Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.5.2018 11:48
Sabina21

XXX.XXX.196.205

Dobrý den, potrebovala bych poradit. Mám doma křížence border kolie je mu rok a půl.. maminka byla nějaká směska a tatínek border kolie. Máme ho zatím doma na zahrade, ale půjde s nama do bytu. A já se přiznám trosku ho nezvladam.. když ho dam ven, štěká ze chce dovnitř, a když ho pustím dovnitř otevírá mi dveře a chce ven a takhle pořad dokola(v noci).. když mu za něco vynadam třeba ze mi tahá veci z koše, ozene se po mě, nebo vyskočí po ruce, vrci na mě když mu nadavam. A já nevím co s nim, přiznám se ze nemám moc casu, je sice na zahrade ještě se dvěma pejskama ale už to jsou dedeckove tak nemají moc naladu si hrát, a já jezdím domu pozdě v noci a další den rano brzo odjizdim, je mi jasný ze není vyblbnuty, když mám volno a věnuji se mu tak nedělá takový vylomeniny, ale muj největší problém je to ze se po mě ohani a vrci. A když jdeme ven, tak se snese jen s některými psy.. většinou jen s fenkami.. a doma máme jednoho 10 letyho pejska a s tím nemůže jít do baraku protože se v domě poperou, když sme je zkoušeli nechat aby si to vyřídili mezi sebou tak jdou do sebe tak moc ze měl protrhnuty ousko, od ty doby radši je máme odděleny, ale venku spolu fungujou úplně normálně, jen v domě je problém, jinak je hrozné milouckwj, chodí se mazlit, nosí mi hračky na hraní, umí spoustu povelu, ale s tím vrcenim a kousanim máme problém.. poradíte mi prosím co s nim mám dělat ? A jak mám vybít jeho energii? Když třeba s nim nemám čas jít na hodinu nebo dvě na louku ho proběhnout.. Dekuji mockrát.

21.5.2018 11:54
Andrýsek3

XXX.XXX.53.196

To děláte dvanáctky - krátký, dlouhý ? Nebo jakto, že jste pořád v práci? jestli aspoň ten krátký, dlouhý týden, tak opravdu unavit během těch volných dnů. Ale tohle myslím nebude fungovat v bytě? Udělá vám z toho kulničku na dříví, navíc pokud není na pobyt v bytě zvyklý, a bude se celý dny sám nudit. Nebo jak to máte v bytě vymyšlené? Je naučený na to, být sám v bytě?
To vrčení vám poradí někdo jiný, ale jestli ho trestáte, tak se brání.. a tohle mu funguje. Pes se VEDE, co dělat MÁ, ne řvát a plácat, za to, co dělat nemá.
Nejlepší by byla nějaká aktivita, kde musí zapojit i mozek - třeba agility, nosework, apod.. a určitě mnohem víc pohybu. Ani ta 1-2 hodiny na louce nestačí, akorát se obávám, že nemáte na takového psa podmínky - časové.

21.5.2018 12:08
Sabina21

XXX.XXX.196.205

Odjizdim z baraku v 8 rano a prijizdim v 22-23 večer, dělám 12 a ještě do toho mám svoji hospodu, v bytě je zvykli už v bytě bydlel a zvládal to skvele :) já ho nemlatim, protože ho nechci bit když vím ze za to mužů já ze se proste nudí, jen na nej zvysim hlas.. já ho proste nechci dat pryc, je pro mě vším, a když jedu třeba na delší dobu pryc a je u rodicu tak se mu stejska ani nechce jist.. já ho proste pryc nemůžu dat, teď by se mi čas měl vymezit jinak a měla bych mít víc casu tak se mu budu víc věnovat, já sem ho zachránila.. a on je mi hrozne vdecnej vím to, ale s tím vrcenim máme problém no.. a nevím jak jinak ho to odnaucit aby se přestal ohánět když mu nadavam za to ze něco provede, jestli ode mě dostal za tu dobu na zadek asi 2x a to když mě kousnul do ruky.. jinak ho nebiju.. proto hledám odpověď tady, co s nim mám dělat.. nechci ho trestat takhle..

21.5.2018 12:15
Andrýsek3

XXX.XXX.53.196

Ale 8-23 je strašně dlouhá doba.. i 8- 18 je strašně dlouhá doba pro jakékoliv zvíře. Tohle žádný pes nemůže denně zvládnout. Pokud se ta doba změní, tak ano, ale jak chcete mít doma (v bytě!) psa 15 hodin zavřeného (kam se bude venčit?), pak ho vyvenčit a jít spát a další den znovu? To prostě nejsou podmínky pro psa, ani pro žádné jiné zvíře. Zlepší se ten čas? Jak moc? Jinak ten pes bude trpět,..
To je dle mě primární problém, ne to, že na vás vrčí. Ale jestli na toho psa nemáte vůbec čas, tak se váš vztah ani zlepšit nemůže.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.5.2018 12:17

Sabina21 napsal(a):
Odjizdim z baraku v 8 rano a prijizdim v 22-23 večer, dělám 12 a ještě do toho mám svoji hospodu, v bytě je zvykli už v bytě bydlel a zvládal to skvele :) já ho nemlatim, protože ho nechci bit když vím ze za to mužů já ze se proste nudí, jen na nej zvysim hlas.. já ho proste nechci dat pryc, je pro mě vším, a když jedu třeba na delší dobu pryc a je u rodicu tak se mu stejska ani nechce jist.. já ho proste pryc nemůžu dat, teď by se mi čas měl vymezit jinak a měla bych mít víc casu tak se mu budu víc věnovat, já sem ho zachránila.. a on je mi hrozne vdecnej vím to, ale s tím vrcenim máme problém no.. a nevím jak jinak ho to odnaucit aby se přestal ohánět když mu nadavam za to ze něco provede, jestli ode mě dostal za tu dobu na zadek asi 2x a to když mě kousnul do ruky.. jinak ho nebiju.. proto hledám odpověď tady, co s nim mám dělat.. nechci ho trestat takhle..

Přiznávám se, že nechápu dotaz. Proč vlastně toho psa máte, když jste 12 hodin v práci a nestíháte ani hodinu procházky a jezdíte na delší dobu pryč?

21.5.2018 12:21
Enter

XXX.XXX.212.119

Upřímně- jste sobec, psa za každou cenu chcete, ale podmínky vhodné k spokojenému psímu životu mu nedáte. Pokud ho máte opravdu ráda, najděte mu nový a lepší domov

21.5.2018 12:24
Andrýsek3

XXX.XXX.53.196

Vy potřebujete zlepšit vztah se psem - abyste ho zlepšila, tak s ním primárně musíte trávit čas! To je to první, co vám schází..dál už asi není kam se dostat. Pokud pes 15 hodin denně je sám a pak ho v den volna vytáhnete na 1-2 hodiny na louku, a zbuzerujete ho za roztahaný koš (co má těch 13-15 hodin dělat?), tak bych vás taky kousla.

21.5.2018 12:26
Sabina21

XXX.XXX.196.205

Já toho psa miluju, a neptala sem se na názor jestli sem sobec ! Nebudu ho dávat cizím lidem, už jen z toho důvodu ze vidim co těm psům dělají, a já vím ze ho miluju nadevsechno co v životě mám ! A vím ze je se mnou rad ! Má velkou zahradu, a když půjdeme do bytu už jednou v něm byl a byl moc hodnej protože sme se mu normálně věnovali, teď to je sice jinak, ale má velkou zahradu ;) nebudu ho nikam dávat jen protože mi tady někdo řekne ze sem sobec !

21.5.2018 12:29
Sabina21

XXX.XXX.196.205

Andryseeek3 - ale to my děla když sme doma, to nedělá když je doma sám, když je doma sám, tak spi a nic neudělá, ale jak mile jsme doma tak proste to vytaha, a já nechci aby se po mě oháněl když mu to zakazu :) on je na velký zahrade, je tam se dvěma pejsky.. není nikdy sám.. jen v tom bytě bude třeba 8-9 hodin sám(teď se budeme stěhovat) :) určitě se mu budu víc věnovat, hlavně už nebude tak dlouho sám doma :).

21.5.2018 12:29
Enter

XXX.XXX.212.119

Zahrada, ať je sebevětší, psovi k jeho rozvoji nestačí. Je zajímavé, že vy psa tak moc milujete, ale pes na vás vrčí. Divné, že? A za JÁ JÁ JÁ...

21.5.2018 12:32
Sabina21

XXX.XXX.196.205

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přiznávám se, že nechápu dotaz. Proč vlastně toho psa máte, když jste 12 hodin v práci a nestíháte ani hodinu procházky a jezdíte na delší dobu pryč?

Já chodím pracovat do herny a mám svoji vlastní hospodu, proto na nej nemám tolik casu.. ale mám ho od ty doby co mu byl měsíc, a to sem na nej měla mraky casu, ale teď za posledního půl roku to mám takhle.. a pryc ho proste nedám, přišla sem sem pro radu, kvůli kousani.. a ne aby mi tady lidé říkali ze ho mám dat pryc ze sem sobec, nedám ho pryc proste.. vzala sem si ho od jedny zensky co ho měla doma v kralikarne v senu, a byl mu měsíc když mi ho dala, protože musel nutné pryc, takže je to moje miminko, já sem chtela jen poradit s tím kousanim..

21.5.2018 12:33

"a já nechci aby se po mě oháněl když mu to zakazu"

odpověď je hned v první reakci, Andrýsek ji napsala:

"To vrčení vám poradí někdo jiný, ale jestli ho trestáte, tak se brání.. a tohle mu funguje. Pes se VEDE, co dělat MÁ, ne řvát a plácat, za to, co dělat nemá. ".

+ prostě a jednoduše dát koš tam a tak, aby se v něm hrabat nemohl.

21.5.2018 12:34
Sabina21

XXX.XXX.196.205

Enter napsal(a):
Zahrada, ať je sebevětší, psovi k jeho rozvoji nestačí. Je zajímavé, že vy psa tak moc milujete, ale pes na vás vrčí. Divné, že? A za JÁ JÁ JÁ...

Pes na mě vrci v tu chvíli když mu vynadam za to ze vyhrabal kos ;) nevrci na mě pořad, tak tady uklidnete své vášně ;) já si přišla pro normalni radu kvůli tomu ze se po mě ohani, ne abych tady poslouchala kecy o tom ze ho mám dat pryc ;) je vidět jak by ste to řešila vy ;) ale vy mate určitě dokonalého psa, a vás se to stát nemůže samozřejmě ;) mluvila sem s vama normálně, slušně sem se ptala, a vy tady na mě utocite nejakejma... tak můžete uklidnit svoje vášně, protože já ho stejně pryc nedám ;).

21.5.2018 12:36
Sabina21

XXX.XXX.196.205

"a já nechci aby se po mě oháněl když mu to zakazu"

odpověď je hned v první reakci, Andrýsek ji napsala:

"To vrčení vám poradí někdo jiný, ale jestli ho trestáte, tak se brání.. a tohle mu funguje. Pes se VEDE, co dělat MÁ, ne řvát a plácat, za to, co dělat nemá. ".

+ prostě a jednoduše dát koš tam a tak, aby se v něm hrabat nemohl.

Ale já ho netrestam fyzicky.. já na nej zvysim hlas a vynadam mu, a když zvyhnu ruku ze mu chci říct ať si jde na místo tak mi po ty ruce skočí.. chápete ?
Ano asi to nijak jinak nevyresim :).

21.5.2018 12:39

Sabina21 napsal(a):
Já toho psa miluju, a neptala sem se na názor jestli sem sobec ! Nebudu ho dávat cizím lidem, už jen z toho důvodu ze vidim co těm psům dělají, a já vím ze ho miluju nadevsechno co v životě mám ! A vím ze je se mnou rad ! Má velkou zahradu, a když půjdeme do bytu už jednou v něm byl a byl moc hodnej protože sme se mu normálně věnovali, teď to je sice jinak, ale má velkou zahradu ;) nebudu ho nikam dávat jen protože mi tady někdo řekne ze sem sobec !

Nezlobte se na mě, ale já bych milovala zvířat, ale bohužel nemám podmínky.
Tady platí jednoduché - nemám podmínky, nechovám a vy podmínky nemáte. Možná by to zvládla starší klidná kočka, ale určitě ne rok a půl stará půlbordera.
Kecy o milující paničce neberu v potaz, to jsou jen kecy, kdyby ho milovala, zařídí se jinak, nemusí ho hned dávat pryč, stačí jen jiná práce...

Já jsem většinou na fauně ta hodná, většinou chápu situaci chovatelů, ale tady prostě nechápu.

21.5.2018 12:41
burunduk

XXX.XXX.202.146

Sabina21 napsal(a):
Ale já ho netrestam fyzicky.. já na nej zvysim hlas a vynadam mu, a když zvyhnu ruku ze mu chci říct ať si jde na místo tak mi po ty ruce skočí.. chápete ?
Ano asi to nijak jinak nevyresim :).

Probůh. Tak tu ruku nezvedej.
Je to stejně posunek k hovnu, pes není dítě, nějaký zvedání ruky a tytyty, to se nedělá.
Stačí úplně normálně, striktně a JASNĚ, bez dalších zbytečných emocí říct: "NE.", když ho vidíš to dělat. A uklidit to.
Povel "Místo" můžeš přece říct i bez zvedání (v tvém nářečí ´zvyhání´) ruky.
Nedávej psovi možnost, aby se hrabal v koši. Dej koš tam, kam zvíře nedosáhne. Voila.

21.5.2018 12:43

"Ale já ho netrestam fyzicky.. já na nej zvysim hlas a vynadam mu, a když zvyhnu ruku ze mu chci říct ať si jde na místo tak mi po ty ruce skočí.. chápete ? "

já to chápu úplně a vyčerpávajícně...na rozdíl od tebe, neb TREST je vždy TREST a je jedno, jestli je to kopanec, zavření na samotku či "jenom" hulákání...a že to, co děláš, je trest, ti pes řekne sám, a tady to ten pes přímo křičí...

21.5.2018 12:47
Sabina21

XXX.XXX.196.205

Nezlobte se na mě, ale já bych milovala zvířat, ale bohužel nemám podmínky.
Tady platí jednoduché - nemám podmínky, nechovám a vy podmínky nemáte. Možná by to zvládla starší klidná kočka, ale určitě ne rok a půl stará půlbordera.
Kecy o milující paničce neberu v potaz, to jsou jen kecy, kdyby ho milovala, zařídí se jinak, nemusí ho hned dávat pryč, stačí jen jiná práce...

Já jsem většinou na fauně ta hodná, většinou chápu situaci chovatelů, ale tady prostě nechápu.

Je vidět ze mě nechápete ani jeden, nezlobte se na mě, ale já tuhle praci potrebuju, a nepůjdu dělat na par hodit za par peněz ;) já ty podmínky ale mám pane bože, nemyslím si ze by se měl špatně ! Nevite do jaký přijdete situace, a já na nej měla spoustu casu, ale teď proste rozjizdim vlastní hospodu, stehujeme se rekonstruujeme byt proto nemám čas! Co je na tom k nepochopení ?

21.5.2018 12:50
Sabina21

XXX.XXX.196.205

burunduk napsal(a):
Probůh. Tak tu ruku nezvedej.
Je to stejně posunek k hovnu, pes není dítě, nějaký zvedání ruky a tytyty, to se nedělá.
Stačí úplně normálně, striktně a JASNĚ, bez dalších zbytečných emocí říct: "NE.", když ho vidíš to dělat. A uklidit to.
Povel "Místo" můžeš přece říct i bez zvedání (v tvém nářečí ´zvyhání´) ruky.
Nedávej psovi možnost, aby se hrabal v koši. Dej koš tam, kam zvíře nedosáhne. Voila.

Nevím o tom ze by sme si tykali ;) ty vole, tohle je poradna na h*.. místo toho aby mi tady někdo poradně poradil, a hlavně se mnou mluvil slušně, tak jediný co umíte je, ’urážet, a vymejslet kraviny.. myslim ze sem šla sem zbytečně, radši si s nim poradim sama.

21.5.2018 12:56

"Odjizdim z baraku v 8 rano a prijizdim v 22-23 večer"

" já ty podmínky ale mám pane bože"

"Co je na tom k nepochopení ?"

21.5.2018 12:58

Sabina21 napsal(a):
Je vidět ze mě nechápete ani jeden, nezlobte se na mě, ale já tuhle praci potrebuju, a nepůjdu dělat na par hodit za par peněz ;) já ty podmínky ale mám pane bože, nemyslím si ze by se měl špatně ! Nevite do jaký přijdete situace, a já na nej měla spoustu casu, ale teď proste rozjizdim vlastní hospodu, stehujeme se rekonstruujeme byt proto nemám čas! Co je na tom k nepochopení ?

No, k nepochopení je, proč teda máte psa.
Shodou okolností moje rodina taky rozjížděla hospodu a psa měla a mají stále u sebe.
A co si myslíte, že se stane až hospodu rozjede? Stále je to prace na 12 i víc hodin, zrovna hospoda ovlivní veškeré dění v rodině..

Mnoho lidí pracuje za pár šupů, benefitem je pro ně mnoho volného času. Mnoho lidi se finančně i pracovně omezuje pro zvířata či jiný koníček.
Taky se omezujeme kvůli zvířatům a dnes už i pro děti. Mohli bysme oba makat od nevidím od nevidím a vydělávat majlant, ovšem pak nemáme zvířectvo a asi bysme si rozmysleli aj ty děti a popravdě by to byl život na prd.

Evidentně si zařizujete vlastní život s partnerem, tak pověřte péči o psa partnera.

21.5.2018 12:59
assil

XXX.XXX.72.105

Sabina21 napsal(a):

K nepochopení nic. Všichni pochopili a snaží se vám tu říct, že bez toho, abyste se psovi víc věnovala, se nic nezlepší. Pes je v pubertě a v nejvíc aktivním věku, nudí se a bordery se z nudy přetáčí do agresivity dost často. Musíte ho prostě víc zabavit a unavit a nebo se smířit s tím jak to je. Pes nemá tlačítko, kterým ho vypnete, když zrovna máte hektický období.

21.5.2018 13:07

Sabina21 napsal(a):

..k nepochopení je právě do takového fičáku si psa vůbec pořizovat a ještě takovéto plemeno akční...a nerozjíždíte přeci takovéto podnikání, stěhování a rekonstrukci ze dne na den...psa můžete milovat jak chcete, ale pokud mu nedáte co potřebuje a to po všech stránkách, tak za týrání to je možné považovat... toužila jsem strašně moc po bordeře - jak vzhledově, tak povahově ALE dělám na dvanáctky - pravidelně 2 denní,2 noční a 4 dny volna -o těch dvanáctkách bych jí prostě neměla možnost dát co potřebuje a ve volnu vlastně také ne - díky nemoci mám někdy únavové stavy v takové míře, že prostě jsem ráda, že jsem ráda - a tak jsem zvolila papillona - ALE chodím do práce i z práce kvůli němu pěšky a navíc o mých denních má venčící tetu, která ho vodí na hodinu ven a přivádí ho pohybem zhuntovaného, že padne a je rád, že zbytek pracovní směny prospí...navíc ve volnu ho všude vodím s sebou + dlouhé výšlapy + psí sporty...jemu to stačí, bordeře anebo mixu bordery NE a jak bych jí milovala...

21.5.2018 13:10
linduš

XXX.XXX.79.14

myslím, že se ti tu jen snaží vysvětlit, že pokud jsi z domu 14-15 hodin, pár hodin musíš spát, nebo si dělat svoje, prostě nezbývá čas na "dělání něčeho" se psem. a bez toho času stráveného se psem psa prostě nepředěláš. hodinka, dvě bohužel nestačí. zahrada je super věc, ale procházky prostě nikdy nenahradí.
tady nejde nic dělat, jen odstranit příčinu, abyste se do nepříjemných situací nedostali a tudíž ani nevznikl konflikt.
a jak to bude v bytě jsi nepopsala. jestli tam bude pejsek zavřený taky 14 hodin, nebo máš někoho na venčení...tak dlouho prostě pejsek nemůže být sám v bytě, byl by to nešťastný psík.

21.5.2018 13:10
burunduk

XXX.XXX.202.146

Sabina21 napsal(a):
Nevím o tom ze by sme si tykali ;) ty vole, tohle je poradna na h*.. místo toho aby mi tady někdo poradně poradil, a hlavně se mnou mluvil slušně, tak jediný co umíte je, ’urážet, a vymejslet kraviny.. myslim ze sem šla sem zbytečně, radši si s nim poradim sama.

Vykašli se na sve ego a reseni tykani-vykani a zkus vnimat rady, ktere jsem ti tu napsala.

21.5.2018 13:11
Sabina21

XXX.XXX.196.205

assil napsal(a):
K nepochopení nic. Všichni pochopili a snaží se vám tu říct, že bez toho, abyste se psovi víc věnovala, se nic nezlepší. Pes je v pubertě a v nejvíc aktivním věku, nudí se a bordery se z nudy přetáčí do agresivity dost často. Musíte ho prostě víc zabavit a unavit a nebo se smířit s tím jak to je. Pes nemá tlačítko, kterým ho vypnete, když zrovna máte hektický období.

Nepochopil nikdo nic :) proto tady do mě víc silou, ano já vím ze musí mít víc aktivity, a proto sem tady psala ze se mu budu víc věnovat a zlepší se to určitě :) jen mi neříkejte ze je agresivní kvůli tomu ze není vybehanej, to by spis měl dělat kraviny a ne bejt agresivní přeci.. o to mi tady jde, a ze prijdou takový intéigenti a napíšou mi ze ho mám dat pryc ? Větší kraviny sem neslysela.. není snad tezky mluvit se mnou v klidu nebo je ? Jestli Jo, tak ať mi radši nikdo nepíše, já taky nejsem arogantní :) to sem nevěděla.. ze se přetaci do agresivity.. Dekuju.. určitě s tím něco udelam.. nechci ho dávat pryc.. je pro mě vážně vším.. zkusím s nim třeba agility.. to ho určitě bude bavit :) Dekuju za informaci.. nevěděla sem ze to takhle mají, přeci jen sem nikdy neměla borderku :).

21.5.2018 13:16
Sabina21

XXX.XXX.196.205

burunduk napsal(a):
Vykašli se na sve ego a reseni tykani-vykani a zkus vnimat rady, ktere jsem ti tu napsala.

Nejde o ego, ale o to jak se mnou “mluvíš” ;) ano dam ten kos tam kam se nedostane :) ale to ze sem zvyhla ruku, bylo kvůli tomu abych mu ukázala ze má jít na místo, a nestojím o to aby po mě skákal a vyjizdet když zvyham ruku ;) to pes dělat nemá ;) takže asi tak. Ale díky za radu.

21.5.2018 13:25
Sabina21

XXX.XXX.196.205

..k nepochopení je právě do takového fičáku si psa vůbec pořizovat a ještě takovéto plemeno akční...a nerozjíždíte přeci takovéto podnikání, stěhování a rekonstrukci ze dne na den...psa můžete milovat jak chcete, ale pokud mu nedáte co potřebuje a to po všech stránkách, tak za týrání to je možné považovat... toužila jsem strašně moc po bordeře - jak vzhledově, tak povahově ALE dělám na dvanáctky - pravidelně 2 denní,2 noční a 4 dny volna -o těch dvanáctkách bych jí prostě neměla možnost dát co potřebuje a ve volnu vlastně také ne - díky nemoci mám někdy únavové stavy v takové míře, že prostě jsem ráda, že jsem ráda - a tak jsem zvolila papillona - ALE chodím do práce i z práce kvůli němu pěšky a navíc o mých denních má venčící tetu, která ho vodí na hodinu ven a přivádí ho pohybem zhuntovaného, že padne a je rád, že zbytek pracovní směny prospí...navíc ve volnu ho všude vodím s sebou + dlouhé výšlapy + psí sporty...jemu to stačí, bordeře anebo mixu bordery NE a jak bych jí milovala...

Jak už sem říkala mám ho rok a půl teď.. a ještě před půl rokem sem na nej měla spoustu casu, ale tedka mi to nevychází tak často.. pořídila sem si ho protože sem ho nejen zachránila ale měla sem hodně casu a nevěděla sem co s nim, a teď už to tak bohužel není. Ale vím ze až se to ustálí, budu zas mít dost casu :) až předělame byt a budeme mít jinou otevírací dobu hospody budu mít víc casu.
Vím ze je borderka hodně aktivní plemeno, vidim to na něm.. já když mám čas (vím ze mě lincujete za to ze ho není moc) tak s nim chodím na louku tam běhá, chodíme k řece tam se koupe a hazu mu hračky a on mi je nosí, proto říkám ze se snažím a vím ze se u mě nemá zase tak špatně.. ani nevite jak ho miluju já.. já dělám cely týden a pal mám týden volna, ale 5 dni z celyho toho týdne sem v té hospodě a zarizuju veci které sem nestihla v tom týdnu když sem v praci takže s nim jdu ven když mám aspoň 3 hodiny čas.. a opravdu ho nechci dat pryc.. nemůžu.. mate pravdu, je to moje chyba já ho nezvládla.. Proto dokud je mu takhle malo budu se snazit to změnit..

21.5.2018 13:27

"to pes dělat nemá"
tak taková kategorie neexistuje!
Pokud pes něco dělá, tak protože k tomu má důvod, ať už je to prostě vrozená povaha, vzorce chování, instinkty...nebo naučené chování. V tomto případě se s největší pravděpodobnost jedná o obrannou agresi a ta se řeší tím, co už andrýsek napsala ve svém prvním příspěvku zde a co jsem poté ještě jednou vypíchla

"a nestojím o to aby po mě skákal a vyjizdet když zvyham ruku"
jo, tak to je ta lááááska, co...
"nestojím o to" - tak se nauč psa normálně učit, po dobrém, ukazovat mu, co má dělat, odměňovat...
jestli vyskočí po zdvižené ruce (a tón hlasu byl v té chvíli jaký?!), tak buď s tím už má špatnou zkušenost, a/nebo to na něj zapůsobilo jako útok, trest...něco, proti čemu považoval za nutné se bránit

mimochodem, jestli je tvá komunikace se psem na stejné úrovni jako tady, tak se není čemu divit, že je na švestky...

