Boulička na tlapce u štěněte - nádor?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.5.2018 13:03
radost

XXX.XXX.5.134

Dobrý den,
objevili jsme našemu 9 měsíčnímu štěněti (velké pastevecké plemeno) na tlapce zadní nohy bouličku, kulatou, ohraničenou, růžovou a bez chlupů. Po konzultaci s veterinářem jsme ji nechali neprodleně chirurgicky odstranit a nyní čekáme, až se noha zhojí a také na výsledek histologie. S největší pravděpodobností se prý jedná o nezhoubný nádor, ale přesný druh se zatím neví. Zajímá mě, zda s tím máte někdo také u takto mladého psa zkušenosti a případně jaký byl další vývoj onemocnění, prognóza...? Pejsek je náš miláček, člen rodiny, pevně věříme, že to nebude nic vážného, ale znáte to, ta nejistota a nervozita, dokud nebudeme vědět více... Pro jasnější představu posílám foto útvaru po vyholení (před zákrokem) a předem všem moc děkuji za reakce, názory.

10.5.2018 14:07
PumaCZ

XXX.XXX.255.122

A nemohl to být jen zapouzdřený trn apod. vražený do tlapky? U tak mladého psa mi to přijde mnohem pravděpodobnější než nádor.

edit: Ještě dodám, že nás pes měl něco velmi podobného (jen o něco menší) a byla to právě travní osina.

10.5.2018 16:28
radost

XXX.XXX.5.134

To právě zřejmě ne, ale samozřejmě i tuto variantu jsme s veterinářem před operací zvažovali a případně histologie potvrdí/vyvrátí, zda se nejedná o tzv. granulom (s osinami máme také "moc příjemné" zážitky u druhého hafana, z nich mám husí kůži už teď)... Tohle nebylo totiž nijak bolestivé, nebo jen minimálně, když jsme totiž pejskovi na to sahali, nijak se tomu nebránil... No poté, co jsem pročetla internet, mi z toho vychází jako nejpravděpodobnější tzv. histiocytom, ale samozřejmě jsou to zatím jen spekulace. Mrzí mě, že už takto mladý pes musel pod narkózu, ale bohužel nešlo to jinak, kdyby to rostlo dále (a samo nevymizelo), už by to nešlo dobře zoperovat, nebylo by totiž kde brát kůži na sešití... Tak uvidíme, co z toho vyleze, moc děkuji za Vaši radu, každá zkušenost dobrá!

Přidejte reakci

Přidat smajlík