Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
washek55
napsal(a):
Myslíte, že by pejskoj pomohla kočíčí kamarádka? Musel jsem nastoupit do práce a je doma skoro 10 hodin sám.
Napadlo mě pořídit mu nějakého "kamaráda".
Pes by se pak mohl cítit méně frustrovaný a osamocený?
Jestli je to kříženec čsv, a zdědil jejich lovecký pud tak budete mit velkou spotřebu kočiček
Uživatel s deaktivovaným účtem

a jestli je to ten kříženec labrador x pitbul, tak by to rovněž nebyl ani trošku dobrý nápad
nacvičuješ s ním samotu?
má nějaké zaměstnání - tím myslím s tebou, výcvik, práci, ne jen procházky?
nikdo, kdo by ho dopoledne vyvenčil, není?
se mi zdá, že hledáš nějaké "rychločudlíky" - zmáčkneš a je vyřešeno (protištěkací obojek, kočka...). ale ona to je dlouhodobá práce...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
a jestli je to ten kříženec labrador x pitbul, tak by to rovněž nebyl ani trošku dobrý nápad
nacvičuješ s ním samotu?
má nějaké zaměstnání - tím myslím s tebou, výcvik, práci, ne jen procházky?
nikdo, kdo by ho dopoledne vyvenčil, není?
se mi zdá, že hledáš nějaké "rychločudlíky" - zmáčkneš a je vyřešeno (protištěkací obojek, kočka...). ale ona to je dlouhodobá práce...
Já tomu na jedné straně rozumím, protože trpělivost sousedů je bohužel dost omezená, na druhou stranu nechápu, proč si lidi, do bytů, kde půl dne nejsou nakupují psy aktivnich plemen, a pak se hrozně diví... ?!
Já teda nejsem pryč z domu zdaleka 10 hodin, tak maximálně 6, a ani né denně. I když jsme problém se samotou neměli, tak myslím, že je pes rád, že má doma kocoura a není tam sám. Často se spolu škádlí, hrajou a pak spolu usnou...A to mám teda křížence labradora s nějakým bullem...a je to teda přímo krvelačná bestie Záleží na psovi, ale pořizovat si kočku jako "nástroj" k něčemu bych určitě nedoporučovala, jsou to užasná stvoření, když jim člověk porozumí a má je rád a hlavně taky musíte vědět, zda ji nesežere.

