Jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí červený

Prodám Jezevčíka dlouhosrstého - CHS z Habrových hájů nabízí k rezervaci št...
Dohodou
Dobrý den,
mám dlouhosrstou jezevčici, králičí, stěně 5 měsíců, váží 2,50 kg.
Dnes dostala první injekci vztekliny v životě společně v kombinaci s laptospirózou.
Než jsme došli z veteriny k autu, již několikrát zvracela.
Nyní se stále třese, už nezvrací, je apatycká, nechce chodit, má smutné oči a vytřeštěně zírá, čámák má studený. Chvilku usnula, ale stále se třese, pak se postaví na nohy, stojí, nereaguje a jen kouká. Pak si zase lehne a spí. Nechtěla ani moc pít, ale trochu jsem ji přinutlla napít se. Může to být reakce po očkováůní? Nebo jen strach a nerv? Mám strach, aby mi neumřela.
Napiště mi prosím, bojím se o ni.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Kromě toho, že je nutné okamžitě kontaktovat vet. lékaře (ostatně vás měl upozornit), tak pro příště je šetrnější očkovat vzteklinu zvlášť.
no, měli jste se otočit a vrátit se do ordinace už ve chvíli, kdy cestou k autu zvracela.
na druhou stranu pokud zatím nezkolabovala, tak už se to spíš nestane, akutní reakce hrozící úhynem se dějí do půl hodiny po aplikaci.
Děkuju za odpovědi. Doktor bohužel končil a už po půl hodině nikdo v ordinaci nebyl, tak jsem nemohla ani konzultovat telefonicky. Proto jsme psala. Situace se však zlepšila. Už se netřese, jen spí a když se probere, tak pomalu chodí za mnou, chce abych byla u ní. Tak snad to bude dobré. Možná že jí napíchly sevřený stažený svalík, tak to víc bolí. No, snažím se jí hladit a dělat jako že nic, protože to také asi trochu odečítala ze mne tu paniku. Bdu ji do rána sledovat.
Taková reakce asi nebude o staženém svalu, v každém případě hlaste vet.
Bibinka1
napsal(a):
Děkuju za odpovědi. Doktor bohužel končil a už po půl hodině nikdo v ordinaci nebyl, tak jsem nemohla ani konzultovat telefonicky. Proto jsme psala. Situace se však zlepšila. Už se netřese, jen spí a když se probere, tak pomalu chodí za mnou, chce abych byla u ní. Tak snad to bude dobré. Možná že jí napíchly sevřený stažený svalík, tak to víc bolí. No, snažím se jí hladit a dělat jako že nic, protože to také asi trochu odečítala ze mne tu paniku. Bdu ji do rána sledovat.
Psi se neočkují do svalu, ale pod kůži, takže ta její reakce zcela jistě nebyla od bolesti.
Doufám, že fenka je dnes už lepší! V každém případě na to ale myslete, až půjdete příští rok na přeočkování. (Klidně si to zapište třeba do kalendáře, nebo tužkou do očkovacího průkazu.) Je velmi důležité, aby o tom Váš veterinář věděl! Taková přehnaná reakce na očkování se může s každou další injekcí zesilovat a zhoršovat a třeba i ohrozit psa na životě.