Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2018 13:12
Empe

XXX.XXX.212.228

Zdravím, chtěla jsem se zeptat na cvičení obrany se psy.
Slyšela jsem, že jsou psi, kteří mají ten hlídací a obranářský pud v sobě. A že by takoví psi neměli cvičit obranu, protože se tak akorát rozvíjí agrese a naopak co se té obrany týče, tak pes potom umí akorát kousat na rukáv do figuranta, ale v realitě by pak bránit nebyl schopen.
Jaké s tím máte zkušenosti vy?

29.4.2018 13:17
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Empe napsal(a):
Zdravím, chtěla jsem se zeptat na cvičení obrany se psy.
Slyšela jsem, že jsou psi, kteří mají ten hlídací a obranářský pud v sobě. A že by takoví psi neměli cvičit obranu, protože se tak akorát rozvíjí agrese a naopak co se té obrany týče, tak pes potom umí akorát kousat na rukáv do figuranta, ale v realitě by pak bránit nebyl schopen.
Jaké s tím máte zkušenosti vy?

Máte špatné informace. Při výcviku kousání se využívá lovecký pud.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.4.2018 13:31

jahodapavel napsal(a):

V dnešní době už ano a plemena, co přirozeně hlídají a brání koušou většinou na krk figuranta, takže koušou na ringo s helmou.

29.4.2018 13:34
Empe

XXX.XXX.212.228

Děkuji za odpovědi. Takže se nestane, že by pes, co dělá obrany útočil na ulici na každého, kdo projde kolem psovoda? Nebo že by takový pes utekl, kdyby se někdo "chystal" na jeho pána?

29.4.2018 13:35

jakékoliv paušalizování je kravina, včetně omílaného obrana=lovecký pud.

Měla jsem psa se silným obranným pudem, kousal primárně na zlobu (on se po čase dostane ke slovu i ten lovecký pud) a byl to v "civilu" ten nejbezpečnější, absolutně neagresivní pes...protože v běžném životě jen tak situace "je nutno zasáhnout" nenastane...a protože to byl pes absolutně vyrovnaný

v prvé řadě je podstatný figurant, jak umí psa přečíst a jak umí dělat individuální trénink-dle psa.

29.4.2018 13:46

Empe napsal(a):
Děkuji za odpovědi. Takže se nestane, že by pes, co dělá obrany útočil na ulici na každého, kdo projde kolem psovoda? Nebo že by takový pes utekl, kdyby se někdo "chystal" na jeho pána?

znovu - neexistuje paušalizace! Tohle se klidně stát může...když jsou magoři všichni zúčastnění, přičemž teda pes ani být magor nemusí

po krku jdou pastevci a tam snad nikoho nenapadne dělat klasické obrany.

Neregistrovaný uživatel

29.4.2018 14:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V dnešní době už ano a plemena, co přirozeně hlídají a brání koušou většinou na krk figuranta, takže koušou na ringo s helmou.

Co jsem viděla v ČR pastevce na těch jejich srazech nebo povaháčích, tak tam buď nekousali vůbec, anebo do oblasti hýždí popř. rukou figuranta, s tím, že to byl krátký trhavý zákus, ale na horní část těla šlo minimum psů.

29.4.2018 14:12

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Co jsem viděla v ČR pastevce na těch jejich srazech nebo povaháčích, tak tam buď nekousali vůbec, anebo do oblasti hýždí popř. rukou figuranta, s tím, že to byl krátký trhavý zákus, ale na horní část těla šlo minimum psů.

inspektor, protože to nebyl skutečný útok

Neregistrovaný uživatel

29.4.2018 14:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

jahodapavel napsal(a):

To už dávno není pravda - jen rozvojem loveckého pudu nikdy nedosáhnete agresivity a bojovnosti, která je i na sportovních obranách dnes požadovaná. Pes dělaný jen na "lov" sice technicky odkouše zkoušku, ale nikdo z toho na závodech na zadek nepadne, protože bude mit projev jako lama, a takový pes většinou ani neunese psychický nátlak, jaký je dnes vidět na vrcholových soutěžích .

Neregistrovaný uživatel

29.4.2018 14:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
inspektor, protože to nebyl skutečný útok

To sice nebyl, ale ti, co se schovávali za majitele (v podstatě všechny feny, ale i psi) by podle mě nezasáhli ani kdyby o něco šlo - což se samozřejmě sci-fi, protože opravdový útočník by si vybral jiný objekt, než majitele takovýho telete...

29.4.2018 14:35
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To už dávno není pravda - jen rozvojem loveckého pudu nikdy nedosáhnete agresivity a bojovnosti, která je i na sportovních obranách dnes požadovaná. Pes dělaný jen na "lov" sice technicky odkouše zkoušku, ale nikdo z toho na závodech na zadek nepadne, protože bude mit projev jako lama, a takový pes většinou ani neunese psychický nátlak, jaký je dnes vidět na vrcholových soutěžích .

Vzpamatujte se ! Tohle platilo před 20 lety. Dnes všichni staví obranu na kořistnickém pudu.

Neregistrovaný uživatel

29.4.2018 14:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.115

jahodapavel napsal(a):
Vzpamatujte se ! Tohle platilo před 20 lety. Dnes všichni staví obranu na kořistnickém pudu.

Jste vedle, ale vzhledem k tomu, že sám necvičíte, a i tu blbou ZMku vám se psem musí splácat nekdo jiný, tak se to dá pochopit .
Dneska pes bez agresivního nástupu do figuranta, a bojovnosti nemá na soutěžích absolutně šanci na znamku V, ani kdyby technicky odkousal na 100b.

30.4.2018 10:32

Jsou obrany a obrany smajlík

Vetsina lidi se dneska potkava s tou "hrou na lov". A asi je to i dobře.

Pes se zabavi, docela hodne se toho nauci- ty emoce a vzruch kolem obran jsou pomerne vysoko - takze když se k tomu zacne pridavat poslusnost - pes se nauci svoje emoce kontrolovat a ridit. Stava se vyrovnanejsim. A to je to jen a jen dobře i pro bezny život psa pak.

Ze to není na vysoky sport takhle - o tom asi netřeba diskutovat. Ale kolik psu bude delat ten vysoky sport? promile...

30.4.2018 11:44

Setkala jsem se s tvrzením, které mi přijde logičtější, že ostrý pes by naopak měl projít kvalitním obranářským výcvikem, protože se lépe naučí přerušit případný útok na člověka. Naučí se to vpodstatě i majitel takového psa. Ovšem na druhou stranu si nejsem jistá, jestli by totéž platilo na pastevce. Ono za normálních okolností úplně stačí, když velký pes pouze pustí hrůzu, aniž kousne doopravdy,99% lidí i omámených alkoholem nejde do konfliktu s velkým psem, který na ně pořádně zařve. Mívala jsem velké knírače, kdyby se rozhodli opravdu kousnout. tak by bylo hodně ouvej, ale nikdy to nebylo zapotřebí, za celou dobu co jsem je měla se nenašel nikdo, kdo by měl odvahu, ve chvíli, kdy začali doopravdy štěkat, se k nim přiblížit, měli obranářský výcvik a rozhodně proto nebyli víc nebo míň agresivní, jen člověk ví, jak je v určité situaci snadno zvládnout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík