Jdu pro radu zkušenějších. Chovatelka krmí Taste of the Wild, já s nimi moc dobrou zkušenost nemám , ale zase jestli štěněti sedí? Ptala jsem se jaké přesně a prý je to jedno, střídá jim je. Našla jsem všechny co můžou i štěnata-https://www.spokojenypes.cz/taste-of-the-wild-high-prairie-puppy-2-kg/ https://www.spokojenypes.cz/taste-of-the-wild-pacific-stream-puppy-2-kg/ https://www.spokojenypes.cz/taste-of-the-wild-sierra-mtn-canine-2-kg/ https://www.spokojenypes.cz/taste-of-the-wild-pine-forest-2kg/ https://www.spokojenypes.cz/taste-of-the-wild-southwest-canyon-canine-2-kg/ tak jestli jsou nějaké z nich lepší? Já mam dobré zkušenosti s Barking heads ale štěněcí jsem nedávala nebo pak jsem koukala ještě na Essentials ale ty vyzkoušené nemám. Domů dostanu na pár dní granule tak nevím jestli postupně přejít nebo nechat Taste ale jaké? Četla jsme že nic extra nejsou tak jestli je lepší nechat třeba pár měsíců nebo zkusit přejít ale na jaké? Taste vím že by mohla jen ona, nejstarší sedí cokoliv kromě Taste, ty jsme jí měnila skoro hned a ta druhá ta by se z nich po asi hned Jde o malé plemeno.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrou zkušenost mám s BH pro štěňata, takže klidně pak směle přejděte. Pokud je možnost, TOTW bych stěndu nedávala.
napsal(a):
Dobrou zkušenost mám s BH pro štěňata, takže klidně pak směle přejděte. Pokud je možnost, TOTW bych stěndu nedávala.
právě se mě do toho taky nechce protože na nich bylo štěně jorka a přece jenom měla celé 1kg ale to co z ní šlo byl šílený objem . BH jaké? Já už jsem objednala https://www.spokojenypes.cz/barking-heads-puppy-days-grain-free-2kg/ a pak jsou ještě tyhle https://www.spokojenypes.cz/barking-heads-puppy-days-2kg/. Právě že naše citlivka žere BH tiny paws kachnu a hned byl vidět velký rozdíl. Koukala jsem na essential ale to je skoro vše s kuřetem, pro štěnata určitě.

Markéta80
napsal(a):
právě se mě do toho taky nechce protože na nich bylo štěně jorka a přece jenom měla celé 1kg ale to co z ní šlo byl šílený objem . BH jaké? Já už jsem objednala https://www.spokojenypes.cz/barking-heads-puppy-days-grain-free-2kg/ a pak jsou ještě tyhle https://www.spokojenypes.cz/barking-heads-puppy-days-2kg/. Právě že naše citlivka žere BH tiny paws kachnu a hned byl vidět velký rozdíl. Koukala jsem na essential ale to je skoro vše s kuřetem, pro štěnata určitě.
Klidně je střídejte, ale já zkoušela ty s kuřetem a lososem, ty byly fajn. Ty, které jste objednala by měly být jen rybí (losos), nevím, proč je tam psané, že by měly obsahovat i kuře.
taky nevím proč to tam píší když to kuře ani nemá. Tak až jí dovezu budu jí to míchat a snad bez potíží když i chovatelka jim střídá příchutě. Asi jí kuře nevadí protože v TOTW je něco z kuřete a to u naší by se projevilo do pár hodin. Paní dává i mleté maso- všechno možné tak snad přechod bude ok.

Markéta80
napsal(a):
taky nevím proč to tam píší když to kuře ani nemá. Tak až jí dovezu budu jí to míchat a snad bez potíží když i chovatelka jim střídá příchutě. Asi jí kuře nevadí protože v TOTW je něco z kuřete a to u naší by se projevilo do pár hodin. Paní dává i mleté maso- všechno možné tak snad přechod bude ok.
