Kombinace antiparazitik

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.5.2018 16:48
hofina31

XXX.XXX.86.15

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda máte někdo osvědčený antiparazitní obojek na přírodní bázi.? Koupila jsem psovi i kočce Bravecto SpotOn, ale vzhledem k tomu, že jeho funkcí je úhyn klíšťat i blech až po kousnutí, jsem z toho docela na rozpacích. Domů mi totiž blechy a klíšťata stejně donesou (a pak z nich to pochcípané doma vypadne), drbou se stejně a jiného psa/kočku také můžou zablešit. Proto vlastně nějak nechápu funkci přípravků tohoto typu. Blechy i klíšťata na nich tedy po napití chcípnou, ale potřebovala bych něco vyloženě s repelentním účinkem. Kombinovat chemické přípravky se nedoporučuje, sháním tedy něco přírodního. Měla jsem vyhlídnutý obojek Francodex, ale ten se prý nedá sehnat, asi nějaké problémy u dodavatele. Máte zkušenost s něčím jiným? Děkuji

17.5.2018 17:56
lina225

XXX.XXX.187.2

Řeším stejný problém. Bohužel jsem podala Bravecto tabletu, což je asi ještě horší. Přisátá klíšťata spolehlivě chcípnou, ale před zakousnutím se na psovi hemží, lezou mi po bytě.. po jediné procházce jich obvykle seberu ze psa 15-30.
Na veterině mi řekli, že by se po měsíci od aplikace dalo dát Foresto. Ve zverimexu tvrdí, že v žádném případě. Koupila jsem přírodní repelent ve spreji, ale účinky naprosto nulové.

Kdyby měl někdo zkušenosti nebo tipy, jsem jedno ucho.

17.5.2018 19:51
Luciandthewolf

XXX.XXX.10.197

Nechápu jak někdo může psovi dávat tyhle tablety..Cožpak nikoho nenapadá co to musí být za sr..., když to má učinky jaký to má..?
Zlatý foresto..

17.5.2018 21:04
hofina31

XXX.XXX.86.15

Letos už jsou právě v prodeji i Bravecto SpotOny k zevní aplikaci

Neregistrovaný uživatel

18.5.2018 15:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Bravecto Spot on jsem koupila na kočku plemene ragdoll a cca pátý den po aplikaci se jí po těle udělaly obrovské boláky. Začaly se šířit od místa aplikace (tam jich má nejvíc) dál na krk, hruď a hlavu. Fakt jak obrovský beďary. Strašně se drbe. Ano, blešky, které si přitáhla z venku, ani klíšťata už nemá, ale více nikdy.

20.5.2018 15:28
Berny19

XXX.XXX.14.99

nedávno jsem četl, že je fajn nalít do rozprašovače obyč octovou vodu, a než se jde na procházku, tak psa "postříkat"... paní i psala, že když používá toto, tak ani jiné obojky nepoužívá, že na psy vůbec klíšťata pak nejdou...máte někdo zkušenosti ?

20.5.2018 19:18
Luciandthewolf

XXX.XXX.58.25

Když jsem pracovala v jednom nejmenovaném zverimexu, tak tam chodili i lidé co byli strašně spokojení s těmi obojky na přírodní bázy..nicméně z nich pak vylezlo, že mají čivavku s kterou vylezou na chodník vyčůrat a šupky dupky domu.
Tak to by jim asi fungoval i ten ocet. Takže asi záleží, kde se psem chodíte.
Mně se čuba prodírá 24/7 houštím, polem a vším, takže občas nám i foresto selže.
Nedokážu si představit co by na bí bylo po octový vodě :D :).

20.5.2018 19:23
Berny19

XXX.XXX.14.99

Jasný, to chápu :D :)
my máme ted obojek Kiltix, měli jsme ho i vloni a musím zaklepat v podstatě žádné klíště. A když už, tak ho najdeme uschlé nepřikouslé na chlupech. Máme Akity, tak se uklidňujeme i tím, že jim dá práci než se dostanou přes tu podsadu, i když to si asi jen namlouváme :)
Každopádně nám funguje, ale ten smrad...my jsme doma už zvyklí, ale ostatním to dává zabrat proto bych raději taky něco přírodnějšího, asi i pro ty psy ten obojek není zrovna eno nuno. Naše procházky jsou taková klasika, chvilku městem, potom louka, pole, les...ale že by tím lezli 24/7 to ne

20.5.2018 20:31
Luciandthewolf

XXX.XXX.10.197

Kiltix je v podstatě od stejný firmy, oboje to vyrábí Bayer tuším..takže kdybych neměla kočky tak po něm asi taky šáhnu. :D
Jak dostáváte přes tu podsadu obojek až ke krku, mě se to nikdy nepovede a tomu dávám asi za vinu ty prikousnutý potvory. :(.

Přidejte reakci

Přidat smajlík