Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.6.2018 10:49
Dana L.

XXX.XXX.3.5

Ahoj všem,
přes měsícem jsem si pořídila štěně Border kolie. Máme obrovskou neoplocenou zahradu. Štěňátko jsem postupně navykala na kotec, kde bude bydlet v naší nepřítomnosti. Nemá s koncem žádný problém, ráno od půl šesté trávíme půl hodiny na zahradě, pak je doma až do našeho odjezdu. V kotci tráví čas od sedmi do jedenácti, pak přijíždím na hodinu se štěněti věnovat a nakrmit. Od dvanácti do půl čtvrté tráví čas v kotci. Následně dlouhá procházka, výcvik, čas s rodinou až do deváté, kdy odchází do kotce spát. Zvažovala jsem, umístit na kotec úvaz, delší pogumované lanko s otočnou koncovkou a pružinou, aby se pejsek mohl dojít ven vyčůrat, kdy bude chtít a zároveň měl možnost odpočívat v kotci. Jaký je váš názor?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.6.2018 12:18

Pro štěně raději oplocený výběh okolo kotce.

1.6.2018 12:26
NeniVolnyLogin

XXX.XXX.150.233

Kotec máte venku? Nebo máte na mysli boxík v domě? Já bych si netroufla na neoplocené zahradě nechat nezamčené štěně na šňůře (ať už u kotce nebo ne)-v dnešní době Vám ho někdo může vytipovat a během chvilky čubnout.

1.6.2018 12:33
Dana L.

XXX.XXX.3.5

Kotec je venku na zahradě, velikost 2x3 metry, včetně zateplené boudy. Bydlíme na malé vesnici, všichni se vzájemně známe. Občas ho kontrolují prarodiče.

1.6.2018 12:36
NeniVolnyLogin

XXX.XXX.150.233

Dana L. napsal(a):
Kotec je venku na zahradě, velikost 2x3 metry, včetně zateplené boudy. Bydlíme na malé vesnici, všichni se vzájemně známe. Občas ho kontrolují prarodiče.

Tak to potom jo. Já bych asi volila raději než šňůru, jak psala Rájka, ke kotci přidělat výběh. Pes se Vám může se šňůrou do něčeho zamotat a nebude se mít jak v létě dostat do stínu.

1.6.2018 12:43
Dana L.

XXX.XXX.3.5

Bohužel je kotec v místě, kde výběh nebude velký ale asi lepší než nic.

1.6.2018 12:52

Dana L. napsal(a):
Bohužel je kotec v místě, kde výběh nebude velký ale asi lepší než nic.

Na vyvenčení a ležení v trávě to bude stačit.

1.6.2018 12:56
Dana L.

XXX.XXX.3.5

A tak to je zase pravda, většinou čůrá hned u kotce.
Na proběhnutí musí ven tak či tak.

1.6.2018 13:41
Forester

XXX.XXX.59.193

Dana L. napsal(a):
A tak to je zase pravda, většinou čůrá hned u kotce.
Na proběhnutí musí ven tak či tak.

Bez Vaší přitomnosti asi šnůra nee. Zažil jsem v sousedství za domem uškrcenou Tibetskou dogu7 měsiční štěně. Zachytila se o drátěné pletivo za obojek a bohužel nedokázala vyprostit-vsichni v práci a od nás na druhou stranu v odlehlé části zahrady-tragédie, bohužel...

1.6.2018 13:55
Dana L.

XXX.XXX.3.5

Tak to je špatně.
Vycházela jsem z toho, že se dobře chová i na vodítku, netahá, ale samozřejmě je stále pod kontrolou. Spoléhat na kontrolu prarodičů nemůžu.

1.6.2018 14:27
Forester

XXX.XXX.59.193

Dana L. napsal(a):
Tak to je špatně.
Vycházela jsem z toho, že se dobře chová i na vodítku, netahá, ale samozřejmě je stále pod kontrolou. Spoléhat na kontrolu prarodičů nemůžu.

Já bych teké klidně "nespal", dobré doporučení se mi jeví ten zmiňovaný venkovní výběh-na přírodno, bez vodítka, obojku. Stačí opravdu chvilka, zachycení za obojek-za cokoli, pes začne panikařit...

1.6.2018 14:35
Dana L.

XXX.XXX.3.5

Ok, dáme ke kotci výběh, sice malý, ale na čůrání dostačující. Je opravdu pozoruhodné, že ten tříměsíční pejsek se v kotci nevyčůrá ani nevykadí. Ráno v půl šesté si zaštěká, že je čas. Šikulka!

1.6.2018 18:19
Enter

XXX.XXX.158.148

Ten šikulka vám za pár měsíců přestaví kotec na kůlničku...BOC není pes do kotce

1.6.2018 21:33
Dana L.

XXX.XXX.110.56

Aha, takže všichni, kdo mají toto plemeno jsou psovi k dispozici od ranního kuropění do večera? A co BOC v bytě, to je lepší volba? Něco jsem si před pořízením pejska zjistila, takže vím, že v kotci to zvládne, pokud dostane to co potřebuje.

2.6.2018 11:14
Forester

XXX.XXX.42.201

Dana L. napsal(a):
Aha, takže všichni, kdo mají toto plemeno jsou psovi k dispozici od ranního kuropění do večera? A co BOC v bytě, to je lepší volba? Něco jsem si před pořízením pejska zjistila, takže vím, že v kotci to zvládne, pokud dostane to co potřebuje.