21.5.2018 13:28
Sabina21

XXX.XXX.196.205

linduš napsal(a):
myslím, že se ti tu jen snaží vysvětlit, že pokud jsi z domu 14-15 hodin, pár hodin musíš spát, nebo si dělat svoje, prostě nezbývá čas na "dělání něčeho" se psem. a bez toho času stráveného se psem psa prostě nepředěláš. hodinka, dvě bohužel nestačí. zahrada je super věc, ale procházky prostě nikdy nenahradí.
tady nejde nic dělat, jen odstranit příčinu, abyste se do nepříjemných situací nedostali a tudíž ani nevznikl konflikt.
a jak to bude v bytě jsi nepopsala. jestli tam bude pejsek zavřený taky 14 hodin, nebo máš někoho na venčení...tak dlouho prostě pejsek nemůže být sám v bytě, byl by to nešťastný psík.

Dobrý napad.. to mě nenapadlo.. říct někomu aby mi ho chodil vyvencit.. to taky udelam, to už nebudu 14 hodin pryc, to budu jen 8 hodin.. ale stejně.. seženu někoho, pn bude rad ze se přes den dostane ven :) je to byt na vesnici takže to bude bezproblému..

21.5.2018 13:31
Forester

XXX.XXX.42.201

Je to marný je to marný je to marný. Zadavatelka si nepřipouští situaci, nechápe souvislosti, nemá o psech ani páru...těžko radit.Zahradu můžete mít velkou jako CCCP, ale když tam bude pes sám nebo s psím seniorem, vyžití, podnětnou činnost mít nebude.Maximalně zi nékde zahrabe a pak bude někde v koutě zahrady znuděně ležet.Taky můze do zblbnuti lítat kolem plotu za auty, ciklisty, zàlrži kde se zahrada nachází. Napřažená, vztyčená ruka je pro psa hrozba, zvláště ta, která trestala byť jen dvakrát-na zapamatování a vtisknutí pro něj ohrožující situace, zkušenosti mu to bohatě stačí. Pořídit si křižence takhle akčního, pracovního plemene a nemít na něj byť jen "momentálně"čas, zkušenosti, znalosti je jako koupit si autobus a mit řidičák jen na pincka. Tady se to těžko dohání, to se nesmíte divit...

21.5.2018 13:31
Sabina21

XXX.XXX.196.205

"to pes dělat nemá"
tak taková kategorie neexistuje!
Pokud pes něco dělá, tak protože k tomu má důvod, ať už je to prostě vrozená povaha, vzorce chování, instinkty...nebo naučené chování. V tomto případě se s největší pravděpodobnost jedná o obrannou agresi a ta se řeší tím, co už andrýsek napsala ve svém prvním příspěvku zde a co jsem poté ještě jednou vypíchla

"a nestojím o to aby po mě skákal a vyjizdet když zvyham ruku"
jo, tak to je ta lááááska, co...
"nestojím o to" - tak se nauč psa normálně učit, po dobrém, ukazovat mu, co má dělat, odměňovat...
jestli vyskočí po zdvižené ruce (a tón hlasu byl v té chvíli jaký?!), tak buď s tím už má špatnou zkušenost, a/nebo to na něj zapůsobilo jako útok, trest...něco, proti čemu považoval za nutné se bránit

mimochodem, jestli je tvá komunikace se psem na stejné úrovni jako tady, tak se není čemu divit, že je na švestky...

Pane bože, jestli nemáš co dělat tak si bez urážet někoho jinyho. Beru ty názory.. ale tyhle blby kecy si nech, já na to nejsem zvědavá. Nejsem malý dětsko aby ses se mnou bavil/a povrchně. Já chtela poradit a ne urážet, a jestli to jinak neumíš, tak sem vůbec nechod. Kazdej děla
Chyby a uci se. A myslim si ze sem to podchytila včas.. a chci s tím něco dělat, proto sem sem šla ! Ne aby mě tady urážel někdo kdo mě absolutně nezna ;) a jestli to beres takhle v tom případě, ’jestli mas ty psa, tak si asi nemáme co vyčítat ;).

21.5.2018 13:34
Sabina21

XXX.XXX.196.205

Forester napsal(a):
Je to marný je to marný je to marný. Zadavatelka si nepřipouští situaci, nechápe souvislosti, nemá o psech ani páru...těžko radit.Zahradu můžete mít velkou jako CCCP, ale když tam bude pes sám nebo s psím seniorem, vyžití, podnětnou činnost mít nebude.Maximalně zi nékde zahrabe a pak bude někde v koutě zahrady znuděně ležet.Taky můze do zblbnuti lítat kolem plotu za auty, ciklisty, zàlrži kde se zahrada nachází. Napřažená, vztyčená ruka je pro psa hrozba, zvláště ta, která trestala byť jen dvakrát-na zapamatování a vtisknutí pro něj ohrožující situace, zkušenosti mu to bohatě stačí. Pořídit si křižence takhle akčního, pracovního plemene a nemít na něj byť jen "momentálně"čas, zkušenosti, znalosti je jako koupit si autobus a mit řidičák jen na pincka. Tady se to těžko dohání, to se nesmíte divit...

Nevím co mate všichni s tím jak mě tu urazite. Já moc dobře vím ze se to deje, a proto sem sem psala ! Chapu to moc dobře, a znam svyho psa víc než kdokoliv z vás ! A vím jak se k nemu chovat ! Já sem jen potrebovala poradit jak odbourat to ze je agresivní, a to mi tady par lidi co se mnou mluvily v klidu a slušně vysvětlili.. je to moje chyba, protože na nej nemám čas a otáčí se v agresi protože se nudí.. já to chapu, nejsem debilni pane bože !

21.5.2018 13:39
kniga

XXX.XXX.228.56

Hele a jak s nim travis cas? Jen prochazky a házení hracek?

21.5.2018 13:40
Sabina21

XXX.XXX.5.130

kniga napsal(a):

Zkouším s nim nový povely :) doma se mazlime, hrajeme si :) myslim si ze se mu věnuji dost :) a když jedeme někam na turu, tak ho beru sebou :) minule s nama šel na velkou a malou Ameriku, přijeli sme domu, a nevěděla sem o něm, spal jak zabitej.

21.5.2018 13:42
Sabina21

XXX.XXX.5.130

kniga napsal(a):

Jako dost když sem doma.. takhle sem to myslela.. moc toho casu není no.. vím ze to je moje chyba, ale nebudj se opakovat stále..

21.5.2018 13:43
kniga

XXX.XXX.228.56

Ja se neptam kolik casu s nin stravis, ja se ptam jak trn cas travite. Co s nim delas?.

21.5.2018 13:45
kniga

XXX.XXX.228.56

Ok, nevidela jsem pr ni odpoved, prehlidla jsem jo. Ok nove povely, jak ho to ucis? Kolik jich zna?

21.5.2018 14:52
Enter

XXX.XXX.158.148

Sabina21 napsal(a):
Nevím co mate všichni s tím jak mě tu urazite. Já moc dobře vím ze se to deje, a proto sem sem psala ! Chapu to moc dobře, a znam svyho psa víc než kdokoliv z vás ! A vím jak se k nemu chovat ! Já sem jen potrebovala poradit jak odbourat to ze je agresivní, a to mi tady par lidi co se mnou mluvily v klidu a slušně vysvětlili.. je to moje chyba, protože na nej nemám čas a otáčí se v agresi protože se nudí.. já to chapu, nejsem debilni pane bože !

To si dost protiřečí, buď psa znám a vím, jak se k němu chovat, nebo se potřebuji radit. Dokonalého psa jistě nemám, to nikdo, ale mám borderku, a vím, jak citlivé a lidi milující plemeno to je. Vyslovené hltá člověka očima, aby splnil, co se po něm chce. Ale chce to sebeobětování (volný čas pro psa, z práce ne na kanape, ale se psem, víkendy, déšť, mráz), spoustu trpělivosti, cvičení, her, zaměstnání těla i mozku, mraky lásky a hlavně moji přítomnost!
Nepřijde vám divné, že jsme zde všichni stejného názoru, což není tak časté .
A k vyjadřování: prostředí, ve kterém se evidentně pohybujete, styl vyjadřování a znalost českého jazyka mi stačí k tomu, abych si o vás udělala obrázek

21.5.2018 16:22

Sabina21 napsal(a):
Jak už sem říkala mám ho rok a půl teď.. a ještě před půl rokem sem na nej měla spoustu casu, ale tedka mi to nevychází tak často.. pořídila sem si ho protože sem ho nejen zachránila ale měla sem hodně casu a nevěděla sem co s nim, a teď už to tak bohužel není. Ale vím ze až se to ustálí, budu zas mít dost casu :) až předělame byt a budeme mít jinou otevírací dobu hospody budu mít víc casu.
Vím ze je borderka hodně aktivní plemeno, vidim to na něm.. já když mám čas (vím ze mě lincujete za to ze ho není moc) tak s nim chodím na louku tam běhá, chodíme k řece tam se koupe a hazu mu hračky a on mi je nosí, proto říkám ze se snažím a vím ze se u mě nemá zase tak špatně.. ani nevite jak ho miluju já.. já dělám cely týden a pal mám týden volna, ale 5 dni z celyho toho týdne sem v té hospodě a zarizuju veci které sem nestihla v tom týdnu když sem v praci takže s nim jdu ven když mám aspoň 3 hodiny čas.. a opravdu ho nechci dat pryc.. nemůžu.. mate pravdu, je to moje chyba já ho nezvládla.. Proto dokud je mu takhle malo budu se snazit to změnit..

..nikdo Vás nelinčuje - jen vysvětluje a ukazuje správnou cestu...jenomže pes vyžaduje aktivity stále - průběžně - tedy chce ho zabavit i ten týden co jste plně zaměstnána - měla by Vás zastoupit rodina, kamarádky pokud to jen trochu bude možné...já jsem kdysi jako dítě venčila a cvičila psy známým, co byli celý den v práci a na aktivity se psy neměli čas - mně zase doma nepovolili psa, protože na to nebyly podmínky...zkuste zda by někde ve Vašem okolí nebylo podobně "postižené" dítě a nemělo by zájem s vaším psem pracovat - věnovat se mu...někdy prostě pouze láska byť jakkoli velká nestačí...

