Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravim chci se zeptat, mam 2mesicni stene krizence nemeckeho pince. Chodime do prace + cesta do a z vychazi na 11-12h kdy je pejsek sam doma. Uz si zvykla ze je doma, neknuci proste chodi curat a kadit do kuchyne. Nebijeme ji za to, ale o co jde... Kdyz jsme doma a jdeme vencit tak se jen vycura a pak prijde domu a vykadi se zase v kuchyni. Nevite jak odnaucit? Kdyz nejsme doma tak to nevadi prece jen to nebude drzet to je pochopitelne, ale jak ji odnaucit tenhle zlozvyk? A naucit ji na venek? Nebo ne jeste mala? A ono to prijde samo?

napsal(a):
Zdravim chci se zeptat, mam 2mesicni stene krizence nemeckeho pince. Chodime do prace + cesta do a z vychazi na 11-12h kdy je pejsek sam doma. Uz si zvykla ze je doma, neknuci proste chodi curat a kadit do kuchyne. Nebijeme ji za to, ale o co jde... Kdyz jsme doma a jdeme vencit tak se jen vycura a pak prijde domu a vykadi se zase v kuchyni. Nevite jak odnaucit? Kdyz nejsme doma tak to nevadi prece jen to nebude drzet to je pochopitelne, ale jak ji odnaucit tenhle zlozvyk? A naucit ji na venek? Nebo ne jeste mala? A ono to prijde samo?
..jeto dvouměsíční štěně a jak má poznat, že zrovna teď může a pak zase nemůže...běžně se s takovým miminem chodí co chvíli ven aby se naučilo, že tohle se koná venku.. Vašemu děláte v hlavičce strašný chaos...navíc 11 až 12 hodin nevydrží žádný pes...kromě vykonání potřeby v bytě ho začne posupně likvidovat a budou i jiné problémy v jeho chování...docela je mi líto vašich sousedů až začne pes kňučet, výt a štěkat po dobu co jste v práci...

No já bych si do takových podmínek štěndo nepořídila...u mě štěně znamená neustálý kolotoč krmení, venčení, spinkání, zábava...ve dne v noci...jasně, že si na psa nemůžu vzít "mateřskou" a být s ním třeba rok doma, ale minimálně po příchodu štěněte naplánovaná dovolená...když se to nasčítá a vystřídá - celá rodina, tak jsme s miminem minimálně měsíc doma, kdy štěně každý 2-3 hodiny ve dne v noci vynášíme ven na venčení, aby vědělo, že tohle se nedělá doma...no a pak to nějak splácáme, jo taky se stalo, že v případě krizovky byly štěňata doma sama třeba 6 hodin v kuse, ale neumím si představit, že bych je nechala 11-12 hodin a to mám dva.
Píšete, že štěně je dvouměsíční?...jak dlouho jste s ním doma byly?...jak jste se připravili na příchod nového člena rodiny?...to jste si opravdu řekli "jsme z baráku max 12 hodin denně, tak co kdybychom si pořídili štěndo? a štěně opravdu nechápe, že někdy v kuchyni může a někdy ne...

Prostě mi to nedá...můj názor je štěně vrátit a pořídit si psa až na to budu mít podmínky.
napsal(a):
No já bych si do takových podmínek štěndo nepořídila...u mě štěně znamená neustálý kolotoč krmení, venčení, spinkání, zábava...ve dne v noci...jasně, že si na psa nemůžu vzít "mateřskou" a být s ním třeba rok doma, ale minimálně po příchodu štěněte naplánovaná dovolená...když se to nasčítá a vystřídá - celá rodina, tak jsme s miminem minimálně měsíc doma, kdy štěně každý 2-3 hodiny ve dne v noci vynášíme ven na venčení, aby vědělo, že tohle se nedělá doma...no a pak to nějak splácáme, jo taky se stalo, že v případě krizovky byly štěňata doma sama třeba 6 hodin v kuse, ale neumím si představit, že bych je nechala 11-12 hodin a to mám dva.
Píšete, že štěně je dvouměsíční?...jak dlouho jste s ním doma byly?...jak jste se připravili na příchod nového člena rodiny?...to jste si opravdu řekli "jsme z baráku max 12 hodin denně, tak co kdybychom si pořídili štěndo? a štěně opravdu nechápe, že někdy v kuchyni může a někdy ne...
Sardullah, pod to bych se podepsal, nějak tak by to pro 7,8mitýdení štěně melo být.Také sem si bral dovču, když došla neplacené volno. Jsou to nejdůležitější období tahle miminkovská. Jak ho chce zadavatel dotazu naučit čistotnosti, spoustu dalšich věcí, když u toho neni? To je jako jit na statnice a nebýt na jediné přednášce...Tohle prostě nechápu...
11-12h je opravdu dlouhá doba. Pes nepozná rozdíl mezi tím, kdy je vykonání potřeby v bytě v pořádku a kdy ne. Spíš bych řekla, že se štěndo naučilo, že se prostě kadí uvnitř. Mělo by se tohle odrážet i obecně ve výchově-jestli je jednou něco zakázáno, tak to má zůstat zakázané za každé situace. Bohužel ve vašem případě to není možné, pes (a nejen on) prostě nevydrží 11h nečůrat a nekadit a štěndo už vůbec ne. Já se štěňatama chodila co 2h ven, ale je pravda, že psi se mnou chodí do práce. Je možné, že je jen otázka času, než vám i po venčení začne čůrat doma. Zkuste si domluvit někoho, kdo by s ním aspoň po 6h skočil ven. A vřele doporučuju nakoupit hodně věcí pro zaměstnání hlavičky. Nudící se pes může mít stejný výsledek, jako hodit do bytu granát.

Tak nejak sem tyhle reakce cekala... :D po predchozich diskuzich to znamena ze pracujici clovek nema na psa narok? Pejsem nam neknuci, zmatek si myslim ze nedelame, mame kolotoc a tak cely tyden ma stejny rezim. Venuju se mu celou dobu co jsem doma. Pri prani, vareni i uklidu je neustale se mnou. Lasky ma dostatek kdyby ne nechovalo by se tak jal se chova. Vzali jsme so ho protoze uz tak je pejsku v utulku dpst a ppchybuji ze tam jim nekdo venuje pozornpst 24/h... Ja chtela slyset nejake rady jak ho naucit take ven. Netpuzim mit doma rpzmazlence ktereho bude muset clovek brat na nakup ba nechavat v horkych dnech zavrene v aute jako to nekteri z vas delate. Radsi se nebudu dale vyjadrovat talhle diskuze je jen k honeni ega jal jste skveli panickove

Nezbyvaji 4h ale vice, pes je neustale s nami nikam jej nezavirame! A ano zbyva dostatek casu na hrani kdy se unavi a zase spinka, hodne toho sam ten pejsek naspi neni vzhuru 24hodin.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Tak nejak sem tyhle reakce cekala... :D po predchozich diskuzich to znamena ze pracujici clovek nema na psa narok? Pejsem nam neknuci, zmatek si myslim ze nedelame, mame kolotoc a tak cely tyden ma stejny rezim. Venuju se mu celou dobu co jsem doma. Pri prani, vareni i uklidu je neustale se mnou. Lasky ma dostatek kdyby ne nechovalo by se tak jal se chova. Vzali jsme so ho protoze uz tak je pejsku v utulku dpst a ppchybuji ze tam jim nekdo venuje pozornpst 24/h... Ja chtela slyset nejake rady jak ho naucit take ven. Netpuzim mit doma rpzmazlence ktereho bude muset clovek brat na nakup ba nechavat v horkych dnech zavrene v aute jako to nekteri z vas delate. Radsi se nebudu dale vyjadrovat talhle diskuze je jen k honeni ega jal jste skveli panickove
Netpuzim mit doma rpzmazlence ktereho bude muset clovek brat na nakup ba nechavat v horkych dnech zavrene v aute jako to nekteri z vas delate
proboha, co je tohle za nesmysl …?!
Na to, aby člověku bylo jasné, že štěně nevydrží bez venčení 11 - 12 hodin nemusí být žádný myslitel, a to že jednou se doma vyprázdnit smí, a podruhé ne ( … a pak zase jo), tak to opravdu pes nemá šanci pochopit.
Mimochodem vlastnictví psa není nárokové, a pořizovat by si ho skutečně měl jen ten, kdo k tomu má odpovídající podmínky.

napsal(a):
Víte, to je trochu demagogie...
Je chválihodné, že jste si vzali psa z útulku...ale...prosím zamyslete se nad tím z pohledu štěněte...opravdu vám nepřijde moc, aby bylo štěně samo doma 12 hodin...to je už docela hodně i na dospělýho psa...
Rady jak naučit štěně ven jste dostala...co nejčastěji vynášet ven, ale nevím, jak to u vás uvést do praxe...
napsal(a):
Myslím, že jsem Vám napsala celkem slušnou odpověď a hromadné označení, jak si tu honíme ego není potřeba. Určitě se nepovažuji za dokonalého páníčka, ale zcela jistě vím, že kdybych šla na záchod jednou ráno, tak určitě nevydržím 11-12h. Nečekám, že kvůli nám "egoistům" dáte pejska pryč takže k věci:
Jestli je menší, nedalo by se vyřešit nějakým větším "kočičím" záchodem? Je to pes nebo fenka? Viděla jsem jak tohle řešili u čivav, kdy nad kočičí záchod připevnili na zeď lino, které sahalo až do záchodku, takže mohli i pejsci zvedat nožku. Třeba by to šlo ve zvětšené variantě i u Vás.
napsal(a):
Víte, to je trochu demagogie...
Je chválihodné, že jste si vzali psa z útulku...ale...prosím zamyslete se nad tím z pohledu štěněte...opravdu vám nepřijde moc, aby bylo štěně samo doma 12 hodin...to je už docela hodně i na dospělýho psa...
Rady jak naučit štěně ven jste dostala...co nejčastěji vynášet ven, ale nevím, jak to u vás uvést do praxe...
Při praní, vaření a úklidu je neustále s Vámi. A myslite, že jen Vaše přítomnost štěněti stačí?Čím víc času věnujete nácviku čistotnosti, osamělosti atd.tím vice se Vám později vrátí. Ale to chce spoustu času a ten Vy podle toho co píšete nemáte...

napsal(a):
..tak jinak...psa bych si do takového režimu jako máte Vy nepořizovala z důvodu postupného zdevastování bytu - pomočené a pokálené podlahy, ničení zařízení z důvodu 11 - 12 hodin se o samotě nudícího štěněte...pravda na nákup ho neberu, protože nemám auto a ukrást uvázaného před obchodem bych si ho také nenechala, takže čeká doma...když vezmete normální selský rozum do hrsti, tak Vám přeci musí dojít, že je to celé nesmysl aby bylo štěně takových hodin ponecháno samo sobě doma ne...
napsal(a):
Máte pravdu, za vašich podmínek pracující člověk, pokud má psi rád, psa nemá. Dětský domov také není fungující rodina, takže srovnávat útulek s pejskem žijícím v adekvátních rodinných podmínkách je trochu scestné (a to znám dost útulků, kde se opravdu snaží ).
napsal(a):
Joo ono spinká a je strašně hodné... No tak prosím dejte vědět tak za dva měsíce. Chudák štěně proboha, co to je za podmínky..
Vy ho máte pořád u sebe a nikam ho nezavíráte? Aha a já myslela, že na 12 hodin v bytě.
Jen tak mimochodem vaše štěně je mnohem větším adeptem na to, že nevydrží ani tu dobu, kdy půjdete na nákup... A ne nepozná se to teď ve dvou měsících, kdy většinu dne prospí.. a ono nebude spát věčně, víme?
je to psí mimino, nechtějte po něm zázraky my ted máme taky doma štěně-9 týdnů a nehody jsou a ještě dlouho budou, s tím se musí počítat. Od ročního dítěte taky nikdy nemůže očekávat že vydrží bez plen. Venčím v průměru 6-7x denně. Dospělé fenky chodí 4x. Šteně dlouho nevydrží a i tak nehody prostě jsou ale s tím se musí počítat, musí se to naučit

..." Ja chtela slyset nejake rady jak ho naucit take ven."...
Ve vašem režimu na tu otázku prostě odpověď není. Proto jste ji nedostala. Dál : dvouměsíční štěně by mělo jíst 5x denně. Ale jasně - vy ho přece nebudete rozmazlovat.
Dál : volba plemene - jestli je to opravdu kus německého pinče ( velmi aktivní a často ostré plemeno ), tak počůraný a pokakný byt bude za půl roku ten menší problém. Německý pinč v pubertě je docela záhul, i když bude 3,4 hodny denně lítat venku. Fyzicky nevybitý pinč může být agresivní - dokonce i na vás. Ale kdo chce kam...Chudák pes!

"Ja chtela slyset nejake rady jak ho naucit take ven"
to se učí tak, že se se štěnětem chodí ven. Po probuzení, před jídlem, po jídle, před spaním, po hře, když se zdá, že by se mu mohlo chtít...prostě furt. A velmi doporučuji ho naučit nějaký čuracíkakací povel, prostě tu činnost pojmenovat, ať se s ním posléze můžeš domluvit (jako čurá venku a mažete, ono si to spojí)
Normální je vzít si na štěně dovolenou.
Velmi vhodné je domluvit si dopoledního venčiče.
A doma je, při takovém režimu, dobré dát tomu psu záchod, podložku, kam může, ať se nenaučí, že může kamkoliv (což už se asi stalo).

napsal(a):
"Ja chtela slyset nejake rady jak ho naucit take ven"
to se učí tak, že se se štěnětem chodí ven. Po probuzení, před jídlem, po jídle, před spaním, po hře, když se zdá, že by se mu mohlo chtít...prostě furt. A velmi doporučuji ho naučit nějaký čuracíkakací povel, prostě tu činnost pojmenovat, ať se s ním posléze můžeš domluvit (jako čurá venku a mažete, ono si to spojí)
Normální je vzít si na štěně dovolenou.
Velmi vhodné je domluvit si dopoledního venčiče.
A doma je, při takovém režimu, dobré dát tomu psu záchod, podložku, kam může, ať se nenaučí, že může kamkoliv (což už se asi stalo).
No štěněti jsou 2 měsíce...obávám se, že bude hůř...

Proc by mel kousat kabel? Nikde nam zadne nevisi, k hrani ma chodbu kde je na zemi dlazba kterou nemuze nejak ponicit, a kuchyne kde muze vyskocit max na kuch.linku ale jelikoz je i na me dost vysoko tak pochybuji ze pes tam ma potrebu skakat kdyz vi ze tam jidlo nenajde... Ano vim o tom ze bude hur :) i my jsme byvali deti a nebylo to snadne, ale bouzel zmena prace nepripada v uvahu, dovolena? A myslite ze mi ji zamestnavatel da kvuli psa? Vysmal by se mi do obliceje.

Dopoledni venčič, vyborne tak kroke pocuraneho a pokakaneho bytu ho budu mit jeste vybileny :D nebo snad znate nejake seriozni cizi lidi kteri chodi do bytu vencit psi? Ja tedy ne...

Bouzel, kdyz nekdo chce zakazdou cenu zvire...
napsal(a):
Bouzel, kdyz nekdo chce zakazdou cenu zvire...
Zvíře chtít může, ale měl by přizpůsobit výběr svým možnostěm. Pár papoušků v prostorné voliérce/kleci nebude zavřený trpět a dá se pěkně ochočit i tak a pouštět jen když jsem doma. Dvě kočky taky budou celkem v pohodě i když páník bude denně dvanáct hodin pryč. Zato pes tím prostě trpět bude. Jestli si toto neuvědomujete... každá rada drahá. A že jich tu padlo hodně a myslím, že dobrých.
napsal(a):
Proc by mel kousat kabel? Nikde nam zadne nevisi, k hrani ma chodbu kde je na zemi dlazba kterou nemuze nejak ponicit, a kuchyne kde muze vyskocit max na kuch.linku ale jelikoz je i na me dost vysoko tak pochybuji ze pes tam ma potrebu skakat kdyz vi ze tam jidlo nenajde... Ano vim o tom ze bude hur :) i my jsme byvali deti a nebylo to snadne, ale bouzel zmena prace nepripada v uvahu, dovolena? A myslite ze mi ji zamestnavatel da kvuli psa? Vysmal by se mi do obliceje.
Uvědomujete si vůbec jak to štěně trpí, když je celý dny doma samo? Proč ho máte, když na něj nemáte čas? A nepočítejte s tím, že se ten pes někdy naučí čistotnosti...