Já myslím, že když tam stráví minimum nutneho času, což vyplývá z toho co jste už napsala tak to Bordera ustojí. U bulíků se taky tvrdí, že kotec v žádném případě ne! A ten můj tam byl nejpokojenější, protože se tam jen nažral, odpočinul, vyspal. Do bytu jsem ho samo taky vzal, ale být tam nechtěl. Všechny obešel, se všemi se přivítal a pak dal jasně najevo, že chce do svého králoství. Psy nejde škatulkovat, každý je individualita, tak jako lidé.Jasně, každá rasa má své predispozice, vlohy pro něco, povahu, fyzické i duševní hranice, ale dokáží se nám i našemu prostředí velice prizpůsobit. Chce to jen znát míru a mít soudnost, zohlednit všechny esence soužiti jak psa tak nás.

2.6.2018 11:43
Dana L.

XXX.XXX.108.55

Jj, tak nějak to vidím. Samozřejmě ho nechci trápit zavřeného v kotci, jen na nezbytně nutnou dobu. Když s ním trávím čas na zahradě a on už nechce pracovat, sám zaleze do kotce a odpočívá. Kdyby to vnímal tak, že je mu tam zle, nikdy by tam asi dobrovolně nešel.

3.6.2018 16:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pro mne tedy není do kotce žádné plemeno ale: kamarádka má v kotcích BOCky, které dělají i záchranařinu a dobrý. Ale člověk prostě na to musí mít povahu. Já nemám.

3.6.2018 17:34
Enter

XXX.XXX.158.148

Dana L. napsal(a):

Počítat snad ještě umím, podle Vaší zprávy mi to vychází 7,5 hodin v kotci plus spaní. Takže na co mu je obrovská, neoplocená zahrada, že...BOC potřebuje zejména volný pohyb..., v bytě BOC ani nekomentuji. Vím, o čem mluvím, protože toto plemeno mám...

3.6.2018 22:24
Dana L.

XXX.XXX.110.56

Třeba k tomu, že nemusíme do přírody přes půl města na vodítku. K ovečkám to máme 100 metrů. Uvidíme, jak to bude pejsek zvládat.

3.6.2018 22:35
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

- takže vím, že v kotci to zvládne, pokud dostane to co potřebuje.

Brrr... štěně v kotci...

4.6.2018 05:47
Dana L.

XXX.XXX.53.205

Pro Boha ten pejsek spí 15-16 hodin denně. Co myslíte, že dělají pejsi v bytech? Jak už jsem psala, je to jeho prostor, nikdo ho tam netáhne smykem. Rád tam chodí odpočívat.

4.6.2018 06:00
Dana L.

XXX.XXX.53.205

Mně se to také nelíbí, ale jiná možnost není. Zatím. Po dvou hodinách ho berou prarodiče ven vyčůrat a krátce projít. Pracujeme na výběhu, ale vím, že ani to není řešení, potřebuje především zaměstnat. A tomu se musím věnovat na 100%, když jsem s ním. Jinak by nebyl šťastný ani navolno na zahradě. Je hodně pejsků, kteří jsou v bytech i devět hodin v kuse a musí to zvládnout.

4.6.2018 23:33
Petras111

XXX.XXX.96.1

Enter napsal(a):
Počítat snad ještě umím, podle Vaší zprávy mi to vychází 7,5 hodin v kotci plus spaní. Takže na co mu je obrovská, neoplocená zahrada, že...BOC potřebuje zejména volný pohyb..., v bytě BOC ani nekomentuji. Vím, o čem mluvím, protože toto plemeno mám...

Nemyslím, že by BOC potřebovala hlavně volný pohyb (v zahradě). Potřebuje intenzivně pracovat a v klidu odpočívat. Pokud bude mít k dispozici zahradu, začne vymýšlet blbosti - pást stíny nebo letadla. Pokud bude mít dost pohybu a úkolů na procházce a pak v kotci klid a málo podnětů, bude jí fajn.

5.6.2018 07:23

Petras111 napsal(a):
Nemyslím, že by BOC potřebovala hlavně volný pohyb (v zahradě). Potřebuje intenzivně pracovat a v klidu odpočívat. Pokud bude mít k dispozici zahradu, začne vymýšlet blbosti - pást stíny nebo letadla. Pokud bude mít dost pohybu a úkolů na procházce a pak v kotci klid a málo podnětů, bude jí fajn.

Tak nějak. Ani na statku nemají borderky trvale pohyb venku. Přijdou z pastvy a jdou do kotce, do stáje, nebo do kuchyně na gauč. Jak kde.

5.6.2018 07:31
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Pokud bude mít k dispozici zahradu, začne vymýšlet blbosti - pást stíny nebo letadla
"""""
To bude nejspíš stejně.

5.6.2018 19:03
Enter

XXX.XXX.158.148

Petras111 napsal(a):

Ok, díky za upozornění, jdu vrátit psa, to nemůže být BOC , určitě mě v chovné stanici ošidili... . Páč nic nepase, a to má volný pohyb na zahradě

6.6.2018 09:14
Dana L.

XXX.XXX.34.0

Oni asi všichni psi totožné rasy nebudou jak přes kopírák.

Přidejte reakci

Přidat smajlík