh, jiny pristup, jina povaha a jinej clovek.Zalezi na tom, jak to date a jak vite co da vas pes...my to dali a zachranilo nas to a dlouhe cekani na schodech abychom pristihli psa pri cinu nebo hracky, klacky, hodiny venceni pred odchodem.do práce nezabrali. Asi to vic nema cenu rozebírat.
Popokatepetl
napsal(a):
To neni o stesti...kazdy pes, jiny pribeh, jiny pristup, jina povaha a jinej clovek.Zalezi na tom, jak to date a jak vite co da vas pes...my to dali a zachranilo nas to a dlouhe cekani na schodech abychom pristihli psa pri cinu nebo hracky, klacky, hodiny venceni pred odchodem.do práce nezabrali. Asi to vic nema cenu rozebírat.
To je o štěstí. Možná byste změnil názor, kdybyste měl za úkol rozmasírovat yorka, který z toho obojku měl mrtvičku nebo vám volali majitelé, že svého borderouše našli po příchodu z práce mrtvého. Ten obojek je týrání zvířat zvlášť krutým způsobem.
Popokatepetl
napsal(a):
Už jenom to, že někoho napadne, že psa, který je ve stresu a ten si ventiluje štěkáním, potrestá elektrickými impulzy vypovídá samo o sobě, jaký vztah a přístup má majitel ke svému psovi. Vy jste nedali nic všechno dával váš pes.
scylla
napsal(a):
To je o štěstí. Možná byste změnil názor, kdybyste měl za úkol rozmasírovat yorka, který z toho obojku měl mrtvičku nebo vám volali majitelé, že svého borderouše našli po příchodu z práce mrtvého. Ten obojek je týrání zvířat zvlášť krutým způsobem.
Máte naprostou pravdu, je to týrání a neschopnost nebo neochota lidí řešit problém. Zavedla bych obojky pro lidi, až by vypustili ta svoje moudra, dostali by ránu. Mám pocit, že by většina národa mlčela...
Nejnovější poznatky z komplexního výzkumu, publikované v dubnu 2018 v prestižním médiu “Journal of veterinary behavior” - vliv elektronických/spray/protištěkacích obojků na psychiku, chování a zdraví psů.
Mimo jiné se v ní píše, že důrazně nedoporučují používat tyto věci u behaviorálních problémů, jako je separační úzkost (strach být sám), nadměrné štěkání apod. Neřeší totiž příčinu a pouze tlumí projevy, což psy velmi stresuje, a také může
vést k vývoji jiného chování - destrukce věcí, obsedantně-kompulzivní porucha atd.
Rozhodně nepoužívat v případech úzkosti, strachu, nebo frustrace, tyto problémy u psa ještě více zhoršují.
10% e-obojků z celkového počtu testovaných produktů bylo závadných, tj. používáním by došlo k újmě psa.
To, že si el. výboj na sobě vyzkoušíte, nemá žádnou informační hodnotu, kůže psa je totiž mnohem citlivější než lidská.
U psů trénovaných pomocí el. obojků byla zjištěna vysoká míra stresového hormonu, tzn. že jim tato metoda škodí.
Pozitivní motivace k výcviku vede k učení stejně efektivně, jako používání e-obojků. Ovšem nepůsobí, na rozdíl od těchto pomůcek, snižování welfare psů.
Celý článek je zde (angličtina):
https://drive.google.com/file/d/1qJlxsDudbSDzQfG9C28rqUe_j9AnDTjn/view.
ainu
napsal(a):
Nejnovější poznatky z komplexního výzkumu, publikované v dubnu 2018 v prestižním médiu “Journal of veterinary behavior” - vliv elektronických/spray/protištěkacích obojků na psychiku, chování a zdraví psů.
Mimo jiné se v ní píše, že důrazně nedoporučují používat tyto věci u behaviorálních problémů, jako je separační úzkost (strach být sám), nadměrné štěkání apod. Neřeší totiž příčinu a pouze tlumí projevy, což psy velmi stresuje, a také může
vést k vývoji jiného chování - destrukce věcí, obsedantně-kompulzivní porucha atd.
Rozhodně nepoužívat v případech úzkosti, strachu, nebo frustrace, tyto problémy u psa ještě více zhoršují.
10% e-obojků z celkového počtu testovaných produktů bylo závadných, tj. používáním by došlo k újmě psa.
To, že si el. výboj na sobě vyzkoušíte, nemá žádnou informační hodnotu, kůže psa je totiž mnohem citlivější než lidská.
U psů trénovaných pomocí el. obojků byla zjištěna vysoká míra stresového hormonu, tzn. že jim tato metoda škodí.
Pozitivní motivace k výcviku vede k učení stejně efektivně, jako používání e-obojků. Ovšem nepůsobí, na rozdíl od těchto pomůcek, snižování welfare psů.
Celý článek je zde (angličtina):
https://drive.google.com/file/d/1qJlxsDudbSDzQfG9C28rqUe_j9AnDTjn/view.
Moc hezký příspěvek a odkaz, děkuji.
Ještě k tomu zkoušení výboje na sobě samém - nejenomže psí kůže je jinak citlivá, ale ono to hlavně vůbec není o intenzitě bolesti.
V zápalu hry jsou psi schopni tolerovat i dost velkou bolest, rovněž tak obvykle neřeší, když o ně omylem zakopneme, přišlápneme je - nemají z toho žádná traumata.
Pokud je způsobená bolest míněná jako trest či hrozba, je-li nevysvětlitelná, přichází-li nepochopitelně z pohledu psa, pak stačí k traumatu i nepatrná intenzita.
Dr. Šusta má k tématu protištěkací obojek poučnou historku z praxe - nějaké mini plemeno (čivava, jork) žijící v bytě obtěžovalo štěkáním při nepřítomnosti majitelů ostatní nájemníky. Byl pořízen protištěkací obojek. Pes obvykle štěkal v předsíni při zaslechnutí zvuků z chodby, bohužel v téže předsíni měl i podložku, na kterou se v případě potřeby vyprazdňoval.
Výsledek použití EO byl takový, že sice ustalo obtěžující štěkání, ale pravidelně majitelé nacházeli loužičky v ložnici či jinde po bytě. Pes si prostě spojil výboje s pobytem v předsíni, nikoli se štěkáním, takže se nepříjemnosti vyhnul tím, že se v předsíni vůbec nezdržoval a tudíž přestal i čůrat na podložku.
My jsme s tímto bojovali skoro dva roky. Postupně jsme štěndo učili být samotě. vše bylo v pohodě, ale asi v půl roce začal štěkat a sousedi si stěžovat. obložili jsme i zed a strop nějakou hmotou do zkušeben, aby se to tak nerozhléhalo. začali jsme vše od znova. nic nepomáhalo. trénování, zaměstnání, vylítání, pochvaly. prostě nic. až pomohli masáže, zvuk. cd a inhalace od dokonalý lásky. plus teda dostal nečekáného kámoše kocoura. ještě u nás i pomohlo, že dříve, když byl sám doma, tak měl zavřenou ložnici a nemohl do ní. ne, že bychom ho tam nechtěli, ale jak štěkal, tak vedle sousedům se narodilo mimino a naše zdi přímo sousedí. prostě stačilo trochu bylinek a otevřené dveře do ložnice. plus teda ten kámoš. od tý doby občas štěkne, ale jen když hlídá, před tím vyl a štěkal celou dobu. ted to prochrápou spolu v ložnici a je spokojený. zkusila bych nejdřív všechny možnosti co jsou možné. hodně si pochvalují bachovky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

inhalace od dokonalý lásky
Můžete napsat, o co se konkrétně jedná? Takhle mi to nic neříká.