což o to, např. Klára Vodičková pro řešení samoty koček doporučuje pořídit jim ne další kočku, ale radši psa...
"hlavně taky musíte vědět, zda ji nesežere."
no právě...
krom toho kočka je také živý tvor s projevy živého tvora (jakože musí žrát, vyměšovat se, hrát si/lovit, má potřeby nejen fyzické ale i psychické...a není to takové ovladatelné ).
napsal(a):
což o to, např. Klára Vodičková pro řešení samoty koček doporučuje pořídit jim ne další kočku, ale radši psa...
"hlavně taky musíte vědět, zda ji nesežere."
no právě...
krom toho kočka je také živý tvor s projevy živého tvora (jakože musí žrát, vyměšovat se, hrát si/lovit, má potřeby nejen fyzické ale i psychické...a není to takové ovladatelné ).
Právě to myslím, nepořizovat živého tvora jako "nástroj". Myslím, že kočičí povaha není pro každého, a pořídit si kočku, když ji primárně nechci pro svoje potěšení může být nakonec docela problém. Pokud si s kočkou nesednou, tak naštvaná kočka v bytě je taky úmorný. Takže myslím, že se samotou klidně pomoc může, ale vzít to trochu za jiný konec a hlavně být na 150% přesvědčený, že pes kočku snese, a že budou i třeba kámoši, protože když se budou celý den ignorovat (kočka zalezlá za skříní), tak to stejně se samotou nic neudělá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Andrýsek3
napsal(a):
Já teda nejsem pryč z domu zdaleka 10 hodin, tak maximálně 6, a ani né denně. I když jsme problém se samotou neměli, tak myslím, že je pes rád, že má doma kocoura a není tam sám. Často se spolu škádlí, hrajou a pak spolu usnou...A to mám teda křížence labradora s nějakým bullem...a je to teda přímo krvelačná bestie Záleží na psovi, ale pořizovat si kočku jako "nástroj" k něčemu bych určitě nedoporučovala, jsou to užasná stvoření, když jim člověk porozumí a má je rád a hlavně taky musíte vědět, zda ji nesežere.
Jenomže on si musí pes na kočku postupně zvykat, musí se pod dozorem vyzkoušet, jestli to vůbec půjde, a ideální je, když je kočka doma dřív než pes, takže ji pes od začátku bere jako samozřejmost.
Ale dát psovi, který má problém sám se sebou, na hraní kočku na kterou není zvyklej (a ona na něj), zabouchnout dveře, a jít do dža, je dost prasárna, a je otazka co by zbylo z bytu a kočky
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenomže on si musí pes na kočku postupně zvykat, musí se pod dozorem vyzkoušet, jestli to vůbec půjde, a ideální je, když je kočka doma dřív než pes, takže ji pes od začátku bere jako samozřejmost.
Ale dát psovi, který má problém sám se sebou, na hraní kočku na kterou není zvyklej (a ona na něj), zabouchnout dveře, a jít do dža, je dost prasárna, a je otazka co by zbylo z bytu a kočky
S tím souhlasím. U nás teda přišlo kotě až po psovi, ale kotěti byli 4 týdny, takže pes se o něj staral, a kocour ho bere jako svoji mámu doteď. Ale dost lidí se diví jaký spolu mají vztah, určitě to není samozřejmost.

Pokud k psovi pořídíte čičinu a snesou se, tak účel zabavení ve vaší nepřítomnosti to s největší pravděpodobností splňovat nebude. Spousta přátel točila svou zvířenu v době, kdy byli v práci (i spojení kočka x pes), a většinou to všechno spalo.

napsal(a):
Pokud k psovi pořídíte čičinu a snesou se, tak účel zabavení ve vaší nepřítomnosti to s největší pravděpodobností splňovat nebude. Spousta přátel točila svou zvířenu v době, kdy byli v práci (i spojení kočka x pes), a většinou to všechno spalo.
ano, tohle je víc než pravděpodobné, i kočky mají dopoledne zařazeno v režimu spánek, jsou to noční lovci. Ale takovému separačnímu úzkostníkovi může pomoci i jenom přítomnost druhého tvora.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
scylla
napsal(a):
Naše čsv žila spokojeně se spoustou koček a byli velcí přátelé.
Ale asi v trochu jinym režimu, nebo jste ji zavřela v bytě s kočkou, a šla na 10 hodin do háje... ?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale asi v trochu jinym režimu, nebo jste ji zavřela v bytě s kočkou, a šla na 10 hodin do háje... ?
ČSV nemusí nutně vraždit kočky, zvlášť ty "svoje". Stejně jako většina psů. I můj bývalý pes - jezevčík by z fleku zabil každou (jedna méně bystrá to kdysi patrně odnesla), co na chalupě vlezla na pozemek, ale té jeho od sousedů se staral i o koťata. Pustila ho i kouknout do boudy, kde porodila. Když jsem později dávala k rodičům na hlídání svého kocoura, tak ten by si dal chudáka psa k snídani, pomalu ho terorizoval. Můj aktuální pes je sice vrahounek, ale kočky má rád. Stačí zasyčet a má i respekt. Ovšem pokud jsou cizí a zdrhají... To pak zavelí pudy ve smyslu ulovit a zabít.

"ČSV nemusí nutně vraždit kočky, zvlášť ty "svoje"."
samozřejmě že to není v kategorii musí či nemusí, ale je to o pravděpodobnosti a pravda pravděpodobnost, že zástupce plemene se silnými loveckými pudy po té kočce půjde bude někde jinde, než u zástupce plemene bez zvýraznění (s potlačeným) loveckého pudu.