Tak hodně štěstí a ať jí sednou
Lexaurin
napsal(a):
Jeeee, další miminko? Jaké bude?
manžel s tím začal kolem Vánoc, moje první reakce že se zbláznil no a v březnu jsem to byla já kdo kontaktoval chovatelku a paní psala že má zrovna čerstvá miminka a z 6 štěnat jen jediná co má barvu kterou jsme tak moc chtěla, jen jsme chtěli krátkosrstou a těch se asi tolik nerodí, z 6 jen jeden a ještě kluk tak zase bude hrubosrstá . Dcera vymyslela jméno už někdy na přelomu ledna a února Vždy jsme na štěně ani moc dlouho nečekala a furt to bylo že za 2 měsíce, měsíc a ted už dcera počítá kolikrát se ještě vyspí a už říkala tatínkovi že chce mít plnou postel pejsků holčiček
Markéta80
napsal(a):
manžel s tím začal kolem Vánoc, moje první reakce že se zbláznil no a v březnu jsem to byla já kdo kontaktoval chovatelku a paní psala že má zrovna čerstvá miminka a z 6 štěnat jen jediná co má barvu kterou jsme tak moc chtěla, jen jsme chtěli krátkosrstou a těch se asi tolik nerodí, z 6 jen jeden a ještě kluk tak zase bude hrubosrstá . Dcera vymyslela jméno už někdy na přelomu ledna a února Vždy jsme na štěně ani moc dlouho nečekala a furt to bylo že za 2 měsíce, měsíc a ted už dcera počítá kolikrát se ještě vyspí a už říkala tatínkovi že chce mít plnou postel pejsků holčiček
Krásná opička Jojo, jsou jak bramborove lupinky, u jednoho nikdy nezustane
u grifonů jsem to četla že málokdo má jen jednoho a je to fakt, jsem zvědavá jestli bude stejná závislačka, to teda obě najednou chovat nebudu Manžel měl právě 14 odjet pryč a že 15 se vrátí tak nemůže tak jsem mu navrhovala at jede 15 a vrátí se 16 a prý to nejde když už tady bude štěně a prý taky chce aby si na něj zvykla a ne že zase bude jenom moje. Když něco zakazuje naší tak na něj ani nereaguje jen se podívá na mne jestli jo nebo ne a vidím to. Něco jí říká a pak manžel tak jí něco řekni ne a stačí že řeknu její jméno a je klid . Manžel říkal že až pojedu pro štěně že se mám krotit abych nechtěla pod triko schovat ještě další

Markéto, evidentně jsi měla šťastnou ruku i při výběru manžela...
napsal(a):
Markéto, evidentně jsi měla šťastnou ruku i při výběru manžela...
manžel se psy ani nevyrůstal ale psy rád má. jediná jeho podmínka že něco malého . Já si zase trvala že chci jedině fenu . A když jsme měli fenku jorka tak jsme pak řekli že aby měla kamarádku, manžel řekl že až jí třeba budou 4 roky a já zase říkala že bude lepší dřív a manžel pořád jak jednou by chtěl grifonka, že asi až bude v důchodu a já řekla proč čekat a jako druhý at je klidně grifon i když zrovna tohle plemeno se mě nikdy moc nelíbilo a ve výsledku jsme pak řekla že pro mě ideální plemeno a jinou rasu už nikdy nechci. Jo jsem to nakonec já kdo propadl jejich kouzlu, povaha je pro mě taky ideální. A pak manžel že i ona by potřebovala k sobě kamarádku. Jork ač mladá tak si někam zaleze, hrát si nechce takže mladší pořád za ní a nic moc. Jen manžel pořád jak je proti jorkovi veliká a když viděl dospělého grifona tak už jí říká mini grifon . Manžel chtěl na podzim a já chovatelce psala 17.3. a 15.3 měla narozená štěnátka a původně jsem chtěla brabantíka ideál černého nebo černého s pálením a paní že ze 6ti štěnat 3 holky a jen jedna jediná černá s pálením ale jestli grifon nebo brabantík to až tak za měsíc tak jsme jí psala že je to jedno že si jí prostě vezmeme . A dcera to je s ní něco, všichni psi co kde vidí se jí líbí a hned by je táhla k nám domů. Jdeme a hned se ptá jestli je to holka nebo kluk . Manžel psy má rád ale prostě aby ho poslechla jedna z nich to ne, hlavně grifonek ta je můj závislák a manžel at jí cokoliv říká ani se na něj nekoukne a mě stačí na ní zavolat jménem a poslechne hned . Prý je to proto že jsme si jí vezla domů a když jsme manželovi nabízela at ted jede místo mne tak že at si cestu užiju sama že stejně to bude zase moje samolepka . jwnže většina venčení je na mne, krmím jenom já takže pak každá chodila za mnou. Jorková ne, ta vyleze snad jen v době venčení a žrádla jinak někde spí To jsme hned při seznámení manželovi řekla že bez psa žít nedokážu a prý když domů nedotáhnu velkého psa, což už i dospělý grifon mu přijde celkem velký tak mu to nevadí A dcera včera tatínkovi řekla že chce mít hodně pejsků a 3 jsou málo

"manžel se psy ani nevyrůstal ale psy rád má. jediná jeho podmínka že něco malého"
tak to musím pochválit svého nepejskaře, z kterého po mém bohu vyrostl megaloman a už je mu malý i náš pyreneják (PHP) a přemýšlí nad konečně pořádným psem (jako na důchod)...
napsal(a):
"manžel se psy ani nevyrůstal ale psy rád má. jediná jeho podmínka že něco malého"
tak to musím pochválit svého nepejskaře, z kterého po mém bohu vyrostl megaloman a už je mu malý i náš pyreneják (PHP) a přemýšlí nad konečně pořádným psem (jako na důchod)...
Neměla by být chvályhodná nalezená záliba ve psech obecně, což se vám u vaší polovičky, jakožto pejskařce hodí, než-li pobláznění do obřích psů?
Ono to takhle totiž nějak působí, že ti malí prostě nejsou psi, tak je to vlastně jedno, co teprv ten váš, ten má rád opravdický psy! To není nic proti vám, jen tím chci říct, že preference malých pejsků oproti těm velkým přece tu "pejskařinu" nedělá nijak jinou. Pořád to jsou psi. Jen skladnější...

ach bože, atheira, čteš co není, patrně podle sebe, ?
ach bože, hádám se snad? Jsem na vás hnusná? Ne, tak proč hned tak jedovatě. Čtu reakci na sdělení - můj manžel má rád psy, ale doma chce jen malé, reakce odpovídá: to můj manžel má rád pořádný psy, musím ho za to pochválit. Ale hádat se nebudu, pokud chcete být jedovatá, hurá do toho, beze mě.

Atheira
napsal(a):
ach bože, hádám se snad? Jsem na vás hnusná? Ne, tak proč hned tak jedovatě. Čtu reakci na sdělení - můj manžel má rád psy, ale doma chce jen malé, reakce odpovídá: to můj manžel má rád pořádný psy, musím ho za to pochválit. Ale hádat se nebudu, pokud chcete být jedovatá, hurá do toho, beze mě.
