Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.5.2018 07:40
Camadi

XXX.XXX.9.248

Hezky den,
už vcelku dlouho trápí pejska zápach z tlamy. Zápach je opravdu silný, a doprovází ho i žluto-hnědý-zelený výtok, hlavně když pesan spí.

Nedávno jsme byli na trhani zubu a čištění zubního kamene ultrazvuku, s zuby ma prý už teď OK. Po nějaké dobe jsem mu na krku nahmatala zvětšené uzliny( vet tvrdí ze ma natekle slinné a slzne žlázy)... Byli jsme na krevních testech + testy na játra a ledviny, všechno v pořádku. Poté jsme krevní testy absolvovali ještě jednou, tentokrat je vet dělala pod mikroskopem, a také nic.

Nyní máme sirokospektralni antibiotika, otok je menší, ale výtok a zápach porad stejný.

Někde jsem našla, ze zabírá Stomogryl 10, mate někdo zkušenost ?
Není možné, ze ma někde něco “zasprajcle” a ze mu to tam jakoby hnije? Zápach je to opravdu silný, ne cpavy, ale spis opravdu nepříjemný.

Děkuji :).

28.5.2018 12:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Co je to za rasu? Mému psu se třeba v zubech prakticky nešprajcuje nic. Má 10 let a jednu stoličku má odlomenou a dělá se mu na ní masivně zubní kámen. Oproti tomu ostatní zuby má pěkné. Koupila jsem mu kelpu a přidávám do jídla, mám ji také v kelímku od krému smíchanou s rybím olejem a každé ráno mu touto, pastou", měkkým kartáčkem zuby trochu přejedu. Tím pádem je i trochu překontroluju. Kupte tu kelpu, drahá není(nejlíp vyjde cenově v potřebách pro koně) a pokud nepomůže, určitě neublíží, navíc má plno prospěšných jiných látek.

28.5.2018 12:18
Tedysek

XXX.XXX.37.117

Copak asi takový pejsek "smrdizhubky" papa? Koukal mu uz nejaky vet na krk a zaludek jestli ma zdravy?

28.5.2018 12:41
Camadi

XXX.XXX.9.248

Je to Mops. Kelp teď nove máme taky, tak uvidím, jestli to nějak pomuze.

Papa varenou stravu - kuřecí, vepřové s ryzí nebo těstoviny.
Když není čas uvařit tak ma Taste of The wild.

Pravé ze nikdo zatím krk ani žaludek neřešil..

28.5.2018 13:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Camadi napsal(a):
Je to Mops. Kelp teď nove máme taky, tak uvidím, jestli to nějak pomuze.

Papa varenou stravu - kuřecí, vepřové s ryzí nebo těstoviny.
Když není čas uvařit tak ma Taste of The wild.

Pravé ze nikdo zatím krk ani žaludek neřešil..

Tu přílohu(rýži, těstoviny) bych určitě u mopse nahradila vyšším podílem zeleniny.

28.5.2018 16:55
Camadi

XXX.XXX.177.192

Dobře, vyzkusim, chtěla jsem také zkusit nějakou probiotika, na zlepšení traveni.

28.5.2018 23:06
Ollie

XXX.XXX.141.41

to Camadi

Tuhle někdo něco podobného vyprávěl při venčení (taky nějaký extrém brachycefalik - mops nebo buldoček, nevybavuji si uši, jen černou barvu) a byla to plíseň v těch jejich zdeformovaných dutinách. Prý dost boj, ten pes na tom byl vůbec špatně s průchodností dýchacích cest a chirurgickému zákroku se nevyhnul.

29.5.2018 06:49
hmn_

XXX.XXX.186.234

velmi souhlasím s ollie, při popisu příznaků
chce to veta, nějakého přemýšlejícího...

29.5.2018 08:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Hmm, jenže kde takového sehnat? Teď už to ví, takže stačí jen mu zadat úkol: udělat nějaké testy na ty plísně.

29.5.2018 08:38
Camadi

XXX.XXX.27.122

Akorát míříme k jinému vetovi, mimo Prahu, tak uvidíme.

29.5.2018 09:21
Camadi

XXX.XXX.18.199

Tak nám byl nejdřív doporučen RTG, ze zápach je opravdu hnisavy, a ze ma i nateklo jednu půlku brady, přičemž je to ta půlka kde ma zvětšenou tu uzlinu nejvíc.. ze by to mohl být i vacek pod zubem

Uzliny ma zvětšené asi 3x, tu druhou méně, ale porad dost.

Když se na RTG nic nenajde, tak půjde pod sedaci a bude se zkoumat ta plíseň..

2.6.2018 13:12
Camadi

XXX.XXX.14.93

Tak jsme přišli o přední část dolni čelisti.

2.6.2018 13:18
Prestige

XXX.XXX.71.69

A co to teda přesně bylo?

2.6.2018 13:43
Camadi

XXX.XXX.23.76

Byl to zánět v te dolni čelisti. Jak se tam dostal je těžké určit, mohl to mít i z klacku, šišky.. ta kost mu začala hnit, a na RTG pak bylo vidět, ze uprostřed už žádnou nemá, byla totálně rozpadla. Přišel i o přední spicaky a nějaké zoubky vedle, ke stolickam se to naštěstí nedostalo. Takže ma teď čelist neukotvenou, nespojenou, jen část na pravé a levé straně. Přišel nejspíše v te části i o nervy. To, ze jsem nezměnila veta hned, si budu vyčítat hodně dlouho, protože už tenkrát ta čelist byla porušena, proto se mu i vyklaly ty zuby, co byly potom vytrhnuté, bohužel bez jakéhokoliv RTG a zájmu toho veterináře. Teď jenom dekuju, ze už mu bude lépe a ze jsme o nej nepřišli.

2.6.2018 14:52
Prestige

XXX.XXX.71.69

No asi bych šla " poděkovat "(i když bych mu spíš udělala něco jiného) tomu prvnímu vetovi. No teď už pozdě bycha honit. A co pejsek jak to zvládá?

2.6.2018 21:01
Camadi

XXX.XXX.189.43

No, osobně toho člověka už vidět nikdy nechci, ale už ma “pěknou” recenzi. Ma dvoje antibiotika a prášky proti bolesti. Je na něm vidět, jak se mu neuvěřitelně ulevilo. Sice bude mít asi trosku omezení, co se tyče tvrdých věci, moc buvolich kosticek už nerozkouse, ale jinak to na něm ani poznat moc není.. jen ma trosku spadlou pusinku:) A ještě se boji kontaktu s ostatními psy, protože cítí, ze je porad handicapovany. Ale vrací se do normálu, pomalu ale jistě.

2.6.2018 21:11
Ollie

XXX.XXX.141.41

Camadi napsal(a):
No, osobně toho člověka už vidět nikdy nechci, ale už ma “pěknou” recenzi. Ma dvoje antibiotika a prášky proti bolesti. Je na něm vidět, jak se mu neuvěřitelně ulevilo. Sice bude mít asi trosku omezení, co se tyče tvrdých věci, moc buvolich kosticek už nerozkouse, ale jinak to na něm ani poznat moc není.. jen ma trosku spadlou pusinku:) A ještě se boji kontaktu s ostatními psy, protože cítí, ze je porad handicapovany. Ale vrací se do normálu, pomalu ale jistě.

Buvolích kostiček mu nemusí být líto, stejně je to hnus. A kousek sušeného masa sežvýkne i tak. Je to tedy masakr, kam až to zašlo, ale mohlo být hůř. Tak ať je líp.

3.6.2018 07:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

chudák malá, tak snad už to nebude nic horšího a má to za sebou. Držím palc, ať už je OK.

3.6.2018 09:40
Sarah01

XXX.XXX.162.253

Camadi napsal(a):
Byl to zánět v te dolni čelisti. Jak se tam dostal je těžké určit, mohl to mít i z klacku, šišky.. ta kost mu začala hnit, a na RTG pak bylo vidět, ze uprostřed už žádnou nemá, byla totálně rozpadla. Přišel i o přední spicaky a nějaké zoubky vedle, ke stolickam se to naštěstí nedostalo. Takže ma teď čelist neukotvenou, nespojenou, jen část na pravé a levé straně. Přišel nejspíše v te části i o nervy. To, ze jsem nezměnila veta hned, si budu vyčítat hodně dlouho, protože už tenkrát ta čelist byla porušena, proto se mu i vyklaly ty zuby, co byly potom vytrhnuté, bohužel bez jakéhokoliv RTG a zájmu toho veterináře. Teď jenom dekuju, ze už mu bude lépe a ze jsme o nej nepřišli.

Mně to přijde teda strašný, omlouvám se. Pokud by ho to moc omezovalo, jde ta čelist třeba nějak vyztužit? Bobek malej, přeju, ať se brzo uzdraví.

10.1.2019 12:14
Varaxi

XXX.XXX.1.226

rapotacka11 napsal(a):
Nekup to ...
https://chewiee.co/cz/

Na první pohled jsem si myslela, že to je vibrátor...

Přidejte reakci

Přidat smajlík