Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.5.2018 16:52
Johnyc

XXX.XXX.168.3

Dobrý den všem.. Doporučil by jste mi tu někdo nějakou značku granulí, která by mohla vést k zlepšení kvality srsti, místy je hodně světlá a jinde tmavá.. Dle rady veterináře jsem přidával do granulí lososový olej, přešel jsem i z granulí Petkult na Fitmin, ale změna žádná.. Děkuju, Honza.

30.5.2018 08:26
assil

XXX.XXX.72.105

No chtělo by to napsat o jakou barvu srsti se jedná a čeho u ní chcete dosáhnout. Jednotnější barvy, lepší kvality? Každopádně začít krmit něčím kvalitnějším by nebylo od věci.

30.5.2018 13:28
NeniVolnyLogin

XXX.XXX.150.233

Chce to sebevzdělání v tomhle oboru a není to tak snadné jako vysypat do misky granule, ale nám u všech psů došlo ke zlepšení srsti po přejití na barf.

30.5.2018 13:37
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Určitě zlepšete kvalitu granulí! To v první řadě. To další závisí i na barvě srsti - jinak se „dobarvuje“ srst červená, jinak černá a ještě jinak bílá. Napište aspoň barvu srsti, věk a pohlaví psa, ať můžeme doporučit potravinové doplňky.

30.5.2018 13:48
Johnyc

XXX.XXX.213.241

No, myslím, že Petkult, Fitmin nepatří zrovna úplně k nějakým špatným granulím, dostal jsem na ně doporučení i od jiných chovatelů.. a dle diskuzi na různých serverech to člověk určitě nepozná, protože co chovatel to názor..Jinak barva srsti hnědá, věk 16.měsíců a pohlaví pes.

30.5.2018 13:49
burunduk

XXX.XXX.202.146

Napište nám plemeno. Stále jste jej neuvedl. Je to celkem podstatné.
Btw - Fitmin žádný zázrak, konzervace
Není to tak jednoduché, jak si asi představujete... že změním krmivo, nějaké doplňky stravy a voila - super srst vybarvená jak potřebuji je tu. :)
Genetika hraje největší roli.
Biosil Plus je dobrý na srst, myšleno kvalitu.. a zbarvení Gelacan pro barevné psy například. Olewo pelety taky super věc (pro hnědou, zlatou, červenou srst).

30.5.2018 13:51
Johnyc

XXX.XXX.213.241

Flat coated retriver.

30.5.2018 13:53
burunduk

XXX.XXX.202.146

A rodiče měli jakou srst? Stejné ´problémy´ jako jejich potomek?

30.5.2018 14:00
assil

XXX.XXX.72.105

Jestli ta světlá, třeba i do zrz, je na koncích chlupů, tak to je línáním. Pak pomáhá jedině psa vyčesávát a počkat, až všechnu tuhle odumřelou srst vyhodí.
Jeslti vám světlá místama celý pes, tak je v krmení moc betakarotenu nebo železa a hnedá rezne. Granule co krmíte jsou spíš taková střední kvalita, žádná hrůza, ale ani nic moc.

30.5.2018 14:04
burunduk

XXX.XXX.202.146

assil napsal(a):
Jestli ta světlá, třeba i do zrz, je na koncích chlupů, tak to je línáním. Pak pomáhá jedině psa vyčesávát a počkat, až všechnu tuhle odumřelou srst vyhodí.
Jeslti vám světlá místama celý pes, tak je v krmení moc betakarotenu nebo železa a hnedá rezne. Granule co krmíte jsou spíš taková střední kvalita, žádná hrůza, ale ani nic moc.

Píše "hnědá". Ale i tak tam bude mít působení to línání si myslím. Jak píšeš.

30.5.2018 14:45
assil

XXX.XXX.72.105

burunduk napsal(a):
Píše "hnědá". Ale i tak tam bude mít působení to línání si myslím. Jak píšeš.

No však, hnědá taky rezne a vypadá to ještě hnusnějc než zreznutá černá. Každopádně na to línání je teď doba a můj skoročernej pes by mohl vyprávět, má záda celý rezatý.

30.5.2018 14:51
burunduk

XXX.XXX.202.146

assil napsal(a):
No však, hnědá taky rezne a vypadá to ještě hnusnějc než zreznutá černá. Každopádně na to línání je teď doba a můj skoročernej pes by mohl vyprávět, má záda celý rezatý.

Tak tak, psi jsou teď docela škaredí. Ti mí vylínanci teda určitě).

30.5.2018 17:41
manbea

XXX.XXX.139.247

Dle mých zkušeností nejvíce rezně hnědá srst pokud je promočená, před línáním a pes schne na sluníčku. Ale reznout může i po nekvalitním lososovém oleji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.5.2018 18:58

Nevím jak moc hnědá, ale černá srst rezne i sluníčkem - a že ho letos je. Mám černou kočku, je rezavá a černá fena mi taky rezne.

30.5.2018 19:26

Nikdy mi černí psi nerezli na sluníčku, v tom bude něco jiného.
K doplňkům, na hnědou (červenou srst) je minimální nutnost alespoň 3x týdně krmit maso a ryby ( např tady https://obchod.tutani.cz/mrazene-maso/ ) a k tomu řasu Kelpu, karoten (Olewo, jak už někdo zmínil), kvalitní olej (např http://www.biomana.cz/oleje/526-olej-smes-omegy-3-6-9-260-ml-bio-granovita.html ) a pangamin.

30.5.2018 21:49
assil

XXX.XXX.117.14

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nikdy mi černí psi nerezli na sluníčku, v tom bude něco jiného.
K doplňkům, na hnědou (červenou srst) je minimální nutnost alespoň 3x týdně krmit maso a ryby ( např tady https://obchod.tutani.cz/mrazene-maso/ ) a k tomu řasu Kelpu, karoten (Olewo, jak už někdo zmínil), kvalitní olej (např http://www.biomana.cz/oleje/526-olej-smes-omegy-3-6-9-260-ml-bio-granovita.html ) a pangamin.

Hnědá a červená srst jsou dvě rozdílný věci a patří na ně jiný doplňky. Pán určitě nechce mít červeného flata.

30.5.2018 22:30

assil napsal(a):
Hnědá a červená srst jsou dvě rozdílný věci a patří na ně jiný doplňky. Pán určitě nechce mít červeného flata.

Po doplňcích, které jsem uvedla já, ho rozhodně mít nebude
Mě o zbarvení, natož o doplňcích poučovat nemusíte

31.5.2018 09:17
assil

XXX.XXX.72.105

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Po doplňcích, které jsem uvedla já, ho rozhodně mít nebude
Mě o zbarvení, natož o doplňcích poučovat nemusíte

No nevím, konkrétně to Olewo je dobrý na červenou srst, ale u hnědých psů často barvu zrezatí, což je špatně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík