Čipování psa - web backhome

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.5.2018 20:05
ivicicov_h

XXX.XXX.107.202

Dobrý den, mám dotaz ohledně registru čipů backhome.cz. Po registraci čipu jsem zkusila, jestli je čip opravdu registrovaný, a ukazuje mi to jen že je v databázi, a v případě potřeby kontaktujte správce serveru. Myslela jsem, že se tam ukážou údaje o pejskovi. Nebo je to takto normální? Možná je to hloupý dotaz, ale raději se ujišťuji jestli je čip opravdu dohledatelný. Děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.5.2018 20:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

ivicicov_h napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz ohledně registru čipů backhome.cz. Po registraci čipu jsem zkusila, jestli je čip opravdu registrovaný, a ukazuje mi to jen že je v databázi, a v případě potřeby kontaktujte správce serveru. Myslela jsem, že se tam ukážou údaje o pejskovi. Nebo je to takto normální? Možná je to hloupý dotaz, ale raději se ujišťuji jestli je čip opravdu dohledatelný. Děkuji za odpovědi.

žádné databáze neukazují hned kontakt na majitele. přece nechcete, aby bylo vaše jméno, adresa a telefonní číslo někde hned viditelné. prostě najdu psa, přečtu čip, zjistím, že je v databázi a pak prostě vezmu telefonní sluchátko a volám, haló, mám tady psa číslo čipu 12345, můžete kontaktovat majitele či mi na něj dát kontakt?

24.5.2018 20:12
Terven

XXX.XXX.160.10

ivicicov_h napsal(a):

Asi váš pes nedal souhlas se zveřejněním osobních údajů
Teď vážně - momentálně se nedostanu k číslu čipu, tak nemůžu vyzkoušet, ale mám pocit, že jsem ho nedávno zkusila zadat do databáze a údaje o psu mi to ukázalo - věk, jméno, barva, plemeno.
Možná se teď aktuálně něco změnilo?

24.5.2018 20:33
Terven

XXX.XXX.160.10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
žádné databáze neukazují hned kontakt na majitele. přece nechcete, aby bylo vaše jméno, adresa a telefonní číslo někde hned viditelné. prostě najdu psa, přečtu čip, zjistím, že je v databázi a pak prostě vezmu telefonní sluchátko a volám, haló, mám tady psa číslo čipu 12345, můžete kontaktovat majitele či mi na něj dát kontakt?

Zadavatelka nepíše nic o kontaktu na majitele, postrádá tam údaje o psovi - a ty mě tam po zadání čísla mikročipu vyjely
https://www.backhome.cz/
ale už je to možná půl roku, aktuálně jsem to nezkoušela.

24.5.2018 21:16
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Právě že Backhome vypisoval (ještě nedávno) úplně všechno - jméno, adresu, telefon, email, a i kompletní info ke zvířeti.
Když jsem je upozorňoval, že je to špatně, byli dost arogantní, a: "Pokud by Vám však ani tak tento systém nevyhovoval, nezbývá než registraci z registru odstranit úplně."
Takže jsem Backhome na radu Pavlíny Fišerové přestal opravdu používat.

Asi zabralo GDPR.

Teď už není vidět niv, jen info, že je čip v databázi.

25.5.2018 12:47
impact

XXX.XXX.195.92

Tvl to si dělaj prdelky? A provozní doba kanceláře ve všední dny od 9 do 16h. Hm, to je fakt super. Registrovala jsem tam psy právě hned proto, že tam byly po zadání čipu hned kontaktní údaje na majitele. Takže přecházíme na Národní registr. Tam jsou aspoň nonstop.

Přidejte reakci

Přidat smajlík