Dobrý den, máme 7 měsíčního psa, který nám nechce běhat ve výstavním kruhu. Zkoušeli jsme jakékoliv pamlsky, volání, běhání před ním,...
A nic bez úspěchu. Na minulé výstavě se zasekl a nic s ním nehlo. Hrůza! Snažíme se ho to učit už asi 2 měsíce a stále nic. Když už se na něj naštvu zatáhnu za vodítko on se rozběhne jako střela asi 7m a zase si sedne. Jinak všechno jinak umí kromě běhání. Prosím o radu Díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Musíte trénovat, zvyšovat pomalu nàroky.

Běhání v kruhu není nic jinýho než k noze v poklusu...
K noze umí?

Anonym22
napsal(a):
Bodlinka - ano umí.
no, tak když umí, tak jak to, že neběhá v kruhu?
buď neumí, pak trénujte běhání v kruzích na zahradě a na louce a v parku, nebo se bojí a rušná prostředí se dají trénovat taky.
napsal(a):
no, tak když umí, tak jak to, že neběhá v kruhu?
buď neumí, pak trénujte běhání v kruzích na zahradě a na louce a v parku, nebo se bojí a rušná prostředí se dají trénovat taky.
Je pravda že ho ještě neumí na 100 %, umí ho jen při chůzi, při klusu ne. Naučíme a pak snad poběží.
Anonym22
napsal(a):
Dobrý den, máme 7 měsíčního psa, který nám nechce běhat ve výstavním kruhu. Zkoušeli jsme jakékoliv pamlsky, volání, běhání před ním,...
A nic bez úspěchu. Na minulé výstavě se zasekl a nic s ním nehlo. Hrůza! Snažíme se ho to učit už asi 2 měsíce a stále nic. Když už se na něj naštvu zatáhnu za vodítko on se rozběhne jako střela asi 7m a zase si sedne. Jinak všechno jinak umí kromě běhání. Prosím o radu Díky.
My ucili behat v ruznem prostredi. Kdyz jsme byli na prochazce, treba na poli, na louce, pekne postupne v rusnejsim prostredi v parku, na sidlisti na travnatem prostoru... lidi sice nekdy kroutili hlvami, ale ucel to splnilo . Psi si zvykli na ruzna prostredi i ruchy u behani. Dobre jsou i skoly handlingu, moc pomaha to prostredi, ve kterem probiha trenink a je tam i vice psu... chce to cas. Hodne stesti.

Můj pes dlouho v kruhu skákal jako koza a jednou mě dokonce hravě "kousnul" do zadku. Potrhlé štěně a běh v kruhu byl děsná sranda. Tak jsem si vymyslela trénink. Při venčení jsem každou chvilku nečekaně dala povel běžíme. Popoběhli jsme někdy pár metrů, někdy víc, s otočkou... Ukončila jsem, dostal pamlsek. Později jsem nosila i předváděčku, kterou jsem mu bleskově hodila kolem krku a běhalo se s ní. Během dvou až tří týdnů se naučil běhat absolutně ukázkově, do měsíce už to měl zautomatizované.