Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.5.2018 13:14
Anonym22

XXX.XXX.239.240

Dobrý den, máme 7 měsíčního psa, který nám nechce běhat ve výstavním kruhu. Zkoušeli jsme jakékoliv pamlsky, volání, běhání před ním,...
A nic bez úspěchu. Na minulé výstavě se zasekl a nic s ním nehlo. Hrůza! Snažíme se ho to učit už asi 2 měsíce a stále nic. Když už se na něj naštvu zatáhnu za vodítko on se rozběhne jako střela asi 7m a zase si sedne. Jinak všechno jinak umí kromě běhání. Prosím o radu Díky.

8.5.2018 13:26
bobina65

XXX.XXX.197.59

Nemáte někoho (známého, kamaráda) s pejskem, který to běhání zvládá.Aby se váš pejsek chvíli díval jak se to dělá a pak třeba běhal za ním jako na výstavě.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.5.2018 13:27

Musíte trénovat, zvyšovat pomalu nàroky.

8.5.2018 13:56

Běhání v kruhu není nic jinýho než k noze v poklusu...

K noze umí?

8.5.2018 13:57
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Napred chodit jen tak zucastnit se vystavniho ruchu at si zvykne na prostredi a po skonceni vystav si to nanecisto v kruhu zkouset. Mezitim trenovat doma.

8.5.2018 17:17
Anonym22

XXX.XXX.239.240

Bodlinka - ano umí.

8.5.2018 17:18
Anonym22

XXX.XXX.239.240

Bobina65 - nemáme.

8.5.2018 17:37

Anonym22 napsal(a):
Bodlinka - ano umí.

no, tak když umí, tak jak to, že neběhá v kruhu?

buď neumí, pak trénujte běhání v kruzích na zahradě a na louce a v parku, nebo se bojí a rušná prostředí se dají trénovat taky.

8.5.2018 18:22
bobina65

XXX.XXX.197.59

Já jsem si na zahradě udělala výstavní čtverec s páskami jako na opravdové výstavě.Byl to pro ni nový cvik, povel jsem měla "klus" a pamlskovala a učila aby si při zastavení nesedla.Časem ji to i začalo bavit.Přeji hodně trpělivosti a necvičte déle jak 10 minut.

8.5.2018 18:24
Anonym22

XXX.XXX.239.240

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
no, tak když umí, tak jak to, že neběhá v kruhu?

buď neumí, pak trénujte běhání v kruzích na zahradě a na louce a v parku, nebo se bojí a rušná prostředí se dají trénovat taky.

Je pravda že ho ještě neumí na 100 %, umí ho jen při chůzi, při klusu ne. Naučíme a pak snad poběží.

8.5.2018 20:38
Radvajs

XXX.XXX.39.223

Anonym22 napsal(a):
Dobrý den, máme 7 měsíčního psa, který nám nechce běhat ve výstavním kruhu. Zkoušeli jsme jakékoliv pamlsky, volání, běhání před ním,...
A nic bez úspěchu. Na minulé výstavě se zasekl a nic s ním nehlo. Hrůza! Snažíme se ho to učit už asi 2 měsíce a stále nic. Když už se na něj naštvu zatáhnu za vodítko on se rozběhne jako střela asi 7m a zase si sedne. Jinak všechno jinak umí kromě běhání. Prosím o radu Díky.

My ucili behat v ruznem prostredi. Kdyz jsme byli na prochazce, treba na poli, na louce, pekne postupne v rusnejsim prostredi v parku, na sidlisti na travnatem prostoru... lidi sice nekdy kroutili hlvami, ale ucel to splnilo smajlík. Psi si zvykli na ruzna prostredi i ruchy u behani. Dobre jsou i skoly handlingu, moc pomaha to prostredi, ve kterem probiha trenink a je tam i vice psu... chce to cas. Hodne stesti.

8.5.2018 21:22

Můj pes dlouho v kruhu skákal jako koza a jednou mě dokonce hravě "kousnul" do zadku. Potrhlé štěně a běh v kruhu byl děsná sranda. Tak jsem si vymyslela trénink. Při venčení jsem každou chvilku nečekaně dala povel běžíme. Popoběhli jsme někdy pár metrů, někdy víc, s otočkou... Ukončila jsem, dostal pamlsek. Později jsem nosila i předváděčku, kterou jsem mu bleskově hodila kolem krku a běhalo se s ní. Během dvou až tří týdnů se naučil běhat absolutně ukázkově, do měsíce už to měl zautomatizované.

11.5.2018 22:07
Anonym22

XXX.XXX.238.188

Už nám běhá!

Přidejte reakci

Přidat smajlík