Fena vyhledává konflikt

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2018 18:18
faraolka

XXX.XXX.14.200

Zdravím vás...a prosím o radu, jak postupovat... mám dvouletou fenu ovčáka.. mám jí od štěněte, chodili jsmr na cvičák vše v pořádku, ale odmala neměla moc ráda kontakt s cizími lidmi... začalo to odtazivosti a dnes jsmr bohužel v situaci, že se ke mě nemůže nikdo přiblížit, ihned vystartuje... takže venčení jen s košíkem. Snažila jsem se jí brát na výlety, mezi lidi, ale nic nepomáhá, začínám být zoufalá. Že nechce, aby jí někdo cizí hladit respektuji, proč by si to měla nechat líbit, já taky nechci aby na mě každý sahal, ale ona začala vysloveně provokovat, navazovat oční kontakt s člověkem a jakmile zareaguje okamžitě vystartuje.

27.4.2018 21:23
conie

XXX.XXX.206.202

Přijde mi to, že je fena spíše nejistá a jde spíše o strachovou reakci. Možná ve vás nemá pevného vůdce. Další možností by pak mohla být přehnaná závislost a žárlivost. Určitě bych zapracovala na sebevědomí feny, vzájemné důvěře, dál pokračovala v socializaci mezi lidmi i psy (klidně radši s košíkem). Našla bych si výborného figuranta a zapracovala na perfektní ovladatelnosti při obranách.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.4.2018 10:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

No taky mi to přijde jako nejistota...mám hodně ostrou fenu, ale ta se chová jinak...myslím, že cítí, že nemám ráda, když ke mě lezou cizí lidi hodně blízko...jak se říká "že mi lezou do mého osobního prostoru"...fena stojí a pokud má cizí člověk tendence překročit pomyslnou hranici, tak se...jak to nazvat...přikrčí, skloní hlavu, tak že jí má v rovině se zády...pokud ani toto není respektováno, tak zaduní...toto chování jí toleruji, protože mi drží lidi od těla...pokud se potkám s mým známým, sousedem a pod., tak si znuděně sedne a čeká až dokrafeme a to i když dotyčného vůbec nezná...prostě kopíruje moje pocity.
Pes je naopak bázlivka a kdokoliv se přiblíží se záměrem se mnou promluvit nebo se zájmem o jeho osobu, tak okamžitě stojí přede mnou a řve...takže v tomto případě se snažím situaci předcházet, psa posazuji a stoupám si před něj (mezi něj a dotyčného člověka) s vysvětlením, že je to v klidu, že nám nic nehrozí...
Běžně procházejících lidí si pesani nevšímají...pokud se jim někdo nezdá a mohl by být problém, tak to poznám okamžitě, protože pesani jsou "ve střehu", takže okamžitá slovní korekce.."nevšímat a povel k noze"..., aby mi případně na takového člověka nevystartovali...

28.4.2018 10:29
scylla

XXX.XXX.150.32

faraolka napsal(a):
Zdravím vás...a prosím o radu, jak postupovat... mám dvouletou fenu ovčáka.. mám jí od štěněte, chodili jsmr na cvičák vše v pořádku, ale odmala neměla moc ráda kontakt s cizími lidmi... začalo to odtazivosti a dnes jsmr bohužel v situaci, že se ke mě nemůže nikdo přiblížit, ihned vystartuje... takže venčení jen s košíkem. Snažila jsem se jí brát na výlety, mezi lidi, ale nic nepomáhá, začínám být zoufalá. Že nechce, aby jí někdo cizí hladit respektuji, proč by si to měla nechat líbit, já taky nechci aby na mě každý sahal, ale ona začala vysloveně provokovat, navazovat oční kontakt s člověkem a jakmile zareaguje okamžitě vystartuje.

Když to víte, měla byste jejímu chování předcházet, její chování řídit. Provozní ovladatelnost vypilujte na první povel, opravdu spolehlivou. Vykašlete se na obrany a podobné nesmysly, ty nejsou pro psa s tímto projevem. Najděte někdolik klidných lidí, kteří umí se psy a fenu jim nechte vodit na procházkách ve vaší přítomnosti, pod vaším dohledem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík