Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať na váš názor. Chystám sa kryť, všetko je už vybavené. Mám fenku gordon setra, má 3,5 roka a začala hárať 30.4.. Merať progesteron sme dali 7.5., hladina bola 0,3.
Podla ostatných chovateľov a veta to vychádza približne na víkend, stačí teda, ak dám skontrolovať progesteron v piatok (okolo obeda) ? (Ja len, či to nebude náhodou neskoro :D - aký je váš názor, aké máte skúsenosti ?).
Ono to stoupá každé feně každé hárání jinak rychle/pomalu.
Takže to Ti nikdo neřekne, jestli nebude v pátek pozdě :)
Ale já myslím, že pokud to bylo 0.3 ng/ml, tak v pátek to bude stačit změřit znovu. Ono to do pětky leze jak šnek a pak šup a najednou klidně během dvou dnů to stoupne o 10 jednotek.
V pátek to může vyjít i 3 ng/ml jen.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Ideální je pak zkombinovat obě metody..."
jak říká má známá, dlouholetá chovatelka, nejjistější metodou je místní don chuan...
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
"Ideální je pak zkombinovat obě metody..."
jak říká má známá, dlouholetá chovatelka, nejjistější metodou je místní don chuan...
což to je svatá pravda :D Jedna z mých fen by od prvního dne hárání nejradši podržela kdejakému vořechovi, ale když se s madam jedem 1000km na krytí za panem dokonalým, tak to ne, to madam dělá ofuky :D :D :D.
Moje aktuální zkušenost:
15.4. začala fena hárat,
24.4. - 0,7 ng/ml,
30.4. - 0,7 ng/ml,
4.5. - 0,9 ng/ml, doporučeno zopakovat vyšetření 9.5.
Jenže... mám doma psa (ne krycího) a ten už 7.5.začal být neklidný,8.5. už byl šílený, jenže vzhledem k svátku nešel udělat test. Jeli jsme tedy zkusit krytí a to proběhlo naprosto hladce. Včera jsme překrývali - opět naprosto hladké krytí. Krytí tedy proběhlo 22. a 23. den hárání.
Každá fena je jiná, určitě jděte v pátek znovu na test - to vám napoví víc. Jo a neplašte jako já, když náhodou hodnoty vyjdou opět velice nízko :-D. Její čas přijde. A jak psali diskutující výše - nejen můj domácí pes byl neklidný, ale i sousedovic voříšci se k nám v tu správnou dobu začali stahovat
Aj ja by som poprosila o Váš názor. Fenka bola 2x úspešne krytá na 13. a 14. deň, krásné plné vrhy. Teraz sme chceli nakryť posledný krát, už je staršia. Zdá sa, že jej teraz progesteron stúpa strašne pomaly (sme vo Fínsku o cenách tu ani nejdem písať). Nechcem odísť predčasne s tým, že ž toho nič nebude. Progesteron 9. deň 0,23 ng/mol,12. deň 0,42 ng/mol,15. deň 0,72 ng/mol, je víkend, takže testovať budem opäť na 19. deň. Myslíte, že to vystupa, alebo je to anovulacny cyklus a zbytočne tu minam majland.dakujem za názory.
Aussiek
napsal(a):
Aj ja by som poprosila o Váš názor. Fenka bola 2x úspešne krytá na 13. a 14. deň, krásné plné vrhy. Teraz sme chceli nakryť posledný krát, už je staršia. Zdá sa, že jej teraz progesteron stúpa strašne pomaly (sme vo Fínsku o cenách tu ani nejdem písať). Nechcem odísť predčasne s tým, že ž toho nič nebude. Progesteron 9. deň 0,23 ng/mol,12. deň 0,42 ng/mol,15. deň 0,72 ng/mol, je víkend, takže testovať budem opäť na 19. deň. Myslíte, že to vystupa, alebo je to anovulacny cyklus a zbytočne tu minam majland.dakujem za názory.
dokud progesteron nestoupne nad 2ng nemá smysl vyjíždět na krytí... do té doby se může jednat o anovulační cyklus, nestandartní hárání nebo cokoli jiného...
aneleh
napsal(a):
dokud progesteron nestoupne nad 2ng nemá smysl vyjíždět na krytí... do té doby se může jednat o anovulační cyklus, nestandartní hárání nebo cokoli jiného...
Áno, lenže my sme už pár dní vo Fínsku a práve kvôli obávam z anovulacneho cyklu sme tu nechceli zostávať nezmyselne dlho. Našťastie dnes na 19. deň progesteron 8,9 ng/ml. Tak sme nakryli a ideme 1600 km naspäť.
Aussiek
napsal(a):
Áno, lenže my sme už pár dní vo Fínsku a práve kvôli obávam z anovulacneho cyklu sme tu nechceli zostávať nezmyselne dlho. Našťastie dnes na 19. deň progesteron 8,9 ng/ml. Tak sme nakryli a ideme 1600 km naspäť.
Tak to byl opravdu zajímavý průběh. Člověk by řekl, že to bude anovulační hárání a ono to nakonec pěkně vystoupalo. Tak držím palce, ať jsou štěňata