Dobrý den, minulý rok jsme si pořídili pejska křížence labradora s vlčakem údajně :) narodil se 5.5 2017, k odběru byli celkem brzo my jsme si našeho 18.6 už přivezli domu :) pejsek se narodil u Karlových Varů kam jsme si pro něj i jeli. Chtěli bychom vidět fotky sourozenců nebo se i sejít třeba :) tak tímto způsobem hledám někoho kdo si pořídil štěně že stejného vrhu přidávám i fotky z inzerátu :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Barfanta
napsal(a):
@awake kdyby to šlo tak se mu asi ozvu ne?
I kdyby to šlo, tak pochybuji, že by chovatel rozdával kontakty, to je dost za čarou.
Nové štěně budeme pořizovat pravděpodobně letos, už se děsím toho, jak to naruší mou bublinu. Už před 15 lety snahy o narušení bubliny byly, ale co sleduji, teď to asi bude horší.
Doprčic, já chci psa, ne nové známé nebo někam posílat reporty a fotky.

napsal(a):
I kdyby to šlo, tak pochybuji, že by chovatel rozdával kontakty, to je dost za čarou.
Nové štěně budeme pořizovat pravděpodobně letos, už se děsím toho, jak to naruší mou bublinu. Už před 15 lety snahy o narušení bubliny byly, ale co sleduji, teď to asi bude horší.
...nikdo Vám nic narušovat určitě nebudete...brala jsem si štěně až ne tak početného plemene - i když už se to také začíná měnit...a o majitelích jeho sourozenců jsem nevěděla zhola nic - tedy chovatelka nic neřekla - pak jsem se po čase potkala u nás na sídlišti s majitelem stejného plemene a dozvěděla jsem se, že jejich dcera má bráchu od našeho psa...dokonce jsme se náhodně jednou spolu potkaly...k posílání fotek a reportů také asi nelze nikoho nutit, ale faktem je, že dobrý chovatele většinou rád slyší a vidí jak se jeho odchovanců daří, pokud nejde vrh za vrhem...já jsem si s chovatelkou padla do noty a jezdím k ní občas na kafe, má sestru našeho psa, takže mám i porovnání...kdykoli se našemu psovi něco podaří informuju a má velkou radost, když se cokoli nedaří vždy ochotně poradí...ale je to jen a jen na mé vůli - nenutí mně a vím, že i chovatelé většiny jejich štěňat se jí čas od času ozvou, ale navzájem o sobě cíleně od chovatelky opravdu nevíme...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Proč byste měla mít nové známé a někam posílat reporty a fotky... ? To je snad každého věc, jestli s někým komunikovat chce, nebo ne, a s pořízením psa to nesouvisí. Jako je slušnost informovat chovatele o výsledcích zdravotních testů, a chovatel by měl poradit, pokud o to majitel jeho štěněte požádá, ale nikdo Vás nenutí vypisovat si kvůli každé krávovině.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč byste měla mít nové známé a někam posílat reporty a fotky... ? To je snad každého věc, jestli s někým komunikovat chce, nebo ne, a s pořízením psa to nesouvisí. Jako je slušnost informovat chovatele o výsledcích zdravotních testů, a chovatel by měl poradit, pokud o to majitel jeho štěněte požádá, ale nikdo Vás nenutí vypisovat si kvůli každé krávovině.
Uvidíme, kéž by.
Máme špatnou zkušenost s předešlým psem, nakonec manžel chovatelku musel nepěkně odeslat do určitých míst, neustále volala a toužila po informacích a chtěla výstavovat, uchovňovat - podotýkám, že psa jsme brali s tím, že jedinné na čem trvá je svod, ale tam se jevil jako nejlepší z vrhu, tak to začlo.
Jinak chápu, že se chovatel v prvních týdnech ozve, aby věděl, jak vše probíhá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Uvidíme, kéž by.
Máme špatnou zkušenost s předešlým psem, nakonec manžel chovatelku musel nepěkně odeslat do určitých míst, neustále volala a toužila po informacích a chtěla výstavovat, uchovňovat - podotýkám, že psa jsme brali s tím, že jedinné na čem trvá je svod, ale tam se jevil jako nejlepší z vrhu, tak to začlo.
To byla nějaká hysterka s A vrhem, ne?
Já teda kromě komunikace, kterou zahájí sám majitel mého odchovu "otravuju" jen jednou za rok tím, že jim pošlu PFka .

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To byla nějaká hysterka s A vrhem, ne?
Já teda kromě komunikace, kterou zahájí sám majitel mého odchovu "otravuju" jen jednou za rok tím, že jim pošlu PFka .
Ano, A vrh to byl.
PFko beru, to je i milé.

...ale tam se jevil jako nejlepší z vrhu, tak to začlo...
Tak to se zas nedivte, že měla zájem, aby pes pokračoval.

napsal(a):
Uvidíme, kéž by.
..tak pokud se začal jevit takto, tak to se nemůžete divit...chtěla Vás kamsi dotáhnout - škoda nechat zapadnout, ale i tak by měla respektovat jistou míru slušnosti a když rázně odmítnete, tak prostě respektovat...

napsal(a):
...ale tam se jevil jako nejlepší z vrhu, tak to začlo...
Tak to se zas nedivte, že měla zájem, aby pes pokračoval.
Z toho plyne, že příště se vykašlat i na svod.
Při odběru štěněte jsme se jasně dohodli, že vystavovat ani uchovňovat nebudem, chovatelka si přála svod, to jsme respektovali a takto jsme dopadli.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
..tak pokud se začal jevit takto, tak to se nemůžete divit...chtěla Vás kamsi dotáhnout - škoda nechat zapadnout, ale i tak by měla respektovat jistou míru slušnosti a když rázně odmítnete, tak prostě respektovat...
Na jedné straně se to dá pochopit, ale pokud to bylo tak super spojení, že by měl pes šanci prosadit se v chovu, tak si ho měla nechat doma, a prezentovat ho jako "vlajkovou loď" svého chovu, nebo ho prodat někomu s ambicemi .
U většiny plemen je uchovnění a prezentace psa (psem, který není vidět nikdo nenakryje) finančně dost náročná legrace, a těžko do toho tlačit majitele, který si psa pořizoval za jiným účelem.

Ale tak to chovatelka zkusila.
Přidám historku : Známí si koupili vipeta, předem hlásili, že na mazla. Když byl čas se psem vyběhnout na dráhu, přivezla chovatelka patřičný počet barevných závodních deček - jé !
Dostihy se staly těm nováčkům koníčkem na mnoho let, fena byla úspěšná, po ní přišli další vipeti...Takže proč to nezkusit - ze strany chovatele.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na jedné straně se to dá pochopit, ale pokud to bylo tak super spojení, že by měl pes šanci prosadit se v chovu, tak si ho měla nechat doma, a prezentovat ho jako "vlajkovou loď" svého chovu, nebo ho prodat někomu s ambicemi .
U většiny plemen je uchovnění a prezentace psa (psem, který není vidět nikdo nenakryje) finančně dost náročná legrace, a těžko do toho tlačit majitele, který si psa pořizoval za jiným účelem.
...souhlasím...