Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2018 18:58
Rpsen

XXX.XXX.98.219

Dobrý den, mám na vás takový dotaz. Někdy nevím zda je hra stále hra. Například tento víkend jsem měl psa u babičky( ta má také psa) vzal jsem je na louku a hráli si na hoňku ( to bylo v pohodě). Poté se spíše ignorovali. Když si hráli vrčeli a cenili zuby, ale nervali se. Tak nevím jestli jsem jim nezatrhával hru zbytečně.

30.4.2018 19:00
Rpsen

XXX.XXX.98.219

Řekl bych, že kdyby měli v úmyslu se rvát, tak by si nelehli tak blízko sebe.

30.4.2018 20:31
Tedysek

XXX.XXX.21.32

Myslim ze kdyby to hra nebyla tak to poznas. Psi si obcas hrajou "na vrazdu". Vetsinou clovek co sveho psa zna, pozna jestli vrci zle nebo jen ve hre.

30.4.2018 20:47
Rpsen

XXX.XXX.98.219

Tedysek napsal(a):
Myslim ze kdyby to hra nebyla tak to poznas. Psi si obcas hrajou "na vrazdu". Vetsinou clovek co sveho psa zna, pozna jestli vrci zle nebo jen ve hre.

Můj pes vrčí, i když si hraje se mnou. Ten pes babičin(shiba inu) je o hodně mladší než můj. Můj má osm a shiba bude mít rok. Takže ji docela otravoval, ale to jsem ho nenechal.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.5.2018 08:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

Rpsen napsal(a):
Můj pes vrčí, i když si hraje se mnou. Ten pes babičin(shiba inu) je o hodně mladší než můj. Můj má osm a shiba bude mít rok. Takže ji docela otravoval, ale to jsem ho nenechal.

Já bych jim hru nezakazovala. Když už se vám zdá, že je to moc, tak bych je nalákala na jinou činnost. Jestli mladý pes už staršího otravuje, poznáte podle jednání staršího psa. Odvrací se, odchází, dívá se po vás, ohrne pysk. Jestli na to mladý pes nereaguje, pak je čas říct : Hele pesani, jdem dělat něco jiného. Ale není dobré jim v té situaci hodit klacek - a běžte. Tam by se do sebe vyhecovaní psi mohli pustit.

1.5.2018 11:36
Forester

XXX.XXX.42.201

Psí hry mohou být na lidské měřítko drsnější a aktéři se mohou při nich naoko"řezat", ale je to běžná věc. Jedna rasa má projevy jemnéjší jiná umí přitlačit. Ve vašem případě ji pasani myslím rozumí. Řiďte se tím, co tu už bylo řečeno, sledujte aktéry hry, a když by byly sygnály, že hra graduje do nepatřičných sfér, převeďte pozornost psů na něco jiného. Korekce jejich chování je na páníkovi

Přidejte reakci

Přidat smajlík