Já to teda pochopila spíš tak, že manžel byl nepejskař, teď má psy rád a věkem má radši větší
U nás je to totiž úplně stejný. U manžela doma byli psi totiž dobří akorát na pekáč. A od našeho prvního maltézáka přes labradory jsme přešli ke goldenům a teď už jsem doma zaslechla i úvahy o vlkodavovi. Ale poblázněnej do velkých psů určitě není. To spíš já, protože pro mě jork nebo čivava fakt není pes
já bych ani nic velkého do bytu nechtěla takže u nás spokojenost u obou jen jsme mu říkala že pokud štěně zdravotně bude ok tak naší přeroste hodně rychle a tak říkal že už jí mamutík říkat nebude . Manžel by nic velkého mít nemohl vždyt ani 3,5kg pes ho neposlouchá, on jí říká co nemá dělat a ona kouká totálně nepřítomně a pak si ještě zývne a manžel at jí něco řeknu já že ho vůbec nevnímá Takže u velkého psa by brzo nastal problém, na pomazlení ok ale jinak hlavně ta mladší ho neposlechne, jedině si u něj zaškrábe na peřinu že jí má nadzvednout a ona si i v horku jde lehnout pod peřinu a spí dokud se nevrátim domů. Vždy jí říká to jsme ti dobrej když panička není doma
Markéta80
napsal(a):
já bych ani nic velkého do bytu nechtěla takže u nás spokojenost u obou jen jsme mu říkala že pokud štěně zdravotně bude ok tak naší přeroste hodně rychle a tak říkal že už jí mamutík říkat nebude . Manžel by nic velkého mít nemohl vždyt ani 3,5kg pes ho neposlouchá, on jí říká co nemá dělat a ona kouká totálně nepřítomně a pak si ještě zývne a manžel at jí něco řeknu já že ho vůbec nevnímá Takže u velkého psa by brzo nastal problém, na pomazlení ok ale jinak hlavně ta mladší ho neposlechne, jedině si u něj zaškrábe na peřinu že jí má nadzvednout a ona si i v horku jde lehnout pod peřinu a spí dokud se nevrátim domů. Vždy jí říká to jsme ti dobrej když panička není doma
Ať jim manžel místo toho, co dělat nemají, zkusí říct, co by dělat měly. Něco, co už mají naučené od vás. Možná to tak pro ně pro všechny bude jednodušší. Neříkám, že to nutně bude úspěch, ale třeba aspoň něco. Moje blbka má taky za to, že když ji hlídá někdo jiný, vládne anarchie. Ale když se ji alespoň snaží vést podle toho, co by chtěl aby dělala, ne zákazy, tak funguje líp.
My jsme pro štěně střídali Simpsons Puppy sensitive (bezobilné, losos a brambory, kvalita surovin pro lidi), protože měla hrozné průjmy, tohle jí to naštěstí upravilo, ale po půl roce už ji ten losos omrzel. Pak jsme měli Purizony puppy (chutnalo jak blázen, ale najednou tam na ni bylo moc masa a průjmovala), pak Tasty, ale tam zase pořád musela pít, fakt neskutečně moc, odpad mnohem větší než množství granulí, co sežrala, tak jsme zkusili Essential beginning, to bylo ještě ok, ale nebyla z nich nadšená... No a teď jsme se zase vrátili k Simpsonskám, už dospěláckým, a pes se nemůže užrat, jak jí chutná. Má teď i víc energie (ale nevím jestli to je granulema nebo hormonálními cykly a háráním a horkem). Simpsonsky jsou o něco levnější než TOTW a Ess.
Ale myslím že pokud vybíráte mezi Ess. a TOTW, tak Ess. jsou lepší, myslím, že mají víc masa a méně soli. Ale ruku do ohně bych za to nedala.
Vyzkoušeli jsme toho hodně (malé balení třeba i jako pamlsky), třeba Barking heads, myslím, že je to výborné krmivo, bobky v pořádku a i chutnalo... Ale ta cena byla na mě trochu vysoko (máme borderu, takže toho zežere víc než minipsi). Platinum jí nechutnalo a po úvodním nadšení to plivala všude okolo, takže se balení nakonec stihlo zkazit. Chovatelka jí předtím dávala fitmin (jsou blízko od jejich bydliště a ta jejich propagace s borderkama asi dělá své, spousta lidí odtamtud má bordery a krmí fitminem), ale ty se mi vůbec nelíbily. Brit care lamb&rice ani nechtěla zkusit (čuchla a odešla). Potvora jedna. Teďka už žere všechno naštěstí.
je to boj. Já u mladší feny vyzkoušela kde co, ty průjmy to bylo děsivé , taky nevyrostla a říkám jí mini grifon . Je pravda že jak jsme jí dala Barking heads změna během 24h . Na simpsons jsem už koukala dřív jenže mají jen velká balení a když jí to nesedne tak co s tím. Kdyby bylo 2kg zkusila bych, třeba by sedlo i citlivce . Prý jsou na jídlo jak šílení, sežerou vše. Naše teda ne, dneska opět jen žrala ráno, naštěstí dost a večer jen čuchla a odešla Asi aby nepřibrala nějaké deko. Jsem zvědavá jak štěně bud epři chuti, aby naopak ostatním vše nesežrala