21.5.2018 16:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Sabina21 napsal(a):
Mazlik to je.

Možná by byl raději stopař, agiliťák
než povaleč
a "mazlík zachráněnej"...

22.5.2018 08:16
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Sabina21 napsal(a):
Nepochopil nikdo nic :) proto tady do mě víc silou, ano já vím ze musí mít víc aktivity, a proto sem tady psala ze se mu budu víc věnovat a zlepší se to určitě :) jen mi neříkejte ze je agresivní kvůli tomu ze není vybehanej, to by spis měl dělat kraviny a ne bejt agresivní přeci.. o to mi tady jde, a ze prijdou takový intéigenti a napíšou mi ze ho mám dat pryc ? Větší kraviny sem neslysela.. není snad tezky mluvit se mnou v klidu nebo je ? Jestli Jo, tak ať mi radši nikdo nepíše, já taky nejsem arogantní :) to sem nevěděla.. ze se přetaci do agresivity.. Dekuju.. určitě s tím něco udelam.. nechci ho dávat pryc.. je pro mě vážně vším.. zkusím s nim třeba agility.. to ho určitě bude bavit :) Dekuju za informaci.. nevěděla sem ze to takhle mají, přeci jen sem nikdy neměla borderku :).

Ale on není agresivní. On Vám skočí po ruce, když ji zvednete. Chce si s Vámi hrát. Kdyby na Vás byl skutečně agresivní, po prvním kousnutí máte díry po zubech půl centimetru hluboké.
Ani vrčení nejsou všechna stejná - nemusí na Vás vrčet zle, psi na sebe i na lidi někdy vrčí v zápalu hry. Je to jiné vrčení, takové falešné. Pokud jste to nikdy neslyšela, je možné, že jste zaměnila pokus o hru s agresivitou.
Píšete, že do koše leze jen, pokud jste doma - ví, že rozcupovaným košem Vás přiměje, abyste si ho všímala. Zkuste v okamžiku, kdy Vám rabuje koš (ideálně teda těsně než Vám začne rabovat koš), mu před čumákem zamávat provazem nebo nějakou hračkou a pak si s ním třeba pět minut hrajte. Odvedete pozornost na něco zajímavějšího, pokud to budete dělat důsledně, časem by měl pes hledat zábavu u Vás a ne ve Vašem koši. Pokud má spolehlivě nacvičený nějaký povel, můžete rabování přerušit právě povelem (např. sedni). Pak si psa zavolejte k sobě a pár minut si hrajte. Žádné vytýkání ani kárání.
Láska ke košům lze i využít, např. vezměte nějaký kybl či krabici, naházejte tam zmuchlané papíry a mezi to sem tam nějakou granulku či jiný pamlsek. Toto je jeho koš, se kterým si může hrát. Skutečný koš je Váš, s tím si hrát nesmí. Časem můžete postoupit, granulku schovat do ubrousku, granulku zavázat do ubrousku jako bonbon, granulku zavázat do ručníku, celé to schovat do krabice a tu dát do kýblu. Psa na chvíli zabavíte, umožníte mu pátrat po dobrotách, což je jeho přirozená potřeba, a nebude žádný velký binec. Papíry, ubrousky a utěrky posbíráte a buďto uložíte k dalšímu hraní, nebo, jsou-li velmi oslintané, vyhodíte/vyperete. Nebo naučíte psa, aby na povel naházel papíry a utěrky do kýble. :) Velmi se to hodí k trénování povelů drž a pusť, což se Vám bude hodit nejen u aportu, ale zejména pusť i v běžném životě.
Samozřejmě úplně nejjednoduší je dát koš tak, aby do něj pes nemohl. Ale pokud chcete jít cestou výchovy a jste smířená, že to bude trvat nějakou dobu a stát pár rozcupovaných košů (v kterém nesmí být nic závadného!), není to problém.
Taky je možné, jak píší ostatní a jak se i Vy domníváte, že Vám dává zpětnou vazbu, že se mu Vaše zacházení nelíbí. Toto můžete posoudit jen Vy, Vy ho tam máte a vidíte. Ale jednak toto není agrese (to je takové nech mě, proč mi to děláš? Dej mi pokoj) a jednak bych si stejně skoro vsadila na nudícího se psa.
Píšete něco o velké a malé Americe - netuším sice, co to je, ale jestli po tom spal jako zabitý, tak to bylo správně. To je ono. Tohle s tím psem podnikejte. Každý den. Nebo dělejte něco jiného, ale stejně intenzivního. Jeden den na kolo, druhý den běhat, další den k rybníku plavat, pak koloběžka, návštěva parku. Domluvte se s někým, kdo venčí psa, a choďte třeba jednou týdně spolu. Pak zkusit jít nějakou cestu, po které jste v životě nešla, kolem zahrad s dobytkem, zkusit přejet autobusem na vedlejší zastávku a pěšky jít zpět. Prostě ať je to pestré. K tomu každý den hraní, učení novým věcem (aport, stopy, malé domácí agility lze postavit na každé zahradě, stačí k tomu dva pruty, provázek a pár kůlů, bez ohledu na to, že slalom lze učit i na pouličním osvětlení + učení triků a povelů, pokud Vás to baví - některým lidem stačí provozní poslušnost bez nějakého extra výcviku).
Mít psa je velká odpovědnost. Ale taky velká zábava.

Přidejte reakci

Přidat smajlík